|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
Pokaż wyniki sondy: Ile piw pijecie na imprezie ??? | |||
1 piwo |
![]() ![]() ![]() ![]() |
90 | 17,24% |
2-3 piwa |
262 | 50,19% |
4-5 piw |
122 | 23,37% |
5-10 piw |
45 | 8,62% |
powyzej 10 piw |
3 | 0,57% |
Głosujący: 522. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 | |
BAN stały
|
Dot.: ILE pijecie :PP ?
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zadomowienie
|
Piwko, piweczko... własciwie jedyny rodzaj alkoholu jaki pijam.
Uwielbiam eksperymenty z mało znanymi i nowymi markami piw. Ostatnio mam fazę na Ciechana i Kasztelana niepasteryzowanego. Polecam. Moje imprezowe picie zwykle jest między dwoma opcjami ankiety, czyli 3 do 4. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Rozeznanie
|
A ja wdziałam masę pijanych ludzi i ich zachowanie niezbyt mi się podobało. Zależy od człowieka, ale często alkohol powoduje, ze ludzie zachwują się żałośnie, aż wstyd na to patzreć.
![]() |
#64 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
![]()
Nie znoszę piwa. Wolę wino ewntualnie drinki
![]()
![]() |
#66 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Co do Hihi i "środowisk" to pewnie rzeczywiście jestem z nizn społecznych, ze lubię piwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dokładnie - można pić przeróżne koktaile bez alkoholu, różne soki, napoje, cuda nie widy i nie dodawać do tego żadnych procentów.
![]() |
![]() |
#68 |
Rozeznanie
|
Dokładnie, mi alkohol specjalnie nie smakuje i na imprezie wolę wypić colę czy jakiś koktajl
![]()
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty się nie rozpędzaj Miśka, z takimi tekstami, dobrze? Zarówno ja i lexie napisałyśmy, że w naszym towarzystwie pije się więcej innego alkoholu niż piwo (którego nie pija się prawie wcale), a Ty wielokrotnie pisałaś, że dla Ciebie piwo jest najpopularniejsze, więc jasno widać, że mamy innych znajomych, różniące się znacznie grupy społeczne, ale nikt tu na klasy społeczne nie dzieli, bo na Boga, i piwo za 15zł buteleczkę można kupić...
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
ja tam piw na imprezach nie pije. zazwyczaj jest to butelka wina czerwonego polwytrawnego
![]() piwo pije na 'imprezach' polaczonych z ogladaniem meczu i wtedy to gdzies tak 3 piwka ida ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
BAN stały
|
Ale nie znam człowieka, który by nie wypił choć raz w życiu piwa czy innego alkoholu, nawet Ci z chorą wątrobą chcą spróbować. W związku z czym wyszłoby na to, ze takie pojęcie jak "abstynent" nie funkcjonuje na świecie. Abstynent to człowiek, który próbował alkoholu, ale powiedzmy "nie zasmakował" w nim. Znam duzo dziewczyn dla których alkohol jest ble, ale od wielkiego święta skuszą sie na 1 drinka, którego męcza całą noc.
Chciałam sie dowiedziec ile mniej więcej piją Polki i ten cel osiągnęłam ![]() ![]() No coż, a jeżeli ktoś nigdy nie pije piwa - może po prostu niech nie głosuje i nie wypowiada się w tej sondzie? Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
P.S. Forum to miejsce służace do wypowiadania się, więc proszenie o "nie udzielanie" się tych, którzy nie piją piwa, mimo, że tytuł wątku nawiązuje do alkoholu ogólnie jest.. dziwne.
![]() |
![]() |
#73 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
bo piwko ma procenty, to chyba jest alkoholem? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
BAN stały
|
Cytat:
Po prostu Twoja wypowiedź zabrzmiała tak jakbys piła drogie winka jedząc kraby, a ja piła piwo pod budką, pociągając może jeszcze starogardzką. W Twoim stwierdzeniu, ze jesteśmy z innych " srodowisk" było dużo poczucia wyższości. Zrseztą nie wiem po co się kłócić, a tak było przyjemnie na początku sondy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | ||||
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Poza tym, jeśli wierzyć na słowo (a nie mam powodów by nie wierzyć), on nawet nie zaczął pić, bo nie i już, z jakichś tam jego przyczyn światopoglądowych. Cytat:
![]() Ja nie dzielę ludzi na lepszych i gorszych, na niziny i wyżyny społeczne, na podstawie preferencji alkoholowych, litości ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Widzę, że wizaż robi się coraz bardziej uroczy - nawet nie można spróbować komuś powiedzieć, że ludzie pijają co innego niż piwo ![]() BTW, to juz teraz próba wuymiany zdań jest nazywana kłótnią? Kiedyś to była dyskusja i ludzie sie w nich lubowali, bo przynosiły ciekawe wnioski...
![]() |
![]() |
#77 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() I dla mnie wypowiedź, ze jestem z innego środowiska - zabrzmiała obraźliwie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
To tak jak powiedziałam, chyba masz jakiś kompleks z tym związany, bo to normalne, że sa różne środowiska, różne grupy społeczne i jedni pija piwo, drudzy palą papierosy, a trzeci biegają na golasa po mieszkaniu i każda z tych grup społecznych jest inna, więc nie przynależenie do którejś nie jest raczej czymś obrażliwym, tylko stwierdzeniem faktu, no ja przepraszam.
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zadomowienie
|
Wahałam się między odpowiedziami 1 piwo, a 2-3 piwa, bo ogólnie nie lubię smaku piwa i jeśli już piję to z sokiem, ale jeśli jestem na imprezie, gdzie jest mój ulubiony Reed's to wypije i 3
![]() W końcu zaznaczyłam 1 piwo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() to chyba dobrze, że nie jesteśmy klonami z jednego laboratorium? ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Swoją drogą dla mnie nie jest szczególnie zaskakujące, że kobiety piją mniej, biorąc pod uwagę panujące często przekonanie, że kobiecie się nie wypada upić, zalać totalnie i gadać głupoty albo wręcz zalec pod stołem (a mężczyźnie już tak, nie ujmie mu to niczego), do tego uwarunkowania fizyczne, bo zdaje się, że po prostu kobiety inaczej tolerują alkohol i szybciej się upijają, więc mniej im "trzeba". Nie widzę też związku z tym, że kobiety mają pretensje, że ich partner nie umie pić z umiarem, nie umie odmówić i przy byle okazji zalewa się w trupa, przy okazji zmuszając swoją dziewczynę do świecenia za nich oczami. Nawet gdyby dziewczyna piła więcej niż facet, ale się kontrolowała i nie robiła nikomu wstydu - mogłaby mieć pretensje, że musi go "holować" do domu, ja bym miała... I proszę o odrobinę dystansu, bo nie widzę tu w wypowiedziach hihi niczego, co mogłoby kogoś obrażać i nie sądzę, żeby właśnie to miała na celu (szczególnie biorąc pod uwagę dość obszerne wyjaśnienia, jakie dodała do jednego niewinnego zdania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit: Po raz kolejny ![]() Nawet nie próbowałam słówka powiedzieć ![]() Ale i jednocześnie coraz szersze kręgi zatacza ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyżej napisałam skąd i jak, dla mnie to wystarczy, tłumaczyć i kajac się, bo ktoś mnie nie rozumie nie zamierzam.
![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No Takam najwidoczniej Wielka Damoza ![]() edit: lexie, przepraszam za post pod postem ![]()
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Aaaa, wiesz o co kaman
![]() Cytat:
Przecież Hihi nie powiedziała tego w złej wierze, żeby Ciebie obrazić, co już tłumaczyła, przecież. Poza tym: z innego, nie znaczy z gorszego. Jej i tego właśnie nie lubię, ktoś ma inne zdanie, powie coś i przez 20 postów musi się tego tłumaczyć, bo się ktoś upiera, że wie lepiej, co miał autor na myśli... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | ||
Zakorzenienie
|
No moja droga, trudno nie wiedzieć, bo to burza była, niemal Katrina, a niektórych do dzisiaj boli
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesteś raczej skazana na niepowodzenie, bo autorka wątku wie lepiej, co TY miałaś na myśli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Sonda ma zle sformuowane pytanie i bez opcji :wogole i do oporu.
Ja piwa nie pijam wogole ale np. lampke wina ,rum,łiskacza z cola ,zubrowke to owszem i zazwyczaj wypijam do 3 drinkow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.