![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: malowanie farbami olejnymi :)
Piękne, ja niestety nie mam talentu, potrafię jedynie malować igłą na kanwie
Jeśli chcesz obejrzeć moje prace kliknij tutaj |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Na forum jestem nowa i przypadkowo trafiłam na ten temat. Na malowaniu farbami w zasadzie się nie znam - namalowałam w ten sposób może 6 obrazów w całym życiu. A i to tylko jako samouk ![]() ![]() Edytowane przez biru Czas edycji: 2009-03-30 o 08:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Przyczajenie
|
w weekend cos namaluje to strzele fotki. A wasze obrazy sa naprawde sliczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Przyczajenie
|
Moj pierwszy obraz wykonany ta technika
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, właśnie chcę zacząć swoją przygodę z olejami. Jestem jednak samoukiem i trochę brakuje mi doświadczenia czysto technicznego. Czy mogę liczyć na Wasze porady i praktyczne wskazówki? Nie wiem za bardzo, jak się w ogóle do malowania zabrać. Liczę zwłaszcza na rady a.d.:
- farb; jakie kolory wybrać na początek? Jakiej firmy? - jak to jest ze schnięciem kolorów? Które schną szybciej, które wolniej? - terpentyna czy olej lniany? - używacie czegoś do przyspieszania schnięcia obrazu? - robicie szkic na podobraziu, potem półprzezroczyste farby, potem kryjące? - co jeszcze powinnam wiedzieć?
![]() |
#67 |
Przyczajenie
|
Posiadam farby firmy 'Dash'. Moim zdaniem sa świetne zarówno dla poczatkujacych jak i zaawansowanych malarzy
![]() Jeżeli nałozysz cienka warstwę, farby wyschną szybciej. Osobiscie nie uzywam zadnych srodkow do przyspieszenia schniecia ale Ty mozesz sprobowac. Temperyna jest lepszym rozpuszczalnikiem, olej za to nadaje ladny polysk pracy i zmniejsza slady po pedzlu. Sama wyprobuj co bedzie Ci odpowiadac. Niektorzy uzywaja i tego i tego. Ja tam nie robie zadnego szkicu. Zaczynam od namalowanie tla i potem kolejne warstwy. Poogladaj filmiki na youtubie. mozna sie wiele nauczyc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
świetne prace
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mam nadzieje ze sie wam spodobają ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Przyczajenie
|
wow
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Wtajemniczenie
|
prawda?
![]() Dara ![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#72 |
Przyczajenie
|
Dara
![]() ![]() Nie ma sprawy ![]() hehe. Oczywiscie, ze nie ;D. W koncu po to jest tu ten temat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Przyczajenie
|
To teraz ja mam pytanie
![]() Otoz chcialabym zaczac malowac ikony (te proste na poczatek) ale nie wiem jakie kupic farby. Oczywiscie olejne ale takie jak ja mam (tzn zostawiajace slady po pedzlu) chyba sie nie nadaja ;/. Sprawdzalam tez ceny desek i musze stwierdzic ze plotno jest o wiele tansze. Malowalyscie kiedys ikony? Jesli tak, bede wdzieczna za wszystkie rady i wskazowki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Rozeznanie
|
giny016 śliczne są Twoje obrazy
![]() ![]()
![]() Edytowane przez lola8227 Czas edycji: 2009-11-27 o 23:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
dzięki wam za miłe słowa
![]() ![]() ![]() a oto moje kolejne prace ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Rozeznanie
|
Ten akt jest bardzo piękny. Obrazy autorki wątku też bardzo mi się podobają, choć u mnie w domu to zawisłyby na pewno te brzoskwinie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Rozeznanie
|
giny016,
podoba mi się słonecznik i róża, lubię takie kadry ![]() poprzednie prace bardzo ładne, ale np na obrazie z zamkiem i cmentarzem nie czuje się, że one silnie przywierają do ziemi (zupełnie nie wiem jak to powiedzieć), trochę 'rozlezłe' wydają się (może np przez te krzywe nagrobki). Mimo wszystko pasuje im to. Ale podobają mi się u Ciebie nieba i ścieżki. ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=580803 Edytowane przez Sialalalala Czas edycji: 2009-11-30 o 17:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
Sialalalala dziękuję
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Rozeznanie
|
Nie ma za co
![]() biru, dopiero teraz widzę, świetny akt!
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#80 |
Wtajemniczenie
|
O widze cos nowego!!!! bardzo ladne!!! szczegolnie krajobraz z rzeczka
![]() ![]()
Mój wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post35563595 Z powodu awarii Wizażu znikło wiele zdjęć na moim wątku!Nie wiem czy uda mi się je uzupełnić dlatego zapraszam na mój blog gdzie można wiele z nich pooglądać. http://ulla6-ullasooakclaybabysandmore.blogspot.com/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Wtajemniczenie
|
nie ma za co
![]() ..........._,|,_......... ......................... ......... ..............'|`........ ...............Gdy pierwsza..... ............../.\....................... ...gwiazdka....... ............./`,\...................... ...na niebie........ ............/__\ ......................... zabłyśnie....... .........../ . o \........................ .niech Cię....... ........../_ , *_\...................... ...Aniołek........ ........../ `, .* \........................ ode mnie....... ........./ ? `~ . \.......................u ściśnie......... ......../_ . * .,o_\.................... I przekaże....... ......../ ? o .. ~ \....................serd eczne........ ......./ . * .... . o.\ ..................życzeni a......... ....../_ ,,~~ '. * ' _\.................w Święta......... ....../`~,, .. o.......\................ .Bożego.......... ...../ .* ...`' * ? ,',..\ .............Narodzenia.. ...... ..../_.....o ..~~,, , _\.............oraz wiele......... .../ .. * ......... ,, ~ ' \...............radości i......... ../* .... o ..._~`'*...o \..............nadziei... ....... ..`-,,~'`' ...* ... _ ,-´...............w Nowym........ ..........":-------:"......................R oku!........... ............._||_........ ......................... .......... W ten wigilijny dzień zaśnieżony kiedy w kościele uderzają dzwony przyjmijcie wyrazy wszelkiej radości a w Nowym Roku życzenia zdrowia szczęścia i pomyślności. Nadchodząca Wigilia to nie tylko okres radości, ale również zadumy nad tym co minęło i nad tym, co nas czeka. Tak więc dużo optymizmu i wiary w pogodne jutro życzy Ula
Mój wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post35563595 Z powodu awarii Wizażu znikło wiele zdjęć na moim wątku!Nie wiem czy uda mi się je uzupełnić dlatego zapraszam na mój blog gdzie można wiele z nich pooglądać. http://ulla6-ullasooakclaybabysandmore.blogspot.com/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zadomowienie
|
Bardzo ładne prace
![]() Też na święta dostałam farbki olejne więc zaczynam zabawę z nimi ![]() Muszę sobie dokupić olej (na razie próbowałam ze zwykłym kuchennym). Malujesz na zwykłych kartkach, płytach czy płótnie? ;> |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Bardzo ładne twoje obrazy, a ten podbił moje serce, piękny jesienny krajobraz
![]()
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
maluje głównie na płótnie i desce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zadomowienie
|
Może kiedyś też dojdę do takiej wprawy i będę tworzyć takie dzieła.
![]() Rozmarzyłam się. ![]() W czym płuczesz pędzle? Tzn chodzi mi o to, że jeśli się chce zmienic kolor farby. Nie wiem czy wyraziłam się jasno, po prostu to dla mnie nowa technika i nie jestem obeznana. Jeśli będziesz miała ochote to wpadnij do mnie i oceń. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
różnie niekiedy płucze pędzle w oleju a niekiedy w terpentynie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Przyczajenie
|
![]()
Bardzo ładnie malujesz jak na nowicjuszkę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ale mnie tu dawno nie było!!! Aż wstyd
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Dziekuje wam wszystkim
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:51.