|
|
#61 |
|
BAN stały
|
Dot.: [rec]
poprostu nie chcem!
chciała bym pójśc na ten film ale z kumplami ![]() i właśnie nie wiem czy nas wpuszczą a mamy 14 lat
|
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
sierociniec to kompletna klapa...ja zasnełam w pewnym momencie, moj chłopak tez...beznadzieja, mnie nie kręca zadne duchy, ani wspomnienia z przeszłosci
rec był super...fajny pomysł na film, jeden z lepszych horrorów jakie oglądałam, polecam |
|
|
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
film swietny ..
|
|
#64 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#65 |
|
BAN stały
|
Ej to jak myślicie
puszczą mnie czy nie? Na ten film? |
|
|
|
|
#66 |
|
Raczkowanie
|
dla mnie rec taki sobie
|
|
|
|
|
#67 |
|
BAN stały
|
a ile macie lat że poszliście do kina na ten film??
|
|
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
ja oglądałam juz 2 miesiace temu, ale mam 19 wiec bez problemu bym weszła
|
|
|
|
|
#69 |
|
BAN stały
|
czyli nie wpuszczą mnie
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ma rację, horrory to nie jest gatunek filmowy dla dzieci, już teraz wiadomo skąd się biorą później te agresywne zachowania młodocianych. W tym wieku dobre są komedie, filmy przygodowe... |
|
|
|
|
|
#71 |
|
Przyczajenie
|
Film jest ponoć od 15 lat, ja mam tyle i swobodnie weszłam.
|
|
|
|
|
#72 |
|
BAN stały
|
znalazła sie mondrala żal.pl
|
|
|
|
|
#73 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
Film jest dozwolony od lat 18
http://www.heliosnet.pl/7,Bielsko-Bi...y/film/243/Rec [Rec] produkcja: Hiszpania [2007] gatunek: Horror czas trwania: 80 min. od lat: 18 Miło mi, Fresa jestem |
|
|
|
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Labirynt Fauna zdecydowanie najlepszy!!! Jest jeszcze jeden film Guilermo del Toro - Kręgosłup Diabła - gorszy od Labiryntu jak na mój gust, ale też bardzo klimatyczny |
|
|
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czasem mam ochotę, żeby obejrzeć jakiś horror, teraz chciałabym Sierociniec, ale ja horrorów nie lubię, bo się boję. A niedługo będę mieszkać sama, więc tym bardziej nie obejrzę.
Ale za to lubię słuchać o horrorach. Lubię, gdy ktoś opowiada mi fabułę, zakończenie. Więc jeżeli ktoś chce napisać coś więcej o filmie, ale ma opory, bo są w tym wątku osoby, które dopiero będą oglądać film, to piszcie na biało, ja chętnie poczytam
|
|
|
|
|
#77 |
|
BAN stały
|
ja też z chęcią bym posłuchała xD
|
|
|
|
|
#78 |
|
BAN stały
|
xD
|
|
|
|
|
#79 |
|
Przyczajenie
|
na cinema city pisze ze film [rec] jest dozwolony od 15 lat
lepiej wezcie legitymacje=) ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Błagam
nie traćcie czasu i pieniędzy... film to żałosna,nieudana próba przyciąnięcia widzówdo kin... powiem tyle na sali słychać było salwy śmiechu.... NIE polecam |
|
|
|
|
#81 |
|
Przyczajenie
|
nie wiem... dzis ide okaze sie
)jest tes sporo pozytywnych opini =)) z tego co obejrzalam trailery na YT zapowiada sie ciekawy film
|
|
|
|
|
#82 |
|
BAN stały
|
![]() czekamy na opinie )
|
|
|
|
|
#83 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem na nie. Film reklamowany jako pochodny "Sierocińca" i "Labiryntu Fauna", a obejrzałam rąbankę w stylu "zabili go i uciekł" (a raczej "ugryźli go i zamienił się w zombie"...
). Zapowiadało się nawet ciekawie, ale w tej kamienicy akcja rozwinęła się już w stylu klasyczengo horroru:normalna scena--->obrót kamery--->przerażająca twarz zombiaka-->ucieczka... ...i tak bite dwie godziny, Dżizasss never again.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#84 |
|
Raczkowanie
|
Film tragedia, 2 godziny wyrwane z życiorysu.
*spoiler* Polecam moja ulubioną scenę - nasza bohaterka-reporterka przechyla się z ostatniego piętra w dół i patrzy na swych towarzyszy poustawianych na każdym z poniższych pięter i strojących do niej minki. *spoiler* i proszę nie łączyć go ani z labiryntem ani z sierocińcem, to zakrawa na kpinę. : P
|
|
|
#85 |
|
Raczkowanie
|
Kawałek, który leci podczas napisów końcowych [rec] - Carlos Ann - Vudu (koledze się spodobał
)
|
|
|
|
|
#86 |
|
Raczkowanie
|
Film strasznie mi się nie podobał. Ogladałam z chłopakiem , z nadzieją, że ze strachu będę miła się do kogo przytulić... a tu co?? było kilka momentów może, a pozatym lipa. nie lubię filmów w których się biega z kamerą, bo zamiast się skupić na akcji to się skupiam na tym , żeby ujrzeć coś konkretnego na ekranie. Nie polecam
|
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie sie raczej nie podobal...owszem, fajne momenty grozy, napiecie itd. jednak to zakonczenie bylo...smieszne
jak tylko zaczely pojawiac sie napisy zaczelam sie smiac do rozpuku co za badziew!! z jednej str.chyba chcieli ludzi troche postraszyc a z 2str.pokazac ze to tak z przymruzeniem oka hehe
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#88 |
|
Konto usunięte
|
Niektórzy krytycy piali z zachwytu, że to takie świeże, odkrywcze dzieło. Prawdę mówiąc nie podzielam tego zachwytu. Film jest dobry (i to nie tylko jako horror), nieźle przemyślany, zagrany - od strony realizatorskiej nie ma się do czego przyczepić (tzn. nie jakoś bardzo i nie do wielu rzeczy). Ale co w nim AŻ TAK odkrywczego? Dla mnie to kolejny horror z kamerą "z ręki". Novum jest to, że całość jest stylizowana na reportaż, ale i to - jeśli dobrze pogrzebać w historii horroru - już było. Ogólnie film OK, jestem ciekawa amerykańskiej wersji i - zapewne - kolejnych części. Ale arcydzieło to to nie jest.
|
|
|
|
|
#89 |
|
Rozeznanie
|
Film interesujący, ale widziałam lepsze
to część mogła mi umknąć. Jeżeli ktoś jeszcze pamięta - w filmie jest jedna scena, w której wszyscy zorientowali się, że ta mała dziewczynka jest chora. Skąd to wiedzieli?
|
|
#90 |
|
Rozeznanie
|
Film nie trzymał mnie cały czas w napięciu i troche za dużo krwi sie przelewało, najlepsze filmy grozy są takie, które działają na psychikę i wyobraźnie a nie podaja wszystko na telerzu, przynajmniej wg. mnie. Ogólnie fajna realizacja i końcówka bardzo mi sie podobała... Nie powiem, zebym nie mogła spac po nocach po obejrzeniu, ale parę zwrotów akcji sprawiło ze wbiłam sie trochę w fotel
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.

)

nie traćcie czasu i pieniędzy... film to żałosna,nieudana próba przyciąnięcia widzówdo kin...
). Zapowiadało się nawet ciekawie, ale w tej kamienicy akcja rozwinęła się już w stylu klasyczengo horroru:
jak tylko zaczely pojawiac sie napisy zaczelam sie smiac do rozpuku