|
|
#61 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Teksty, motta, Powiedzenia, sentencje etc.. ;)
" Nie zapomnę jakie to uczucie kiedy gaśnie słońce "
|
|
#62 |
|
Zadomowienie
|
sub.
![]() A więc, ukradłam już chyba wszytsko co się dało i czekam na więcej. <3* Dziś Tobie na złość Przemalowałam włosy I jeszcze trochę schudnę I zacznę malować oczy Dziś zdjęłam ze ściany Twoje zdjęcie bardzo powoli Patrzenie na pustą ścianę prawie wcale nie boli... Jeszcze parę dni A cała się zmienię Aby Ci pokazać Że umiem żyć BEZ CIEBIE * poniedziałek bez Ciebie wtorek bez Ciebie środa bez Ciebie czwartek bez Ciebie piątek bez Ciebie sobota bez Ciebie niedziela bez Ciebie dobrze, że tydzień ma tylko 7 dni. * Miłość jest jak narkotyk. Na początku odczuwasz euforię, poddajesz się całkowicie nowemu uczuciu. A następnego dnia chcesz więcej. I choć jeszcze nie wpadłeś w nałóg, to jednak poczułeś już jej smak i wierzysz, że będziesz mógł nad nią panować. Myślisz o ukochanej osobie przez dwie minuty, a zapominasz o niej na trzy godziny. Ale z wolna przyzwyczajasz się do niej i stajesz się całkowicie zależny. Wtedy myślisz o niej trzy godziny, a zapominasz na dwie minuty. Gdy nie ma jej w pobliżu - czujesz to samo co narkomani, kiedy nie mogą zdobyć narkotyku. Oni kradną i poniżają się, by za wszelką cenę dostać to, czego tak bardzo im brak. A Ty jesteś gotów na wszystko, by zdobyć miłość. * Ja robię swoje i ty robisz swoje. Ja nie jestem na świecie po to, żeby spełniać twoje oczekiwania, a ty nie masz obowiązku spełniania moich oczekiwań. Ty jesteś ty, a ja jestem ja. Jeśli się spotkamy - to wspaniale. Jeśli nie - to trudno. * Problemy nie patrzą Jak silny jesteś Pragną tylko pokazać Że stać je na więcej. * Otwieram oczy, rozglądam się, nie ma Cię i nagle to ukłucie serca. Chodzę ulicami, szukam Cię wciąż Cię nie ma. Kładę się i dla pewności patrzę może gdzieś jesteś, ale nie ma Cię. Kolejny dzień zakończył się tym samym samotnością i tęsknotą. To nic może jutro będziesz... o jesteś! Nie to tylko Twój obraz wyryty w moim sercu.
|
|
|
#63 |
|
Przyczajenie
|
Cudowny wątek i przepiekne cytaty
To może ja dorzucę swoje trzy grosze do tego tematu, chociaż moej ulubione cytaty juz się pojawiły ![]() To bzykanie coś oznacza. Takie bzyczące bzykanie nie bzyka bez powodu. Jeżeli słyszę bzykanie, to znaczy, że ktoś bzyka, a jedyny powód bzykania, jaki znam, to ten, że się jest pszczołą. Wiesz, Prosiaczku... miłość jest wtedy... kiedy kogoś lubimy... za bardzo. Kocha się nie za cokolwiek, ale pomimo wszystko kocha się za nic. Things don't have to be extraordinary to be beautiful, Even the ordinary can be beautiful. When you see something from afar, you develop a fantasy. But when you see it up close, 9 times out of 10, you wish you hadn't. M: I needed you to know. R: Know what? Know what, Matthew? That I'm not the girl who can break your heart? Take my picture. I'm feeling beautiful tonight. Where is this love? I can't see it, I can't touch it. I can't feel it. I can hear it. I can hear some words, but I can't do anything with your easy words. I think she's the saddest girl to ever to hold a martini. Odkładamy życie "na potem". Myślimy, że teraźniejszość nie jest odpowiednim momentem, aby żyć pełnią życia. Czekając na ten moment możemy nigdy nie zacząć żyć. Takie o mam nadzieje, że komuś przypadną do gustu
|
|
|
|
|
#64 |
|
Raczkowanie
|
-Jak mam rozpoznać moją Drugą Połowę?- to pytanie było bodaj najważniejszym, jakie zadała w całym swoim życiu. (....)
- Nie bojąc się ryzyka - odpowiedziała. - Ryzzka porażki, odrzucenia, rozczarowań. Nigdy nie wolno nam reyzgnować z poszukiwań Miłości. Ten kto przestaje szukać, przegrywa życie. - czasem pozwalamy Drugiej Połowie przejść obok, nie akceptując jej lub nie dostrzegając. Wtedy musimy czekać na następne wcielenie, żeby sie z nią ponownie odnaleźć. I przez własny egoizm skazujemy się na najgorszą torturę, jaką wynyślił rodzaj ludzki: na samotność. |
|
|
|
|
#65 |
|
Raczkowanie
|
Uczucia są częścią świata, którego nie znam, świata, w którym nie istnieje ani czas, ani przestrzeń, ani granice.
Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem. (…) nigdy nie dostrzegamy skarbów, które mamy przed oczyma. A wiesz, dlaczego tak się dzieje? Bo ludzie nie wierzą w skarby. |
|
|
|
|
#66 |
|
Raczkowanie
|
Gdy spotykamy kogoś i zakochujemy się, myślimy, że cały wszechświat nam sprzyja.Ale jeżeli coś nie pojdzie po naszej mysli, wszystko rozpryskuje sie niczym banka mydlana i znika! Życie płynie bardzo predko: przenosi nas z raju w otchalnie piekiel, w ciagu paru sekund.
Zrozumieć miłość - oto mój cel. Gdy kochałam, czułam, że naprawdę żyję. Wiem też, że wszystko co mam teraz, jakkolwiek może się wydawać ciekawe, nie wzbudza we mnie entuzjazmu. Miłość jednak bywa okrutna. |
|
|
|
|
#67 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#68 |
|
Raczkowanie
|
jeszcze kilka, niektore moze znane, ale warte przypomnienia ;]
"Moje serce obawia sie cierpien. Powiedz mu, ze strach przed cierpieniem jest straszniejszy niz samo cierpienie. I ze zadne serce nie cierpialo nigdy, gdy siegalo po swoje marzenia, bo kazda chwila poszukiwan jest chwila spotkania z Bogiem i Wiecznoscia." /Paulo Coelho "alchemik"/ Miłość jest dziką siłą. Kiedy próbujemy ją okiełznać,pożera nas. Kiedy próbujemy ją uwięzić,czyni z nas niewolników. Kiedy próbujemy ją zrozumieć,miesza nam w głowach". " ... Na tym widocznie polega istota miłości,że chcesz opowiedzieć każdą bzdurę, jaka ci się przydarzyła, w nadziei, że w krętej drodze z twoich ust do ucha partnera opowieść zyska znaczenie i sens..." „W życiu nie da się nic a nic odrobić: ani praca, ani radość, nawet żal nie może przyjść za późno. Każda chwila ma swoje szczególne, nieodparte żądania. Sztuka życia polega na zdolności przekreślania w samą porę resztek przeszłości” "Kto cie kocha, niech cie kocha. A kto cie nie kocha, niech Bog odmieni mu serce. A jesli nie moze odmienic mu serca, niech mu skreci noge, zebys go poznal po stukaniu." "Miłość nie pyta o nic, bo kiedy zaczynamy się nad nią zastanawiać, ogarnia nas przerażenie, niewypowiedziany lęk, którego nie sposób nazwać słowami. Może jest to obawa bycia wzgardzonym, odrzuconym, obawa, że pryśnie czar? Może wydaje się to śmieszne, ale właśnie tak się dzieje. Dlatego nie należy stawiać pytań, lecz działać. Trzeba wystawiać się na ryzyko. Rozumek do Serca: "boisz się że kiedyś będziesz biło nad urodzinowym tortem tragicznie pełnym świeczek i pomyślisz, że twoj czas minął, a ty nic nie przeżyłaś? żadnej prawdziwej arytmii , żadnej romantycznej długotrwałej tachykardii albo chociaż migotania przedsionków?Tego się lękasz, Serce? A może ograniczenie się do bicia tylko dla jednego mężczyzny budzi w Tobie lęk przed zmarnowaną szansą..???" Narazie tyle ![]()
|
|
#69 |
|
Przyczajenie
|
Jasne
Nie ma problemu. Gafa z mojej strony bo nie wszyscy znają angielski, a ja po prostu wolę, te cytaty w oryginale ![]() Things don't have to be extraordinary to be beautiful, Even the ordinary can be beautiful. / Rzeczy nie muszą być niezwykłe aby być piękne. Pospolite mogą być równie piękne. When you see something from afar, you develop a fantasy. But when you see it up close, 9 times out of 10, you wish you hadn't. / Czasami jak widzisz kogoś z oddali. Tworzysz różne fantazje. Jednak gdy jesteś już blisko nie wiesz co myśleć. M: I needed you to know. R: Know what? Know what, Matthew? That I'm not the girl who can break your heart? / M: Chcę żebyś wiedziała. R: Wiedziała co? Co takiego wiedziała, Matthew?Że nie jestem tą, która potrafi zawładnąć twoim sercem. Take my picture. I'm feeling beautiful tonight. / Zrób mi zdjęcie.Czuję się dziś piękna. Where is this love? I can't see it, I can't touch it. I can't feel it. I can hear it. I can hear some words, but I can't do anything with your easy words. / Gdzie jest ta twoja miłość? Nie widzę jej. Nie mogę jej dotknąć. Nie odczuwam jej. Słyszę tylko jakieś słowa, ale nic mi po twoich słowach. I think she's the saddest girl to ever to hold a martini. / Myślę, że to najsmutniejsza dziewczyna jaka kiedykolwiek trzymała Martini. |
|
|
|
|
#70 |
|
Zadomowienie
|
* - Muszę wiedzieć dlaczego mnie kochasz.
- Bo tak. - Naprawdę chcę Ci zaufać, kiedy wypowiadasz te słowa, więc może gdybym wiedziała dlaczego, przestałabym bać się ich usłyszeć i je powiedzieć. - Okay. Więc, jeśli chcesz wiedzieć dlaczego.. - wiąże się to z moją mamą i jej wieloma małżeństwami. - To właśnie dlatego.Bo właściwie lubię kiedy mi przerywasz, co tak przy okazji często Ci się zdarza. Kocham Cię, bo nie przepraszasz, za to kim dokładnie jesteś. Piękna, mądra, Bardzo seksowna. - Teraz mnie zawstydzasz. - To kolejny powód. Jesteś całkowicie nieświadoma swojego wpływu na mnie. Jesteś też totalnie nieświadoma tego,że śmiejesz się jak 4-latka. Właśnie tak. I kocham Cię, bo możesz być z kimś takim jak ja i nadal przyjaźnić się z kimś takim jak ona. - Yeah, cóż, próbowałam być. - Wiem i wiem, że to nie jest łatwe, ale nigdy się nie poddajesz i od niej nie odwracasz. To świadczy o tym, jak zdumiewająca jesteś. - Cóż, Ty też jesteś zdumiewający,bo byłeś w stanie powiedzieć te wszystkie rzeczy,Po prostu jesteś. I kocham Cię... Ale muszę iść. - Co? Co..co tym razem? - Jeden z wielu powodów, dzięki którym mnie kochasz. * - Jeszcze nie skończyłeś niszczyć mi nocy? - Słuchaj, nie powinienem był nigdy cię porzucić. Wiedziałem, że podjąłem złą decyzję, jak tylko twój samolot odleciał. Rozpraszałem się przez całe lato. W nadziei, że nie będę tego czuł ale nadal czuję. - I? - Bałem się... Bałem się, że jeśli spędzimy razem całe lato, tylko we dwoje... to zobaczysz... - Co zobaczę? - Mnie. Proszę, nie wyjeżdżaj z nim. - Dlaczego? Daj mi powód. - Bo tego nie chcesz. - Nie wystarczy. - Bo ja tego nie chcę. - To też nie wystarczy. - Co jeszcze? - Prawdziwy powód, dla którego powinnam tu zostać, i nie wsiadać do samochodu. Trzy słowa. Osiem liter. Powiedz to i jestem twoja. - Ja... Ja... - Dziękuję. To wszystko,|co potrzebowałam usłyszeć. * - Boję się. - Wiem. Ja też. - Kiedy stąd wyjdę, to będzie koniec. - Myślę, że już był.Tylko dużo czasu zabrało nam zdanie sobie z tego sprawy i przyzwyczajenie się do tego. -Ja nadal... - Wiem. Ja też. Kocham cię.
„She´s Miss California, hottest thing in West LA. House down by the water, sails her yacht across the bay. Drives a Marinello, Hollywood´s her favorite scene. Loves to be surrounded with superstars that know her name..” |
|
|
|
|
#71 |
|
Zadomowienie
|
Moje motto: "Umiesz liczyc, licz na siebie"
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#72 |
|
Raczkowanie
|
-Naszym największym wrogiem jest miłość...Miłość jest jak morderca. Wcale nie jest ślepa. To kanibal o wyjątkowym ostrym wzroku. Przypomina wiecznie głodnego owada.
- A co jada ? -Przyjaźń...pożera przyjaźń ! "Jesteś niebem obserwującym chmury. A wydarzenia, ludzie, sytuacje, to obłoki, które po nim przepływają. Tylko przepływają. Dlatego nie próbuj ich zatrzymać, bo na pewno odpłyną wcześniej, czy później. Gdy przytrafia Ci się coś pięknego albo bolesnego, powinnaś(-ieneś) zrobić krok, odstąpić od siebie i popatrzeć z dystansu. Ludzie, których kochasz, to właśnie takie chmury. Są na Twoim niebie dłużej lub krócej, ale nigdy na zawsze" "Cierpimy bo czujemy ze dajemy więcej, niż otrzymujemy w zamian. Cierpimy bo nasza miłość jest niedoceniana. Cierpimy bo nie udaje nam sie narzucić swoich reguł gry" Bo ich historia to prawdziwe love story, słoneczko, a prawdziwa miłość jest zawsze chaotyczna. gubisz się tracisz trzeźwy osad. Nie umiesz się bronić. Im większa miłość, tym większy chaos. Ot i cały sekret. Nie jestem cynikiem z natury. stałem się nim z potrzeby buntu. Udało mi się zapomnieć o tym, czego nienawidziłem, ale nie znalazłem niczego, co mógłbym pokochać. Udawałem wiec sam przed sobą, że nic nie jest godne miłości. czy jakoś podobnie.... ''Co to znaczy: „prawdziwe”? Jak możesz zdefiniować „rzeczywistość”? Jeśli mówisz o tym, co możesz poczuć, co możesz powąchać, spróbować lub zobaczyć, to rzeczywistość jest tylko elektrycznymi impulsami interpretowanymi przez twój mózg'' To, że ktoś kocha cię inaczej niż byś tego chciała nie znaczy, że nie kocha cię najbardziej na świecie "Bywają takie dni i noce, które zmieniają wszystko. Bywają takie rozmowy, własne lub zasłyszane, które są w stanie wywrócić do góry nogami cały nasz świat. Nie możemy ich przewidzieć. Nie możemy się na nie przygotować. Czyhają gdzieś na nas, zapisane w łańcuchu pozornych przypadków, nieuchronne jak świt po ciemności" "Przeciwieństwem miłości nie jest nienawiść, lecz obojętność" "W jednej chwili stoisz na, zdawałoby się, pewnym gruncie i wiesz, że możecie ufać sobie bez reszty, a w drugiej, z powodu jednej uwagi, ten grunt usuwa Ci się spod nóg i zostajesz nagle zawieszona w powietrzu..." "Jakie to denerwujące, że choć jestem na niego wściekła, serce bije mi mocniej, na dźwięk jego klucza w zamku." "Ludzie poruszają się po wytyczonych przez los albo przeznaczenie- obojętnie jak to nazwać- trasach. Na mgnienie oka krzyżują się one z naszymi i idą dalej. Bardziej niż rzadko i tylko nieliczni zostają na dłużej i chcą iść naszymi trasami. Zdarzają się jednak i tacy, którzy istnieją wystarczająco długo, aby chciało się ich zatrzymać. Ale oni idą dalej." ![]()
|
|
#73 |
|
Rozeznanie
|
Świetny wątek !
![]() ![]() cos ode mnie;..
|
|
|
|
|
#74 |
|
Zadomowienie
|
ON mowil: ,, Skarbie jestes dla mnie wszystkim.
bede zawsze przy tobie. ON codzienne powtarzal sobie jaki jest szczesliwy. ON caly czas usmiechniety i zadowolony z zycia. ON zawsze dobrze ubrany, wychowany, mily. ON mial zielone oczy i zniewalajacy usmiech, w ktorym ona byla zakochana do szalenstwa. ON potrafil wszystko ... Nawet odejsc 'A pamietasz jak kiedyś się obudziłam nad ranem i otworzyłam oczy. W sypialni już nie było ciemno i jeszcze nie było jasno. W tej szarości napotkalam twój wzrok i uśmiechnęłeś się do mnie. -Patrzę na Ciebie-powiedziałeś-Jak śpisz.Żal mi czasu,kiedy jesteś obok... Patrzę na Ciebie.' "Gdzieś pośród sześciu miliardów głów dwie pary rąk, dwie pary nóg, Na zawsze Ty i ja..." |
|
|
|
|
#75 |
|
Raczkowanie
|
"...Dlatego pytam co się stało
Jesteś a jakby cię nie było I skąd przychodzi do mnie strach I lęk że coś się utraciło." „teraz pokaż, co na prawde wiesz. to Ty i światy dwa. jesteś tam gdzie serce twe..” "(...) a moj zwyciezca przytulil mnie mocno jakby mi zycie uratowal, i moglam slyszec bicie jego serca, bo akurat mam ucho na tej wysokosci. A przytulanie jest dla mnie wazniejsze niz wyznania milosne i akty strzeliste. Gdy zamknieta w ramionach ukochanego slucham jak pracuje ten jedyny w ludzkim ciele metafizyczny miesien, odpychajac czas w krew zamieniony, to jest tak, jakbym podsluchiwala maszynerie ciezko pracujacej wiecznosci, ponadludzkiej, choc przeciez zanuzonej w ludzkim ciele. Zamieram wowczas, kompletnie szczesliwa, dopuszczona do samego tabernakulum. I jestem dobra, jestem czysta harmonia. Moja dusza i cialo przeplywaja jedno w drugie na znak ,ze sa roznymi stanami w tej samej energi. Cud prawdziwy. Cud przytulenia. " "Nie ma żadnej możliwości, by sprawdzić która decyzja jest lepsza, bo nie istnieje możliwość porównania. Człowiek przeżywa wszystko po raz pierwszy i bez przygotowania. To tak jakby aktor grał przedstawienie bez żadnej próby. Cóż może być warte życie, jeśli pierwsza próba już jest życiem ostatecznym ?" "Tak to już jest, że kobiety złoszczą się, denerwują lub są rozczarowane mężczyznami z tego czy innego powodu. To nieuchronne. Im bardziej cię przedtem kochały, tym większy zawód sprawiasz im na końcu. Dajesz za mało albo za dużo. Zły kolor, zły czas, zły gest. Powiedz komplement, a zbędą cię wzruszeniem ramion lub zimną uwagą typu: „Spostrzegawczy jesteś" Kiedy ktoś Cię opuści, poza tym, że tęsknisz, poza tym, że rozpada się cały ten mały świat, który razem stworzyliście, i że wszystko co widzisz, albo robisz, przypomina Ci o tej osobie, najgorsza jest myśl, że była to próba jakości i że teraz wszystkie części z których się składasz, noszą stempel ODRZUT, przystawiony przez kogoś, kogo kochasz. (smutne, ale Boskie toooo )"Czy drugi raz - nadzieja, tęsknota, meski głos wypowiadający moje imie - mógł być tak słodki i przejmujący jak pierwszy? Kiedy człowiek jest młodszy, wszystko ma o tyle większe znaczenie. Musi kochać, albo umrze." Zawsze mamy do wyboru dwie rzeczy- lęk albo miłość. W każdym momencie swojego życia: kupując ziemniaki i traktując tak czy inaczej dziecko, narzeczonego, męża, siostry, sąsiadki- wybieramy między miłością a lękiem. Jeżeli startujemy z pozycji miłości, mamy szansę wyjść z tego obronną ręką, natomiast jeśli podchodzimy do życia z lękiem- wtedy jesteśmy straceni. „Oczekiwanie. Pierwsza lekcja miłości, jakiej się nauczyłam. Dzień dłuży się w nieskończoność, snujemy tysiące planów, prowadzimy sami ze sobą wymyślne dialogi, przyrzekamy się zmienić - i trwamy w niepokoju aż do nadejścia osoby, którą kochamy. A kiedy jest wreszcie obok, to brak nam słów. Bowiem długie godziny oczekiwania wywołują napięcie, napięcie przekształca się w lęk, a lęk sprawia, że wstydzimy się okazać własne uczucia.” Dużo tego ale na prawdę warto przeczytać ![]()
Tyle jesteś wart ile od siebie możesz dać. Edytowane przez jagoodka92 Czas edycji: 2008-11-04 o 17:54 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
"Na początku miałem nadzieję, że można ich zmienić. Ale teraz, jeśli nawołuję nadal, to tylko po to, by oni mnie nie zmienili."
"Gdy stanąłem w lesie na rozstaju dróg Podążyłem tą mniej uczęszczaną, I wiedziałem, że to znaczy już, Że jest inaczej." Frost "Trzymaj się z dala od ludzi, którzy tłamszą twoje marzenia. Mali ludzie zawsze to robią. Jednak naprawdę wielcy spraiają że ty także możesz stać się wielki." "Nikt nie potyka się o góry. Możesz się potknąć jedynie o mały kamyk. Jednak kiedy wyminiesz wszystkie kamyki na twojej drodze, przekonasz się, że przekroczyłaś górę." "Najbardziej gorzkie łzy przelejesz na łożu śmierci nad słowami, których nie wypowiedziałeś i czynami, których nie dokonałeś." " Nie gardź sobą, że bitwę przegrałeś. Trzeba pewnej siły, by się zapędzić aż tam, gdzie się bitwy przegrywa." " Nie dlatego tracimy śmiałość, że coś jest trudne; właśnie ponieważ tracimy tą śmiałość, rzeczy stają się trudne. "
|
|
|
#77 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Raczkowanie
|
I kolejna porcja
![]() mam nadzięję, że chociaż ktoś czyta.. a może komuś się nawet coś spodobało ? ;>"Nie wiem jak udało nam się tak oddalić. Chyba jeszcze wczoraj mogliśmy coś ocalic." Jeśli będziesz zawsze szukała powodów by nie być z kimś, to zawsze je znajdziesz i sądzę, że w pewnym momencie, może powinnaś to ominąć i... dać sercu tego czego zasługuje." "I to jest chyba to, co tak bardzo uzależnia mnie od niego. To uczucie, że nie można przeżyć bez niego czegoś "równie dobrego" albo czegoś "lepszego". Po prostu nie można." "Odwaga nie jest oznaką braku lęku ale dowodem na to że istnieje coś ważniejszego niż strach, odważni nie żyją wiecznie, ale ostrożni nie żyją wcale" Gdybym wiedziała, że są to ostatnie minuty, kiedy cię widzę, powiedziałabym kocham cię , a nie zakładałabym głupio, że przecież o tym wiesz.
|
|
#79 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja czytam i bardzo mi sie podoba ![]() Cos ode mnie; "Żeby docenić wartość jednego roku, zapytaj studenta, który oblał egzaminy. Żeby docenić wartość miesiąca, spytaj matkę, której dziecko przyszło na świat za wcześnie. Żeby docenić wartość godziny, zapytaj zakochanych czekających na to, żeby się zobaczyć. Żeby docenić wartość minuty, zapytaj kogoś, kto przegapił autobus lub samolot. Żeby docenić wartość sekundy, zapytaj kogoś, kto przeżył wypadek. Żeby docenić wartość setnej sekundy, zapytaj sportowca, który na olimpiadzie zdobył srebrny medal. Czas na nikogo nie czeka! Łap każdy moment, który ci został, bo jest wartościowy. Dziel go ze szczególnym człowiekiem - będzie jeszcze więcej wart. Powiedz tej osobie co dla Ciebie znaczy, bo zanim się zdecydujesz może być za późno. Żyj chwila! Nigdy niczego nie żałuj. I co najważniejsze, zawsze trzymaj się z przyjaciółmi i rodzina, bo to oni pomogli Ci być takim, jakim jesteś teraz Ja przepraszam Wiem że serce nie sługa Wiem co do mnie czujesz Ale ja nie potrafię Nie wiem dlaczego Jesteś dla mnie tylko przyjacielem To moja wina? Ale powiedz dlaczego ja? Czym zasłużyłam sobie? Przecież jestem zła. Dobrze wiesz. Nie chcę żebyś cierpiał Nie mogę cię pokochać. Tak po prostu Brakuje mi już słów. Popatrz jest tyle dziewczyn wokół Lepszych ode mnie a ty właśnie mnie wybrałeś. Ile bym dała żeby o tym nie wiedzieć. Albo nie dopuścić do tego. Wybacz mi. Proszę. Tak czuje się zazdrosna
po mimo iż wiem że nic Was nie bedzie łączyć czuje ten wewnetrzny strach że możecie oboje mnie opuścić chcąc być razem... Tak wiem jestem nie mądra bo Ty byś Jej nie chciał a ona kocha innego ale nie umiem racjonalnie wytłumaczyć tego że jestem zadrosna o same słowa... |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#80 |
|
Raczkowanie
|
Powód, dla którego musisz kochać Siebie, jest taki, że nie sposób czuć się dobrze, nie kochając jednocześnie Siebie. Kiedy się czujesz źle ze sobą, blokujesz całą miłość i wszystko co dobre, co Wszechświat ma dla Ciebie. Kiedy Ty sam stanowisz źródło negatywnych uczuć, to znajdujesz się na częstotliwości przyciągającej więcej ludzi, sytuacji i okoliczności, które będą tylko podsycały w Tobie te uczucia.
Sekret - Rhonda Byrne Tylko ten stary mędrzec, mógł wymyślić tą miłość. Która przepełnia każdy kawałek mego ciała. Każdy, bo dopiero się rodzę, zaczynam istnieć i czuć. Coś takiego sobie wyobrażałam, coś podobnego. Ale to jest inne, bo wyobraźnia nie może otworzyć wrót nieba, a one są dla mnie otwarte. Dziękuję Boże, że dałeś mi tą miłość. Nemer Ibn El Barud
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy się nie powtarzam, jeśli tak to przepraszam
"-Co to jest "Prawdziwe Ja"? + "Prawdziwe Ja" to to kim jesteś a nie co z ciebie uczyniono" "najwspanialsza rzecz jaka dana jest nam samym to kochać i być kochanym"
|
|
|
#82 |
|
Raczkowanie
|
Gdybym wiedziała, że są to ostatnie minuty, kiedy cię widzę, powiedziałabym kocham cię , a nie zakładałabym głupio, że przecież o tym wiesz. Albo może urządzimy sobie zawody? Które z nas po rozstaniu dłużej będzie czekać, zanim od nowa urządzi sobie życie? Kto będzie niewdzięcznikiem, co szybko zapomina, a kto tym dobrym, który nie może zapomnieć? Kto będzie nosił żałobę po naszej miłości? Kto z nas jest lepsze od drugiego. nie wolno nam spojrzeć sobie w oczy by nie dostrzec ukrytego tam pragnienia niech wszystko normalnie się toczy unikając szczęścia unikniemy cierpienia? 'Zastanawiam się, dlaczego mężczyźni w ogóle bywają poważni. Mają to coś długiego, delikatnego i zabawnego, co im dynda między nogami, to się podnosząc, to opadając z własnej woli... Gdybym ja była mężczyzną, bez przerwy śmiałabym się sama z siebie.' ![]() "Nie wiem... Czy każdy z nas ma swoje przeznaczenie, czy też życie nas unosi jak liście na wietrze. Być może jedno i drugie... Może obie te rzeczy dzieją się równocześnie..." Szczęśliwa sama ze sobą!!!Nie potrzebny mi żaden oszust, cham, zdrajca, pajac , idiota, bezmózg, kretyn, maminsynek, zboczeniec lub inny samiec który zawsze oszuka,zdradzi,zawiedzie, zapomni... Trzeba coś stracić by coś docenić żeby odzyskać trzeba się zmienić..Gdy mnie zabraknie..Zakop wspomnienia..A Gdy zatęsknisz...Naucz się doceniać. Podarła wszystkie wspólne zdjęcia. Wykasowała jego numer w komórce. Zakopała wspomnienia. Starała się zapomnieć o wszystkim, wszystkim, co z nim związane. Teraz wie, że to się nie uda. Nigdy nie zapomni o wielkiej miłości jaką go obdarzyła, a z jakiej on okrutnie zadrwił.. Do mężczyzny powinien być dołączony tłumacz, który by nam tłumaczył, co mężczyzna ma na myśli. Do każdego w dodatku osobny, niepowtarzalny, żadne tam ogólniki – ty z Marsa, ja z Wenus. Który by objaśniał, na przykład, co to znaczy, kiedy on milczy. - być może pewnego dnia obudzę się i poczuję... - co? - że jestem zakochana! no wiesz: oszołomiona, rozpalona i z mdłościami... - to nie miłość, mała. to grypa..
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
"Wszystko wytrzymasz,
ze wszystkim możesz sobie poradzić, jeżeli masz przy boku przyjaciela. On nie musi nic więcej uczynić, jak tylko powiedzieć słowo, albo też bez słów, podać ci rękę." "Z tym niepomiernym ciężarem, jaki dźwigam dniem i nocą umarłbym chyba, gdyby co dzień nie dano mi okazji się pośmiać." "Nie należy chełpić się tym, że ma się słuszność, bo to nie nasza zasługa, lecz prawdy, z pomocą której osiągnęliśmy przewagę". "Nie powiem: 'Nie płaczcie'. Nie wszystkie bowiem łzy są złe."
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#84 |
|
Przyczajenie
|
"Mów ludziom o tym co widzisz w nich dobrego -
to ich wzmacnia oraz Twoje stosunki z nimi." "By Twój związek działał prawidłowo, koncentruj się na tym, co dobre w drugiej osobie, a nie na tym, co jest dla Ciebie powodem do narzekań . Kiedy koncentrujesz się na rzeczach pozytywnych, dostajesz ich więcej." Sekret - Rhonda Byrne "Zamiast krytykować, potępiać, pouczać i narzekać na kogoś spytaj dlaczego ktoś się tak zachowuje. To o wiele korzystniejsze i intrygujące niż krytykowanie. To droga do zrozumienia, która rodzi sympatię, tolerancję i uprzejmość. A kto wszystko rozumie ten wszystko wybacza." "Jak kobieta widzi, że ktoś jest smutny, to nie mówi mu nigdy "jesteś smutny". Tak głupio postępuje tylko mężczyzna. Kobieta udaje, że wcale nie widzi smutku - i jest weselsza, milsza, piękniejsza niż zwykle. Wtedy smutek mija." W sumie to tyle ;-) Takie wybrane które wpadły mi w oko ;D |
|
|
|
|
#85 |
|
Przyczajenie
|
-Byłem gapą, strasznie głupim gapą.
Jestem po prostu Miś o Bardzo Małym Rozumku. -Jesteś najlepszym Misiem pod słońcem - pocieszył go Krzyś. -Czy naprawdę tak myślisz? - zawołał Puchatek uszczęsliwiony. -Kłapousiu - rzekł uroczyście.- Przyrzekam Ci,że ja, Kubuś Puchatek, odnajdę Twój ogon. A na to Kłapouhy: -Dziękuję Ci Puchatku. Prawdziwy z Ciebie przyjaciel. "- Nie łatwo jest być odważnym- odparł Prosiaczek, lekko pociągając noskiem - kiedy jest się tylko Bardzo Małym Zwierzątkiem." Jeśli będzie Ci dane żyć sto lat, to ja chciałbym żyć sto lat minus jeden dzień, abym nie musiał żyć ani jednego dnia bez Ciebie." (Puchatek) "-A co tropisz? - zapytal Prosiaczek. -Cos, cos, cos - odparl tajemniczo Puchatek. -A co, co, co? - spytal Prosiaczek podchodzac blizej.(...) -Bede musial troche poczekac, az to cos wytropie, i wtedy sie dowiem." -Ale - niestety - bardzo mi przykro, Kłapouszku - bo kiedy biegłem tutaj, żeby ci go przynieść, upadłem. -Ajaj! Co za nieszczęście! Pewnie biegłeś za szybko. Czyś się aby nie potłukł, mały Prosiaczku? -Nie... Tylko balonik... Ach, Kłapouszku, ja go pękłem!
|
|
|
#86 |
|
Rozeznanie
|
Czy opuścił Cię kiedyś ktoś, kogo kochałaś?
- Owszem. Zawsze ktoś kogoś opuszcza. Czasem ten drugi cię ubiegnie. - I co wtedy zrobiłaś? - Wszystko. Wszystko, ale to nic nie pomogło. Byłam strasznie nieszczęśliwa. - Długo? - Tydzień. - To niedługo. - Cała wieczność, jeśli się jest naprawdę nieszczęśliwym. Każda cząstka mojej istoty tak była nieszczęśliwa, że kiedy tydzień minął, wszystko się wyczerpało. Moje włosy były nieszczęśliwe, skóra, łóżko, nawet suknie. Nieszczęście wypełniło mnie tak całkowicie, że nic poza nim nie istniało. A kiedy nic już nie istnieje, nieszczęście przestaje być nieszczęściem, bo nie ma go z czym porównać. I wtedy następuje kompletne wyczerpanie. I wtedy to mija. Powoli zaczyna się żyć na nowo. Tylko starożytni Grecy mieli bóstwa pijaństwa i radości: Dionizosa i Bachusa. My mamy za to Freuda, kompleks niższości i psychoanalizę. Boimy się wielkich słów w miłości, a lubimy je w polityce. Smutne pokolenie. Deszcz – najstarsza kołysanka świata. Nie pytaj o konsekwencje, gdy chcesz coś zrobić, bo nigdy tego nie dokończysz. Miłości nie wolno kalać przyjaźnią. Koniec to koniec Można być zazdrosnym o miłość, która się odwróciła, ale nie o to, ku czemu się odwróciła Jesteś szalona i niewinna. Całkowicie zepsuta i zupełnie niezepsuta. Rzecz najbardziej na świecie niebezpieczna Miłość to nie staw, w którym można zawsze znaleźć swoje odbicie. Miłość ma przypływy i odpływy. Ma też swoje rozbite okręty, zatopione miasta, ośmiornice, skrzynie złota i pereł. Ale perły leżą głęboko. A o cokolwiek chodzi, nie bierz tego tak poważnie. Bardzo rzadko jakaś rzecz jest długo poważna. Naprawdę. Szczególnie nocą. Noc przesadza. Być może, myślę, że skoro wszystko się rozpada, nie istnieje naprawdę nic innego, tylko ta odrobina przebywania razem. Ale i to jest poniekąd oszustwem, bowiem tam, gdzie jeden człowiek naprawdę potrzebuje drugiego, nie można iść razem i pomagać sobie wzajemnie Czy wielka ciemność staje się przez to mniej ciemna, czy pytania bez odpowiedzi są wówczas mniej beznadziejne, czy rozpacz nad wieczną niedoskonałością pali się wtedy mniej boleśnie? Czy dzięki temu można kiedykolwiek wytłumaczyć życie, okiełznać je i jechać na nim jak na spokojnym koniu – czy też jest ono zawsze jak potężny żagiel wśród burzy, który nas niesie, i gdy go chcemy schwycić, zmiata nas do wody? Niekiedy zjawia się przede mną przepaść, która zdaje się sięgać do jądra ziemi. Co ją wypełnia? Tęsknota? Rozpacz? Szczęście? Ale jakie? Zmęczenie? Rezygnacja? Śmierć? Po co żyję? Tak, po co żyję? Erich Maria Remarque mam nadzieje że się nie powtarzam
|
|
#87 |
|
Wtajemniczenie
|
sliczne
|
|
|
|
|
#88 |
|
Przyczajenie
|
Te z Puchatkiem sa ciekawee ;D
Mam z nimi pewne wspomnienie wiec szczególnie mi sie podobaja ;D ;* |
|
|
|
|
#89 |
|
Zadomowienie
|
Twoje oczy
dwie filizanki czarnej goracej wschodniej kawy w ich aromacie błakają sie moje wargi Trzy zapałki kolejno zapalone w nocy Pierwsza by zobaczyc cala twoja twarz Druga zeby zobaczyc Twe oczy Ostatnia by zobaczyć twe usta I calkowity mrok by sie wszystkiego nauczyc Kiedy obejme cie w ramiona Miłośc boli. Im więcej miłości, tym bardziej. Niekoniecznie odwrotnie... Czasami trzeba usiąśc obok i czyjąs dlon zamknac w swojej dloni, wtedy nawet lzy beda smakowac jak szczescie Nasze mysli podniebne niech szybuja wsrod chwil... Slowa juz nie potrzebne, tylko gest... cisza... i Ty Odchodze Jednym słowem Jedna ciszą Jedną łzą ... jaśniej? jasniej sie nie da - probowalam Czasem chcialabym byc obojetna na twe czyny, ktore potrafia zranic. Czasem chcialabym nic nie slyszec... slow ktore bola, przez ktore cierpie niekiedy Tak sobie myślalam ostatnio kochanie, o tobie, o mnie, o nas... I wiesz co? Serce nadal boli przy kazdym wspomnieniu, po policzku plynie lza- ale juz inna... Wszystko jest inne.. A w tym wszystkim chyba najbardziej ja. Myslalam ze nigdy sie nie zmienie, ze na zawsze pozostane taka jaka bylam. Myslisz ze jestem teraz szczesliwa? Ale wiesz co jest teraz najgorsze? Boje sie ze powoli zaczynam zapominac, ze zaczynam widziec wszystko przez mgle... i kiedys zapomne tez ciebie... pomysl czasem co sie dzieje w moim sercu jak ja to wszystko odczuwam bierz mnie wiec taka jaka jestem. Z moimi slabosciami, z moja glupotą i z cala reszta. I jesli nawet ci sie to nie spodoba pozwol mi pozostac soba bez ciebie jak bez usmiechu... Niebo pochmurnieje. Slonce wstaje tak wolno... Przeciera oczy zaspanymi dlonmi wymazuje niektore sytuacje z mojego zycia. Raz na zawsze. Nie martw sie nie bedzie mi trudno. Chcialbys. Narazie tyle:P mam nadzieje ze nikogo nie zanudzilam
|
|
|
|
|
#90 |
|
Przyczajenie
|
Hi hi cieszy mnie to ogólnie puchatek jest The Best xd
Reszta cytatów na tej stronie tez jest wspaniała ... MUsze sie przyznać , że sama troszke podkradłam na photobloga xd
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:35.

<3
mam nadzieje, że komuś przypadną do gustu