![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Moja Bizu Hand-Made
14-latek robiacy bizu? Zazdroszcze twojej przyszlej dziewczynie, albo obecnej jak masz, moj facet to tylko gry kupuje i gra :P
A jesli o bizu chodzi, sa bardzo kobiece i estetyczne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Moje skarby-vol2
nie upadl, odzyl, zobacz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
tak wiec jesli ktos z moderatorow to przeczyta...prosze o polaczenie watkow...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
dzieki za cieple slowa.
![]() Bo bardzo mi sie podoba bizu wykonana w ten sposob...a nigdy nie moglem sie zebrac zeby cos wykombinowac...wiec wszelkiego rodzaju rady sie przydadza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
To prawda, koraliki bardzo fajne
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Wtajemniczenie
|
to moze opowiem Ci jak ja zaczelam, ale nie sugeruj sie tylko na mojej opowiesci. Chcialam kiedys zrobic sobie korale, wiec zamowilam koraliki. Pech chcial ze oczywiscie nie popatrzylam na rozmiar koralikow i to co wygladalo na stoce na duzy 3 cm koralik, bylo w rzeczywistosci 1 cm koralikiem, wiec zaczelam robic kolczyki na zylce. Pozniej Monik4 zaczela robic wrapki ktore bardzo mi sie spodobaly, wiec kupilam drut 0,6 mm 0,8 mm i 0,2 mm i zaczelam sie w to bawic, poczatkowo proste rzeczy, poznijej trodniejsze, czasem skladaczki. 2 lata robilam na posrebrzanych drcikach, od tego tygodnia zabieram sie juz za srebro. Wczesniej sie balam ,ze cos spiernicze i za duzo drogiego srebra pojdzie w kosz
Jakie mam rady? hmmm.. nie spiesz sie, owijaj dokladnie idz na jakosc, nie na ilosc rysuj wzor na karce, zanim zaczniesz tworzyc na drucie owijaj elementy najpierw kazdy z osobna, potem je lacz ( chociaz na poacztku, bedzie ci latwiej, ja tak robie do dzis, ale niektore osoby lacza w trakcie pracy) na poaczatek nie rzucaj sie na zaawansowane formy, zacznij od form z 1 drucika, np kolo to chyba tyle, jak cos mi sie przypomni to napisze. Acha, sa druty i "druty" ja uzywam tych z rayhera, jak cos wysle ci namiar na priv osoby ktora je sprzedaje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
no pewnie bardoz prosze....o te namiary....a w zamralniku nastepna porcja koralikow sie mrozi...potem pod zyletke...i do garnka ^^ hehe...zobaczymy jak wyjda...bo cialem ze tak powiem na dziko...chcialem zeby wyszlo cos baardzo orginalnego...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Wtajemniczenie
|
piecz a nie gotuj!! bo popekaja ci
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
nie pekaja....naprawde...wszy stko jest solidnie rozrobione...i jak wrzucam do wody..to stoje i pilnuje...az woda zacznie bulgotac...i wtedy wyjmuje...i jestem zadowolony z efektow....a i jak to z kosztami na wrapki?? Czy duzo druciku sie uzywa i w jakich on jest cenach...?NIe licze kamyczkow...bo to normalne ze juz indywidualna sprawa...
PS: 20.40 -oto gotowe koraliki..jak to nazwala moja mama "takie nico"Mi sie podobaja...bo..sa inne..^^ Tak wiec oto "NICO" [niektore przypominaja mi pluca :P ] Edytowane przez Przemo94 Czas edycji: 2008-10-19 o 19:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Za smutne jak dla mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Wtajemniczenie
|
mnie sie nie podobaja, bo maja bure kolory. Ale ja po prostu lubie wesole barwy. probowales z rozami i kwiatami? moze tutoriale?
Zreszta lcize na ciebie i Twoje wrapki, umyje wlosy i zaraz wysle ci PW |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
kolory nie sa ponure....^^...tylko ta nieszczesna kamerka internetowa....hmm..moze w tygodniu uda mi sie pozyczyc od sasiadki i zrobie fotki
![]() A z reszta nie sa jeszcze pomalowane lakierem...jak pomaluje to wtedy beda mialy polysk i barwe zywsza.... ![]() Na wrapki mozesz liczyc napewno ![]() I pytanko bylo...jak to z kosztami durcikow..i jak z tymi namiarami?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o wrapki to koszty drutów wychodzą bardzo niewielkie jeśli robisz na posrebrzanych i kupić je można nawet w empiku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Wtajemniczenie
|
czekaj Przemek, zaczynam tworzyc ci pw :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
dziekowac...hmm tak sie sklada ze u mnie w miescie nie ma empiku..czyli mam w plecy...;/
Dzieki za pv |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
myślałam,ze zrezygnowałeś z biżu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
nii...^^....poprostu malo czasu...ale teraz sie troche zebralem do kupy...wszystko sobie poplanowalem i mam czas^^....
wiec teraz od czasu do czasu bede cos wstawial.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zadomowienie
|
No wróciłeś
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Wtajemniczenie
|
Przemek, czekamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bede czekac na dalsze prace ![]()
![]() |
![]() |
#81 | |
MUSEarka
|
Cytat:
![]() ![]() kosteczki powiedziałabym , że wręcz tragiczne ![]() ![]() tak jak reszcie najbardziej podoba mi się bransoletka z kokardką, reszta dla mnie zbyt prosta, bo przyznaj się, że nie napracowałeś się przy nawlekaniu koralika na szpilke ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
hehehe ^^ jak cos zlego to nie ja^^ :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Niestety, nie znam się na robieniu biżuterii, ale Twoja mi się niestety nie podoba. Jest jakaś taka ponura i bez pomysłu. Krytykowałeś mucię18 a twojej biżu jeszcze daleko do jej prac, które są elegancki i ciekawe. Może to dla tego, że nie lubię biżuterii plastikowej i z modeliny itp. Wolę szkiełka i kamienie naturalne
![]()
![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
Szczerze mowiac moje prace tez mnie nie satysfakcjonuja i staram sie doskonalic...obecnie czekam na zamowione svarki....i bede zamawial rzecyz niezbedne do wrapow....ja tylko ocenilem czyjas prace...i w tym nic zlego...ty wyrazilas opinie na temat moich prac...i w tym tez nic zlego...
A mi sie wydaje ze ty robisz wielkie halo ![]() Mucia jesli mialaby jakis konkretny problem z tym sama by napisala.... Tak wiec bardzo dziekuje za odwiedziny tematu i za opinie Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
nie wiem czemu niektórzy sądzą że komentować powinni tylko mistrzowie w danej dziedzinie ;]
ja z komentowaniem twoich prac poczekam na coś nowego, bo te nica naprawdę mi do gustu nie przypadły [mimo, że dla mnie fimo to czarna magia i rzecz nie do ogarnięcia ;p] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Raczkowanie
|
dzieki za wsparcie....a pracki beda...zabieram sie za wrapki...zbierma materialy...pod koniec przyszlego tygodnia cos powinno powstac
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Przemo94 Czas edycji: 2008-10-29 o 18:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a Przemo doskonale sobie radzi ![]() ![]() P.S. Musiałam to napisać
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
Po dlugiej przerwie...spowodowanej czekaniem na materialy..wstawiam jedna nowa pracek z dzis....moj pierwszy wrap..:P
Uzyte elementy: Elementy posrebrzane i srebrne,turkus Z gory przepraszam za jakosc zdjec...robione wieczorem...dlatego mierne efekty... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Wtajemniczenie
|
jak na 1 raz moze byc, ale pocwicz owijanie i laczenie. No i fotki. ale efekt dobry
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:49.