Czy nie jestescie ciekawe? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-11-29, 12:23   #61
natalie25
Raczkowanie

Dot.: Czy nie jestescie ciekawe?

moim zdaniem ciekawosc jest czyms naturalnym, nie nalezy jej laczyc z checia zdrady, albo wypaleniem uczucia, czy tez malym zaangazowaniem w zwiazek. chyba nie ma idealnych konfiguracji partnerow (jezeli nie wierzy sie w bajke o dwoch polowkach pomaranczy) dajacej szczescie totalne. jezeli jest sie z kims jest to raczej "pomimo" jego negatywnych cech niz dlatego, ze jest taki wspanialy. zwiazek - szczegolnie dla mlodych ludzi - jest duzym przezyciem emocjonalnym, dostarcza wiele wiedzy o sobie samym. mi np jeden z poprzednich zwiazkow pokazal ze na pewne kompromisy nie moge sie zgodzic, bo w tym momencie zaprzeczam sobie. nie ganie tych ktorzy sa z jedym i tym samym parterem od poczatki i chca spedzic z nim cale zycie. jednoczesnie rozumiem tych ktorzy wciaz szukaja, wciaz sie ucza (i ta magiczna powtarzajaca sie wczensiej liczba 36 nie musi swiadczyc o rozwiazlosci)
natalie25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-29, 17:19   #62
ewanka1989
Zakorzenienie

moja przyjaciółka wyszła w tym roku za mąż - ma 19 lat, jej mąż 20. Ich rodzice zgodzili się na ślub bez żadnych zastrzeżeń Ja jej mówiłam żeby jeszcze poczekali - byle ze sobą 2 lata, a moim zdaniem to jednak za mało. To był jej pierwszy taki już poważny związek (wcześniej krótko chodziła z kimś innym). I pytałam jej czy nie jest ciekawa jak to jest z innym facetem (w łóżku też) i ona odpowiada że i no ciekawa jest, ale znalazła już tego jedynego itp. Ale dziwne jest dla mnie że on jej za bardzo nie ufa. Ona nie może założyć bluzki z dużym dekoltem, wyjść bez niego gdzieś na impreze, do znajomych, żeby wyjść na spacer ze mną informuje go, zapraszałam ją do mnie do Krakowa (bo przeprowadziłam się z rodziinej miejscowości - to jest 230 km od Krakowa) ale chciałam zeby przyjechała na weekend sama żebyśmy sobie urządziły taki babski weekend, pogaduchy itp jak za starych dobrych czasów. A on się nie zgodził, bo nie wiadomo co ona będzie tu robić ja uważam że związek bez zaufania to nie związek, a nie mówiąc już nawet o malżeństwie

ewanka1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-30, 00:00   #63
piceofmee
Raczkowanie

moja mama ;p 6lat chodzenia z tatusiem (miala 15lat) a są już 20 lat po ślubie promienieją szczęściem a wiec jak widać można taak ;P
Stary 2008-11-30, 10:59   #64
froggie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiewioora83
Sądzę, że jeżeli jest się w szczęśliwym związku, to takie rozmyślanie jak by było z innym, raczej się nie pojawia... niezależnie czy to pierwszy facet, czy dziesiąty... Natomiast jeśli coś nie gra, to człowiek zastanawia się, czy gdzieś tam istnieje ktoś, z kim byłoby lepiej, milej, z kim byłoby się szczęśliwszym...
dokładnie
Cytat:
Napisane przez L_V
A ja się ciesze, że uległam raz ciekawości i związek z rabnietym (jak się okazało) gościem zamieniłam na związek z cudownym facetem, którego zamierzam w przyszłym roku pośłubić.

Ciesze się, ze mam to doświadczenie za soba i niczego nie załuję. I w 100% rozumiem rozterki autorki wątku. CO by było gdybym zostałą u boku pierwszego? pewnie byłabym dzisiaj bardzo nieszczęśliwa i samotna, a dalej wmawiałabym sobie, że to ten jedyny.
pod tym tez się podpisze
czasem wydaje sie nam ze to ten jedyny prawdziwy, zwłaszcza gdy jest partnerem toksycznym i robi nam małe pranie mózgu. a dziewczyna jest tak zaślepiona uczuciem ze niczego nie dostrzega i nie daje sobie przetłumaczyć ze jej facet nie jest taki milutki.

Ja gdybym została z pierwszym to zatraciłabym poczucie własnej wartości całkowicie, popadłabym pewnie ze smutku w alkoholizm iip itd duzo by tu wymieniac.
Stary 2008-11-30, 11:09   #65
Szarlotka7891
Raczkowanie

Ciekawość w niektórych sytuacjach popłaca, wiem to z własnego doświadczenia
Byłam długo ze swoim byłym chłopakiem, ale jakiś diabeł mnie podkusił, że kiedy poznałam mojego obecnego TZ-ta nie mogłam sie oprzeć pokusie, tak mnie ciągnęło do niego, i co z tego że byłam z kimś, byłam tak ciekawa że zerwałam moją dotychczasowa znajomość i w sumie troszkę w ciemno związałam się z mężczyzna, którego praktycznie w ogóle nie znałam...i jestem bardzo szczęśliwa i na zabój zakochana, dużo bardziej niż w moim poprzednim chłopaku, pewnie dlatego tak łatwo przyszło mi z nim zerwaćNie potrafię określić czy nasza miłość będzie trwała do grobowej deski, czy to już mój partner na całe życie, ale któż to może wiedzieć, jednak warto było z ciekawości troszkę zaryzykować
dwóch jednakich spojrzeń w oczy...

Wisława Szymborska
Szarlotka7891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-30, 12:28   #66
ryfkaka
Raczkowanie

Ja mam 24 lata mój TŻ 27, zaczelismy być ze siobą 7 lat temu... przyznam że czasem bywam ciekawa jak by to było byc z kims innym. TŻ to mój pierwszy jak na razie i ostatni chłopak
ryfkaka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości