|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie chrzestne !
A ja swojej chrześniaczce na roczek kupuję trzy funkcyjny wózek ;D A niech ma!
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
ja swojej na 2 latka kupiłam Szczeniaczka Uczniaczka
|
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy mozna sie przyłączyc jeszcze nie
![]() jestem matka chrzestna moj "synek" jest juz duzy, 8 lat ma, ale jest mi przykro bo zaczyna mnie traktowac jak bankomat
|
|
#64 |
|
Wtajemniczenie
|
Oczywiście, ze moa się przyłączyć
![]() A wczoraj się w koncu urodziła moja chrześnica Każdy mówił, że będzie chłopiec, a tu niespodzianka - dziewczynka !
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
przylaczam sie i ja
co prawda moj chrzesniak juz duzy...w tym roku poszedl do pierwszej klasy wiec ma 7 latek...wczesnie zostalam chrzestna matka,nie mialam jeszcze bierzmowania i musialam prosic o zgode,ale z tym bylo zamieszania,ale to synek siostry,wiec nie bylo mowy o odmowie,a ja sie ciesze
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie organizuję z siostra roczek
![]() Wszystko robimy same, tzn kupujemy dekoracje ale np. zaproszenia same Wtedy są takie oryginalne A jaką mała będzie miała suknie ;o
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dwóch chrześników
![]() Pierwszy - Patryk - w lutym skończy 2 lata. Moja zgoda na bycie matką chrzestną była nieco ryzykowna, bo jest to brat cioteczny mojego TŻ-ta i zostaliśmy poproszeni na chrzestnych w pół roku po tym, odkąd zaczęliśmy być razem. Niby byłam i jestem pewna tego związku, ale gdyby 'coś', bylibyśmy na siebie skazani ![]() Drugi z chrześników - Kacper - w grudniu skończy rok [czyli są z tego samego rocznika, ale 11 miesięcy różnicy na tym etapie robi swoje]. Jest to syn mojego brata, moje oczko w głowie
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
Wiem że można zostać chrzestna przed bierzmowanie, ale wtedy trzeba prosić o zgodę biskupa??? Czy on może odmowić? Proszę o odp.
|
|
|
|
|
#70 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zostałam bez bierzmowania. Tzn przygotowywałam się do niego
W grudniu były chrzciny, a bierzmowanie miałam pod koniec marca. Poszłam do proboszcza, powiedziałam jak się sprawa ma, że inaczej chrzest odbędzie się później, po moim bierzmowaniu (w grudniu maluszek miał 2 miesiace, więc pod koniec marca miałaby 5, prawie 6). Ksiądz bez problemu, napisał mi zaświadczenie, że jestem osobą wierzącą, chodzę do kocioła i przygotowuje się do bierzmowania, oraz zgodę na bycie chrzestną. Także wystarczy proboszcz, nie musi być biskup Ale oczywiście proboszcz moze odmówić, ma do tego całkowice prawo. Tak samo jak może Ci odmówić wydania oświadczenia o tym, że byłaś bierzmowana i możesz zostać chrzestną, bo np. nie chodzisz do kościoła. Lecz to się żadko zdarza
|
|
|
#71 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie,
Wczoraj zostałam poproszona o zostanie matką chrzestną dwu tygodniowej Pauli Cieszę się z tego powodu Jest to moja pierwsza chrześnica!A powiedzcie mi, na ile przed chrztem wybrać się do kościoła po zaświadczenie?
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.

05.06.2015