Najlepsze możliwe zatyczki do uszu. - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-19, 20:23   #61
JoAnn77PL
Przyczajenie

GG do JoAnn77PL
Dot.: Najlepsze możliwe zatyczki do uszu.

A ja znowu odkurzam temat - nie daję rady z hałasem, mając dwa koty męskie w domu i ich koncerty naprzemienne. Śpimy w zamknietej sypialni i jak jeden z naszych panów zakańcza okres śpiewów, drugi zaczyna z dodatkami specjalnymi w postaci wieszania się na klamce i powolnego osuwania się po drzwiach. Czas koncertu 0,5h-1,5h, zależy jak im się szybko znudzi. A ja nieprzytomnaaaa do pracy i wk... na wszystko od potomstwa, poprzez małża, do zwierzyńca. Ratunku! Co wybrać, żeby właśnie te "wysokie dźwięki" wytłumić. Dziecko nie płacze w nocy, więc nie ma kłopotu, mąż chrapię, więc potrzebuję na prawde solidnego zatkania
JoAnn77PL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-24, 00:48   #62
ladybird1395
( ͡° ͜ʖ ͡°)

GG do ladybird1395

Ja mam w domu trzy chrapiące osoby, więc zwariować można. Mam zamiar sobie zamówić takie stopery: http://allegro.pl/zatyczki-stopery-d...709696995.html Zobaczymy czy coś dadzą.
U mnie jest akurat tak, że tylko chrapanie mnie do szału doprowadza. Mam w pokoju dwie myszy, które w nocy trochę hałasują i nigdy mnie nie obudziły.
ladybird1395 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-25, 21:48   #63
jesiennaburza
Przyczajenie

Ja od kilku miesięcy używam własnie tych plastelinowych. Na początku bardzo dobrze wyciszały, wreszcie mogłam normalnie spać. Bo niestety po przeprowadzce, mam bardzo uciążliwą współlokatorkę. Poza tym mój sen jest tak płytki, że potrafię budzić się co 2-3 godziny. A zanim w ogóle usnę to schodzi tak samo długo...
Ale ostatnio mam problem, nie wiem czy moje uszy się przyzwyczaiły czy co, ale stopery pomagają mi coraz mniej, prawie wszystko słyszę i niestety wszystko mnie budzi
myślałam, że może źle je wkładam, może za krótkie albo za długie, ale sama już nie wiem. Doradźcie coś, bo ostatnio chodzę tak niewyspana, że nie daję już rady.
jesiennaburza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-26, 00:17   #64
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez piroksena Pokaż wiadomość
najbardziej efektywne czyli najlepiej tłumiące są pomarańczowe stożki, dostępne chyba w każdej aptece http://www.ceneo.pl/9851912
Zgadzam się, dla mnie też te są najlepsze jak dotąd. Moim zdaniem są też dość wygodne, nie bolały mnie od nich uszy. Z minusów, mam wrażenie, że szybko się zużywają, robią się bardziej miękkie i przepuszczają więcej dźwięków. Ale za złotówkę, to mogę je zmieniać co tydzień na nowe

Cytat:
Napisane przez ladybird1395 Pokaż wiadomość
Ja mam w domu trzy chrapiące osoby, więc zwariować można. Mam zamiar sobie zamówić takie stopery: http://allegro.pl/zatyczki-stopery-d...709696995.html Zobaczymy czy coś dadzą.
U mnie jest akurat tak, że tylko chrapanie mnie do szału doprowadza. Mam w pokoju dwie myszy, które w nocy trochę hałasują i nigdy mnie nie obudziły.
Teraz takie mam i dla mnie są średnie. Są chyba dla mnie za długie, sięgają za głęboko do ucha i mnie podrażniają. Tłumią słabiej niż te powyżej.

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2013-11-26 o 00:18
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-26, 07:27   #65
ladybird1395
( ͡° ͜ʖ ͡°)

GG do ladybird1395

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Teraz takie mam i dla mnie są średnie. Są chyba dla mnie za długie, sięgają za głęboko do ucha i mnie podrażniają. Tłumią słabiej niż te powyżej.
Skoro tak mówisz to może jeszcze zastanowię się nad wyborem stoperów. Może na razie kupię takie zwykłe z apteki, może będą najlepsze.
ladybird1395 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-26, 11:33   #66
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Naprawdę się zastanów, bo dziś te przydługie stopery mi zatkały ucho, boli i w ogóle super jest Ratuję się sprayem do usuwania woskowiny i czekam aż może puści, bo wcale nie chce mi się jechać na żadne płukania
No i mimo, że zakładam je poprawnie, to w nocy jakoś się wysuwają, mam wrażenie że przez tę swoją długość.
Stary 2013-11-26, 13:27   #67
blond_chmura_gradowa
Raczkowanie

Pytanie do dziewczyn śpiących w stoperach: czy też tak macie, że czasem po założeniu stoperów "pulsuje" Wam ucho lub słyszycie różne szmery, i tu nie chodzi mi o hałas z zewnatrz tylko odgłosy naszego organizmu, np. przepływającą krew itd. U mnie czasem się tak dzieje, próbowałam już różnych stoperów i w każdych od czasu do czasu mi się to przytrafia. Nie lubię tego bo spać bez zatyczek nie mogę bo małż chrapie i koty szaleją, ale to "pulsowanie" tez jest wkurzające, rozbudzam się i wiem że już nie zasnę :/ Macie tak? Jak sobie z tym radzicie?
blond_chmura_gradowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-26, 13:34   #68
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Ja też tak mam, ale po prostu jakoś przestałam zwracać uwagę.
Stary 2013-11-26, 13:39   #69
blond_chmura_gradowa
Raczkowanie

Ja się chyba tak przyzwyczaiłam do absolutnej ciszy gdy zasypiam, że teraz to już byle szmer mi przeszkadza. Chyba muszę poćwiczyć spanie bez stoperów, co oznacza dużo bezsennych nocy na początku
blond_chmura_gradowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-26, 19:14   #70
Annabelle
Zadomowienie

Mi nic nie pulsuje, ale szmery i hałasy (takie jak np. własny oddech) słyszę wyraźnie. Ale uwierz mi, że wolę to, niż odgłosy codziennych imprez :P

Annabelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-26, 19:20   #71
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

A mnie lekarz zabronił spać w stoperach i od miesiąca się męczę bez. Fakt, już się przyzwyczaiłam i jakoś daję radę, ale pierwsze 2 noce były ciężkie :/ Miałam stan zapalny ucha, szmery, bóle uszu, powiedział, że mam zrobić przerwę i koniec, że ucho też potrzebuje "pooddychać". Fakt, wszystko ustało. Ale zawsze mam stopery w zapasie w szafce nocnej Na wszelki wypadek.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-31, 00:03   #72
bessens
Raczkowanie

Odświeżam.

Dziewczyny...ja mam trochę nietypowe pytanie związane z tematem....

Otóż od niedzieli mam zapalenie ucha, od tego dnia biorę antybiotyk. Ucho już nie boli, ale jest lekko przytkane, ogólnie jest w trakcie leczenia.

Jak powszechnie wiadomo, jutro zbliża się Sylwester...mam wykupioną super zabawę w pewnym zajeździe, gdzie będzie zespół, pyszne jedzonko, tańce itp.

I teraz mój problem- chciałabym iść na tą imprezę, boję się jednak że na niej uszkodzę sobie słuch myślę że zespół nie będzie tak bardzo głośny, ale ucho podczas choroby jest bardziej czułe...

Czy myślicie, że zatyczka w chorym uchu rozwiązałaby częściowo ten problem? Z drugim wszystko jest porządku, skontrolowało mnie dwóch lekarzy.

Proszę o pomoc

Edytowane przez bessens
Czas edycji: 2014-12-31 o 00:07
bessens jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-31, 10:06   #73
bessens
Raczkowanie

Podbijam. Proszę, pomóżcie
Stary 2014-12-31, 10:55   #74
Mileva_
Zakorzenienie

Zastanawiałaś się nad watą zamiast zatyczki? Zatyczka jest jednak stosunkowo twarda - nie boisz się, że twardawe ciało obce zaszkodzi uchu? Chociaż też nie wiem, na ile wata coś wyciszy.
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-19, 13:48   #75
CarrieBra
Rozeznanie

Podbijam bo i ja potrzebuje pomocy.
Nie chodzi o rodzinę, nie chodzi o zwierzęta ale o sąsiada. Facet nie daje mi spać. Wymiotować mi się już chce od odgłosów w jego sypiali, od tego, że nocami przestawia meble, zaprasza do siebie w cholerę ludzi, którzy mają w poważaniu drugiego człowieka, a jak schodzą po klatce schodowej to zachowują się jak świnie...
Nie mogę przez to spać. Naprawdę wystarczy pójść do apteki i poprosić o stopery? Tylko piszecie we wcześniejszych postach, że je trzeba uformować? W jaki sposób?! Powiedzcie mi jeszcze jedną rzecz, kiedy będę w nich spała to czy rano usłyszę budzik?

Dziewczyna
, która opanowała mechaniczną skrzynię biegów,
poradzi sobie w życiu. : -))))
CarrieBra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-19, 13:51   #76
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez CarrieBra Pokaż wiadomość
Podbijam bo i ja potrzebuje pomocy.
Nie chodzi o rodzinę, nie chodzi o zwierzęta ale o sąsiada. Facet nie daje mi spać. Wymiotować mi się już chce od odgłosów w jego sypiali, od tego, że nocami przestawia meble, zaprasza do siebie w cholerę ludzi, którzy mają w poważaniu drugiego człowieka, a jak schodzą po klatce schodowej to zachowują się jak świnie...
Nie mogę przez to spać. Naprawdę wystarczy pójść do apteki i poprosić o stopery? Tylko piszecie we wcześniejszych postach, że je trzeba uformować? W jaki sposób?! Powiedzcie mi jeszcze jedną rzecz, kiedy będę w nich spała to czy rano usłyszę budzik?
Musisz uformowac tak, zeby dobrze siedzialy w uchu, rozgrzej te mase w dloniach i metoda prob i bledow dobierz sobie odpowiedni ksztalt, nikt Ci nie powie przeciez, ze to ma byc ksztalt grzybka :P Ja spie w takich stoperach i slysze budzik.
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-19, 18:34   #77
CarrieBra
Rozeznanie

[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;51095637]nikt Ci nie powie przeciez, ze to ma byc ksztalt grzybka :P Ja spie w takich stoperach i slysze budzik.[/QUOTE]

Grzybek, kwiatek czy trójkąt - jak się człek nie zna to lepiej zapytać Naprawdę nigdy nie miałam potrzeby używania stoperów, a teraz bez tego chyba nie dam rady. Jutro wstąpię do apteki i zobaczę jak mi te formowanie wyjdzie.
Oby tylko budzik było słychać.

Dziewczyna
Stary 2015-04-19, 18:51   #78
Mileva_
Zakorzenienie

Może następnym razem warto też zadzwonić po panów stróżów porządku? To tak abstrahując od stoperów.
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-19, 19:17   #79
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Gąbkowych nie trzeba formować, trzeba je zgnieść, wsadzić do ucha i poczekać kilka sekund aż się z powrotem rozejdą i dopasują.
Tych woskowych, które trzeba formować, to ja nie ogarniam chyba, albo moje uszy są z nimi niekompatybilne Bo nie dość, że mi w nich niewygodnie, to jeszcze słabo mi tłumią i wypadają.

A budzik zawsze słyszę przez stopery, one nie wygłuszają całkowicie. Ale odgłosom z klatki albo zza ściany powinny dać radę.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-19, 19:27   #80
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez CarrieBra Pokaż wiadomość
Oby tylko budzik było słychać.
Usłyszysz budzik- stopery wygłuszają jakby dzwięki z oddali, te z bliska (czyli budzik też) wygłuszają w bardzo małym stopniu

czyli jakbyś miała chrapiącego chłopa koło siebie, to zatyczki nic nie dadzą

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-19, 20:09   #81
Annabelle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
Usłyszysz budzik- stopery wygłuszają jakby dzwięki z oddali, te z bliska (czyli budzik też) wygłuszają w bardzo małym stopniu

Nie prawda. Stopery zagłuszają dźwięki o określonej częstotliwości i z powodzeniem zagłuszą chrapiącego partnera. Usłyszysz budzik, spokojnie

Annabelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-19, 21:13   #82
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Annabelle Pokaż wiadomość
Nie prawda. Stopery zagłuszają dźwięki o określonej częstotliwości i z powodzeniem zagłuszą chrapiącego partnera. Usłyszysz budzik, spokojnie
Mojego nie zagłuszają
Stary 2015-04-20, 19:22   #83
CarrieBra
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mileva_ Pokaż wiadomość
Może następnym razem warto też zadzwonić po panów stróżów porządku? To tak abstrahując od stoperów.
Kochana, przyjadą, palcem pogrożą, pojadą, a piętro wyżej jeszcze jakby głośniej niż przed ich przyjazdem jest... G**** robią.

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
Jako singielka interesuję się tylko tym aby budzić w stoperach było słychać.

Dziewczyna
Stary 2015-12-14, 06:44   #84
iskralight
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Mojego nie zagłuszają
Mojego też nie. Więc chyba zostaje mi tylko spanie w drugim pokoju... :-(

Edytowane przez iskralight
Czas edycji: 2015-12-14 o 06:45
iskralight jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-14, 06:59   #85
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Cytat:
Napisane przez iskralight Pokaż wiadomość
Mojego też nie. Więc chyba zostaje mi tylko spanie w drugim pokoju... :-(
Znam ten ból
Stary 2016-03-07, 18:18   #86
rott319
Przyczajenie

Które stopery dedykowane do spania polecacie ?

Poszukuję:
stoperów wielokrotnego użytku
samodopasowywyjących się do kształtu ucha
nie powodujących efektu ciśnienia
wygodnych, miękkich i elastycznych ( śpię na boku)
tłumiących hałas uliczny (potrzebuję wytłumić dźwięk otoczenia, ale nie odciąć się od niego)
zapewniających cyrkulację powietrza w uchu
nie powodujących nacisku na kanał słuchowy
nie powodujących uczucia odizolowania
rott319 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-07, 21:19   #87
ko_lina
Przyczajenie

Ja także poszukuję stoperów. Tylko że nie do spania, tylko do uczenia się. Sąsiad w akademiku cały czas głośno słucha muzyki, a to ciągłe proszenie go by ściszył muzykę i schodzenie do portierni jest już męczące....
ko_lina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-19, 18:43   #88
VGirl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rott319 Pokaż wiadomość
Które stopery dedykowane do spania polecacie ?

Poszukuję:
stoperów wielokrotnego użytku
samodopasowywyjących się do kształtu ucha
nie powodujących efektu ciśnienia
wygodnych, miękkich i elastycznych ( śpię na boku)
tłumiących hałas uliczny (potrzebuję wytłumić dźwięk otoczenia, ale nie odciąć się od niego)
zapewniających cyrkulację powietrza w uchu
nie powodujących nacisku na kanał słuchowy
nie powodujących uczucia odizolowania
ja polecam zatyczki Alpine SleepSoft, cena na allegro z wysyłką to niestety 55 zł, ale są świetne i ja bez nich nie potrafię żyć. nie wiem jak można sobie żałować pieniędzy na komfort swojego własnego życia. zwłaszcza jeśli rozmawiamy o zatyczkach "na zawsze"(o ile się ich nie zgubi). ja cierpię na coś co się nazywa mizofonia i niestety niektóre dźwięki strasznie mi przeszkadzają, a mieszkam w budynku gdzie właśnie ciągle są jakieś imprezy, remonty czy inne hałasy, do tego w samym centrum i nie jestem w stanie tego znieść. bez zatyczek do uszu naprawdę "wariuję" ale nie mogę w ogóle używać zatyczek nieoddychających bo mam też problemy z uszami i ciągłe zapalenia przy takich zatyczkach. naprawdę jeśli chcecie dobre zatyczki na całe życie to warto zainwestować. chciałam sobie też kupić takie zatyczki "haspro" ale niestety można to zrobić tylko na zamówienie a nie od ręki, a to dla mnie za dużo i ceny też nie podają. w każdym razie naprawdę uważam że warto zainwestować te kilkadziesiąt złotych dla podniesienia swojego komfortu życia.
VGirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-26, 13:53   #89
happys
Zadomowienie

Ja lubie różowe wazelinowe czy jakos tak. W srebrnym papierowym opakowaniu. Malo kosztuja, sa chyba w kazdej aptece. Dla mnie do spania idealne.
happys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-06, 20:36   #90
rott319
Przyczajenie

Przetestowałem wiele piankowych zatyczek do uszu i jednocznie mogę powiedzieć, że najlepsze zatyczki dedykowana do spania wytwarza [reklama]
Zatyczki kosztują około 4 zł i są koloru pomarańczowego.

Edytowane przez Senses Woman
Czas edycji: 2017-03-08 o 10:06 Powód: reklama
rott319 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości