czerwienienie sie - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-23, 11:53   #61
miskaa5
Rozeznanie

Dot.: czerwienienie sie

Niestety mam ten sam problem nie mowiac juz o tym, że jestem czerwona jak burak, prawie bordowa przy lekkim zmeczeniu;/ nawet gdy sie nachyle robie sie czerwona;(
miskaa5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-23, 12:27   #62
annie61
Raczkowanie

HEJ ! jak ja znam ten problem.Już sama nie wiem czy to czrwienienie się wynika z mojej nieśmiałości,czy nieśmiałość jest skutkiem lęku przed czerwienieniem się.Zresztą w każdej innej sytuacji też się czerwienię:wysiłek fizyczny,zwykły skłon,rozmowa z przystojnym chłopakiem,odczucie lekkich promieni słońca na mojej twarzy.
Kiedyś na lekcji wychowawczej rozmawiałam z nauczycielką przy całej klasie i się zaczerwieniłam a takA dziewczyna rzuciła:ALE BURAK!.Kompletnie mnie zatkało i nie wiedziałam jak się zachować
Nie wiem czy nam może coś pomóc;ja stosuję kremy do cery naczynkowej o konsystencji zielonej,na to podkład,czasem puder ale to nie pomaga.
annie61 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-23, 12:43   #63
natka88
Raczkowanie

stanowczo mogę się do was dołączyć kobitki teraz to już nie tragedia, bo nabrałam jako takiej pewności siebie, ale kiedyś było to dla mnie straszne i bardzo się tego wstydziłam zawsze byłam bardzo nieśmiała i przejmowałam się wszystkim co ludzie o mnie myślą i mówią, ogólnie straszny wrażliwiec. stres dopadał mnie przy zwykłych rozmowach, a więc i rumieniec. potem wzięłam się za siebie, przestałam się wszystkiego wstydzić i tym samym przestałam się rumienić sukces hihi

obecnie winowajcą moich rumieńców jest mój TeŻet gdy powie coś miłego ale to są takie miłe rumieńce

niestety nie znam dobrego sposobu by nie buraczyć się, u mnie takim sposobem było nabranie pewności siebie polecam hihi

natka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-23, 14:49   #64
*sloneczko*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez annie61 Pokaż wiadomość
HEJ ! jak ja znam ten problem.Już sama nie wiem czy to czrwienienie się wynika z mojej nieśmiałości,czy nieśmiałość jest skutkiem lęku przed czerwienieniem się.Zresztą w każdej innej sytuacji też się czerwienię:wysiłek fizyczny,zwykły skłon,rozmowa z przystojnym chłopakiem,odczucie lekkich promieni słońca na mojej twarzy.
Kiedyś na lekcji wychowawczej rozmawiałam z nauczycielką przy całej klasie i się zaczerwieniłam a takA dziewczyna rzuciła:ALE BURAK!.Kompletnie mnie zatkało i nie wiedziałam jak się zachować
Nie wiem czy nam może coś pomóc;ja stosuję kremy do cery naczynkowej o konsystencji zielonej,na to podkład,czasem puder ale to nie pomaga.
jakie dokladnie kremy stosujesz?
Stary 2008-08-24, 10:05   #65
annie61
Raczkowanie

Kiedyś stosowałam Rubalaine z SVR.Pomagał przez kilka miesięcy a potem jakby moja cera sie przyzwyczaiła i było już gorzej.Teraz mam z Avene do cery naczynkowej, ale jest słaby.
annie61 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-24, 10:41   #66
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez annie61 Pokaż wiadomość
Kiedyś stosowałam Rubalaine z SVR.Pomagał przez kilka miesięcy a potem jakby moja cera sie przyzwyczaiła i było już gorzej.Teraz mam z Avene do cery naczynkowej, ale jest słaby.
To jak tak mialam z ruborilem. Po czasie cera sie przwyczaila i nie dzialala, a przyznam, ze pomagal.
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-26, 22:40   #67
enlevé
Rozeznanie

hej wszystkim! no i ja również posiadam tę "przypadłość", nie na widzę tych ogromnych rumieni pojawiających się u mnie ciągle, , (nie będę się już rozpisywała o tym jak to cholernie mnie ogranicza, że przez to jestem zamknięta w sobie, nieśmiała, boję się odezwać w nowym towarzystwie bo pewnie każdy z was to zna i wie o co chodzi ), w sumie to wydałam już kupę kasy na różne kremy, pudry, fluidy, podkłady by się tym zamaskować ale to na nic bo to leży w mojej psychice, ciągle myślę że zaraz będę czerwona jak burak przy jakimś większym stresie, jak się zdenerwuję, wstydzę, ktoś mnie zawstydzi itp. jak wy sobie z tym radzicie? (i w ogóle szlak mnie trafia jak ludzie którzy nie mają o tym pojęcia mówią, że :
-to zdrowo wygląda,
- to takie słodkie jak ktoś się rumieni, ( to żyj z tym jak cały czas wyglądasz jak cegła!)
-to w ogóle nie jest problem, nie przejmuj się
i cholernie nienawidzę tekstów jak się przy kimś zarumienię (czyt. poliki jak rozpalona blacha, o kolorze purpurowym, uczucie gorąca jakby było z 50°C w pomieszczeniu)
-o coś ty taka czerwona? (nie wiem jak można być tak głupim, na jaką ten ktoś liczy odp.), jaki burak!, cegła!, aleś się zawstydziła! czerwony placek!itp.

enlevé jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-26, 23:34   #68
*sloneczko*
Zadomowienie

a mnie dzisiaj caly dzien bolal lep i dla odmiany bylam blada jak sciana... wiecej bolow glowy poprosze
Stary 2008-08-27, 10:42   #69
enlevé
Rozeznanie

ja też tam czasem mam, jak jestem słaba, boli mnie głowa i często przed i w czasie okresu jestem bladziutka aż się czuję lepiej

Stary 2008-08-27, 22:44   #70
*sloneczko*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez enlevé Pokaż wiadomość
ja też tam czasem mam, jak jestem słaba, boli mnie głowa i często przed i w czasie okresu jestem bladziutka aż się czuję lepiej
kiedys jak doigralam sie anemii tez bylam blada ale to wcale ladne nie bylo
Stary 2008-08-28, 10:24   #71
enlevé
Rozeznanie

stosujecie wody termalne? jakie są dobre ? jaki krem z filtrem polecacie?

Stary 2008-09-01, 19:20   #72
craaazygirl
Zadomowienie

kurcze a ja jtro mam polaka i bedzie trzeba sie przedstawiac i opowiadac o ksiazce(wiem bo moja siostra z ta nauczycielka miala..) i jak pomysle ze bede musiala wstac(albo nie ?) i opowiadac przy calej kl wszyscy sie ebdana mnie patrzec to wiem ze bede walczyc z tym zeby sie nie zaczerwinic

"ci, którzy kochają, sami kształtują sobie sny..."
craaazygirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-01, 19:32   #73
*sloneczko*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez craaazygirl Pokaż wiadomość
kurcze a ja jtro mam polaka i bedzie trzeba sie przedstawiac i opowiadac o ksiazce(wiem bo moja siostra z ta nauczycielka miala..) i jak pomysle ze bede musiala wstac(albo nie ?) i opowiadac przy calej kl wszyscy sie ebdana mnie patrzec to wiem ze bede walczyc z tym zeby sie nie zaczerwinic
nie lam sie- nie ty pierwsza i nie oststnia przez to przechodzisz grunt to nie myslec o strachu, mysl pozytywnie i glowa do gury pewnie wszyscy maja stracha tak jak ty, tylko zgrywaja pewnych siebie kozakow <w glebi sa tak samo wystraszeni>

jakbys jednak byla zdenerwowana mimo to co napisalam, to pomysl sobie ze audytorium ktore cie slucha siedzi przed toba w samej bieliznie uwierz --> pomaga
Stary 2008-09-01, 19:34   #74
craaazygirl
Zadomowienie

dziekuje za rade mowisz ze pomoze jak pomysle ze wszyscy w klasie sa w bieliznie a ja nie;D? musze sprobowac bo kurcze ciezko mi z tym.. nie tylko mi kazda z nas na forum musi z tym walczyc..

Stary 2008-09-01, 19:41   #75
*sloneczko*
Zadomowienie

Cytat:
dziekuje za rade mowisz ze pomoze jak pomysle ze wszyscy w klasie sa w bieliznie a ja nie;D? musze sprobowac bo kurcze ciezko mi z tym.. nie tylko mi kazda z nas na forum musi z tym walczyc..
jakby nie pomoglo, pomysl ze sa nadzy <znam z autopsji>
Stary 2008-09-01, 19:58   #76
Konto usunięte

Tylko nie zacznij sie smiac
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-01, 20:02   #77
*sloneczko*
Zadomowienie

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;8850982]Tylko nie zacznij sie smiac[/quote]
usmiech wskazany, smiech nie
Stary 2008-09-01, 20:13   #78
craaazygirl
Zadomowienie

no stram sie usmiechac ale w takich chwilach wcale nie mam ochoty..;/
zawsze sobie mysle ze fajnie wygladam ze ejstem ladna- i wiem o tym i widze jak niektorzy chlopacy sie na mnie patrza wiec teoretycznie powinnam byc pewna siebie. ale jakos to ze sobie to mowie nie pomaga mi.. tez tak macie?

Stary 2008-09-01, 21:32   #79
*sloneczko*
Zadomowienie

Cytat:
no stram sie usmiechac ale w takich chwilach wcale nie mam ochoty..;/
zawsze sobie mysle ze fajnie wygladam ze ejstem ladna- i wiem o tym i widze jak niektorzy chlopacy sie na mnie patrza wiec teoretycznie powinnam byc pewna siebie. ale jakos to ze sobie to mowie nie pomaga mi.. tez tak macie?
czasem tak, a czasem nie teraz czesciej nie
Stary 2008-09-23, 17:10   #80
miracle567
Raczkowanie

GG do miracle567

Co do kosmetyków.... ja polecam krem iwostin capillin, ma zielony kolorek i jako baza pod podkład się nadaje, nastepnie nakładam na twarz podkład la roche posay-toleriane-lekko kryje, a w sytuacjach kryzysowych np. wystapienie publiczne czy cos stresujacego stosuje dermacol-zamaskuje wszystko
miracle567 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-25, 14:57   #81
dusia139
Wtajemniczenie

To ja także dopisuję się do "rumianych"..
Najgorsze jest kiedy ktoś mi zwróci uwagę. Np. co Ty taka czerwona..
Heh.. ale dzieje sie tak u mnie przy wstydzeniu sie;p gdy jest cieplo..
dusia139 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-26, 10:44   #82
Małgosia89
Zakorzenienie

a ja dzisiaj miałam sen związany z czerwienieniem się... matko, ale mi było wstyd. wszyscy się ze mnie nabijali a ja jak burak...

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-27, 10:29   #83
dusia139
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj miałam sen związany z czerwienieniem się... matko, ale mi było wstyd. wszyscy się ze mnie nabijali a ja jak burak...

Dobrze, że to tylko sen..
dusia139 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-03, 15:15   #84
Kejtlin
Przyczajenie

Witam wszystkich również przyłączam się do grona buraczków
Dla mnie jest to podobnie jak dla Was, okropna dolegliwość, która niesamowicie ogranicza mnie i utrudnia mi życie. Nigdy nie byłam osobą nadmiernie wstydliwą,owszem zalewałam się rumieńcem czasem,ale przecież to było takie normalne i naturalne i nie brałam sobie tego do głowy. Jednak gdy pewnego razu będąc taka zawstydzona i czerwona,zostałam wyśmiana i pewne osoby kpiły sobie z tego-zaczął się dla mnie ten koszmar. Zaczęłam myśleć o tym,czy się nie czerwienię i jednocześnie zaczęłam unikać sytuacji,w których mogłabym się zaczerwienić-tak zaczęła się moja erytrofobia-koszmar Moje życie od tamtego czasu zmieniło się w istne piekło,z wesołej i lubiącej przebywać wśród ludzi dziewczyny zmieniłam sie w samotnika, nie lubię nigdzie wychodzić,zwłaszcza w dzień. Pracowałam i tu był dla mnie dopiero prawdziwy hard core, na studiach też porażka, najzwyklejsza rozmowa nawet z bliskimi osobami,jest dla mnie udręką-ciągle te myśli. W czasie swojej choroby mam stany lepsze i gorsze,czasem się trochę mi poprawia,mniej o tym myśle i jest nawet dobrze,ale są też stany fatalne-wpadam w ogromnego dołka,nie widzę sensu i chyba dlatego też postanowiłam napisac tu. Na początek to tyle,pozdrawiam Was i ciesze się,ze nie jestem sama
Kejtlin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-06, 14:02   #85
Apiska
Zakorzenienie

I ja się dołączam. Wszystko co tu piszecie tyczy się i mnie ;(
Nie wyobrażam sobie wyjść z domu bez makijarzu. Nawet teraz siedząc w domu mam ciemno-czerwoną buźkę. I nie wiem czy to z zimna, ciepła, stesu, nie mam czym się przejmowac, bo nic złego się nie dzieje, hmm.
Osobą nieśmiała jestem, ale porozmawiam z kim trzeba. Jesli chodzi o spotkania z facetami, to wstrzymywałam się z tym do ... 20 roku życia, dopiero wtedy przełamałam się, czyli rok temu.

Kiedyś używałam rubialine SVR czy jakoś tam, później diroseal (na noc). Na dzień używam revlonu colorstay, dla mnie to podkład idealnie kryjący
Ślub
: 28.09.2013r

41/40
Apiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-09, 16:42   #86
martaj145
Zadomowienie

W takim razie ja z pewnością mogę się przyłączyć jestem osoba dośc niesmiałą i dlatego myślę stąd bierze się moje czerwienie... jak tylko muszę wystąpić publicznie, pomylę się , zestresuje, rozmawiam z nowo poznanymi ludźmi albo chłopakiem, ktos powie mi komplement i nawet jak się mocno śmieje! odrazu burak! to jest straszne, tylko że ja nie czerwienie się "słodko" tylko na policzkach, mam czerwoną całą twarz! dlatego czasem wolę się nie odzywać albo unikać sytuacji, gdzie wszyscy na mnie patrzą, bo wtedy skupiam się na tym, że: "na pewno jestem już bardzo czerwona albo za chwilę będę, ale wstyd" najgorsze jest to, że wiele osób mówi: "ale buraka spaliłaś" itp jakby nie mogli sobie odpuścić, to nic nie da tylko jeszcze dłużej będę czerwona tak bym chciała mieć więcej pewności siebie, pokonać nieśmiałość i lęk "przed zaczerwieniem" się i może kiedyś się od tego uwolnie
Ja niestety inaczej niż większość na tym forum, nie mam twarzy naczynkowej, a raczej mieszaną z trądzikiem, więc nie wiem jakbym mogła sobie pomóc kosmetykami...
martaj145 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-13, 23:25   #87
mackiki
Przyczajenie

GG do mackiki

czesc jestem facetem ale doskonale zdaje sobie sprawe z tego z czym walczycie bo robie to samo. zabralo mi to jakies 3 lata zycia i zabierze pewnie nastepne
mackiki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-21, 16:51   #88
Konto usunięte

A probowal ktos kremu Farmona dermacos?
Stary 2008-10-21, 17:47   #89
znika
Raczkowanie

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;9423590]A probowal ktos kremu Farmona dermacos?[/quote]
moj pierwszy post wiec witam wszystkich
zastanawiam się nad tym kremem, ale na KWC czytałam, ze ciężko go dostać...wie ktoś gdzie go można kupić w Krakowie? (najlepiej w centrum albo na Podgórzu...) no i czy szukać w aptekach, czy drogeriach?
mi z wiekiem troche czerwienienie się przeszło, ale dalej jak mam stresa albo wypiję chociaż trochę alkoholu, to jestem strasznie czerwona...najgorsze jest to, że nie jestem zawsze czerwona równomiernie tylko mam plamy i to zdecydowanie nie wygląda dobrze... nawet mnie to nie denerwuje jak ktoś mi to wypomina, ale do szału doprowadza mnie, kiedy ktoś mówi coś powiedzmy "wstydliwego" i rzuca hasłem "ale się zarumieniłaś" -a ja jestem całkiem blada i sladu rumieńca nie mam, ale mam popękane naczynka i ludziom sie tak wydaje :/ wrrrrr nienawidze tego
znika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-21, 17:55   #90
Apiska
Zakorzenienie

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;9423590]A probowal ktos kremu Farmona dermacos?[/quote]

http://allegro.pl/item454734681_farm...itamina_k.html

i nawet w krakowie. Na Allegro po wpisaniu dermacos wyskoczyły 2 strony.
Ślub
: 28.09.2013r

41/40
Apiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości