|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Zaręczyny /ślub/romantyzm
My też lubimy te "święta"
|
|
#62 |
|
Raczkowanie
|
A ja jesli kiedyś się zdecyduję aby wyjść za mąż (biedny ten mój chłopa
to się waham między dwoma wersjami; a) albo cichy ślub tylko my i rodzice; b) alb super impreza w pałacyku myśliwskim (ale bez głupich zabaw czy durnej muzyki typu "biały miś" A zaręczyny jak już to niespodziewane, na szczęście mój kochany zna mój gust i wie jaki pierścionek by mnie zadowolił 0 |
|
|
|
|
#63 |
|
Rozeznanie
|
Ja od swojego Miodzika dostałam pierścionek za 2zł
Nie uznajemy takich idiotycznych świąt jak Walentynki (bo oboje jesteśmy nastawieni na anty do wszystkiego co amerykańskie - zjedzony hamburger był celowy). Świętujemy sobie wtedy kiedy mamy na to ochotę. I jest super |
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
paula78 napisał(a):
> witam > jesli doszłyśmy do spraw romantyzmu to mój partner nie lubi wszelkiego rodzaju świąt :dzien kobiet,walentynki ,itp. > więc na dzień kobiet przychodzi do domu z kwiatkiem i mówi :"masz badyla babo "i dla mnie jest to najbardziej romantyczny gest na świecie. > pzdr. > paula hehehehehehe. w tym właśnie rzecz, że dla każdego co innego jest romantyczne. i już. a co do zaręczyn, to przypomniało mi się, że z moim chłopakiem już się kiedyś zaręczyliśmy-w trzeciej klasie liceum.dostałam fajny pierścionek sprężynkę, też za jakieś 3 zł pewnie.zrobiliśmy to trochę dla draki, ale było fajnie i w naszym mniemaniu romantycznie( pod szkołą, jak skończyłam lekcje czekał na mnie z pierścionkiem).od tej pory minęło prawie 6 lat. ale sprawa zaręczyn jest dla mnie równie mętna jak była. |
|
|
|
|
#65 |
|
Rozeznanie
|
Re: Zaręczyny /ślub
Mała Kasia napisał(a):
> He he właśnie byłam na początku września na ślubie męża brata, to był jedyny ślub i wesele katolickie na jakim byłam ale z relacji i opowiadań wiedziałam jak wygląda takie typowe, wiejskie wesele, że każe jest takie same. > > > Poza tym niepodoba mi się to, że każdy ślub katolicki jest taki sam - identyczny, poważny i z pompom. > A ja byłam na wielu ślubach katolickich i owszem część z nich jest do siebie podobna, ale zupełnie się z Tobą nie zgodzę, że wszystkie!!! Jako przykład podam swó ślub bo pamiętam go chyba najlepiej Myślę, że dużo zależy od zaangażowania w przygotowania do ślubu. Dużo wysiłku trzeba włożyć, aby "wszystko grało". Co do sukni to mój mąż jej nie widział, ale nie dlatego, że tak każe jakaś tradycja, ale dlatego, że uważałam, że tak będzie przyjemniej. Wiedziałam, że ładnie w niej wyglądam i chciałam, żeby zobaczył mnie gdy już będę "w pełni" gotowa, czyli z fryzurą. Nasze wesele było z DJem. A muzykę grał różną - starsze pokolenie też chce się pobawić i dla młodych też coś było np. Metallica Nie dziw się, że zespoły grają utwory sprzed 20 lat - w końcu na weselach bawi się dużo osób, które 20 lat temu przeżywały swoją młodość i to są ich ulubione przeboje. My nie wzięliśmy zespołu bo większość zespołów z naszych okolic grała bardzo słabo, albo głównie disco polo. A my chcieliśmy mieć i coś z lat 60' i 70' itd. I uważam, że DJ był świetny. |
|
|
|
|
#66 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Zaręczyny.
myślałam żę w moje urodziny chłopak mi się oświadczy bo cały czas rozmawialiśmy żeby wziąć ślub cywilny w lato i gadal że ma niespodzianke myślałam ze wyciagnie pierscionek a wyciagnol branzoletkie a tu wałek troche się załamałam. zazdroszcze tym dziewczyna kture juz sa zareczone albo wybieraja pierscionek z przyszlym narzeczonym
|
|
|
|
|
#67 |
|
Przyczajenie
|
Witam !
Mam malutki problemik, ja i mój kochany chcemy się zaręczyć,do ślubu na pewno szybko nie dojdzie więc mój kochany wymyślił zamiast pierścionka zaręczynowego obrączki. Nie wiem czy to dobry pomysł ... Co sądzicie ? |
|
|
|
|
#68 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No nie wiem my tez nie zamierzaliśmy sie tak szybko pobierać a mimo to ja mam pierścionek zaręczynowy, obrączka w sumie nic nie będzie znaczyć mogliście przecież kupić je tak bez powodu. ale to jest wasza decyzja jeżeli wam to odpowiada to czemu nie. i jeszcze jedno jak by było ze ślubem znowu obrączki byście kupili i nie miałabyś pierścionka? Czy do ślubu kupilibyście pierścionek a obrączki te same? |
|
|
|
|
|
#69 |
|
Przyczajenie
|
heh , nosiłabym dwie obrączki
|
|
|
|
|
#70 |
|
Przyczajenie
|
już sama nie wiem ;/
|
|
|
|
|
#71 |
|
BAN stały
|
Witam!
Oceniajcie ciekawe wzory pierścionków, obrączek, naszyjników! Tabela rozmiarów pierścionków! Zapraszam na moją stronę z której również dowiecie się jak dużo tajemnic kryją za sobą brylanty! /link edytowany przez moderatora/ Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
12 takich samych wiadomości - co jest równoznaczne z BANem stałym
|
|
|
|
#73 |
|
BAN stały
|
Dot.: Re: Zaręczyny.
Witam!
Oceniajcie ciekawe wzory pierścionków, obrączek, naszyjników! Tabela rozmiarów pierścionków! Zapraszam na moją stronę z której również dowiecie się jak dużo tajemnic kryją za sobą brylanty! /edytowane przez moderatora/ Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#74 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, jestem nowa na tym forum. Powiem wam troszke o mojej sytuacji... jestm z chlopakiem 4 lata, tzn 10 lipca miną 4 lata... marzy mi sie piersionek... nie chodzi o ślub, tylko o sam fakt zareczyn... oswiadczyn... studiujemy wiec slub moze być nawet po 2 badz 3 latach od oswiadczyn... zadnej roznicy mi to nie robi, ale chce juz miec ten pierscionek na paluszku
mieszkamy ze sobą od 2 lat w jednym pokoju... w jednym lóżku i wszystko jest super tylko dlaczego nie uslyszalam magicznych i przepięknych słów : skarbie, czy chcesz być moją żoną?
|
|
|
|
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wielu facetów cierpi na tę chorobę- pierścionkowstręt
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.

mieszkamy ze sobą od 2 lat w jednym pokoju... w jednym lóżku i wszystko jest super