![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Farba Evolution of the color Alfaparf
Cześć piaseczek, mi najlepiej do odświeżania koloru pasuje ,,delia color tone -rudy w saszetkach,, Włosy nabierają bardzo żywego koloru (do 1,2 myc), kolor jest moim zdaniem znacznie przyciemniony, na poziomie 7. Wytrzymałam 5 tygodni bez farbowania juhu!! no i wczoraj zafarbowałam włosy w domu, kolor fajny ale coś jest podejrzanego w tej wodzie 6%, naprawdę bardzo rozjaśnia (2,3 tony) i skóra głowy w początkowej fazie szczypie - a nigdy mi się to nie zdarzało przy 6, myślę że to jest silniejsza woda, no zobaczymy jaki będzie stan włosów, jednak farbowanie w domu to nie to samo co u fryzjera, no ale czasami nie ma czasu. I jakoś tym razem był wyczuwalny amoniak, nie tak silnie ale był i jeszcze jakaś inna chemia (jak w pralni chemicznej). Ja juz zastanawiam sie czy nie przejsc na cos jeszcze mniej inwazyjnego..interesujący jest biokap ale niestety nie rozjaśnia a ja w ciemnych wyglądam strasznie przygaszona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Cześć kathy579
![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Farba Artego i woda 6% Artego. Dobrze że już nie farbujesz często to duży plus dla włosów, ja z mojej praktyki widzę że właściwie im mniej tym lepiej i to jest prawda, nie wiem czy wiesz ale w dniu farbowania włosy powinny byc tylko po szamponie, żadnych odżywek i żadnych silikonów (tzw jedwabi) i środków do stylizacji, wtedy farba ma możliwość dotrzeć do włosa. Mam też starą metodę kiedy inne środki zawodzą, trochę jak z kamienia łupanego ale na mnie działa, na suche włosy nakładam olejek rycynowy na to czepek i podgrzewam - działa.
Dotarła do mnie maska regenerująca z Artego do średniej odbudowy, na razie raz próbowałam - nic specjalnego, włosy lekko tępe po spłukaniu i nie za przyjemny zapach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Czasami nie warta przepłacać, nie wiem czy słyszałaś ale jest ponoc jakas nowosc bez amoniaku ponoc rewolucja w farbowaniu...hm..no L'oreala
![]() Czy słyszałas że tzw ,,jedwabie,, ponoc wcale nie sa takie dobre, okropnie oblepiaja włos i w rezultacie wysuszaja. Jak będziesz miała chwilkę czasu poczytaj sobie na necie o Biocap. Pozdrawiam, no i zdrowiej, ja lecę z pisakiem na spacer. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Hej kathy579
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Do pieseczek: fajnie ze zdrowiejesz, czy znasz jakies fajne ciemne brązy (nr farby?) wpadające w złoto?
pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Cześć kathy579
![]() A tak a propos, planujesz zmianę koloru na brąz? Pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie wiem, ale kolor na ciemnych włosach wygląda zdrowiej i się nie wypłukuje, gdybym znalazła idealny odcien to może?
Na razie brązy które próbowałam raczej nie pasowały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
Ja też się zastanawiam nad "powrotem do natury", mam grzywę, którą zapuszczam i często ją podpinam, czasem założę też opaskę, a odrosty spędzają sen z powiek
![]() Pozdrawiam i życzę udanego weekendu, oby deszczowe prognozy się nie sprawdziły... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
5W ciemna czekolada -twarzowy kolor
![]() ![]() ![]() ...niestety juz pada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Przyczajenie
|
pomóżcie mi dziewczyny...chciałabym nieco ochłodzić kolor (spopielić go
![]() No i kolejny dylemat...jaki oksydant? 3% czy 6%? - moje naturalne (odrost) są w kolorze średni blond, a nie chciałabym niszczyć moich rozjaśnionych włosów, które i tak są dośc cienkie i delikatne (dwa miesiące temu zeszłam z ciemnego brązu) zbyt mocną woda utlenioną.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Cześć maya37
![]() Pozdrawiam i proszę podziel się wrażaniami, jeśli będziesz farbowała ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cześć kathy579 ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Do piaseczek, cześc dzięki za pamięc, a sprawa moich włosów przechlapana - jasny kasztan spłowiały bardziej miedziany od skóry do połowy włosów a od połowy do końca wypłowiały jasny blondowy kasztanik - to mój obecny kolor, włosy wyglądają raczej naturalnie niż farbowane, no może się czepiam...ale nie jestem zadowolona..i tak myślę to raczej taki gatunek włosów a po drugie włosy już bardzo experymentowane, barak połysku itp..do dupy..no cóż są jeszcze inne aspekty życia...ha ha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Alfaparf Evolution of the Color CONTRASTI
Witam
Od 2-3 lat farbuje włosy Loreal Majirel Kolor mam ciemny brąz prawie czarny. Chciałabym rozjaśnić o dwa trzy tony. Słyszałam, ze tą farbą dam radę Alfaparf Evolution of the Color CONTRASTI. Czy coś na jej temat wiecie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
Dot.: Alfaparf Evolution of the Color CONTRASTI
Witaj Ania843
![]() A chcesz uzyskać rudość lub czerwień, bardzo intensywną? Z tego, co wiem, do tego właśnie służy Contrasti. Jeśli chcesz trochę rozjaśnić (dojść do jakiegoś średniego/jasnego brązu) polecam proszek dekoloryzujący z Matrixa (ewentualnie Effasor z L`Oreala, ale dla mnie Martix lepszy), a do tego wodę 2,7 lub 3%. Ja tak właśnie robiłam. Jeśli masz jaśniejsze odrosty to nie nakładaj mieszanki od nasady tylko na same farbowane. Potem nałóż odcień farby, który wybrałaś, tylko najlepiej, żeby był o ton jaśniejszy od docelowego (w szczególności, jeżeli wybierzesz farbę drogeryjną, bo te zawsze wychodzą ciemniejsze), po dekoloryzacji włosy bardziej chłoną farbę. Tak było u mnie. Ja próbowałam wszystkich idiotyzmów przy rozjaśnieniu nimal czarnych włosów o 2 tony i wiem, że żadną jaśniejszą farbą nie da się podjaśnić, w ten sposób jeszcze bardziej niszczy się włosy, a rozjaśnieniu ulegają tylko odrosty, reszta ciemna, jak była. Każdy fryzjer, u jakiego byłam powiedział, że farbą nie ma najmniejszych szans i faktycznie tak było, tylko, że ja wtedy nie chciałam uwierzyć. Uwierzyłam, jak mi się od tych eksperymentów zrobiło siano... Pozdrawiam, powodzenia ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Jak tam Mayu, nałożyłaś 8,21? Jakie efekty? Pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cześć kathy579 ![]() To niefajnie;/ Sama nałożyłaś brąz, jakiej farby użyłaś? Moja fryzjerka ostatnio powiedziała, że samemu jest bardzo trudno przefarbować się z rudości, bo to nie taka prosta sprawa. W sumie też przez to zrezygnowałam z próby nakładania brązu, ufam mamie, ale nie tak bardzo ![]() Pozdrawiam i więcej optymizmu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Do Ania843: jeśli chcesz rozjaśnic włosy o 2/3 tony a dotychczas farbowałaś na bardzo ciemny kolor, musisz uzbroić się w cierpliwosc i całkowicie spłukać farbę którą farbowałaś włosy - odczekaj 2 miesiące o ostatniego farbowania, nie wiem jaką masz długość włosów? jeśli włosy są przetrawione farba słabiej chwyta. Woda 6% rozjaśnia o 1/2 tony a 9% 2/3 tony - 9% woda wysusza i niszczy włosy - potem pigment mniej się trzyma i farba się wypłukuje. Myślę że na początku spróbuj z wodą 6%. Po 2 lub 3 farbowaniach tą samą farbą kolor powinien by idealny.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
dziękuję za odpowiedzi
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- który to jest matrix ten http://www.allegro.pl/item1034772349...acy_500_g.html czy ten http://www.allegro.pl/item1034759337...loru_6x30.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny!
Czy orientujecie się może który odcień dam i coś takiego na włosach farbowanych rudym Majirelem poziomem 8 i naturalnym odroście na poziomie 6. Chciałabym naturalny rudy - myślę że modelka na zdjęciach ma włoski na poziomie 7 a może 6. Nie używałam nigdy Alfaparfu, ale moja koleżanka tak (blond) i jest bardzo zadowolona. Oto też odcienie farb które zwróciły moją uwagę - co o tym myślicie?
I love Vintage! Edytowane przez CocoPoznan Czas edycji: 2010-05-12 o 16:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
do piaseczek:na razie nie farbowałam...ale mam nowinkę..ha ha...postanowiłam udac sie na konsultacje do osoby ,,Mistrza,, w samym wcieleniu - wizytę mam na koniec czerwca! Co powiedziała... zostać przy rudościach ponieważ bardzo pasują do mnie, za proponowała balejaż panelowy - ciemniejszy od tyłu głowy i totalną zmianę fryzury (teraz mam ala cocer spaniel - długie jasno miedziane naturalne loki), czyli ścinamy włosy (tak aby pasowały do pociągłej twarzy, ponoc obecna fryzura jeszcze bardziej mi wydłuża twarz) tak aby tył był uniesiony do góry, z przodu dłuższe, i gdzieniegdzie dłuższe wystające loczki, fryzura nie będzie raczej z tych krótkich tylko o średniej długości. co myślisz, zaszaleć? Jedyne czego się obawiam to że włosy rosną mi bardzo wolno, muszę też wydac sporą kaskę- chyba się domyślasz? Ale może warto bo wtedy końce byłyby ścięte na maksa i nie było by tych różnic w kolorze, ale jak dam sobie rade jak pojawi się odrost?
Jakbyś mogła wyrazić swoją opinię będę wdzięczna, pozdrawiam..a.. jak tam zdrowie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
Hej kathy579
![]() ![]() ![]() ![]() A co do zdrowia - prawie przeszło, tylko wieczorami kaszel mnie dopada i czasem migdały szwankują ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cześć CocoPoznan ja robiłam kiedyś 8,43, ciekawy miedziano - złocisty odcień, co do 7,64 - traz mam na głowie 8,64 - miedziano czerwonkawy, ale z przewagą miedzi (mimo że pierwsza po przecinku 6 oznaczająca czrwień), intensywny podobnie jak 8,43. Ten trzeci - nie wiem. u mnie bardziej naturalny efekt dawało 8,45, tj. odcień miedziano - mahoniowy, bardziej zgaszony niż poprzednie i jakby ciut ciemniejszy od nich. Piękny jest także 8,4 - taka czysta miedź. Myślę, że spokojnie możesz się farbować Alfą, bo przecież to będzie koloryzacja na niemal ten sam odcień, co z Majirela. Co do wody sama musisz podjąć decyzję, a doświadczenie z profesjonalnymi farbami masz, więc nie będzie problemu. Pozdrawiam i powodzenia no i opisz proszę efekty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#85 |
Przyczajenie
|
Nie wytrzymałam i farbnęłam sobie włosy 8/21 alfaparf z woda 3%. Wyszło super! Farba delikatnie przyciemniła i ochłodziła kolor, odrosty nie sa rudawe ale popielate. Kolor, jak dla mnie, tez świetny, idealny popiel. Zobaczymy jak będzie w miarę wypłukiwania się farby. O dziwo po farbowaniu włosy mam miękkie i przyjemne w dotyku. Jak narazie jestem bardzo bardzo zadowolona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
No to super, cieszę się, że się udało
![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
witam
właśnie zakupiłam tą farbę kolor brąz i mam pytanie. Chciałam sobie pofarbować całą głowę ale na ulotce jest wyraźnie napisane ze nie farbować całych włosów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale najprawdopodobniej żadną farbą nie dojdziesz z czarnych do brązu.
![]() |
![]() |
#89 |
Rozeznanie
|
Wklejam Wam paletkę kolorów ALFAPARF MILANO i link dla porównania (wiadomo, że palety w necie się czasem różnią)
http://dcdpaznokcie.pl/sklep/Alfapar...cy,,,3284.html Edytowane przez Vea Czas edycji: 2011-09-08 o 18:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Dziewczeta prosze o pomoc!!!a wiec chce taki kolor wlosow jak ma Ashle simpson czyli ciemny rudy tymczasem po nieszczesnym loralu maijrel mam marchewe na glowie doslownie pomaranczowe razace wlosy
![]() ![]() Edytowane przez paulucha3333 Czas edycji: 2010-05-27 o 18:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.