![]() |
#61 |
Przyczajenie
|
Dot.: Najlepsze możliwe zatyczki do uszu.
A ja znowu odkurzam temat - nie daję rady z hałasem, mając dwa koty męskie w domu i ich koncerty naprzemienne. Śpimy w zamknietej sypialni i jak jeden z naszych panów zakańcza okres śpiewów, drugi zaczyna z dodatkami specjalnymi w postaci wieszania się na klamce i powolnego osuwania się po drzwiach. Czas koncertu 0,5h-1,5h, zależy jak im się szybko znudzi. A ja nieprzytomnaaaa do pracy i wk... na wszystko od potomstwa, poprzez małża, do zwierzyńca. Ratunku! Co wybrać, żeby właśnie te "wysokie dźwięki" wytłumić. Dziecko nie płacze w nocy, więc nie ma kłopotu, mąż chrapię, więc potrzebuję na prawde solidnego zatkania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Ja mam w domu trzy chrapiące osoby, więc zwariować można. Mam zamiar sobie zamówić takie stopery: http://allegro.pl/zatyczki-stopery-d...709696995.html Zobaczymy czy coś dadzą.
U mnie jest akurat tak, że tylko chrapanie mnie do szału doprowadza. Mam w pokoju dwie myszy, które w nocy trochę hałasują i nigdy mnie nie obudziły. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Przyczajenie
|
Ja od kilku miesięcy używam własnie tych plastelinowych. Na początku bardzo dobrze wyciszały, wreszcie mogłam normalnie spać. Bo niestety po przeprowadzce, mam bardzo uciążliwą współlokatorkę. Poza tym mój sen jest tak płytki, że potrafię budzić się co 2-3 godziny. A zanim w ogóle usnę to schodzi tak samo długo...
![]() Ale ostatnio mam problem, nie wiem czy moje uszy się przyzwyczaiły czy co, ale stopery pomagają mi coraz mniej, prawie wszystko słyszę i niestety wszystko mnie budzi ![]() myślałam, że może źle je wkładam, może za krótkie albo za długie, ale sama już nie wiem. Doradźcie coś, bo ostatnio chodzę tak niewyspana, że nie daję już rady. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | ||
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2013-11-26 o 00:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Skoro tak mówisz to może jeszcze zastanowię się nad wyborem stoperów. Może na razie kupię takie zwykłe z apteki, może będą najlepsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Naprawdę się zastanów, bo dziś te przydługie stopery mi zatkały ucho, boli i w ogóle super jest
![]() ![]() No i mimo, że zakładam je poprawnie, to w nocy jakoś się wysuwają, mam wrażenie że przez tę swoją długość. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Pytanie do dziewczyn śpiących w stoperach: czy też tak macie, że czasem po założeniu stoperów "pulsuje" Wam ucho lub słyszycie różne szmery, i tu nie chodzi mi o hałas z zewnatrz tylko odgłosy naszego organizmu, np. przepływającą krew itd. U mnie czasem się tak dzieje, próbowałam już różnych stoperów i w każdych od czasu do czasu mi się to przytrafia. Nie lubię tego bo spać bez zatyczek nie mogę bo małż chrapie i koty szaleją, ale to "pulsowanie" tez jest wkurzające, rozbudzam się i wiem że już nie zasnę :/ Macie tak? Jak sobie z tym radzicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja też tak mam, ale po prostu jakoś przestałam zwracać uwagę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
Ja się chyba tak przyzwyczaiłam do absolutnej ciszy gdy zasypiam, że teraz to już byle szmer mi przeszkadza. Chyba muszę poćwiczyć spanie bez stoperów, co oznacza dużo bezsennych nocy na początku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
Mi nic nie pulsuje, ale szmery i hałasy (takie jak np. własny oddech) słyszę wyraźnie. Ale uwierz mi, że wolę to, niż odgłosy codziennych imprez :P
![]() |
#71 |
Naczelna Wizażanka:)
|
A mnie lekarz zabronił spać w stoperach i od miesiąca się męczę bez. Fakt, już się przyzwyczaiłam i jakoś daję radę, ale pierwsze 2 noce były ciężkie :/ Miałam stan zapalny ucha, szmery, bóle uszu, powiedział, że mam zrobić przerwę i koniec, że ucho też potrzebuje "pooddychać". Fakt, wszystko ustało. Ale zawsze mam stopery w zapasie w szafce nocnej
![]()
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
Odświeżam.
Dziewczyny...ja mam trochę nietypowe pytanie związane z tematem.... Otóż od niedzieli mam zapalenie ucha, od tego dnia biorę antybiotyk. Ucho już nie boli, ale jest lekko przytkane, ogólnie jest w trakcie leczenia. Jak powszechnie wiadomo, jutro zbliża się Sylwester...mam wykupioną super zabawę w pewnym zajeździe, gdzie będzie zespół, pyszne jedzonko, tańce itp. I teraz mój problem- chciałabym iść na tą imprezę, boję się jednak że na niej uszkodzę sobie słuch ![]() Czy myślicie, że zatyczka w chorym uchu rozwiązałaby częściowo ten problem? Z drugim wszystko jest porządku, skontrolowało mnie dwóch lekarzy. Proszę o pomoc ![]() ![]()
enter the ninja- dietkuję, fitnessuję...walczę Edytowane przez bessens Czas edycji: 2014-12-31 o 00:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Podbijam. Proszę, pomóżcie
![]()
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Zastanawiałaś się nad watą zamiast zatyczki? Zatyczka jest jednak stosunkowo twarda - nie boisz się, że twardawe ciało obce zaszkodzi uchu? Chociaż też nie wiem, na ile wata coś wyciszy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Rozeznanie
|
Podbijam bo i ja potrzebuje pomocy.
Nie chodzi o rodzinę, nie chodzi o zwierzęta ale o sąsiada. Facet nie daje mi spać. Wymiotować mi się już chce od odgłosów w jego sypiali, od tego, że nocami przestawia meble, zaprasza do siebie w cholerę ludzi, którzy mają w poważaniu drugiego człowieka, a jak schodzą po klatce schodowej to zachowują się jak świnie... Nie mogę przez to spać. Naprawdę wystarczy pójść do apteki i poprosić o stopery? Tylko piszecie we wcześniejszych postach, że je trzeba uformować? W jaki sposób?! Powiedzcie mi jeszcze jedną rzecz, kiedy będę w nich spała to czy rano usłyszę budzik?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Rozeznanie
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;51095637]nikt Ci nie powie przeciez, ze to ma byc ksztalt grzybka :P Ja spie w takich stoperach i slysze budzik.[/QUOTE]
Grzybek, kwiatek czy trójkąt - jak się człek nie zna to lepiej zapytać ![]() ![]() ![]() Oby tylko budzik było słychać. ![]()
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Może następnym razem warto też zadzwonić po panów stróżów porządku?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Gąbkowych nie trzeba formować, trzeba je zgnieść, wsadzić do ucha i poczekać kilka sekund aż się z powrotem rozejdą i dopasują.
Tych woskowych, które trzeba formować, to ja nie ogarniam chyba, albo moje uszy są z nimi niekompatybilne ![]() A budzik zawsze słyszę przez stopery, one nie wygłuszają całkowicie. Ale odgłosom z klatki albo zza ściany powinny dać radę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Strzelaj lub emigruj!
|
Usłyszysz budzik- stopery wygłuszają jakby dzwięki z oddali, te z bliska (czyli budzik też) wygłuszają w bardzo małym stopniu
![]() czyli jakbyś miała chrapiącego chłopa koło siebie, to zatyczki nic nie dadzą ![]()
![]() |
#81 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#82 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
Mojego też nie. Więc chyba zostaje mi tylko spanie w drugim pokoju... :-(
Edytowane przez iskralight Czas edycji: 2015-12-14 o 06:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Naczelna Wizażanka:)
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#86 |
Przyczajenie
|
Które stopery dedykowane do spania polecacie ?
Poszukuję: stoperów wielokrotnego użytku samodopasowywyjących się do kształtu ucha nie powodujących efektu ciśnienia wygodnych, miękkich i elastycznych ( śpię na boku) tłumiących hałas uliczny (potrzebuję wytłumić dźwięk otoczenia, ale nie odciąć się od niego) zapewniających cyrkulację powietrza w uchu nie powodujących nacisku na kanał słuchowy nie powodujących uczucia odizolowania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Przyczajenie
|
Ja także poszukuję stoperów. Tylko że nie do spania, tylko do uczenia się. Sąsiad w akademiku cały czas głośno słucha muzyki, a to ciągłe proszenie go by ściszył muzykę i schodzenie do portierni jest już męczące....
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zadomowienie
|
Ja lubie różowe wazelinowe czy jakos tak. W srebrnym papierowym opakowaniu. Malo kosztuja, sa chyba w kazdej aptece. Dla mnie do spania idealne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Przyczajenie
|
Przetestowałem wiele piankowych zatyczek do uszu i jednocznie mogę powiedzieć, że najlepsze zatyczki dedykowana do spania wytwarza [reklama]
Zatyczki kosztują około 4 zł i są koloru pomarańczowego. Edytowane przez Senses Woman Czas edycji: 2017-03-08 o 10:06 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:32.