Kobiety a ich traktowanie... - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-07-12, 18:02   #61
Hultaj
BAN stały

Dot.: Kobiety a ich traktowanie...

Nie no, wiesz, bardziej myślę o tym, i żartobliwie zresztą, że nie zaszkodzi, podobnież..., zachwycić się, jak to pięknie złote chłopcze wannę potrafiło przepchać. <Btw, przypomniała mi się szamponowa scena z Misia, i wyszczerzony Stasiu Tym... >.

Tak naprawdę, to kobiety przecież wszystko same potrafią zrobić, powieszenie półki to nie jest żadne odczytanie DNA , a do pralki zawsze można kogoś wezwać...
Mężczyźni o tym najwyraźniej świetnie wiedzieli, stąd trzymali kobiety w domach przez stulecia i kazali owijać im się w plandeki , by zbytnich ruchów do tego nie miały.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-12, 18:04   #62
strigella
Przyczajenie

...zgadzam się z tym,że takie traktowanie dzieje się często za przyzwoleniem kobiet. Na początku bywa pięknie, ale często zanim się obejrzymy facet włazi nam na głowę. Nigdy nie sądziłam, że i mnie to spotka, a jednak zauwazyłam ostatnia. Otrzeźwiałam na szczęście i chwała za to, błyskawiczne bolesne cięcie...Nie było to łatwo. Od tego niefortunnego zdarzenia jestem ostrożniejsza. Co nas nie zabije, to nas wzmocni.
strigella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-12, 18:05   #63
Signomi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
Nie no, wiesz, bardziej myślę o tym, i żartobliwie zresztą, że nie zaszkodzi, podobnież..., zachwycić się, jak to pięknie złote chłopcze wannę potrafiło przepchać. <Btw, przypomniała mi się szamponowa scena z Misia, i wyszczerzony Stasiu Tym... >.

Tak naprawdę, to kobiety przecież wszystko same potrafią zrobić, powieszenie półki to nie jest żadne odczytanie DNA , a do pralki zawsze można kogoś wezwać...
Mężczyźni o tym najwyraźniej świetnie wiedzieli, stąd trzymali kobiety w domach przez stulecia i kazali owijać im się w plandeki , by zbytnich ruchów do tego nie miały.
oj zgadzam się z Tobą. Każa kobieta potrafi zrobic wszystko ( wkurza mnie reklama mobilking;p) tylko wiekszosc ulega stereotypom ze kobieta to do kuchni prania i sprzatania a facet do zarabiania na rodzine ;p
Stary 2008-07-12, 18:12   #64
strigella
Przyczajenie

Ja nie wiem czy wszystkie się cieszą... Kiedyś nausznie doświadczyłam opinii kobiety, która powiedziała, że jak facet od czasu do czasu nie uderzy partnerki, to jest
cio-ta...Najprawdopodobniej było usprawiedliwienie ciemnych okularów, które zwykła od czasu do czasu nosić bez względu na panująca aurę...
Stary 2008-07-12, 18:15   #65
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Napisane przez strigella Pokaż wiadomość
Ja nie wiem czy wszystkie się cieszą... Kiedyś nausznie doświadczyłam opinii kobiety, która powiedziała, że jak facet od czasu do czasu nie uderzy partnerki, to jest
cio-ta...Najprawdopodobniej było usprawiedliwienie ciemnych okularów, które zwykła od czasu do czasu nosić bez względu na panująca aurę...
no to wszystko ok, ma, czy miała, swojego super samca, czegóż w takim razie mogłaby pragnąć więcej.
Stary 2008-07-12, 18:18   #66
strigella
Przyczajenie

Nie wierzę,że kobiety lubia być bite.
Stary 2008-07-12, 18:20   #67
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3
Konto usunięte

Chłopak przyjdzie i nie pozna.
Wątek mu rośnie niczym ciasto drożdżowe.
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-12, 18:22   #68
Signomi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez strigella Pokaż wiadomość
Nie wierzę,że kobiety lubia być bite.
tez w to nie wierze :P wiadomo, ze chciala usprawiedliwic to ze jest bita i jeszcze pokazac tz w lepszym swietle ;p
Stary 2008-07-12, 18:23   #69
Maalwaaa
Rozeznanie

Zgadzam się w pełni z Hultajem. Jęsli kobieta nie ma do siebie szacunku i mało od siebie wymaga, to będzie mało wymagać od partnera i będzie pozwalać na złe traktowanie. Kobieta odważna, ze swoimi zainteresowaniami, z konkretnym słowem, z mocnym charakterem, odważna, samowystarczalna finansowo i ze swoim życiem i jego przyjemnościami będzie lepiej taktowana niż ta uległa, przepraszająca że żyje czekająca tylko aż misiu zadzwoni i myśląca wkółko o nim i nie mająca swojego życia tylko żyjąca jego. Kobieta szanująca się jest bardziej pociągająca niż kobiet 'ciapa'.

Maalwaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-12, 18:32   #70
nri
Zadomowienie

Osobiscie nie chce fujary, ktora bede karmic tekstami "ah misiu, jakis ty zdolny zes polke powiesil"
Stary 2008-07-12, 22:46   #71
Hultaj
BAN stały

Wszystko przed Tobą...

Tak w ogóle pisząc wcześniej o kastracji ;-) nie tyle chodziło mi to, by zachwycać się nad wyczyszczonym kiblem, ale bardziej o to, że nie ma co 'przedabrzać' ;-) w żadną stronę i robić afery, jak facet otwiera ci drzwi. Albo robić z niego idioty przy ludziach, gdy coś już musi wymodzić. Bo sie jest mądrym i się świetnie widzi ewentualną wpadkę, albo wie, że komuś przy czymś rozminęło się z lekka z prawdą. Np.
Stary 2008-07-13, 07:39   #72
nri
Zadomowienie

Tu sie zgodze. Z nikogo nie powinno sie robic idioty.
Stary 2008-07-13, 10:33   #73
Dosiak
BAN stały

Hmm zrobię mały offtop, ale zastanawiam się po co Szarp założył taki wątek. Tak naprawdę to ile ludzi tyle opinii i takie dyskusje są bezużyteczne. Wydaje mi się, że autor lubi prowokować bezcelowe dyskusje na wizażu.
Dosiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-13, 10:37   #74
Signomi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dosiak Pokaż wiadomość
Hmm zrobię mały offtop, ale zastanawiam się po co Szarp założył taki wątek. Tak naprawdę to ile ludzi tyle opinii i takie dyskusje są bezużyteczne. Wydaje mi się, że autor lubi prowokować bezcelowe dyskusje na wizażu.
czy ja wiem.. ja uwazam ze temat jest ciekawy.. i mozna wymienic sie pogladami
w kazdym temacie wypowiadajace sie osoby maja rozne opinie... więc kazdy temat bylby bezuzyteczny ;p
Stary 2008-07-13, 11:38   #75
GothicLolita22
Zadomowienie

Bo za wszelką cenę chcą mieć faceta i już... Teraz takie czasy, że dziewczyny same wskakują chłopakom do łóżka... I wymagaj tu potem, żeby cię szanował
Stary 2008-07-13, 11:45   #76
Szarp
BAN stały

Cytat:
Napisane przez GothicLolita22 Pokaż wiadomość
Bo za wszelką cenę chcą mieć faceta i już... Teraz takie czasy, że dziewczyny same wskakują chłopakom do łóżka... I wymagaj tu potem, żeby cię szanował
W mojej opinii kobiety są (na ogół) za bardzo sentymentalne. To jest właśnie ich wielka słabość. Czasem dochodzi nawet do tego, że wiążą się z facetem, który łaskawie zwróci na nie uwagę. Nieraz jednak, uchodzą za niedostępne, ale gdy dany osobnik wystarczająco się postara ............ następuje powtórka z rozrywki.

Szkoda, że niektóre dziewczyny nabierają rozsądku dopiero po tym, jak zostaną skrzywdzone. Często nie słuchają rad innych kobiet, które same doznały zawodu. Niestety, takich dziewczyn ostrożnych zawczasu jest chyba jeszcze mniej niż dziewic.
Szarp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-13, 12:15   #77
Signomi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Szarp Pokaż wiadomość
W mojej opinii kobiety są (na ogół) za bardzo sentymentalne. To jest właśnie ich wielka słabość. Czasem dochodzi nawet do tego, że wiążą się z facetem, który łaskawie zwróci na nie uwagę. Nieraz jednak, uchodzą za niedostępne, ale gdy dany osobnik wystarczająco się postara ............ następuje powtórka z rozrywki.

Szkoda, że niektóre dziewczyny nabierają rozsądku dopiero po tym, jak zostaną skrzywdzone. Często nie słuchają rad innych kobiet, które same doznały zawodu. Niestety, takich dziewczyn ostrożnych zawczasu jest chyba jeszcze mniej niż dziewic.
Lepiej juz nie wypowiadajmy sie na temat dziewic bo znów zacznie się wojna ;p
bo większosc musi sie przejechac na wlasnych doswiadczeniach, by uwierzyc... takie juz są niektore kobiety
Stary 2008-07-13, 12:23   #78
Szarp
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Dosiak Pokaż wiadomość
Odp. na to pytanie znajduje się w poście nr 43.

Cytat:
Napisane przez Signomi Pokaż wiadomość
czy ja wiem.. ja uwazam ze temat jest ciekawy.. i mozna wymienic sie pogladami
w kazdym temacie wypowiadajace sie osoby maja rozne opinie... więc kazdy temat bylby bezuzyteczny ;p

Wypowiedź w tej kwestii Signomi również jest trafna.
Stary 2008-07-13, 13:15   #79
anesiaa
BAN stały

GG do anesiaa Send a message via Skype™ to anesiaa

Niektóre kobiety, tak jak już pisaliście, sobie pozwalają i to widać...zamiast raz dać do zrozumienia facetowi,to mu przebaczają i jeszcze mu coś kupią. Faceci czasem bardzo na naszą psychikę wpływają. Potraktują nas jako przedmiot,a później takie rzeczy nagadają,że to my winnymi sie stajemy...
Lecz czasem dziewczyny nie mają na to wpływu,to wtedy jest jedno rozwiązanie. KONIEC z nim..
anesiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-13, 13:27   #80
nri
Zadomowienie

Tak to juz jest - swiat prymitywnych mezczyzn kreci sie wokol seksu a prymitywnych kobiet wokol facetow. Stad to zachowanie kobiet - facet moze ruchac wszystko a kobieta zaprze sie na jednego "skarbeczka"
Stary 2008-07-13, 13:32   #81
anesiaa
BAN stały

Jedna dziewczyna coś odmówi, to już jest nie dobra. Ale jak on cały czas odmawia to jest fajnie.
Stary 2008-07-13, 13:45   #82
Szarp
BAN stały

Wśród facetów, znam takich "aniołków", którzy teoretycznie w żaden sposób nie skrzywdziliby swojej kobiety. Jednak, jak im się przyjrzeć bardziej wnikliwie, u każdego z nich występuje ten sam instynkt "dysponowania". Tak więc dziewczyny, miejcie oczy szeroko otwarte.
Stary 2008-07-13, 13:51   #83
nri
Zadomowienie

Co to jest instynkt dysponowania?
Stary 2008-07-13, 13:56   #84
bess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szarp Pokaż wiadomość
Wśród facetów, znam takich "aniołków", którzy teoretycznie w żaden sposób nie skrzywdziliby swojej kobiety. Jednak, jak im się przyjrzeć bardziej wnikliwie, u każdego z nich występuje ten sam instynkt "dysponowania". Tak więc dziewczyny, miejcie oczy szeroko otwarte.
a Ty byles kiedys w zwiazku???nie zdarzylo Ci sie jeszcze nikogo skrzywdzic,przeciez wy faceci jestescie skonstruowani z tej samej gliny i kazdy predzej czy pozniej wykorzysta i wykreci jakis numer
Czy moze zyjesz w przekonaniu (nie sprawdzajac jeszcze w praktyce)ze jestes jedynym wyjatkiem
Wiemy o sobie tyle na ile nas sprawdzono
bess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-13, 14:10   #85
Hultaj
BAN stały

a podobnież faceci równie uczuciowi, co kobiety
Stary 2008-07-13, 14:18   #86
anesiaa
BAN stały

Mój zazwyczaj tak robił.
Ja cos do niego miałam i mu to mówiła, to zaraz on mi wyskakiwał z jakąs pierdołą tak ją ulepszył i w ogóle ze to ja sie tą winną czułam,ale po chwili chyhba to przemyślał i zawsze przepraszał za te słowa ;P
Stary 2008-07-13, 14:18   #87
Szarp
BAN stały

Cytat:
Napisane przez nri Pokaż wiadomość
Co to jest instynkt dysponowania?
No cóż, użyłem takiego pojęcia, aby w miarę precyzyjnie określić to co sam poniekąd odczuwam. Określenie to jest wypadkową wielu znaczeń.

Cytat:
Napisane przez bess Pokaż wiadomość
a Ty byles kiedys w zwiazku???nie zdarzylo Ci sie jeszcze nikogo skrzywdzic,przeciez wy faceci jestescie skonstruowani z tej samej gliny i kazdy predzej czy pozniej wykorzysta i wykreci jakis numer
Czy moze zyjesz w przekonaniu (nie sprawdzajac jeszcze w praktyce)ze jestes jedynym wyjatkiem
Wiemy o sobie tyle na ile nas sprawdzono
Nie zaprzeczam, że mogę stać po tej "ciemnej stronie mocy". Aczkolwiek, zdaję sobie sprawę z tego jaki jestem i w związku z tym, staram się sprawować nad tym kontrolę.
Stary 2008-07-13, 14:19   #88
Madaaa
Zakorzenienie

Te płaszczenie sie kobiet do facetow może brac sie z braku akceptacji samej siebie, niedowartościowania swojej osobowości.
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-13, 14:21   #89
anesiaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
a podobnież faceci równie uczuciowi, co kobiety
Ojć ja nie mówie,żę wy uczuciowi nie jesteście, bo sama mam chłopaka i wydaje mi sie że to on badziej uczuciowy ;P
Stary 2008-07-13, 21:02   #90
Szarp
BAN stały

Dot.:

Tak się składa, że faceci często chowają do kieszeni swoje własne ego, a nawet o nim zapominają po to, żeby zdobyć upragnioną dziewczynę. Wszystko jednak wychodzi z czasem. Wtedy dopiero okazuje się jaki prawdziwy charakter ma dany mężczyzna.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości