![]() |
#61 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
ja ostatnio zauwazyłam ze nie moge czesto trzymać nogę na nogę poniewaz bardzo szybko męczą mi się nogi i "cierpną" :/
nie wiem czy to akurat jest spowodowane tabletkami, nigdy czegoś takiego nie miałam a biorę tabletki już 9 miesięscy :/
![]() |
#63 |
Przyczajenie
|
cooltown - pewnie niedobór magnezu, tabletki gorzej niż kawa wypłukują go z organizmu.
![]() <część postu usunięta przez moderatora> Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2008-09-09 o 15:51 Powód: złamanie regulaminu |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
hm co przy kazdym wypisaniu recepty jestes badana? mozesz poprostu pojsc i powiedziec ze masz okres ew. isc do lekarza rodzinnego- na pewno wypisze recepte
Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2008-09-09 o 15:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#66 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() co do rodzinnego - nie mam takiej fizycznej możliwości, jestem trochę daleko od swojego miejsca zamieszkania, chyba że wyślę mamę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Przyczajenie
|
witam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
ja mam pytanie, nie miałam przez rok okresu przez odchudzanie, dostałam yasmin dwa opakowania i kiedy brałam tabletki dostałam dwa okresy, tej niedzieli powinnam dostac okres bez tabletek i jedyne co było to kilka kropel na majtkach, iść do gina już teraz czy dopiero za miesiąc jesli sie w kolejnym miesiącu nie pojawi? miał tak ktoś?
|
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Po pierwsze biorąc yabletki nie dostajesz miesiączki tylko krwawienie z odstawienia, które z naturalnym "okresem" nie ma nic wspólnego.
Piszesz, że powinnaś dostać w niedzielę okres bez tabletek- tzn? Przestałaś brać po wzięciu 2 opakowań, czy masz na myśli przerwę między opakowaniami? Rany, jak ja lubię takie "rzetelne opisy sytuacji". Rzucę zdanie a reszty domyślajcie się sami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Rozeznanie
|
ja zaczelam 4 dni temu brac Yasmienelle, wczesniej bralam Harmonet, i porownujac te tabletki stwerdzam ze juz w tym 4 dniu brania Yasminelle czuje skotki uboczne, mam baardzo sucha pochwe, pogorszona cere, i dretwienie konczyn co jest dosc dokuczliwe. Mysle ze to bedzie moje pierwsze i ostatnie opakowanie tych tabletek o ile dotrwam do konca. Wiekszego apetytu nie mam bo genralnie od jedzienia mnie odrzuca
![]()
#72 |
Raczkowanie
|
na wywołanie okresu ginekolog przepisał mi dwa opakowania yasmin, powiedział ze jak je skoncze wszystko powinno wrócić do normy to znaczy okres powinien zaczać pojawiac sie sam i w niedziele powinien pojawić sie sam a było tylko kilka kropel czego raczej nie moge nawet nazwac okresem
ja mam 17 lat i nie biore tych tabletek jako antykoncepcji one były tylko na wywołanie okresu więc to że teraz juz ich nie biorę to nie jest przerwa ale całkowite odstawienie |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
a ja mam taki mały problem..
jestem w druim tygodniu brania tabletek.. wczoraj tabletke wziełam około godzini 23 jednak gdzies tak kolo 2.30 wymiotowalam jednak bardzo malo.. dlatego wlasnie nie wiem czy brac kolejna tabletke czy normalnie sie zachowywac?
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Cooltown,minęło 3.5 godziny,czyli niby wystarczająco aby się wchłonęła ...
![]() Ja zaczynam wariować :P Jestem w trakcie tego drugiego opakowania pod rząd (za niecały tydzień kończę) bo przedtem zapomniałam tabletki z trzeciego tygodnia,więc nie robiłam przerwy tylko wzięłam kolejne. Wczoraj miałam delikatne plamienia i brzuch mnie trochę bolał tak jak w czasie okresu. Z upragnieniem czekam do końca opakowania,a potem na przerwę i krwawienie bo jakby nie patrzeć nie mam pewności,że w ciąży nie jestem? Pewna będę dopiero jak dostanę "okres" ![]() ![]() Dodam,że podczas tego opakowania używamy gumek,tak dla bezpieczeństwa (blee :P) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm no tabletka niby wchłania się 3-4 godziny.. nie wiem, ja bym chyba nie brała dodatkowej tabletki, zwłaszcza, że to był drugi najbezpieczniejszy tydzień a co do Twoich schiz to ja nie wiem po co te gumki ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Konto usunięte
|
Na któryms z watków zadawalam juz kiedys podobne pytanie ale nie dostalam konkretnej odpowiedzi-
W czwartek wzielam ostatnia tabletke. Narazie mam zamiar całkowicie odstawic pigułki. Czy przez 7 dni w ktorych ma pojawic sie krwawienie z odstawienia dalej bede bezpieczna czy tylko kiedy rozpoczne nastepne opakowanie? Pozdrawiam i z góry dziekuje za odpowiedz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
[1=0d75851a92bcdb93dfbf170 261c847a0f1cef222;8997119]Na któryms z watków zadawalam juz kiedys podobne pytanie ale nie dostalam konkretnej odpowiedzi-
W czwartek wzielam ostatnia tabletke. Narazie mam zamiar całkowicie odstawic pigułki. Czy przez 7 dni w ktorych ma pojawic sie krwawienie z odstawienia dalej bede bezpieczna czy tylko kiedy rozpoczne nastepne opakowanie? Pozdrawiam i z góry dziekuje za odpowiedz ![]() skoro nie rozpoczynasz nowego opakowania to w ciągu 7 dniowej przerwy nie jesteś zabezpieczona ![]() niby niektórzy twierdzą, że na początku jesteś, ale ja bym nie ryzykowała ![]()
#79 |
Przyczajenie
|
no ja tez mam ten apetyt po y.. przytylam 5kg i ... niestety ale przestaje je brać ....
|
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, jestescie szalone - 2 tyg. mnie nie bylo a tu juz czesc II
![]() a ja zastanawiam sie nad zmiana yasminelle i nie wiem co zrobic, boje sie zmiany, bo nie wiadomo jak sie bede czula po innych, bo przy tych prawie nie czuje, ze je biore. lista powodow, przez ktore sie zastanawiam [biore tabletki ponad 9 miesiecy]: - w ciagu tych miesiecy przytylam 7-8kg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - piersi - z miseczki C przeszlam w miseczke E, co mnie tak wkurzaaa ![]() ![]() - cellulit - to zaden problem, nie przeszkadza mi jakos, chociaz nie mialam przed braniem tabletek, i jak juz wypisuje minusy to musialam o tym napisac ![]() - dretwienie nog - czesto dretwieja mi nogi, kiedy siedze lub leze nieruchomo. ale tu akurat wystarczy sie troche poruszac + magnez w tabletkach i jest w miare ok. - przed tabsami nigdy nie mialam zadnych infekcji pochwy ani nic, a tu w ciagu 9 miesiecy juz 3 raz zmagam sie z grzybica pochwy ![]() - czasem sie przydarza mdlosci przez 4h od wziecia tabletki. jak widzicie, te problemy nie wplywaja bezposrednio na komfort brania yasminelle, stad zastanawiam sie, czy warto je zmieniac, jesli reszta jest ok: dobrze sie czuje, libido dobre, cera ok, nie mam zadnych bolow brzucha, glowy itp., nawet okres lepiej znosze. moze wy mi cos doradzicie? ![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 | ||
Zakorzenienie
|
[1=0d75851a92bcdb93dfbf170 261c847a0f1cef222;8997119]Na któryms z watków zadawalam juz kiedys podobne pytanie ale nie dostalam konkretnej odpowiedzi-
W czwartek wzielam ostatnia tabletke. Narazie mam zamiar całkowicie odstawic pigułki. Czy przez 7 dni w ktorych ma pojawic sie krwawienie z odstawienia dalej bede bezpieczna czy tylko kiedy rozpoczne nastepne opakowanie? Pozdrawiam i z góry dziekuje za odpowiedz ![]() jesli nie zaczniesz kolejnego opakowania po przerwie,tak jak zawsze,to przez te siedem dni tez juz nie jestes zabezpieczona,bo nie bedziesz kontynuowac brania tabsow...niestety. wiec pamietaj o zabezpieczeniu innym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() poza tym tez czuje sie calkiem ok,poajwily sie jakies widoczne zylki,ale juz... nie mam zawrotow glowy,nie boli mnie brzuch,okres znosze wysmienicie,tylko torche czasem mnie nerwy biora...ale generalnie sa te tabsy ok,mimo to zastnawiam sie nad zmiana,wiec lacze sie z Toba....ech.....nie wiem,co bedzie po innych tabletkach,tym ufam i to tez jest jako plus............. ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() Edytowane przez pani ćma Czas edycji: 2008-09-14 o 16:35 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no podobnie,podobnie... tez nie wiem,co robic. therm line? hm,a nie wplywaja na oslabienie tabletek anty? u mnie jest tak,ze te problemy nie pojawily sie od razu,tylko wlasnie po 5-6 miesiacach stosowania tabletek..a no i zapomnialam dodac,ze dokucza mi suchosc..wrrr,nie do zniesienia jest to.... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Wtajemniczenie
|
martha330, pani ćma
Co by Wam we dwójkę smutno nie było- dołączam się do Was. Ja też się zastanawiam nad zmianą. A dlaczego? Po pierwsze- spadek libido... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I co mi doradzicie, Dziewczynki? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sobie na poczatku bardzo chwalilam te tabletki i w sumie nadal chwale,gdyby nie moje watpliwosci. czy suchosc,male zylki,a przede wszystki wzrost apetytu i wagi,to wystarczajace powody by zmienic tabletki,zwlaszcze,gdy poczulam komfort,ze jestem naprawde zabezpieczona???????? wszystkie boimy sie zmian,a ja w dodatku szukam nowego ginekologa <w Lodzi>...ech... zabezpieczenie przede wszystkim,ale i liczy sie samopoczucie. wlasnie i nie mamy pewnosci,ze przy innych tabsach nie bedzie gorzej,a eksperymentowac nie ma co,bo to nie cukierki..nie wiem ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Wtajemniczenie
|
Zobaczę, co się będzie działo po tym czwartym opakowaniu. Jeśli nadal nie zauważę zmian na lepsze- zmieniam.
Ja natomiast na Twoim miejscu rozejrzałabym się za innymi tabletkami. Bierzesz Yasminelle już dość długo, więc to się miało unormować, poprzestawiać i przyzwyczaić, już się dawno unormowało, poprzestawiało i przyzwyczaiło ![]() ![]() ![]() Ja też szukam nowego ginekologa... Dopiero jak go znajdę, wtedy będę mogła zmieniać cokolwiek. Jakoś nie ufam swojej obecnej gin... |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
a u mnie odstawienia dzień 7... i powiem Wam, że kiepsko jest;/
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
a czemu?
![]() ja przynajmniej libido mam wysokie i z suchoscia zero problemow ![]() chyba wezme sie porzadnie za siebie przez miesiac [czyli dieta i duuuzo cwiczen], jak waga nie spadnie chociaz o 2kg w dol, to wtedy pewnie zdecyduje sie na zmiane. ![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- włosy jak myłam co drugi dzień, to w tym tygodniu musze codziennie - normalnie jakaś deprecha mnie dopadła... sesja poprawkowa zaliczona a ja sie w ogole nie ciesze ![]() - totalnie nie mam apetytu... - a jajniki mnie bolą codziennie... a dzisiaj to juz totalny przebój... od samego rana do teraz mnie tak nawalają, że już mam dość ![]()
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
nie osłabiają, ale tablatki spowalniają metabolizm kofeiny która jest głównym składniekiem TLII; mi się na przykład tłucze serce i trzęsą dłonie przy tym połączeniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.