|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
BAN stały
|
Dot.: moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was?
A ja sę doczekać świąt już nie moge,bo wracam do Polski i zobacze się wkońcu ze swoją rodziną za którą bardzo tęsknie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Dot.: moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was?
Uwielbiam swieta.Jak tylko pojawiaja sie ozdoby w sklepach robie liste prezentow i wyszukuje promocji.W tym roku beda szczegolne,synus pewnie sam bedzie juz ubieral choinke.Nie lubie tylko falszywej atmosfery w gron ie rodzinnym dlatego od 3 lat swieta spedzamy sami cieszac sie tylko soba bez nie potzrebnych stresow.
|
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Zadomowienie
|
Jeszcze nie, ale juz powoli myśli o świętach zaczynają mi przechodzic przez głowę
![]()
![]() |
#64 |
Killing me softly
|
Ja też.
Wszyscy każą się bawić, a ja zwykle łapię doła ![]() Święta? Lubię oglądać tv przy blasku lampek choinkowych, tyle ![]() Byleby Kevina nie puścili ![]()
#65 |
Zakorzenienie
|
Bardzo lubię Boże Narodzenie, ale szczerze mówiąc mam tyle innych rzeczy na głowie na początku października (i nie tylko), że nie mam czasu zbytnio nad nimi fantazjować.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
Mnie się jeszcze ani przez moment nie pomyślało o tegorocznych świętach, dopiero teraz
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez havana Czas edycji: 2008-10-06 o 00:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#67 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Wtajemniczenie
|
a ja zawsze tak na przelomie września i października zaczynam czuć świąteczny klimat
![]() ![]()
![]() |
#69 |
BAN stały
|
Nie myślałam jeszcze w tym roku o świętach, ale bardzo je lubię. Pewnie pozostał jakiś sentyment z dzieciństwa, kiedy Boże Narodzenie miało taką specyficzną atmosferę, magię. Teraz kiedy jestem starsza też staram się taką atmosferę przywołać. W każde święta wspominam te dobre i piękne chwile, spędzone z bliskimi, nawet jeśli niektórzy już odeszli. Od niedawna zastanawiam się jak będzie wyglądać BN razem z Tż, kiedy będę mieć już własną rodzinę.
Natomiast strasznie mnie denerwują ludzie narzekający na to, że święta sie skomercjalizowały itd. Wszystko zależy od nas samych. Jeśli dla kogoś najważniejszą rzeczą w święta jest wysprzątany na błysk dom, albo ten czas kojarzy mu się jedynie z wolnym od pracy/ szkoły to serdecznie współczuje. Można odnaleźć magię i urok BN, trzeba tylko chcieć.Świąteczny szał zakupów jest irytujący w listopadzie, ale chyba gorzej było w PRL kiedy nic nie było dostępne dla zwykłego człowieka. Pomijam już kwestie religijną, dla wierzącego człowieka święta powinny być czasem szczególnym. Sylwestra traktuje jako okazję do zabawy, zamartwianie się upływającym czasem i tak go nie zatrzyma. Na koniec muszę dodać, że rozumiem tych, którzy mają złe wspomnienia z okresu świąt, którzy stracili bliskich, w takich okolicznościach na pewno nie odczuwałabym radości z BN i to jest zupełnie inna sytuacja. Nie rozumiem tylko tych malkontentów, którzy nie chcą nic zmienić, aby święta były czasem wyjątkowym ,a potrafią tylko narzekać. |
![]() ![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo niestety u mnie już wszystkie słodycze mikołajowo- swiateczne w sklepach sa wystawione. Ludzie! Jak mnie to denerwuje! Jak tak można od końca września (WRZEŚNIA!) w sklepach świętować?! Tylko czekam aż mi kolędy puszcza i polece na skarge do kierownika ![]()
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
nie mam obsesji na punkcie swiąt, bo ich nie lubię.
więc nic ,procz irytacji, się we mnie nie budzi.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
A ja muszę powiedziec, że w ostatnich latach te święta przechodziły mi właściwie "obojętnie", ale jakoś w tym roku już nie mogę się ich doczekac, sama nie wiem czemu
![]()
Mogłabym nigdy nie spać tylko po to, aby słyszeć jak oddychasz Patrzeć na Twój uśmiech kiedy śpisz Kiedy jesteś daleko i marzysz Mogłabym spędzić życie w tym słodkim zapomnieniu Mogłabym zatracić się w tej chwili na zawsze Cóż, każdy moment, który spędzę z tobą Jest momentem, który cenię... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Ta, obudziła się... Czuję się chora na samą myśl :/
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
Ja też nie mogę się doczekać może zaczniemy już odliczać
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Litości ![]() To jakaś paranoja. I serio to wam sie podoba? Tworzenie klimatu przedświątecznego w październiku? ![]()
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
u mnie mania świąteczna zaczyna się wtedy jak w sklepach rzucają ozdoby świąteczne, puszczają kolędy itp
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mattko, to musisz mieć miasto do przodu z nowościami ![]() ![]()
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
też nie moge doczekać się świąt, szczególnie kupowania prezentów, piękne wystawy ...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Zadomowienie
|
Też się czuję chora jak pomyślę o tej komercyjnej błazenadzie.
Uszy okaleczone świątecznym przyśpiewkami w każdym sklepie, restauracji, a nawet w pracy. Po mniej więcej 2 tyg takiego maratonu człowiek ma odruch wymiotny po pierwszych 2 tonach "Jingle Bells" (a maraton trwa zwykle ze 4 tygodnie). Kolorowo i świecąco aż głowa boli. Nie można się wykręcić od wyjazdu do rodziny (wszyscy wiedza, ze masz wolne...), siedzenia przy stole, obżerania się i słuchania co szanowni rodzice drugiej połówki lub moja mama zrobiliby inaczej gdyby byli na naszym miejscu (oczywiście jedyna słuszna droga). W tym czasie oczywiście nawet na chwilę człowiek nie urwie się gdzieś ze znajomymi, bo też przechodzą rodzinną gehennę, poza tym wszystkie puby pozamykane. I tak człowiek uwiązany w domu słucha kazań na temat swojego niewłaściwego życia i nawet radia nie właczy, zeby uszy nie zaczęły krwawić. Żeby chociaż była możliwość: iść do pracy a wolne odebrać kiedy indziej ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
Generalnie lubie święta. Chciałabym je spędzić jakoś inaczej w tym roku, może góry z moim lubym. Kto wie, kto wie. : ) Często myślę o świętach już na początku jesieni, bo jakoś tak blisko do zimy. Tęsknie za prawdziwymi świętami. Okropnie dużo śniegu (chociaż go nie lubię), poubierane domy, choinki, pachnący dom ciastami i cała rodzina. Pasterek z moimi znajomymi nie zapomnę do końca życia. Czasami wracało się z nich na drugi dzień i mówiło mamie, że ksiądz przeciągnął kazanie. :P
Ojjj. ![]()
#81 |
Organizatorka
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
Ja tam lubię to, że idąc ciemnymi juz ulicami miast świecą się ozdoby , biegają mikołaje i ciągle gdzieś grają świąteczne melodie. Nawet jeśli mam zły dzień to jakoś cieplej się na sercu robi.
Fakt, że zamiast w grudniu to juz w październiku - listopadzie ma to miejsce to inna sprawa ![]()
#83 |
Raczkowanie
|
Zawsze baardzo lubiłam świeta Bożego Narodzenia ale te w tym roku będą bardzo smutne bo bez taty który zmarł pół roku temu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Wtajemniczenie
|
Ludzie,jest jeszce jesień
![]() ![]() ![]() ![]() Ale święta lubię,nie takie oszalałe,ale spokojne,bez świątecznej histerii, więc wcześniej kupuję prezenty(poki jeszcze resztę świata nie dopadła magia świąt, ![]() ![]() ![]() P.S.Kevina też nienawidzę ![]() Luba -wspólczuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
kocham święta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Przyczajenie
|
Ale wcześnie zaczynasz myśleć o Gwiazdce..Ja to żyję z dnia na dzień i kiedy nadchodzą Święta to zawsze w popłochu kupuję prezenty, robię porządki, ubieram choinkę i stroję chatę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
ja nie znoszę świąt. na szczęście w mojej rodzinie z roku na rok przebiegają coraz bardziej niezauważalnie. nikt tego nie lubi i stara się je odbębnić traktując jak nieprzyjemny obowiązek. wkurzają mnie tylko tłumy w sklepach na kilka tygodni przed i ich zamknięcie w same święta (a nawet niestety dłużej).
co do wszystkich świętych / święta zmarłych ja nazywam to świętem cmentarnym. i też go nie lubię. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
A ja uwielbiam Swieta Bozego Narodzenia, dla mnie to wspanialy czas, ktory mozna spedzic z rodzina. Nie mieszkam w Polsce dlatego to jedna z niewielu okazji...
Wcale nie przeszkadza mi, ze sklepy juz od pazdziernika a co niektore od wrzesnia zaczynaj byc dekorowane ![]() ![]() Te Swieta beda wyjatkowe... Bedzie nas wiecej ![]() ![]() Kocham ten kilmat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.