![]() |
#61 |
Konto usunięte
|
Dot.: Kobieta i wojsko
Witam, odświezam wątek. Studiuję pielęgniarstwo ( szkoła podchorązych w Lodzi mnie nie interesuje) . Zamierzam zaczą psychologię i potem iść do SO we Wrocławiu na kierunek negocjatora. W tym pies pogrzebany. Nie orientujecie się co ile lat jest nabór?? W tym roku nie ma. Czy są jakieś Panie, które studiowały na WSO we Wrocławiu?? Mam kilka pytan.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Przyczajenie
|
![]()
Dobrze myślisz, im więcej zrobisz tym więcej masz punktów, więc trzeba się bardzo starać. Czytałam forum wojskowe i z tego co tam piszą do SP trzeba mieć zdrowie na 200%. http://www.nfow.pl/viewforum.php?f=33 Zamieszczam tu link może komuś się przyda, ciekawe rzeczy tam piszą o wojsku i o badaniach lekarskich tylko trzeba troszkę poszperać
![]() Możesz napisać te pytanie mimo, że mam 17 lat to może jednak Ci jakoś pomogę, bo ja gromadzę informacje już od pół roku, bo też chcę się wybrać do wojska. A po za tym mogę zapytać znajomego w wojsku, więc pisz śmiało ![]() Edytowane przez Merweda Czas edycji: 2009-06-12 o 11:27 Powód: doczytałam poprzedni post do końca xD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
BAN stały
|
Podbijam
![]() Chciałam się zapytac czy są tu jakieś studenki Akademi Marynarki Wojennej w Gdynii? Chciałabym spróbować swoich sił na cywilnej nawigacji. Ale nie wiem czego się spodziewać czy poradzę sobie z fizyką której nie miałam w LO. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
![]() ja planuje dokladnie to samo ![]()
![]() |
![]() |
#65 | |
Przyczajenie
|
Miałam iśc do marynarki wojennej niestety stan zdrowia mi nie pozwolił mimo wielu przygotowan do egzaminów nie udało się
Dla mnie było to spełnieniem marzeń niestety musiałam dobrac sobie inny cel Życze wszystkim powodzenia ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
no i oczywiscie sprawnosc fizyczna jest podstawą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Przyczajenie
|
hej Dziewczyny
Po katastrofie w Smoleńsku zaczę łam bardziej interesować się wojskiem, może to takie poetyczne, ale chciałabym służyć ojczyźnie. Z tym, że nie mam pomysłu jaką drogę obrać w kierunku wojska, obecnie studiuje administrację na 3roku i socjologię na 2 roku, myślę że jeśli intensywnie poćwiczę to jestemw stanie przejść testy sprawnościowe i poradzę sobie od strony fizycznej. Moje pytanie, cy mogłybyście mi podpowiedzieć co robić? Po uzyskaniu mgr zdecydować się na szkoły podoficerskiej? Czym zajmują się absolwenci tej szkoły w wojsku? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Uważam, że dziewczyna w wojsku jak najbardziej pasuje. I jeżeli tylko któraś z Was ma takie marzenie, to uważam, że nie ma się nad czym zastanawiać
![]() Ja sama wybieram się na Akademię Morską do Gdyni na nawigację. Siedzę ciągle nad fizą, matmą, gegrą i anglikiem. Mam nadzieje, że dam jakoś sobie radę i nie wylecę po pierwszym roku :P
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba mówisz o Akademii Morskiej? Bo AMW to wojskowa uczelnia. Jeżeli macie jakieś pytania dziewczynki, to ja chętnie odpowiem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Masz rację ![]() ![]() Edytowane przez Ismena1990 Czas edycji: 2010-06-13 o 12:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Przyczajenie
|
O jak dobrze, że jest ktoś studiujący nawigację
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
Studia nie są zbyt popularne i z tego co słyszałam to przyjmują z wosem, biologią, z historią pewnie też
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Lady of Harley-Davidson
|
Ismena: a na jakiej dokldnie uczelni w szczecinie studiujesz? studia cywilne czy wojskowe? ciężko jest?
![]()
![]() |
#74 |
Przyczajenie
|
O bardzo dobre pytanie, tez chętniebym się dowiedziała jaki tam jest poziom matematyki i fizyki. Studia wojskowe to raczej wszystkie wymagają poświęceń i to jest w tym najlepsze. Poopowiadaj troszkę o tych studiach jeśli możesz. Jakie przedmioty tam są. Mnie osobiście interesuje AMW w Gdyni ale myślę, że ten sam kierunek na innych uczelniach się zbyt wiele nie różni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Przyczajenie
|
Maturkę to z maju 2011 roku, a do Gdyni po maturach
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Przyczajenie
|
Aaaaaa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Cywilne - Akademia Morska. Co do ciężkości - siedzę i uczę się prawa morskiego od wczoraj z godzinną przerwą na spanie od 3.30 do 4.30 ![]() ![]() Matma nie wydaje mi się jakoś szczególnie trudna, zaliczam bez problemu ![]() ![]() ![]() A przedmioty to: matma, fizyka, chemia, elektrotechnika, elektronika, konstrukcja maszyn i grafika inż, budowa i stateczność statku, bezpieczeństwo statku, przewozy morskie, nawigacja, bezpieczeństwo nawigacji, meteorologia, informatyka, technologia informacyjna, angielski, urządzenia nawigacyjne i jeszcze pare rzeczy by sie znalazło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Lady of Harley-Davidson
|
a z czego mature trzeba zdawac i na jakim poziomie zeby sie dostac?
![]()
![]() |
#81 |
Przyczajenie
|
A jeśli chodzi o studia wojskowe- nawigacja to jakieś testy sprawnościowe trzeba zaliczać na wstępie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Przyczajenie
|
A orientujesz się może jaki dystans i w jakim czasie żeby tak w miarę na poziomie zaliczyć?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
torszke odswieże wątek
![]() ja mam mały problem ze studiami. chciałabym studiowac na WSOWL we wrocławiu na kierunku cywilnym(wiem ze to watek o wojskowych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Przyczajenie
|
dołaczajac sie do watku; najlepsza szkoła wojskowa w Polce: Dęblin, jedyna najlepsza, najwyzszy poziom, pozdraiwam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
Ta...w Dęblinie najwyższy poziom? Nie żartuj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
No pewnie, że tak, koleżanka Haniao ma racje, Dęblin jest w Polsce najlepsza szkoła wojskową, ma najwyzszy poziom
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
witam dziewczyny.
Mam 16 lat , chodzę do gimnazjum i zastanawiam się co dalej. Od zawsze ciągnęło mnie do munduru (tylko nie do policyjnego) mój dziadek, wujkowie byli wojskowymi . Planuję teraz iść do liceum wojskowego , jak sądzicie czy to jest dobry pomysł? Czy warto wiązać z tym przyszłość?? ![]() prosiłabym o pomoc... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
jezeli Ciebie to interesuje to warto
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.