![]() |
#61 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Dzieciaki
Cytat:
zgadzam sie z Tobą, ja tez nie chce miec dzieci za bardzo mnie denerwuja, wogle nie lubie dzieci od zawsze, jak widze kobiete w ciazy to jej wspolczuje, uwazam ze zycie jest za krotkie aby sie tym zajac- wole spelnic swoje marzenia i cele jakie sobie postanowilam a posiadanie dziecka zdecydowanie NIE jest moim marzeniem i nigdy nie bedzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myslę, że gdybyś napisała, ze w ciąży będziesz obrzydliwa, to nikt raczej by się nie oburzył. Nikt nie odebrałby tego personalnie. Najwyżej dziewczyny przekonywałyby Cię, że wcale nie będziesz obrzydliwa ![]() Punkty pierwszy i szósty są kontrowersyjne własnie z tego powodu, że wyrażasz sie negatywnie i kategorycznie o innych a nie o sobie. Moge sie założyć, że gdybys napisała "ja", "mój facet" to nikt by sie nie oburzył, raczej zaczęłyby się przekonywania, że nie bedzie tak źle. Chciałas tego uniknąć? Wolałas oberwać jako "obrazicielka" ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Chciałam stanąć w obronie bossy bo faktycznie czytając wątek mam wrażenie, że za wyrażenie swoich poglądów niektóre dziewczyny to prawie spaliły by ją na stosie.
Na część spraw mam odrębne poglądy bo mnie ciężarne kobiety nie brzydzą, ale np. ludzie monstrualnie otyli tak. Faktycznie poród wydaje mi się przerażający, tym bardziej po tym jak koleżanka opowiadała o swoim porodzie, że przy każdym skurczu traciła przytomność z bólu, a niestety porody w Polsce bez znieczulenia zewnątrzoponowego i standardowym nacinaniem krocza nie zachęcają do macierzyństwa. Jestem również przeciwniczką cesarki na żądanie, rany po cesarce wcale się tak dobrze nie goją (inna koleżanka już ponad miesiąc walczy z paprzącą się raną) poza tym jakby to było takie dobre to natura wyposażyłaby kobiety w zamek na brzuchu. Wizja płaczącego dziecka również nie jest zbyt przyjemna, pocieszające jest to że najgorszy jest pierwszy rok, potem jest już tylko lepiej (oczywiście pod względem płaczu bo małe dzieci- mały problem, duże dzieci- duży problem. Karmienie piersią może być przyjemne, bo w tym czasie organizm wydziela endorfiny, ale tu więcej mogłyby napisać osoby które mają doświadczenie na tym polu. O to czy dobrze wychowa się dziecko chyba każdy rozsądny rodzic się martwi, ale tu w zasadzie wszystko w naszych rękach. Co do zdrady to nie należy generalizować, ale faktycznie bardzo dużo kobiet żyje w nieświadomości, że mąż ją zdradza i często dałyby sobie rękę odciąć że mąż jest wierny. Wydaje mi się że ciąża i połóg nie predysponuje jakoś specjalnie do zdrady (no chyba że względy medycznie uniemożliwiają zbliżenia, czy po porodzie kobieta przez zajmowanie się dzieckiem zaniedbuje męża), jeżeli facet ma tendencje do zdradzania to nastąpi to wcześniej czy później bez względu na to czy kobieta będzie kiedykolwiek w ciąży czy nie. W kwestii zabezpieczenia na starość faktycznie uważam że lepiej jest odłożyć pieniądze na ewentualną pomoc, a nie liczyć na dzieci, bo one mają swoje życie i nową rodzinę więc co najwyżej powinny spełniać funkcje towarzyskie dla rodziców, w tym miejscu należałoby pozazdrościć Szwecji jej zabezpieczania socjalnego osób starszych. Dodam moje jedno przeciw, słyszałam że część mężczyzn po towarzyszeniu kobiecie przy porodzie i oglądaniu jego przebiegu od strony "medycznej" często tracą ochotę na współżycie z nią.
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To było traumatyczne przeżycie. Szczerze mówiąc nie chciałam uninkąć niczego, jak coś piszę to wiem, że będzie i krytyka i pozytywny odbiór. Nie podobają mi się kobiety w ciąży, ich brzuch mnie obrzydza, mój też by mnie obrzydzał, na samą myśl, że mogę być w ciąży chce mi się ryczeć. Niczego się tak naprawdę nie spodziewałam. Nawet myślałam, że nikt tego nie skomentuje. Bo, że nie przeczyta to lekka przesada, dodając wpis na chodnym forum. Ale po co cokolwiek napisane w internecie odbierać personalnie? Ja tam nawet nie biorę do siebie tego co mi ktoś mówi w rzeczywistości ![]() ![]() Moim jedynym zmartwieniem obecnie jest fakt, że przesadziłam z czekoladą i mam wysypkę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
teraz jestem szczesliwa mama i mysle o drugiej ciazy ![]() Tylko krowa nie zmienia zdania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8221250]Gdy bylam mniej wiecej w Twoim wieku mialam prawie takie samo zdanie na temat posiadania dzieci, przerazal mnie brzuch, porod, wszystko... teraz jestem szczesliwa mama i mysle o drugiej ciazy ![]() Tylko krowa nie zmienia zdania ![]() fajna odpowiedź ![]() Może masz rację. Może zmienię zdanie. Może jak zajdę w ciążę to będę szczęśliwa. Ostatecznie będę mieć depresję ![]() ![]() asiulkaa ![]() Edit: Dodam jeszcze jedną rzecz, rozmawiałam na ten temat z moją kierowniczką. Wszystko przedstawiłam w takiej samej formie, jak napisałam tutaj. Ona obecnie ma 12sto letnie dziecko. Z wieloryba się śmiała, sama powiedziała, że wyglądała jak słoń, bo dużo przytyła, i można ją było taczką wozić. Co do krzyków powiedziała, że denerwujące jest czyjeś dziecko jak krzyczy. Swoje nie aż tak bardzo. Lubię dystans u ludzi do własnej osoby. Ona się nie obraziła za obrzydliwego wieloryba, a powiedziałam to w sposób taki, że by mogła. Kwestia podejścia? Samoakceptacji?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Rozeznanie
|
Zgadzam się ze wszystkim oprócz 6. Nie wszyscy. Są wyjątki potwierdzające regułe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
------------------ Jak tak przy szczerości jesteśmy, to muszę powiedzieć, że osobiście też sie posmiałam przy Twoim pierwszym poście. Myśląc: Ale pierdoły <nie wiem czy to dopuszczalne słowo, ale trudno, tak pomyślałam> ![]()
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a szczerze, to rozumiem. i nie mam za złe. interpretacja do-wolna. toż to w końcu nie matura z polskiego, z jednym kluczem odpowiedzi ;]
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
A ja uważam, ze wcale nie mam takich wypasionych genów i wcale nie chcę ich nikomu przekazywać. TŻ też wcale nie jest taki wypasiony
![]() Generalnie fajnie byłoby mieć dziecko, pod warunkiem, że się jest ojcem - w tej roli sprawdziłabym się idealnie... Ta biologiczna, fizjologiczna więź między matką a dzieckiem, przez 9 m-cy ciąży i kolejne miesiące karmienia, konieczność rezygnacji z egoizmu, poświęcenie się, ciągłe opiekowanie i matczyna troska - nie dla mnie. Chętnie pójdę się upić z radości, że TŻ urodził a ja spokojnie pójdę do pracy następnego dnia jak tylko wyleczę kaca ![]() Wątpliwości co do tego, czy podoła się wychowaniu są jak najbardziej naturalne - ale przecież gdyby te wątpliwości determinowały nasze zachowania, dawno byśmy wyginęli ![]() Na forum gazeta jest dział "nie lubię dzieci" - oprócz całej masy wątków z inwektywami można znaleźć ciekawe wypowiedzi, również kobiet, które urodziły dzieci a zdania nie zmieniły.
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to je genialne to je genialne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
mysle ze z czasem zmienisz poglądy
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Wtajemniczenie
|
A gdzie widzisz problem?
Edit: zdążyłam to złapać.
![]() |
#77 |
BAN stały
|
Ty jesteś Jula wodnikiem, u Was to jakieś masowe wręcz jest
![]() ![]() ja też uważam, ze to chamskie, z tą ciążą i w ogóle, zatem wychodzę z założenia, że ja wybieram imię, do dziecka o 2 rano będzie wstawał tatuś, niech się cieszy, nie rozmnażam się bez perspektywy nianki w tle, i karmienie nie dłużej niż 3 msce. ;-) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zadomowienie
|
a ja myśle, ze niekoniecznie
![]() Mój instynkt do tej pory się nie odezwał, a bliżej mi do trzydziestki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Byl sobie taki jeden gniot o imnieniu bossy- tosz to szok.
Co to znaczy kto to wie ![]() ![]() Ten to gniot myslal se ze o wszystkim wszystko wie ![]() Ale zycie to nie bajka takich kretow jest co miarka Bossy mysli ze to Fe kiedy w ciaze zajdzie sie ![]() Widzi bossy wieloryba ![]() Mysli sobie bossy OH NIE zaraz padne RATUJCIE MNIE . Niech ktos szybko splawi rybke bo tu padne i wywine kiszke. Nie rozumie ze ta rybka kocha przec wiec pcha i dzidzie wyciska Wtedy wielki placz i ryk Placze jeczy cale dnie boze ratuj nie chce nie Wtedy mama cyca da , dziecko possie raz i dwa potem cycki sa juz fe no bo kto dotknie je ![]() Sa za dlugie bez powietrza , bossy patrzy i sie leka Liczy kreski na posladku , potem z brzucha , nie przy swiadku Matko jedna co ja zrobie teraz niech mi ktora powie co w tym dobre co w tym zle a no jedno monka wie Byc cymbalem to nie chwal niechcesz dzieci to bye bye ale nie pisz ze to fe kiedy ktoras w ciazy jest . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
no czemu przeciez pisze to co mysle w troche brutalny sposob co o niej mysle tak samo jak ona mysli o kobietach w ciazy itd i tlumaczyc sie z tego nie bede
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Niby czym ?????? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale śmieszne ![]() Tak śmieszne, że bardziej żałosne już nie może być. To wręcz jak wołanie o pomoc.
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
goldfish to nie mialo byc smieszne
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po cholere ją obrażasz? Ma kobita swoje zdanie i tyle. Argumenty ma jakie ma. Ale to nie powód, żeby pisać na nią paszkwile. Posiadanie czy nie posiadanie dzieci i chęć bądź niechęć do tego to temat trudny. Już lepiej napisać, jakie macierzyństwo ma uroki niż walić takimi tekstami.
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Ainsel po pierwsze sama bylam w ciazy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po pierwsze nigdzie nie nazwalam kogos gniotem. Po drugie wypowiedzi autorki watku byly conajmniej niegrzeczne i niestosowne, wtedy moglas sie odezwac. Po trzecie chyba kazda kobieta ma obawy co do ciazy, nic nowego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.