|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Re: Mam trzeciego psa
Gdzieś mi wcięło wiadomość, więc piszę jeszcze raz.
U nas tak było: Afra bardzo źle znosiła samotność (gdy nas nie było w domu), więc zapadła decyzja o drugim psie - najpierw była siostra Afry ale niestety zbyt szybko od nas odeszła na Wielką Łąkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
wielkanocny szczeniaczek
W piątek przed samymi świętami odbieram od obecnych właścicieli dziewięciotygodniowego pekinczyka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Re: wielkanocny szczeniaczek
Hej
![]() ![]() Ja mam już dwuletniego Westa, postaram się Ci trochę poradzić. Koniecznie muszisz wziąć z gniazda szczeniaka jakiś kocyk pachnący matką i legowiskiem. Dzięki temu piesek nie będzie bardzo tęsknił i nie będzie bardzo piszczał w nocy. Zawieź hodowcy np. jakiś kocyk, niech psy w nim poleżą. Co do szczepień, to dostaniesz książeczkę, więc będziesz wiedziała, jakie już miał. Na pewno trzeba będzie go odrobaczyć. Zapytaj hodowcę o weterynarza, powinni polecić kogoś wypróbowanego. Jak pojedziesz z pieskiem do lekarza, to dowiesz się reszty, dostaniecie od razu środki odrobaczające. Musisz mieć miseczkę- fajne są te ceramiczne, bo można je podgrzewać w mikrofali; co do legowiska, to nie kupujcie od razu jakiegoś 'super' ani nic z wikliny, bo szczeniak lubi sobie pogryźć- zniszczy je, a wiklinowym się zakrztusi, mój pies najpierw spał w sztywnym kartoniku, który prawie zjadł ![]() Jakby coś jeszcze Cię intweresowało, to pytaj. Pzdr ![]()
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
gratuluje psinki
![]() co do rad to owszem piesek może płakac w nocy i trudno go nie zabrac do swojego pokoju do łóżka ![]() ![]() to taka rada jakby co ![]() pzdr paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Dzięki serdeczne dziewczyny za rady
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Re: wielkanocny szczeniaczek- zdjęcie
Moja przyjaciółka też sprawiła sobie wielkanocnego szczeniaka, małego Yorka, suczkę. Dziś przyszła z nią do mnie i poznałyśmy ją z moim psem, Scotem. Świetnie razem wyglądali, on ją trącał nosem, a ona sobie słodko spała
![]()
![]() |
#67 |
Rozeznanie
|
WITAM TEN BIALY PIESEK TO MOZE WEST WITHE TERIER ?? JESLI TAK TO NAPSIZ MI JAKI ON JEST chodzi mi p charaker gdyz zastanawiam sie nad kupnem Westiego lub Yorka
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Wtajemniczenie
|
No, ja trochę zboczę
![]() Przy psiaku nie wolno się kłócić. Od początku musi wiedzieć, że jest najniżej w hierarchii, coby nie wyrósł z niego tyran ![]() 2-miesięcznego trzeba przyuczać najpierw do obroży, a potem do smyczy, jeszcze zanim zacznie wychodzić na dwór. Jeśli zrobi coś nie tak (np. za mocno capnie ząbkami)- podnieść za skórę na grzbiecie (chyba w okolicy karku-łopatek?) i lekko potarmosić, odstawić, odsunąć malucha i nie bawić się z nim przez jakiś czas. To podobno naturalne i zrozumiałe dla psiaka, ponieważ tak robią psie mamusie z niesfornymi dziećmi ![]() Co do reszty- skleroza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Monika napisał(a):
> WITAM TEN BIALY PIESEK TO MOZE WEST WITHE TERIER ?? JESLI TAK TO NAPSIZ MI JAKI ON JEST chodzi mi p charaker gdyz zastanawiam sie nad kupnem Westiego lub Yorka Tak, ten biały piesek w West. Jest to bardzo kochana rasa o świetnym charakterze. Jest łagodna, zawadiacka, zawsze chetna do zabawy, ale do miziania też ![]() Ale charakter zależy od psa. Ja mam bardzo łagodną i spokojną przytulankę, nic tylko miziać i całować, a sąsiedzi (nie wytrzymali, kupili takiego samego) mają żywioł, nie psa. Wszędzie go pełno, tylko by na dworze siedział, nie ma dla niego słowa: 'nie'. Tzn. jest bardzo słodki i kochany, ale wymaga o wiele więcej uwagi. Westy są świetną rasą dla dzieci. Nie sa tak delikatne jak Yorki, ważą 7-10 kg, można je potarmosić, pobiegać, poszaleć. Jakbyś chciała wiedzieć coś jeszcze, to się polecam. Możesz np. napisać na gg. ![]()
![]() |
#70 |
Rozeznanie
|
dziekuje bardzo za odpowedz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
Gratulacje!!!
Spytaj przede wszystkim hodowcę czym karmił pieska. Jeśli karmił suchą karmą poproś, zeby Ci troszkę odsypał jedzonka!! Gwałtowna zmiana karmy u takiego maleństwa może wywołaqć biegunkę, a chyba nie chcesz popsuć sobie i małemu świąt ![]() Żądaj (dokładnie tak) książeczki szczepień malucha!!! Tam jest wsio wpisane i wet będzie się szybko mógł zorientować co trzeba zaaplikować Alfiemu ![]() Życzę duuuzo radości z małej pocieszki!!! I duuużo cierpliwości ![]() ![]()
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Monika napisał(a):
> dziekuje bardzo za odpowedz ![]() ![]() Jeśli chcesz mieć spokojniejszy egzemplarz, to wybierz najmniejszego pieska z miotu. Jest on z reguły najmniej rozrabiający. I BARDZO ważne! Szukaj hodowli domowej, czyli takiej, gdzie psy trzymane są w kojcu w domu, nie w jakimś pomieszczeniu gospodarczym, komórce, itd! Żądaj, żeby sprzedawca pokazał, gdzie trzyma szczeniaki. Te trzymane w domu mają większy kontakt z człowiekiem, nie są dzikie, nie boją się tak bardzo. Właściciel obdarza je większą uwagą. Nie bierz szczeniaka z wielkich hodowli 'przemysłowych', że to tak nazwę- tam pieski szybko oddzielane są od matek, traktuje sie je jak "towar", który trzeba jak najdrożej i szybko opchnąć. Mają później problemy z socjalizacją i boją się ludzi. Poczytaj o tych psach w necie, bo jest o nich sporo informacji. ![]()
![]() |
#73 |
Rozeznanie
|
rzastin napisał(a):
> Jeśli chcesz mieć spokojniejszy egzemplarz, to wybierz najmniejszego pieska z miotu. Jest on z reguły najmniej ............. > Poczytaj o tych psach w necie, bo jest o nich sporo informacji. ![]() Dziekuje wiem teraz na co zwrocic uwage przy wyborze takiego pieska Chce jescze spytac ile mniej wiecej kosztuje westi gdyz pisalam do roznych hodowli aby sie zorientowac i zadna nie odpisala tylko podawala kontakt telefoniczny. Chcialabym kiedys na wystawe pojechac aby zobaczyc jakie te pieski sa Ja tam ze swoim bym nei jezdzila Bo co pieska meczyc ![]() ![]() :::::::::::::WSZYSTKIM ZYCZE WESOLYCH I POGODNYCH SWIAT I MOKREGO SMINGUSA DYNGUSA::::::::::: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Monika napisał(a):
> Chce jescze spytac ile mniej wiecej kosztuje westi gdyz pisalam do roznych hodowli aby sie zorientowac i zadna nie odpisala tylko podawala kontakt telefoniczny. West z rodowodem kosztuje od 1100 do nawet 2000 zł, ale średnia cena to 1500 zł. Ps: Skąd jesteś?
Edytowane przez rzastin Czas edycji: 2007-08-26 o 15:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Ingrid bardzo dziękuję za odpowiedż,piesek dzisiaj będzie u mnie to napewno go od Ciebie pomiziam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Rozeznanie
|
rzastin napisał(a):
> West z rodowodem kosztuje od 1100 do nawet 2000 zł, ale średnia cena to 1500 zł. Taki bez rodowodu kosztuje od 800 zł do 1000 zł. > Ps: Skąd jesteś? jestem ze Stalowej woli to okolo 70 kom od rzeszowa i wiem ze czasami tam sa wystawy w lipcu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Monika napisał(a):
> rzastin napisał(a): > > West z rodowodem kosztuje od 1100 do nawet 2000 zł, ale średnia cena to 1500 zł. Taki bez rodowodu kosztuje od 800 zł do 1000 zł. > > Ps: Skąd jesteś? > > jestem ze Stalowej woli to okolo 70 kom od rzeszowa i wiem ze czasami tam sa wystawy w lipcu ![]() Bo gdybyś była z Poznania, Wrocławia, Zielonej Góry, to dałabym Ci namiary na hodowcę, który 'wychował' mojego psa ![]()
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
![]()
Moja sunia urodziła dziś w nocy 9 małych, białych szczurków!
![]() ![]() ![]() lotta Edytowane przez charlotta1 Czas edycji: 2005-05-14 o 23:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Dot.: zostałam "mamą" 9 (!) dalmatyńczyków!!!
O Boze,ale Ci zazdroszcze
![]() Gratuluje,musza byc sliczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Wtajemniczenie
|
![]()
I kto teraz wymyśli dla nich imiona ?
![]() Gratulacje psinkowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Gratulacje ![]() ![]()
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
Z dwoma akuszerkami tj. z moją Mamą i ze mną
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Wtajemniczenie
|
Uuuuch!
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Rozeznanie
|
zdjęcie!!! wklej zdjęcie!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
proszę bardzo. tu są jeszcze mokre, ale teraz wyglądają bardziej apetycznie. wieczorem postaram się zaktualizować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
Gratuluje i zazdroszcze
![]() Sama sie kiedys, kiedys, mam nadzieje doczekam kocich dzieciaczkow ![]() Pieski sa rasowe? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
i jeszcze jedno choć słabe, ale nie chciałam używać lampy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
Tak, są rasowe, choć z nierodowodowe (uff...ciężkie słowo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
Gratuluje wszystkim mamusiom
![]() Jak zaczną biegać, rozrabiać i gryźć to będziesz miała dobrą zabawę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.