|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść - część III
Cytat:
Wiem jak to jest ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#62 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No własnie...tylko ze to moment zagapienia się i już...Ja miałam kiedyś sasiada-bardzo poukładany człowiek, wszystko zawsze zapiete na ostatni guzik--zawsze, ale to zawsze przechodził przez pasy oglądajac się ze 3 razy na wszystkie strony, i zawsze przechodził tylko przez pasy ale raz stało się tak ze się spieszył bo zopbaczył chyba swoja zonę-nie wiem bo to było dawno-po drugiej stronie ulicy, pasy były daleko i postanowił przeleciec przez jezdnie no i...go samochód potrącił i zginął na miejscu.Ta zona nawet mowiła ze on zawsze przez pasy-to był podobno pierwszy raz kiedy nie przeszedł po pasach...
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Tak właśnie ostatnio sobie rozmyślałam, jakie to życie ludzkie jest ulotne.
Wystarczy chwila nieuwagi i jakieś nieszczęście gotowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Takie same mam wrazenie co do uczucia glodu i sytości w moim przypadku. Mogłabym jeśc 24h na dobę, jesli będzie to powolne, to nawet nie czuję specjalnego przepełnienia... Ja nawet jak jestem najedzona to chcę jeść!!! Moja głowa tu chyba szwankuje, ja CAŁY czas musze się ograniczać, echh... Czy istnieje jakiś sposób na zmniejszenie apetytu? ![]() Co do Twojej siostry- bądź przy niej, to chyba najlepsze, co możesz dla niej zrobić tej chwili. Wiem, jak ona może się czuć, moja mama jakieś 10 lat temu potrąciła dziewczynkę, nie ze swojej winy, koleżanka ją popchnęła, była zima, ślisko, i wleciała prosto pod kola... Na szczęście się nic nie stało. A w zeszłe wakacje to mnie potrącił samochód. Jak się okazało sprawczynią była babcia tamtej dziewczynki. Przypadek? ![]() Schizm- strasznie się cieszę ![]() ![]() ![]() ![]() Zoosia, Agnis- współczuję Wam dziewczyny, szkoda, że nie wymyślono jakiegoś złotego środka na te napady ![]() _____ Od siebie dodam, że widze 2 plusy przytycia. Wrócił mi okres, a od zmniejszenia ilości białka cera znacznie się poprawiła ![]() I dzisiaj mój mały sukces- powstrzymałam napad... Pomyślałam sobie, że jutro są moje urodziny, nie chcę tego dnia psuć wyrzutami sumienia, chcę rodzinkę zaprosić na te lody i sama je zjeść. No i kolacja skończyła się na wieśniaku: połowa z 1/2 pomidora, cebulką, papryką, kawalkiem ogórka, do tego kromka razowca z szynką i ogórkiem, a druga połówka wieśniaka z 2 łyżeczkami dżemu i 2 garściami borówek. Kurde, musze to powiedzieć, dzielna jestem ![]() ![]() ![]() I kupiłam wreszcie upragnione nestle fitness z czekoladą- wreszcie jakieś słodkie platki :P
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Maggie - gratuluję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki ![]() ![]() Heheh, równiez dziekuję ![]() Dziewczyny, mam do Was prośbę, czy mogłaby któraś z Was podliczyć tak na oko, jak teraz stoi u mnie sprawa z kalorycznością, nie mam pojęcia ile dziennie jem kcal, może tylko się łudze, że schudnę na takim menu... Bo to ani U, ani R, więc na NCJ nie wiem jakbym miala to wstawić. 1. owsianka- 2 łyżki otrąb owsianych, 1 łyżka płatkow orkiszowych, 1 łyżka jęczmiennych, garść platków zdrowy błonnik, 1/4 jabłka, filiżanka wymieszanych malin i jagód, łyżka homo linessa (o smaku marakuji), tak z 4 łyżki homo nat, 2/3 filiżanki maślanki?; do tego około 14 czereśni (kurczę, jake teraz na to patrzę, to wydaje mi się strasznie dużo ![]() 2. średni krokiet z kapustą i z mięsem, 1/3 bułki wieloziarnistej z sałatą, 2 łyżki ketchupu, starta marchewka z odrobiną jabłka, 1/4 dużej kiełbaski z grilla 3. miseczka wymieszanych borówek i jagód z 5 łyżkami homo nat; do tego solidna garść fitnessów z czekoladą, łyżka BF, łyżka zdrowego blonnika i chyba łyżeczka fitelli śliwkowej; 2 czeresnie 4. wieśniak lekki: połowa z 1/2 pomidora, cebulką, papryką, kawalkiem ogórka, do tego kromka razowca z szynką z indyka i ogórkiem, a druga połówka wieśniaka z 2 czubatymi łyżeczkami dżemu truskawkowego i 2 garściami borówek. _____ Jak tak teraz patrzę, to tu chyba z R prócz owsianki nic nie ma ![]() ![]() Ile to wszystko może mieć kcal? Byłabym naprawde wdzięczna.
![]() |
#68 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#70 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#71 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mercy dziękuję w imieniu wszystkich ![]() ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny!
przeczytałam z grubsza Wasze wypowiedzi. wydajecie się tak sympatyczne i życzliwe, że zdecydowałam się tu napisać. od dłuższego czasu kręcę się po tym forum, czytam Wasze rozmowy na tematy ED, i zastanawiam się, czy ja jestem chora, czy nie.. naprawdę, szczerze powiedziawszy- nie wiem! chciałabym poznać Wasze opinie na ten temat.. otóż odchudzałam się, tak jak większość z Was- byłam przekonana, że zdrowo, a jednak teraz z perspektywy czasu widzę, że niekoniecznie tak zdrowo, jak myślałam. zaczęło się w grudniu 2007, gdy pielęgniarka powiedziała mi, że waga 64kg to przy moim wzroście [niecałe 163cm] trochę 'za ładnie'. ;] wzięłam się za siebie.. schudłam 14kg. [teraz ważę 50,5 w ubraniach.] wiecie- wtedy nie zdawałam sobie z tego sprawy, ale teraz wiem- to była GłODOWKA. może nie tak drastyczna jak niektórych dziewczyn typu jedno jabłko i pomidor dziennie, ale jadłam w granicach 1000kcal i do tego uprawiałam sport. to, jak to się odbiło na moim organizmie to tragedia- od końcówki stycznia nie mam okresu, cerę miałam fatalną, włosy z gęstych i lśniących zrobiły się dziwnie przesuszone i zupełnie nie do ułożenia, byłam wiecznie zmęczona, bez energii, nie miałam ochoty się z nikim spotykać, kładłam się wcześnie spać, w szkole siedziałam i odmierzałam czas, kiedy w końcu skończy się lekcja i będę mogła zjeść swoje jabłko przygotowane na konkretną przerwę. nie zwracałam uwagi na potrzeby swego organizmu- straszne. na szczęście w porę się opamiętałam, zaczęłam powoli wychodzić z diety, dodając po 100kcal tygodniowo i jojo mnie co prawda nie dopadło, ale.. [i tu jest najgorszy problem]- pomimo że teraz wyglądam znacznie lepiej, moje włosy znowu jako tako nabrały zdrowia, a cera wygląda przyzwoicie, to chyba zrujnowałam sobie nieco metabolizm. nie jest tak źle, jadam po 1900kcal dziennie i wtedy utrzymuję wagę, ale zdarzyło mi się kilka kompulsywnych napadów.. [2 w całym moim życiu.] i jeśli zjadłam tylko około 2700kcal, to już tyłam około kilograma.. na codzień nie jem słodyczy. ale jeśli zjadłam lody, to jakoś nie miałam po nich wyrzutów sumienia. ćwiczę, ruszam się, chodzę na siłownię, wyglądam zdrowo, ale mam już dość.. to męczarnia psychiczna. bo muszę jeść co 2godz. stałe posiłki, podliczać kalorie.. chciałabym już żyć normalnie. co mam robić? pomożecie? [nie chcę przytyć..] |
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Aralka- jak Ty sobie też tak kalorie liczysz to nawet lepiej dla Ciebie ;-) A tak w ogole onośnie zapotrzebowania kalorycznego, to ja najbardziej lubię tabelki na interii: http://tabelekaloryczne.w.interia.pl...rzebowanie.htm ![]()
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
dodam tylko jeszcze, że mam 17 lat i powinnam mieć w tym wieku świetny metabolizm [zapewne go miałam, zanim przeszłam na dietę.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Masz rację ![]() ![]() W ogóle zważyłam się dzisiaj i ważę jakby 200g więcej ![]() Wracając do Twojego poprzedniego posta to możesz napisać jakiś przykładowy jadłospis jak jadłaś? Ja byłam na R i nie mam żadnych problemów z włosami, cerą itp. tylko trochę jakby za dużo mi kg spadło ... ale to do nadrobienia mam nadzieję ... dlatego ciekawi mnie jak jadłaś ... A dziewczyny jakbyście mogły mi polecić jakieś dobre pełnoziarniste płatki lub musli, takie może niezbyt słodkie ![]()
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
juliaaa161190:
tak, waga jest okay i nie chciałabym przytyć. mam nadzieję, że Tobie się udało podciągnąć wagę do góry ![]() jeśli chodzi o płatki.. hm, może spróbuj takie z sante musli pakowane w foliach, są słodzone miodem, bez cukru. w ogóle niesłodkie i pełnoziarniste. [nie mówię o tych crunchy] są różne wersje, z rodzynkami, itepe. i mój przykładowy jadłospis: śniadanie musli [zwykłe, słodzone, nie pamiętam już jakie] z mlekiem 0,% 5 orzechów laskowych przekąska 3/4 jabłka przekąska II pół grejpfruta drugie śniadanie jogurt ACTIVIA z musli duża kromka pełnoziarnistego chleba 2 plastry małe polędwicy szczypiorek, trochę pomidora, papryki podwieczorek jabłko kolacja pół grejpfruta jajko na twardo pozdrawiam. ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2008-07-23 o 08:31 Powód: błędy omyłkowe:) |
![]() ![]() |
![]() |
#77 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do musli to poszukam ![]() Strasznie malutko jadłaś, jak na tą dietę to i tak teraz masz świetny metabolizm ![]() ![]()
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
oj, jadłam mało. wieczorami było mi zimno i siedziałam, odliczając tylko minuty do pójścia spać. choreee. i pomyśleć, że sama sobie robiłam taką krzywdę.. ;/ no cóż, człowiek się uczy na swoich błędach. a te płatki nazywają się chyba fitness style czy coś takiego. w foliowych torebkach, takie związywane wstążkami na górze- tyle pamiętam, bo już dawno ich nie jadłam. też wcinam owsiankę i innego śniadania sobie nie wyobrażam
![]() kochana, masz rację.. będę powolutku dodawać kalorie i obserwować swój organizm. dam radę! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() jejku, przykra historia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież 1/4 jabłka nie ma 50 kcal, albo 1 łyżka BF nie ma 100 kcal ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Rozeznanie
|
oj wy wszystkie liczycie kalorie, ja nigdy tego nie robiłam....moze powinnam....
wiem bredze ale nie chudne a to mnie doprowadza do szewskiej pasji z jednej strony i dołuje z drugiej... |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Rozeznanie
|
1/4 jabłka ma około 20 kcal, łyżka BF ma około 30 kcal....
#83 |
Zakorzenienie
|
Tak napisałaś, no ale już nieważne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
Czytam i czytam ten watek i tak wam powiem z wlasnego doswiadczenia ze najbardziej choruje sie przez liczenie kalorii. ja na poczatku wyznaczylam sobie limit 1200, pozniej go coraz bardziej zmniejszalam az po roku odchudzania dziennie spozywalam tylko 50 kcal, a pozniej nie jadlam wogole bo nawet wg mnie od jablka moglam przytyc... oczywiscie to wszystko byla moja glupia psychika i wyladowalam w szpitalu gdzie przezylam horror gdyz zmuszano mnie do jedzenia i pilnowano bym go nie zwracala. oczywiscie fizycznie zaczelam sie czuc coraz lepiej ale psychicznie bylam na skraju wyczerpania. nie raz milam ochote sie otruc by juz nie cierpiec, nie wazne co jadlam zawsze mialam wrazenie ze jesli jestem najedzona jstem bardzo gruba i caly czas jeszzce tyje... po 2 miesiacach mnie wypuscili ale karmiono mnie nadal na sile... znow zaczelo sie ograniczanie jedzenia i odmawianie sobie po mimo wielkiego apetytu no i wkoncu nie wytrzymalam i rozchorowalam sie na bulimie juz nie wiem sama co jest gorsze anoreksja czy bulimia. pozeralam doslownie wszystko czekolade z ogorkami, pozniej zaraz lody owoce, wrzywa i nawet surowwe mieso jak juz nie bylo co a pozniej jak zwykle wymioty.... a to wszystko przez to ze sobie odmawialam i powstrzymywalam sie od rzeczy ktore naprawde bardzo lubilam . teraz jestem juz raczej zdrowa psychicznie i uwazam ze najlepsza dieta jest jedzenie wszystkiego ale po trochu... przeciez jak zjesz 3 kawlaki czekolady to zaraznie utyjesz i od jednego loda na tydzien tez nic nie bedzie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Gość
|
Dzień dobry - od razu dobry news na początek - dostałam się na dziennikarstwo na SWPS!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 | |
Rozeznanie
|
Nic takiego nie napisałam- patrz uważnie...
![]() A zresztą nieważne ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#88 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#89 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() cyztam swoje posty i widzę że staję się jakąś Matką Miłosierdzia (?) ![]() ![]()
![]() |
#90 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:42.