![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: mała galeria naszych prac xxx
robiłam na bardzo dużej kanwie i wyszedł ok 60 cm - srednica
![]() |
#62 |
Wtajemniczenie
|
śliczna
![]()
![]() |
#63 |
Rozeznanie
|
A cóż mi tam.
W innym wątku się namarudziłam, że kiepsko zaczęłam ale powiedzmy, że efekt końcowy nie jest chyba tragiczny (przynajmniej patrząc z większej odległości ![]() Otóż chciałam coś wyszyć dla szwagierki a że jestem z tych co jak cos postanowią to muszą "już natychmiast". No i niestety jak postanowiłam to w najbliższym sklepiku jak na złość była tylko polska kanwa. Nie powiem, znacznie tańsza, chyba po trzydzieści-kilka zł za metr. Ale - przynajmniej jak dla mnie - w uzyciu paskudna... Jeszcze przy kupnie była w miarę sztywna ale po rozpoczęciu robity zrobił się z niej "flaczek" z luźnymi kratkami. Trzeba się było bardzo pilnować żeby za mocno nie zaciągać nitek bo się XXX wykrzywiały (nawet na tamborku). Na początku się zastanawiałam iloma nitkami wyszywac i zaczęłam całą muliną (6 nitek). I okazało się że chyba tak jest optymalnie - przynajmniej sam obrazek jest "wypełniony" i nie ma prześwitów. A na samej kanwie nawet po przepraniu i przeprasowaniu widac ogromne dziury. No ale mam nadzieję, że nie na to będa patrzeć "oglądacze" ![]() No ale jak ma pierwszą większa pracę która mi się udało dokończyć to niech będzie. Przynajmniej się wiele na niej nauczyłam. PS - w rzeczywistości tych nitek pod napisami tak nie widac - nie wiem, może to kwestia lampy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pamiątka na całe życie ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#66 |
Moderatozaur
|
Naprawdę piękny obrazek, nie ma się czym przejmować, myślę
![]()
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
obrazek jest śliczny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Rozeznanie
|
Dziękuje Wam bardzo. Generalnie się licze z tym, że prędzej czy później może wylądować za szafą no ale co tam.
![]() Teraz robię konia na porzadnej kanwie i dwoma nitkami. Efakt jest całkiem inny (lepszy) więc może z czasem do czegoś dojdę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Wtajemniczenie
|
Barbarera bardzo ładny obrazek
![]() Gosiu faktycznie trochę za mały i niewiele widać ![]() Dominikowa obrus wspaniały i moje ulubione kolorki,cudowny ![]() Bety konik śliczniutki ![]() Bachud metryczka bardzo,bardzo ładna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Bachud , dla mnie twoja praca jest super
![]()
![]() |
#71 |
Rozeznanie
|
Dzięki. Ale za to mogę Wam powiedizeć że do jednego ta byle jaka kanwa jest na 100% dobra - w międzyczasie robiłam konia jako "aplikację" na innym materiale z podłożoną tą kanwą. Wczoraj skończyłam i wyciągałam nitki kanwy - fakt że nie mam porównania jak się wyciąga tą "porzadną" kanwę ale ta się wyciągała aż miło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny i znowu poszalałyście ,z miłą chcecią posiedziałam sobie tutaj i oczka nacieszyłam.Każda z prac mi się podoba i każdą chciałabym sobie zrobić od obrazku zimy ,po obrusik ,koniki ,kwiaty itp.Śliczne pracki porobiłyście no i wasza cierpliwość podziwiam.Czekam na dalsze wstawki waszych pracek.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
bachud całkiem ładnie wyszedł Ci ten obrazek. Kanwą się nie przejmuj, na początku ciężko jest ocenić czy będzie dobra czy nie. Z czasem nabierzesz wprawy w ocenianiu materiałów. Co do lądowania za ścianą to nie byłabym taka pewna. Jest to naprawdę świetna pamiątka. Sama też wolę wyszyć coś dla nowego maluszka niż kupować kolejne śpioszki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!
![]() Dawno mnie tu nie było, bo wpadłam w szał xxx, ale widzę, że i Wy nie próznowałyście ![]() Bachud, piękny ten Twój obrazek. Chcę się pochwalić kotkiem, w którym się zakochałam od pierwszego wejrzenia. Schemat był na mulinę DMC, której nie ma u mnie w całym powiecie, zrobiłam więc konwersję na Ariadnę za pomocą Abakanu. Bałam się trochę, że kolory nie będą dobrze odwzorowane (jeden musiałam sama dobrać, bo zamiast czerwonego wyskakiwał pomarańczowy), jednak efekt końcowy wyszedł bardzo podobny do oryginału, a nawet lepszy ![]() Obrazek jest jeszcze wymięty po praniu, bo chciałam jak najszybciej Wam go pokazać. Przyjemnego oglądania ![]() DSC03333.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Rozeznanie
|
No więc własnie. Przy okazji tego obrazka doszłam do wniosku że nie będe na kanwie oszczędzać - no chyba że będzie miała byc "wyciągana" - to ta tańsza nadaje się idalnie. A drugi wniosek to taki, że jak będe jeszcze robić coś z delikatnym cieniowaniem to chyba będe zostawac przy dmc bo jednak są tam delikatniejsze zmiany kolorów.
A to konik robiony w międzyczasie na worek na strój gimnastyczny. Daję ze wzorkiem - może sie komuś przyda bo trudny i duży nie jest a taki sympatyczny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Wtajemniczenie
|
Bachud, konik śliczny
![]() Eska ![]() ![]()
![]() |
#78 |
Moderatozaur
|
Konik i kotek urocze
![]()
![]() |
#79 |
Rozeznanie
|
w końcu jakos otworzyłam kotka - uroczy!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Esko, mam do Ciebie dość dziwną prośbę, ale mogłabyś mi podać numery mulin ariadny użytej do kotka, bo mam inne wzory z tymi kociakami , ale niestety korzystając z zamienników mulina na haftypolskie brakuje mi połowy kolorów , a u mnie też krucho z DMC ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Rozeznanie
|
Eska kotek prześliczny! Faktycznie zamiana mulin idealna.
Ja też bazuję na Ariadnie - bo tutaj DMC niet, pozostają zakupy przez internet, nad czym myślę zreszta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
DMC - Ariadna 318 - 667 817 - 487 349 - 485 3328 - 474 413 - 669 3747 - 542 420 - 624 3838 - 544 746 - 401 3839 - 536 760 - 467 932 - 550 761 - 465 415 - 695 762 - 695 3752 - 542 613 - 628 814 - 494 3840 - 542 535 - 669 Co do nr-u 3747 to w poduszce zamiennikiem jest 542 (symbolem są "widełki", nie umiem tu go wstawić) i 536 (symbol "C"); a w podłodze 550 (symbol "-"). Mam nadzieję, że za bardzo nie zagmatwałam. Powodzenia! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuję Esko, kochana jesteś
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Rozeznanie
|
![]() Zakładka - prezent |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Moderatozaur
|
Świetna zakładka!
![]()
![]() |
#86 |
Rozeznanie
|
Brelok - prezent
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Rozeznanie
|
Maryjka - docelowo do nowego domu. i początek autek dla synka (będą odbiegały od schematu)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Moderatozaur
|
No proszę, pospieszyłam się z odpowiedzią
![]() ![]() Przy okazji możesz zdradzić skąd masz schemacik, bo jedna pani pytała mnie ostatnio o jakieś ładne wzory xxx o tematyce religinej i myślę, że ten wizerunek bardzo by jej sie spodobał... I nie zapomnij pochwalić się skończonymi autkami ![]()
![]() |
#89 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Skończyłam moją małą jednokolorową Marię z dzieciątkiem a na tamborku... same zobaczycie , zrobię zdjęcia i wklejam
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
No to czekamy na efekty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.