moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-05, 21:53   #61
madmuazelle
BAN stały

Dot.: moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was?

A ja sę doczekać świąt już nie moge,bo wracam do Polski i zobacze się wkońcu ze swoją rodziną za którą bardzo tęsknie.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-05, 22:01   #62
fixed
Raczkowanie

Dot.: moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was?

Uwielbiam swieta.Jak tylko pojawiaja sie ozdoby w sklepach robie liste prezentow i wyszukuje promocji.W tym roku beda szczegolne,synus pewnie sam bedzie juz ubieral choinke.Nie lubie tylko falszywej atmosfery w gron ie rodzinnym dlatego od 3 lat swieta spedzamy sami cieszac sie tylko soba bez nie potzrebnych stresow.
fixed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-05, 22:09   #63
Lucyy
Zadomowienie

Jeszcze nie, ale juz powoli myśli o świętach zaczynają mi przechodzic przez głowę
Stary 2008-10-05, 22:42   #64
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Cytat:
Napisane przez awia Pokaż wiadomość
mnie dobija, jak sobie pomysle o sylwestrze
niecierpie dziada
Ja też.
Wszyscy każą się bawić, a ja zwykle łapię doła

Święta? Lubię oglądać tv przy blasku lampek choinkowych, tyle
Byleby Kevina nie puścili
Stary 2008-10-05, 22:48   #65
evangeline
Zakorzenienie

Bardzo lubię Boże Narodzenie, ale szczerze mówiąc mam tyle innych rzeczy na głowie na początku października (i nie tylko), że nie mam czasu zbytnio nad nimi fantazjować.

WYMIANKA
evangeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-05, 22:49   #66
havana
Zadomowienie

Mnie się jeszcze ani przez moment nie pomyślało o tegorocznych świętach, dopiero teraz choć nie mogę powiedzieć, że ich nie lubię, wolę chyba Wielkanoc robię to samo, co w Boże Narodzenie, czyli spotykam się z rodzinką, a nie trzeba latać za prezentami i uśmiechać się na widok otrzymanych średnio trafionych co do tego szaleństwa od października/listopada - jestem w stanie ignorować wszystko oprócz świątecznych piosenek puszczanych w kółko w każdym sklepie, doprowadzają mnie do szału (i do wyjścia)

Edytowane przez havana
Czas edycji: 2008-10-06 o 00:13
havana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-05, 23:36   #67
Aramintha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Serendipity Pokaż wiadomość
Nie obchodzę świąt i jest to dla mnie po prostu wolny czas na czytanie książek i odpoczynek.
A w tym roku na naukę.

Cytat:
Napisane przez cheer Pokaż wiadomość
Przyznam, że nie spotkałam się, żeby ktoś powiedział, że "Święto Zmarłych" to określenie komunistyczne. Zawsze tak mówię. "Wszystkich Świętych" brzmi...no...niedobrze brzmi, bo jakich znowu świętych? W końcu tylu plugawców leży w ziemi, że szok
Jak dla mnie to Święto Zmarłych, kult przodków i te sprawy, na świętych nie zwracam uwagi.

Cytat:
Napisane przez desti Pokaż wiadomość
i bedzie coraz gorzej... ciekawe kiedy zaczna nas zameczac w sklepie koledami
Tego nie lubię najbardziej, kolędy są straszne, szczególnie te puszczane w trakcie zakupów. I co roku te same
Aramintha jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-06, 04:58   #68
liquefy
Wtajemniczenie

a ja zawsze tak na przelomie września i października zaczynam czuć świąteczny klimat potem to mija i święta przechodzą mi przed nosem obojętnie
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-06, 05:25   #69
Dosiak
BAN stały

Nie myślałam jeszcze w tym roku o świętach, ale bardzo je lubię. Pewnie pozostał jakiś sentyment z dzieciństwa, kiedy Boże Narodzenie miało taką specyficzną atmosferę, magię. Teraz kiedy jestem starsza też staram się taką atmosferę przywołać. W każde święta wspominam te dobre i piękne chwile, spędzone z bliskimi, nawet jeśli niektórzy już odeszli. Od niedawna zastanawiam się jak będzie wyglądać BN razem z Tż, kiedy będę mieć już własną rodzinę.

Natomiast strasznie mnie denerwują ludzie narzekający na to, że święta sie skomercjalizowały itd. Wszystko zależy od nas samych. Jeśli dla kogoś najważniejszą rzeczą w święta jest wysprzątany na błysk dom, albo ten czas kojarzy mu się jedynie z wolnym od pracy/ szkoły to serdecznie współczuje. Można odnaleźć magię i urok BN, trzeba tylko chcieć.Świąteczny szał zakupów jest irytujący w listopadzie, ale chyba gorzej było w PRL kiedy nic nie było dostępne dla zwykłego człowieka.
Pomijam już kwestie religijną, dla wierzącego człowieka święta powinny być czasem szczególnym. Sylwestra traktuje jako okazję do zabawy, zamartwianie się upływającym czasem i tak go nie zatrzyma.

Na koniec muszę dodać, że rozumiem tych, którzy mają złe wspomnienia z okresu świąt, którzy stracili bliskich, w takich okolicznościach na pewno nie odczuwałabym radości z BN i to jest zupełnie inna sytuacja. Nie rozumiem tylko tych malkontentów, którzy nie chcą nic zmienić, aby święta były czasem wyjątkowym ,a potrafią tylko narzekać.
Dosiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-06, 07:40   #70
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldfish3000 Pokaż wiadomość
To mnie przerasta. Nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić.
Przebijasz nawet hipermarkety, w których histeria świąteczna zaczyna się na moment przed świętem zmarłych.
Nie przebija...
Bo niestety u mnie już wszystkie słodycze mikołajowo- swiateczne w sklepach sa wystawione.
Ludzie! Jak mnie to denerwuje! Jak tak można od końca września (WRZEŚNIA!) w sklepach świętować?!
Tylko czekam aż mi kolędy puszcza i polece na skarge do kierownika

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-06, 09:05   #71
ruda7816
Zakorzenienie

nie mam obsesji na punkcie swiąt, bo ich nie lubię.
więc nic ,procz irytacji, się we mnie nie budzi.
Stary 2008-10-06, 13:43   #72
paulinqa0101
Raczkowanie

GG do paulinqa0101

A ja muszę powiedziec, że w ostatnich latach te święta przechodziły mi właściwie "obojętnie", ale jakoś w tym roku już nie mogę się ich doczekac, sama nie wiem czemu
Mogłabym spędzić życie w tym słodkim zapomnieniu
Mogłabym zatracić się w tej chwili na zawsze
Cóż, każdy moment, który spędzę z tobą
Jest momentem, który
cenię...
paulinqa0101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-06, 15:17   #73
Jula
Zakorzenienie

Ta, obudziła się... Czuję się chora na samą myśl :/

/T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/

Jula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-06, 15:35   #74
women101
Zadomowienie

GG do women101

Ja też nie mogę się doczekać może zaczniemy już odliczać
women101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-06, 16:54   #75
goldfish3000
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Nie przebija...
Bo niestety u mnie już wszystkie słodycze mikołajowo- swiateczne w sklepach sa wystawione.

Litości
To jakaś paranoja.

I serio to wam sie podoba?
Tworzenie klimatu przedświątecznego w październiku?

Jestem w szoku.
Zaraz wracam.

Mój suwaczek
goldfish3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-07, 19:06   #76
-mała-
Raczkowanie

u mnie mania świąteczna zaczyna się wtedy jak w sklepach rzucają ozdoby świąteczne, puszczają kolędy itp a jeszcze jak jest śniego to już super ( dla mnie śnieg mógłby istnieć tylko w grudniu ) i bardzo lubię ten przedświąteczny czas a same święta też lubię ale jednak z powodów rodzinnych mniej...no ale nie ważne...może kiedyś bardziej je polubię...
-mała- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-07, 19:58   #77
kiniaczeq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Nie przebija...
Ludzie! Jak mnie to denerwuje! Jak tak można od końca września (WRZEŚNIA!) w sklepach świętować?!
Tylko czekam aż mi kolędy puszcza i polece na skarge do kierownika

Mattko, to musisz mieć miasto do przodu z nowościami masakra
Stary 2008-10-07, 20:29   #78
antii
Zakorzenienie

też nie moge doczekać się świąt, szczególnie kupowania prezentów, piękne wystawy ... sprzatanie, trzepanie dywanów, ubieranie choinki....

antii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-08, 08:03   #79
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jula Pokaż wiadomość
Ta, obudziła się... Czuję się chora na samą myśl :/
Też się czuję chora jak pomyślę o tej komercyjnej błazenadzie.
Uszy okaleczone świątecznym przyśpiewkami w każdym sklepie, restauracji, a nawet w pracy. Po mniej więcej 2 tyg takiego maratonu człowiek ma odruch wymiotny po pierwszych 2 tonach "Jingle Bells" (a maraton trwa zwykle ze 4 tygodnie). Kolorowo i świecąco aż głowa boli.
Nie można się wykręcić od wyjazdu do rodziny (wszyscy wiedza, ze masz wolne...), siedzenia przy stole, obżerania się i słuchania co szanowni rodzice drugiej połówki lub moja mama zrobiliby inaczej gdyby byli na naszym miejscu (oczywiście jedyna słuszna droga).
W tym czasie oczywiście nawet na chwilę człowiek nie urwie się gdzieś ze znajomymi, bo też przechodzą rodzinną gehennę, poza tym wszystkie puby pozamykane.
I tak człowiek uwiązany w domu słucha kazań na temat swojego niewłaściwego życia i nawet radia nie właczy, zeby uszy nie zaczęły krwawić.
Żeby chociaż była możliwość: iść do pracy a wolne odebrać kiedy indziej
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-08, 08:45   #80
niellegalna
Raczkowanie

GG do niellegalna Send a message via Skype™ to niellegalna

Generalnie lubie święta. Chciałabym je spędzić jakoś inaczej w tym roku, może góry z moim lubym. Kto wie, kto wie. : ) Często myślę o świętach już na początku jesieni, bo jakoś tak blisko do zimy. Tęsknie za prawdziwymi świętami. Okropnie dużo śniegu (chociaż go nie lubię), poubierane domy, choinki, pachnący dom ciastami i cała rodzina. Pasterek z moimi znajomymi nie zapomnę do końca życia. Czasami wracało się z nich na drugi dzień i mówiło mamie, że ksiądz przeciągnął kazanie. :P

Ojjj. <3

niellegalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-08, 09:26   #81
basiawlg
Organizatorka

GG do basiawlg

Cytat:
Napisane przez Lukrecja_Borgia Pokaż wiadomość
Byleby Kevina nie puścili
Standard co roku leci juz każdy chyba zna go na pamięć
basiawlg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-08, 09:26   #82
Indali
Raczkowanie

Ja tam lubię to, że idąc ciemnymi juz ulicami miast świecą się ozdoby , biegają mikołaje i ciągle gdzieś grają świąteczne melodie. Nawet jeśli mam zły dzień to jakoś cieplej się na sercu robi.

Fakt, że zamiast w grudniu to juz w październiku - listopadzie ma to miejsce to inna sprawa .
Stary 2008-10-08, 11:51   #83
slonko2903
Raczkowanie

Zawsze baardzo lubiłam świeta Bożego Narodzenia ale te w tym roku będą bardzo smutne bo bez taty który zmarł pół roku temu i już wiem że będzie bardzo smutno, ale podobnie jak Indali też uwielbiam te kolędy czy jakiekolwiek piosenki świąteczne gdzieś w tle, migające choinki w oknach ludzi śliczne no i śnieg który tak fajnie trzeszczy pod nogami
slonko2903 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-08, 12:37   #84
kalina121
Wtajemniczenie

Ludzie,jest jeszce jesieńliście jeszce na dzewach jak ja nie znoszę tego-zaraz się zacznie tłum latających po wszystkich sklepach oszalałych ludzi ,skupujących wszystko co się da na prezenty nienawidzę tego.
Ale święta lubię,nie takie oszalałe,ale spokojne,bez świątecznej histerii, więc wcześniej kupuję prezenty(poki jeszcze resztę świata nie dopadła magia świąt,)a najlepiej przez internet,żeby pózniej nie martwić się czy Poczta Polska wyrobi się na święta i następnym razem wspomnę o świętach tydzień przed -wtedy kupie jedzonko i

P.S.Kevina też nienawidzę
Luba -wspólczuję
kalina121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-08, 13:34   #85
Marta13041991
Raczkowanie

kocham święta :roll eyes:
Marta13041991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-10, 11:06   #86
oli3
Przyczajenie

Ale wcześnie zaczynasz myśleć o Gwiazdce..Ja to żyję z dnia na dzień i kiedy nadchodzą Święta to zawsze w popłochu kupuję prezenty, robię porządki, ubieram choinkę i stroję chatę Już się do tego przyzwyczaiłam i już chyba tego nie zmienię choć często planuję sobie całe przygotowania no ale niestety kończy się na planach
oli3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-10, 12:14   #87
effcia82
Zakorzenienie

ja nie znoszę świąt. na szczęście w mojej rodzinie z roku na rok przebiegają coraz bardziej niezauważalnie. nikt tego nie lubi i stara się je odbębnić traktując jak nieprzyjemny obowiązek. wkurzają mnie tylko tłumy w sklepach na kilka tygodni przed i ich zamknięcie w same święta (a nawet niestety dłużej).

co do wszystkich świętych / święta zmarłych ja nazywam to świętem cmentarnym. i też go nie lubię.
effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-10, 13:12   #88
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez basiawlg Pokaż wiadomość
Standard co roku leci juz każdy chyba zna go na pamięć
Kevina niecierpie,przez to że co roku leci.Mam odruch wymiotny jak widze reklame tego filmu.

To u mnie,też już w sklepach pojawiły się słodycze świąteczne jak i róźne pierdołki,typu choinki,ozdoby itp
Stary 2008-10-10, 13:24   #89
Sniezynka21
Zakorzenienie

A ja uwielbiam Swieta Bozego Narodzenia, dla mnie to wspanialy czas, ktory mozna spedzic z rodzina. Nie mieszkam w Polsce dlatego to jedna z niewielu okazji...

Wcale nie przeszkadza mi, ze sklepy juz od pazdziernika a co niektore od wrzesnia zaczynaj byc dekorowane Przynajmniej nie musze sie spieszyc z zakupami typu dekoracje, prezenty itp... Mam na to prawie 3 miesiace

Te Swieta beda wyjatkowe... Bedzie nas wiecej Moja corcia bedzie juz na swiecie

Kocham ten kilmat
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-10, 13:27   #90
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Sniezynka21 Pokaż wiadomość
A ja uwielbiam Swieta Bozego Narodzenia, dla mnie to wspanialy czas, ktory mozna spedzic z rodzina. Nie mieszkam w Polsce dlatego to jedna z niewielu okazji...

Wcale nie przeszkadza mi, ze sklepy juz od pazdziernika a co niektore od wrzesnia zaczynaj byc dekorowane Przynajmniej nie musze sie spieszyc z zakupami typu dekoracje, prezenty itp... Mam na to prawie 3 miesiace

Te Swieta beda wyjatkowe... Bedzie nas wiecej Moja corcia bedzie juz na swiecie

Kocham ten kilmat
To będą dla ciebie/Was wyjątkowe świeta. Super,aż zazdroszcze bo sama czekam na cud.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości