Vinter studio - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-11-07, 12:21   #61
Kasia83
Zakorzenienie

GG do Kasia83
Dot.: Vinter studio

Jak dla mnie Twoja biżuteria to "uporządkowany chaos" i ma to swój urok. Jest bardzo oryginalna muszę przyznać. Masz swój styl ewidentnie, a myślalam, że w tej technice nic nowego ju nie powstanie
Stary 2008-11-07, 13:22   #62
Anula1410
Raczkowanie

GG do Anula1410

To był naprawdę komplement , podoba mi się twoja twórczość. Może dlatego, że i ja tak samo nie umiem się podporządkować i działać "pod linijkę". To, że potrafisz zaskoczyć czymś nowym, jest tylko na plus. Nie przejmuj się tym, że Ci mówią o chaosie, na początku świata też był chaos
Stary 2008-11-07, 15:47   #63
emzi
Raczkowanie

Gapcio - dziękuję

Kasia - dzięki śliczne, to bardzo miłe, co mówisz, czuję się podbudowana, bo ja osobiście nie czuję, żebym wnosiła coś nowego do tej techniki. Wykorzystuję ją, bo daje wiele możliwości.

Cytat:
Napisane przez Anula1410 Pokaż wiadomość
To był naprawdę komplement , podoba mi się twoja twórczość. Może dlatego, że i ja tak samo nie umiem się podporządkować i działać "pod linijkę". To, że potrafisz zaskoczyć czymś nowym, jest tylko na plus. Nie przejmuj się tym, że Ci mówią o chaosie, na początku świata też był chaos
Tak, tak, bez chaosu świat by nie istniał Dzięki
emzi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-07, 17:59   #64
falling in love
Zadomowienie

GG do falling in love

podoba mi sie naszyjnik ,kolorki ładne, szczególnie ciekawy jest jego górny element, i (poprosze) nastepnym razem kamyczki same , bez dodatków jakiś tam szkiełek .
falling in love jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-07, 19:45   #65
iguana_night
Zadomowienie

Hm.. Ciężko mi ocenić Twoje prace. Bo widzę w tym jakiś artyzm, ale z kolei nie potrafię sobie tego wyobrazić na kobiecie. Bo to w cale kobiece nie jest.. Nie wyobrażam sobie nosić np. tej Twojej ostatniej pracy. Wisior kojarzy mi się z jakąś 14-tomową sagą, przez którą człowiek przebrnął i żałuje że poświęcił jej czas ale z drugiej strony czuje respekt dla autora, bo żeby zapisać tyle stron to trzeba mieć niezły zapał. Właśnie tak to odbieram. Ale po części wydaje mi się, że nie rozumiem Twojej biżuterii z mojej własnej winy, bo to co wyżej napisałam jest takim moim wnioskiem 'na szybko'. Dlatego jeszcze kiedyś jak będę miała więcej czasu to tu zajrzę i spróbuję zrozumieć to co robisz

Edytowane przez iguana_night
Czas edycji: 2008-11-07 o 19:47
iguana_night jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-08, 07:41   #66
emzi
Raczkowanie

Falling - no tak Swwarki to tylko jakieś tam szkiełka ale one odpowiadały kształtem do tej koncepcji Mało na naszym rynku jest kamyków w takich kształtach, nie chciałam ich stosować, ale ostatecznie wyglądają nawet nieźle.

Cytat:
Napisane przez iguana_night Pokaż wiadomość
Hm.. Ciężko mi ocenić Twoje prace. Bo widzę w tym jakiś artyzm, ale z kolei nie potrafię sobie tego wyobrazić na kobiecie. Bo to w cale kobiece nie jest.. Nie wyobrażam sobie nosić np. tej Twojej ostatniej pracy. Wisior kojarzy mi się z jakąś 14-tomową sagą, przez którą człowiek przebrnął i żałuje że poświęcił jej czas ale z drugiej strony czuje respekt dla autora, bo żeby zapisać tyle stron to trzeba mieć niezły zapał. Właśnie tak to odbieram. Ale po części wydaje mi się, że nie rozumiem Twojej biżuterii z mojej własnej winy, bo to co wyżej napisałam jest takim moim wnioskiem 'na szybko'. Dlatego jeszcze kiedyś jak będę miała więcej czasu to tu zajrzę i spróbuję zrozumieć to co robisz
Z tego co rozumiem, uważasz, że wisior jest, hmm, jakby siermiężny i na kobiecie wygląda fatalnie, no muszę cię rozczarować, przetestowałam na sobie i wypadł całkiem nieźle, mogę specjalnoie dla ciebie wkleić zdjęcie, może lepiej ci będzie "zrozumieć". Zresztą uwierz mi, nie ma tu nic do "rozumienia" Nie musi ci się podobać, a ja nie potrzebuję "zrozumienia", ani respektu dla zapału, natomiast szczere opinie są jak najbardziej na miejscu i choćby dlatego zapraszam do zaglądania tu, zapewniam cię, że prędzej, czy później znajdziesz coś "swojego". No, czyba, że z góry założysz sobie, że nie warto otwierać okładki. Ja bym pewnie nie otwierała. Pozdrawiam

Edit:
Biżuteria nie jest po to by kją rozumieć, ale po to by ją nosić Albo ci się podoba i kupujesz, albo nie, ot cała filozofia. Nie uważam się znów za jakąś wielką artystkę, by oczekiwać zrozumienia.
Każda kobieta ma też inny procent kobiecości w sobie Więc to, co ją przyozdabia musi współgrać z jej wnętrzem

Edytowane przez emzi
Czas edycji: 2008-11-08 o 12:17
Stary 2008-11-13, 10:42   #67
emzi
Raczkowanie

Czaroit w srebrnym kożuszku.

Trochę się wstydzę go pokazywać, nie jestem do końca zadowolona, mam ochotę go rozwalić i spróbować jeszcze raz od nowa. Coś nie mam ostatnio serca do biżu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PICT1026.jpg (37,8 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT1035.jpg (33,4 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT1058.jpg (25,2 KB, 42 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-13, 11:01   #68
smoczek
Zakorzenienie

Kamień cudny. Wisiorek wydaje mi się ok, ale właśnie - jakoś tak tylko ok, bo mnie nie powala. Brakuje mu jakiejś myśli przewodniej - nie wiadomo o co właściwie chodzi. Generalnie na plus, ale mogłoby być lepiej
smoczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-13, 11:07   #69
emzi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smoczek Pokaż wiadomość
Kamień cudny. Wisiorek wydaje mi się ok, ale właśnie - jakoś tak tylko ok, bo mnie nie powala. Brakuje mu jakiejś myśli przewodniej - nie wiadomo o co właściwie chodzi. Generalnie na plus, ale mogłoby być lepiej
No właśnie, mnie też czegoś w nim brak Nie chciałam z nim przedobrzyć, bo kamień jest czarujący
W ogóle miał wyglądać zupełnie inaczej, ale w trakcie produkcji zmieniła sie koncepcja. Jak wygram wreszcie w totolotka, bo nie sądzę, by moja biżuteria zaczęła wreszcie na siebie zarabiać, to zabiorę się za niego jeszcze raz. Albo podeślę tobie, napewno go jakoś cudnie z-art-clayujesz (bo lubisz czaroity)
Stary 2008-11-13, 11:28   #70
smoczek
Zakorzenienie

ehehe Myślę, że i tak wygląda ładnie teraz, tylko po prostu bez szaleństwa A co do zajęcia się czaroitami w AC to też najpierw muszę wygrać w totka :P bo do tego potrzebny by mi był piec chyba... Czaroity są bardzo delikatne i wysokiej temp zdecydowanie nie lubią.
Stary 2008-11-13, 14:02   #71
smieszka250
Zakorzenienie

GG do smieszka250

Piękny kamień, ale oprawa jakaś taka... chaotyczna
smieszka250 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-13, 20:19   #72
viktorej
Wtajemniczenie

Po przejrzeniu wszystkich prac, ogólnie mnie zatkało . Nie mam słów! To dzieła sztuki!
viktorej jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-14, 07:52   #73
emzi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smieszka250 Pokaż wiadomość
Piękny kamień, ale oprawa jakaś taka... chaotyczna
Chciałam by oprawa nawiązywała do wzorków na kamieniu, ale jak mówiłam samą mnie ta oprawa nie bardzo fascynuje, pokazuję, bo kamień właśnie jest przeuroczy

Cytat:
Napisane przez viktorej Pokaż wiadomość
Po przejrzeniu wszystkich prac, ogólnie mnie zatkało . Nie mam słów! To dzieła sztuki!
Bardzo ci dziękuję, ale moje prace chyba nie zasługują na takie miano, bardzo mnie cieszy ta opinia, bo tracę wiarę w to, co robię
Stary 2008-11-14, 08:11   #74
smoczek
Zakorzenienie

Oj daj spokój Nie trać wiary, bo Twoja biżu jest naprawdę unikalna i robisz ciągle postępy Ja z dziką rozkoszą nosiłabym coś od Ciebie, a jestem, jeśli chodzi o biżu którą sama noszę, strasznie wybredna.
Stary 2008-11-14, 08:36   #75
falling in love
Zadomowienie

GG do falling in love

Emzi, kamień jest piękny, oprawa rzeczywiście troszkę chaotyczna - dół ładny - ale na górze nie wiadomo o co chodzi - za dużo tam drucików, czegoś bark ...

i jeszcze.... nie możesz po prostu się teraz poddać, prace masz coraz ładniejsze, masz swój rozpoznawalny styl,jesteś sobą.
każdy miewa czasem małe kryzysy.
wierz w siebie bardziej!
Stary 2008-11-28, 19:15   #76
emzi
Raczkowanie

Oj zaniedbałam swój wątek, no to będzie zdjęć mnogo

1. Znany Wam pewnie naszyjnik zimowy
2. "W grocie Króla Gór" z obłędnym plastrem agatu kupionym na giełdzie za śmieszne pieniądze Miał być mroczny, groźny, poetycki i nieco skandynawski, jak muzyka Edvarda Griega.
3. "Lustereczko powiedz przecie". Moje wariacje na temat koronkowych i ażurkowych oplotków - zwyklasty składaczek z agatami koronkowymi granatami i perełkami

Wisiory na razie nie mają swoich łańcuszków, czekam na dostawę, tu łańcuszek zastępczy

Jak Wam się podobają?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PICT1186.jpg (52,2 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT1173.jpg (29,2 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT1179.jpg (47,9 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lustereczko4.jpg (45,1 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lustereczko3.jpg (29,7 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg w grocie3.jpg (40,4 KB, 49 załadowań)
Stary 2008-11-28, 19:19   #77
emzi
Raczkowanie

jeszcze kilka fotek

I mroźne kolczyki

edit: kurcze, to moje wrażenie, czy forum jakość fot pogarsza, może były za duże...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg w grocie7.jpg (34,4 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg w grocie.jpg (42,9 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT1070.jpg (47,3 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rozga.jpg (43,7 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT1077.jpg (46,8 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mroz.jpg (41,1 KB, 31 załadowań)

Edytowane przez emzi
Czas edycji: 2008-11-28 o 19:22
Stary 2008-11-28, 20:07   #78
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Ten agat jest jakoś przymocowany do wisiora? Świetne
Stary 2008-11-28, 20:57   #79
Anula1410
Raczkowanie

GG do Anula1410

Najładniejszy ten w grocie, ładnie wrapki zrobiłaś, są takie spójne i przemyślane. Podobają mi się tez kamienie w nich użyte. Pozostałe też są ładne, tylko takie bardziej nieuczesane. Ale może właśnie przez to bardziej nieprzewidywalne.
Stary 2008-11-29, 15:25   #80
emzi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Ten agat jest jakoś przymocowany do wisiora? Świetne
Agat ma w środku dziurę i przez tę dziurę jest przytwierdzony przód do "plecków" z drutu, tworzącego zawieszkę, trzyma się dobrze
Stary 2008-11-29, 17:49   #81
magdaigra
Raczkowanie

Robisz coraz ciekawsze rzeczy. Twoje takie cudnie niepoukładane projekty nabierają wyrazu jak dokładnie owijasz druty. Takie przynajmniej jest moje zdanie, a najbardziej podobają mi się kolczyki z blaszkami i wisior z perełkami, fajnie wygląda na tym plastrze, a jak by tak go do niego doczeoić? )

Cytat:
Bardzo mały człowiek może rzucać bardzo duży cień...
magdaigra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-29, 18:05   #82
smoczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdaigra Pokaż wiadomość
wisior z perełkami, fajnie wygląda na tym plastrze, a jak by tak go do niego doczeoić? )
Emzi zdaje się pisała, że to całość i ten wrap jest przyczepiony do plastra- to cała, przemyślana koncepcja
Stary 2008-11-29, 18:09   #83
Hajja Hawwa
Wtajemniczenie

Wszystkie kolczyki są bardzo ładne i oryginalne. Mi najbardziej podobają się te http://www.wizaz.pl/forum/attachment...4&d=1224144090 bo uwielbiam niebieski kolor
nasącz lawą żaru
,
przeniknij płomieniem wyzwalającym
energię z rozgrzanego ciała,
przygrzej mocniej jeszcze,
pustkę wypalaj,
wypełniaj wszystko istotą siebie..."
Hajja Hawwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-29, 18:19   #84
gapcio22
Raczkowanie

GG do gapcio22

nie podoba mi się.... oczywiście toooooo, ze dostałam kompleksów jeśli chodzi o mój talent-----> o ile takowy istnieje masz super pomysły, świetnie wyglądają prace... są takie niespotykane jak dal mnie łączysz wszystko tak, ze ma to jakis "charakterek" brawo!!
gapcio22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-30, 20:24   #85
magdaigra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smoczek Pokaż wiadomość
Emzi zdaje się pisała, że to całość i ten wrap jest przyczepiony do plastra- to cała, przemyślana koncepcja
No to przyłapana zostałam) Jak moje dwa potwory dają mi w kosć to czasem dopadam komputera żeby was podejrzeć i nie zawsze mam szansę przeczytać wszystkie posty.
Emzi - nie wiem jak ty to wszystko tak ładnie wyginasz i przeginasz, bo ja to w epoce jaskiniowców jeszcze jestewm, dochodzę do etapu koła

Cytat:
Bardzo mały człowiek może rzucać bardzo duży cień...
magdaigra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-01, 08:07   #86
emzi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anula1410 Pokaż wiadomość
Najładniejszy ten w grocie, ładnie wrapki zrobiłaś, są takie spójne i przemyślane. Podobają mi się tez kamienie w nich użyte. Pozostałe też są ładne, tylko takie bardziej nieuczesane. Ale może właśnie przez to bardziej nieprzewidywalne.
Dzięki

Cytat:
Napisane przez Hajja Hawwa Pokaż wiadomość
Wszystkie kolczyki są bardzo ładne i oryginalne. Mi najbardziej podobają się te http://www.wizaz.pl/forum/attachment...4&d=1224144090 bo uwielbiam niebieski kolor
Dziękuję, to "stare" kolczyki, ale też bardzo je lubiłam ze względu na te falbanki i jeszcze wrócę kiedyś do takiej formy

Cytat:
Napisane przez gapcio22 Pokaż wiadomość
nie podoba mi się.... oczywiście toooooo, ze dostałam kompleksów jeśli chodzi o mój talent-----> o ile takowy istnieje masz super pomysły, świetnie wyglądają prace... są takie niespotykane jak dal mnie łączysz wszystko tak, ze ma to jakis "charakterek" brawo!!
Oj Gapcio, dzięki, ale jeżeli chodzi o talenty, to doświadczenie życiowe mnie nauczyło, że są niczym, jeśli nie podeprze się ich ciężką pracą
No i straty też muszą jakieś być, jak pomyślę ile materiałów już zmarnowałam:/

Cytat:
Napisane przez magdaigra Pokaż wiadomość
No to przyłapana zostałam) Jak moje dwa potwory dają mi w kosć to czasem dopadam komputera żeby was podejrzeć i nie zawsze mam szansę przeczytać wszystkie posty.
Emzi - nie wiem jak ty to wszystko tak ładnie wyginasz i przeginasz, bo ja to w epoce jaskiniowców jeszcze jestewm, dochodzę do etapu koła
Nie marudź twoje prace też są coraz lepsze i z pomysłem. Co do dwóch potworów, rozumiem doskonale, tyle, że mój starszy potwór chodzi czasem do przedszkola - czasem - bo ostatnio choruje.
A wracając do plastra, sam wzór, bez agatu też ładnie wygląda i jeszcze do niego wrócę, ale tym razem jest przyczepiony do plastra
Stary 2008-12-01, 09:13   #87
falling in love
Zadomowienie

GG do falling in love

Te wisiory i naszyjnik są naprawdę świetne. Najbardziej spodobał mi sie ten z plastrem agatu - ślicznie to wygląda!
Widać w nich twój charakter - ale też widać bardzo Twoją dokładność, staranność.
Jestem bardzo na TAK.
Stary 2008-12-08, 13:54   #88
ABRA_ABRA
Zadomowienie

Ten naszyjnik http://www.wizaz.pl/forum/attachment...6&d=1227899975 powalil mnie na kolana!
ABRA_ABRA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-15, 12:40   #89
emzi
Raczkowanie

Falling, ABRA ABRA - dziękuję

Załączam hurtem kilka par kolczyków.

Ostatnio napaliłam się na lutowanie, niestety zajeździłam palnik i nie mogę
dokończyć pewnych rzeczy, no trudno.

1. "Resztki jesieni" z karneolem
2. "Ozdoby choinkowe" z cyrkonią
3. "Noc" z czarnym spinelem
4. "Sen" - głównie srebro i czarny spinel

Wszelkie opinie mile widziane
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ostatnie krople jesieni.jpg (37,9 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ozdoby choinkowe.jpg (39,8 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg noc3.jpg (36,6 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg noc.jpg (36,4 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sen6.jpg (31,3 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sen5.jpg (29,2 KB, 23 załadowań)
Stary 2008-12-15, 13:17   #90
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Wszystkie są śliczne... Już je podziwiałam i każde z osobna podobały mi się bardzo

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości