![]() |
#61 |
Przyczajenie
|
Dot.: Ładne miejsce na sesje w.
To, że nie masz pieniędzy, nie oznacza, że nie stać Cię na profesjonalną sesję. Jeśli jesteś "fotogeniczna", nie masz alergii na kosmetyki, jesteś skłonna do zrealizowania jakiegoś pomysłu fotografa/charakteryzatora, możesz mieć sesję za darmo. Gorzej, jeśli nie masz żadnego zdjęcia do wysłania na próbkę, chodź podejrzewam, że coś znajdziesz. Poszukaj na forach, sporo fotografów potrzebuje "twarzy", albo modelki do rozbudowania portfolio, sporo zaczyna, sporo też potrzebuje zrealizować jakiś konkretny pomysł, powprawiać się, potrenować. Ja na ten przykład tak długo robiłem reportaż, że praca z modelką jest dla mnie trudną teraz. Po prostu na pewne rzeczy przestałem zwracać uwagę. Poszukaj na Gronie, Gumtree... Na sesję weź przyjaciółkę lub kolegę (w studiu będziesz się czuła bezpieczniej, w plenerze również, a oprócz tego będzie miał kto Ci ciuch potrzymać, a fotografowi pomóc z blendą, dodatkowa gęba do pogadania).
Miejsca plenerowe są liczne. Sugeruję spacer z rowerem i mapą (&cyfrówka typu małpa do dokumentacji). Są stowarzyszenia, które zajmują się penetracją ruin - warto je odpytać, co masz w okolicy. Zamki, klasztory, bunkry, fabryki. Stacyjki małe. Parki, fontanny, mosty. Bardzo często fotograf ma swoje dawne niezrealizowane pomysły. Rzuć tekst, ze zaczynasz i jesteś otwarta na propozycje. Jak popłynie, przerwij mu, jak poczujesz podniecenie przy którymś pomyśle... Potem tylko charakteryzację zdobyć... ![]() Wierz mi, zorganizowanie darmowej sesji dla ładnej (podkreślam, ładnej, czyli takiej, która zainteresuje Swoją urodą fotografa) dziewczyny, jeśli fotograf ma czas i chęci trwa 20 minut. Tyle potrzeba, żeby wiedzieć gdzie i kiedy mamy wszyscy wspólny czas i co chcemy zrobić. Co prawda, może to być za 2 tygodnie, albo nigdy... Na koniec: czasami studio kosztuje. Jeśli fotograf nie ma własnego (co się zdarza, bo to impreza nie zawsze dochodowa), może Cię poprosić o pokrycie kosztów wynajmu studia. Jeśli masz dobrą ideę sesji, charakteryzację, a fotograf ma portfolio, które Cię powala, zastanów się nad taką inwestycją. Tanie studio to nawet od 30zł za godzinę + zużyte tło (kilkanaście zł za metr). Pozdrawiam i życzę udanych zdjęć! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Sesja
Cytat:
http://www.lukaszfus.com/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam, mam do was taką prośbę.
Ja i moja koleżanka chciałyśmy sobie zorganizować sesję we dwie, i nawet jjuż znalazłyśmy fotografa niejednego z tym że brakuje nam pomysłów jak zorganizować to sesję, ja jestem wysoką blondynką ona niską brunetką i myślałyśmy nad pomysłem kontrastu czyli ona w ciemnych barwach jako brunetka a ja w jasnych. Macie może jakieś inne ciekawe pomysły na taką podwójną sesje? Byłabym bardzo wdzięczna za propozycje. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pomysły na podwójną sesję.
Może coś takiego. Brunetka robi "psikusy" blondynce np. zasłania jej oczy, puka ją w ramie potem się odwraca, próbuje ją nastraszyć.
Albo jedna jest pięknie ubraną damą, z wspaniałym makijażem, a druga ubrana niechujnie w za dużych ogrodniczkach i z procą w kieszeni. Jakby znalazł taką dużą ramę, można by zorganizować coś na pozór lustra. Jedna byłaby odbiciem drugiej. To chyba tyle z moich propozycji.
![]() |
#65 |
Przyczajenie
|
Dziękuje za pomysły szczególnie mi się podoba ten drugi, świetny jest.
![]() Ma ktoś jeszcze jakieś propozycje?? pozdrawiam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
![]() |
#67 |
Wtajemniczenie
|
Nie tylko amatorzy robia tfp.
A fotograf niezły ![]() ![]() Pochwal sie po sesji ![]()
N. ♥ Edytowane przez kuroikaze Czas edycji: 2009-07-23 o 11:05 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Przyczajenie
|
No ale trzeba dlugo szukac, albo czekac ze trzy miesiace.
A jesli tylko bede po sesji i dostane zdjecia to pokaze kilka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Rozeznanie
|
Niby jedna literka, a znaczenie zmieniło się diametralnie xD
Dzięki za wytknięcie tego uroczego błędu;]
![]() |
#70 |
Wtajemniczenie
|
tak to prawda, ale dla swietnych zdjec robionych przez najlepszych warto
![]() super to ja czekam na efekty ![]()
![]() |
#71 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak sobie myślę że nie koniecznie musiałby być to kontrast ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Sesja Jesienna - Pomóżcie ze Strojem :)
Witam witam i proszę o radę
![]() Mam zaplanowaną sesję zdjęciową z zaprzyjaźnionym fotografem. Zdjęcia odbędą się w plenerze, najprawdopodobniej w dużym parku gdzie znajdują się także fontanny, zabytkowe budynki itd. Chciałabym, żeby zdjęcia wyszły jakoś tak fajnie...jesiennie.Tylko nie wiem za bardzo jak mogę się ubrać ![]() Załączam przykładowe fotki które znalazłam na portalu zajmującym się modelingiem i proszę o Wasze propozycje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sesja zdjęciowa -> pomysły, inspiracje
a mnie zawsze fascynowały sesje kobiet w męskich sceneriach, np. warsztacie, samochodzie rajdowym, na torze motocrossowym, etc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sesja Jesienna - Pomóżcie ze Strojem :)
Może zapytaj swojego fotografa jaki ma zamysł na te zdjęcia, elegancko czy bardziej na luzie? W każdym razie jakby nie było, to myślę że jakaś ładna spódniczka by była jak najbardziej na miejscu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
zamysł jest taki by było trochę elegancko, tylko właśnie ze spódniczkami u mnie krucho:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Wtajemniczenie
|
Na modzie to ja się nie znam ale ja bym widziała krótką spódniczkę w kratę + jakiś płaszczyk - ewentualnie 'grzybek'. (nie wiem jaki masz zasób szafy, bo raczej kupować zestawu ciuchow na jedną sesję się nie opłaca...)
![]() |
#77 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ubrałam się w następujący sposób: *spódniczka czarna bąbka z gumką na dole * jakieś kolorowe rajstopki;d * czarny płaszcz[do bioder] * i kolrowe dodatki zeby było kolooorowo. fotograf też powinien podpowiedzieć ci pozy i ubiór. pzdr. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
dziękuje za rady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
Pomysł jest gorzej z wykonaniem.
Nie wiem czy podobny temat nie był poruszany więc nie złośćcie się na mnie jeśli coś podobnego się pojawiło
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Sesja w stylu Marilyn Monroe
mam zamiar porobić jakieś oldschoolowe zdjęcia,
pomysłów mi nie brak, ale im więcej ich będzie tym lepiej. ![]() więc teraz proszę: jeśli ktoś robił już takie zdjęcia, lub ma jakieś pomysły - to śmiało pisać. ![]() ![]() mam nadzieję, że ten wątek przyda się wielu osobom ![]()
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sesja w stylu Marilyn Monroe
Sama bym takie chciała
![]() ![]()
![]() |
#84 |
Przyczajenie
|
W stylu Marilyn - jestem za. Uwielbiam ją.
Genialne są fotki 'w starym stylu' - sepia i takie właśnie klimaty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
moze zdjęcia z "tamtych" czasów pomogą Ci zaczerpnąć inspiracji, mam ciekawą stronkę ze zdjęciami
![]() ![]() http://vintagelifenetwork.ning.com/photo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
bardzo fajny pomysl.
mnie tez sie marzy taka sesja oraz sesja w stylu audrey hepburn |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Przyczajenie
|
tutaj przyklad jak wystylizowalysmy z kolezanka nasza kolezanke na Marilyn
http://www.photoblog.pl/trishaaa/58017314 http://www.photoblog.pl/trishaaa/57175392 http://www.photoblog.pl/trishaaa/553...o-romansu.html http://www.photoblog.pl/trishaaa/554...o-romansu.html http://www.photoblog.pl/trishaaa/57079232 http://www.photoblog.pl/trishaaa/57000173 Oprocz pierwszego reszta zdjec byla robiona we wnetrzach sklepu Almi decor
![]() |
#88 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
dziękuję za odpowiedzi
![]() ![]()
![]() |
#90 |
Przyczajenie
|
Pomysł na sesje w stylizacji romeo i julii;]
Witam,
Chciałbym prosić o Waszą pomoc, chcemy zrobić sesję coś w stylu romeo i julii, mamy jakiś zarys jak to powinno wyglądać, wydaje mi się, że bardziej taka rozbierana, ale chciałbym się dowiedzieć czy macie jakiś pomył, wizje jak Waszym zdaniem to powinno wyglądać, jakieś propozycje? bądź jakieś linki do zdjęć w podobie takiej stylizacji ![]() Pozdrawiam Edytowane przez bernard03 Czas edycji: 2010-03-16 o 14:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.