Odchudzanie się przy wolnym metabolizmie - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-10-26, 17:26   #61
aga6891
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie się przy wolnym metabolizmie

Ja przez ostatni tydzien jadłam 1700 kcal dziennie oraz cwiczyłam intensywnie przez 45 min na orbiteku spalając przy tym ok 400kcal. Wynik jest taki ze ani nie przytyłam ani nie schudłam więc musze wprowadzić zmiany poniewaz chce schudnąc jakies 3 kg tak więc od tego tygodnia zmieniam trening:aeroby na zmiane z siłowym i mam wielka nadzieje ze coś ruszy.Napewno nie będe już zwiększać ilośći kalorii bo teraz to jest własnie moje zapotrzebowanie, ewentualnie za jakiś czas zredukuje do 1500 gdyby waga nie szła w dół ale mam nadzieje że ćwiczenia pomogą!!!Dzis niestety nagrzeszyłam z jedzeniemale nie załamuje się od jutra będzie lepiej Aha i w ostatnim Shape jest fajna płytka z ćwiczeniami na wszystkie partie ciała.
aga6891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-26, 18:06   #62
marcia77
Raczkowanie

Hej

Licja u mnie na szczescie obyło sie bez problemow zdrowotnych ,choc do konca pewna nie jestem ,bo zawsze miałam regularny cykl wszystko jak w zegarku ,a teraz to jedna wilka niewiadomo ,raz okres mma wczesniej raz duzo pozniej ,raz obfity raz bardzo skąpy taki ,ze prawie wcale.zobaczymy jka bedzie teraz.A jak z Twoja waga ?Ja dzis znowu sie zwazyłam i mam znowu ciut mniej.Od jutra zwiekszam o nastepne 100 kcl dodam jabłko do 2 sniadania i zobacze.

santos mysle ,ze jak odzywiasz sie zdrowo i z umiarem wszystko jest ok. Co do cwiczen to mysle ,ze w domu z czasem też mozna dojsc do perfekcji w cwiczeniach ja czytam dokladnie opisy szukam w necie filmik z danym cwiczeniem podpytam meza on od lat chodzi na siłownie.6 Waidera tez calutka przeszłam bez urazu,cwiczenia siłowe chyba tez dobrze wykonuje ,bo nic mnie nie boli prócz zakwasów,ja na siłownie nie miałbym kiedy chodzic wiec jedynym ratunkiem sa dla mnie ciwczenia w domu.

bee podobno nadmiar b łonnika ma dziłanie zapierajace wiec to moze byc przyczyną.

aga z ilu kalori przeskoczyłas na 1700?Ja cwiczyłam z tej płytki z shepa na nogi i jakos nie czułam potem zadnych zakwasów ta poprzednia płytka wydaje mi sie lepsza ,ale tam były cwicznia na nogi i cardio na spalanie tluszczu.Może jak zaczynasz cwiczenia siłowe zaczekaj z obcinaniem kalorii.Jaki zestaw cwczen zamierzasz cwiczyc?
marcia77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-26, 19:09   #63
aga6891
Raczkowanie

marcia77
Ja przeszłam na 1700 z 1500 w porywach było 1600. Narazie nie mam zamiru obcinac, dopiero gdzies za 2-3 tyg jezeli trening siłowy nie przyniesie rezultatów. Ja niestety nie mam tej ostatniej płyty z Shape , a ćwiczyć będe z tej ksiazeczki + dołoże kilka ćwiczen z płyty. W przyszłym tygodniu musze dokupic cięższe hantelki bo narazie mam tylko po 1kg. Jeszcze nie wykonywałam tych cwiczen z płyty dzisiaj tylko przejrzałam co na niej jest, ale po ćwiczeniach z książeczki mam niezłe zakwasy w nogachmam nadzieje że te ćwiczenia dadzą jakiś pozytywny efekt
Stary 2008-10-26, 19:25   #64
santos
Zakorzenienie

GG do santos

`Mnie sie wydaje, ze problem agi lezy w tym obsesyjnym liczeniu kalorii. Liczy ile zje, ile spali itd. Organizm nie dziala jak w zegarku, niestety.
santos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-26, 19:41   #65
ania470
Przyczajenie

CO DO BIAŁKA (ostatnio na biologii sie uczyłam )
jest tak.. organizm nie potrafi magazynowa białka, w przeciwienstwie do cukrów i tłuszczu. Nadmiar cukru i tłuszczu spozytego odkłada się "na zapas" w postaci tkanki tłuszczowej. ale to wiecie
wydaje mi sie że spozywając samo białko z warzywami sprawi ze metabolizm wzrosnie a waga bedzie spadac. Gdyz cała ilośc białka spozytego wydalimy. Nalezy jednak pamietac o kilki rzeczach: nie wolno jeśc tlustego miesa bo tam jest duzo tluszczu który sie odłozy. po drugie w białku nie ma blonnika... kał jest lepki i sie zageszcza, wiec moga wystapic problemy z wypróżnianiem, po trzecie nalezy wypijac bardzo duże ilośc wody by ulatwic oddawania kału.
ania470 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-26, 19:46   #66
marcia77
Raczkowanie

Ja tez licze kalorie ,bo chce bobudzic orgaznizm i dojsc do jakiejs normalnej ilosci przy ktorej nie bede tyc ,ani chudnac ,a bez liczenia niestety sie nie da ,ale jak tylko dojde do rownowagi przystopuje z liczeniem

aga ,a podzilas ten trening jak było w opisie czyli wybierasz po jednym cwiczniu na kazda partie?Ja co drugi dzien cwicze wszystkie wywalam tylko powtarzające sie na górną partie ciła sa dwa na barki i dwa na bicepsy ja robie po jednym.A nastepnego dnia cwicze callanetics ,cwicze na nogi z płyty tylko nie wiem czy to ma sens ,bo nogi dostaja dosc duzy wycisk ,przy cwiczniach siłowych ,wykonuje tez cwiczenia na posladki i robie te z kasiazeczki bez obciazenia.
Stary 2008-10-26, 20:20   #67
aga6891
Raczkowanie

marcia77
Ja wykonuj prawie wszystkie te ćwiczenia jak ida po kolei, tzn dziś wykonywałam ten trening drugi raz tak więc myśle że jeszcze troche brakuje mi do ideału, musze doczytywac jak go zrobic i wogóle więc jest przerwa troche dłuższa. Nie udało mi się jeszcze zrobic mostu zwodzonego.A tych ze skaknką to wogóle nie robie ani marszu w miejscu.

santos
Co to znaczy ze "moj problem" to obsesyjne liczenie kalorii? Licze je normalnie jak prawie każda tu z nas aby miec kontrole nad dziennym bilansem, a przypominam ze pracuje nad powróceniem do normalnego metabolizmu,a to że wiem ile spaliłam w trakcie treningu to zasługa licznika który mi to poprostu pokazał nie widze w tym żdanej obsesji!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-26, 21:06   #68
karolka1982
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez santos Pokaż wiadomość
Co do cwiczen- zdecydowanie ODRADZAM samodzielne cwiczenie, bo, wbrew pozorom, mozna sobie zrobic duzo krzywdy. Np robiac brzuszki, A6W mozemy sie narazic na kontuzje karku i plecow, bo nie mozna robic brzuszkow nie majac silnych miesni kregoslupa (zwlaszcza odcinka lezdzwiowego). To samo z pakowaniem na rece - trzeba dokladnie wiedziec jaki robic zestaw zeby nie rozwijac jedynie miesni ramienia, a takze podtrzymujace je miesnie klatki piersiowej i gornej partii plecow. Podobnie ze skakanka i tak moge wyliczac w nieskonczonosc. O rozgrzewkach itd nie wspomne, napwrawde cwiczenie to nie taka prosta sprawa. Takze zachecam zapisac sie na jakis fitness i robic cwiczenia pod okiem instruktora - takie zajecia sa ulozone tak, by kompleksowo rozwijac wszystkie partie miesni. Dla kogos, kto nie jest wysportowany, najlepiej zapisac sie na jakies ogolne cwiczenia typu aerobic, step, ktore maja duzo elementow cardio (ktore nota bene reguluja metabolizm) i dbaja o wszystkie miesnie w sposob przemyslany.
Pozwolę się z Tobą nie zgodzić. KAŻDA forma aktywności fizycznej jest wskazana, nawet ta "domowa". Piszesz o technice wykonywania ćwiczeń, która jest bezdyskusyjnie ważna, ale weź pod uwagę fakt iż ma ona drugorzędne znaczenie w sytuacji, kiedy ktoś po prostu chce się trochę poruszać, nabrać kondycji, a dopiero później świadomie kształtować sylwetkę.
Myślę, że takie wypowiedzi jak Twoja (oczywiście masz prawo do swojego zdania) mogą wyrządzić więcej złego niż dobrego. Pamiętaj, że nie każdy jest w stanie udać się do profesjonalnego fitness klubu, gdzie pod okiem instruktora będzie ćwiczył - problemem mogą być pieniądze (domowe ćwiczenia są darmowe), brak czasu (spowodowany np. opieką nad dzieckiem), brak nawet mizernej siłowni w okolicy (zwłaszcza w małych miastach i na wsi) itp.
Pomyśl proszę o tych wszyskich, którzy przeczytali Twój komentarz, a mają i tak mocno nadwątloną motywację, że może skoro mogą sobie krzywdę wyrządzić, to może wogóle lepiej nie ruszać tyłka sprzed tv? W ich sposobie myślenia nadwaga/otyłość jest mniejszym złem niż męczące ćwiczenia, które, zgodnie z tym co piszesz, najpewniej i tak skończą się domniemaną kontuzją. Idąc Twoim tokiem myślenia może nie warto wychodzić z domu, bo może nas samochód potrącić.
A z tym cardio i jego wpływem na metabolizm, to bym specjalnie nie szalała. Polecam lekturę forum sfd, gdzie zapewne dowiesz się, że w dłuższym okresie czasu ćwiczenia typu cardio mogą spowalniać metabolizm. Stąd ćwiczenia siłowe i HIIT górą!

Cytat:
Napisane przez aga6891 Pokaż wiadomość
Co to znaczy ze "moj problem" to obsesyjne liczenie kalorii? Licze je normalnie jak prawie każda tu z nas aby miec kontrole nad dziennym bilansem, a przypominam ze pracuje nad powróceniem do normalnego metabolizmu,a to że wiem ile spaliłam w trakcie treningu to zasługa licznika który mi to poprostu pokazał nie widze w tym żdanej obsesji!

Aga, według mnie, liczenie kcal nie jest niczym złym o ile mówimy o redukcji i wychodzeniu z diety. Osoby, które się nie odchudzają, nie powinny sobie zaprzątać tym głowy. Ważniejsze niż żmudne liczenie bilansu kalorycznego jest zastanowienie się czy dostarczamy organizmowi wszystkich niezbędnych mu składników odżywczych. Ale dopóki nie dojdziesz do swojego zapotrzebowania i nie rozruszasz metabolizmu, nadal licz kcal. Zwłaszcza te dostarczone, bo je możesz w miarę precyzyjnie oszacować. Natomiast nie przywiązywałabym większej wagi do wskazań licznikowych, które posługują się sztywnym algorytmem niekoniecznie odzwierciedlającym rzeczywiście spalone kcal. Weź pod uwagę, że te same ćwiczenia, wykonywanie na tym samym przyrządzie, w ten sam sposób i tak samo długo - z czasem stają się coraz mniej efektywne i organizm na ich wykonanie spala mniej kcal niż na początku, podczas gdy wskazania licznikowe mogą być takie same przez cały czas.

styczeń miesiącem bez słodyczy: 17/31

Edytowane przez karolka1982
Czas edycji: 2008-10-26 o 21:20 Powód: dopisek :)
karolka1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-26, 21:16   #69
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania470 Pokaż wiadomość
CO DO BIAŁKA (ostatnio na biologii sie uczyłam )
jest tak.. organizm nie potrafi magazynowa białka, w przeciwienstwie do cukrów i tłuszczu. Nadmiar cukru i tłuszczu spozytego odkłada się "na zapas" w postaci tkanki tłuszczowej. ale to wiecie
wydaje mi sie że spozywając samo białko z warzywami sprawi ze metabolizm wzrosnie a waga bedzie spadac. Gdyz cała ilośc białka spozytego wydalimy. Nalezy jednak pamietac o kilki rzeczach: nie wolno jeśc tlustego miesa bo tam jest duzo tluszczu który sie odłozy. po drugie w białku nie ma blonnika... kał jest lepki i sie zageszcza, wiec moga wystapic problemy z wypróżnianiem, po trzecie nalezy wypijac bardzo duże ilośc wody by ulatwic oddawania kału.
Czyli wychodzi na to, że możemy jeść białko bezkarnie, oczywiście nie przekraczając norm. Czytałam gdzieś, że na każdy kilogram ciała powinniśmy spożywać gram białka, i tak osoba ważąca 70 kg powinna spożywać 70 gram białka w ciągu dnia. Nie wiem ile w tym prawdy, ale tak czytałam.

Dziewczyny, w jakich produktach znajdziemy dużo białka ? Oczywiście takich by spożywać je i jednocześnie redukować tłuszcz

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-27, 07:48   #70
Emi1234
Zadomowienie

GG do Emi1234

ser biały,pierś z kurczaka,ser homo..
Emi1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-27, 07:55   #71
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emi1234 Pokaż wiadomość
ser biały,pierś z kurczaka,ser homo..
Dziękuję. A np serek wiejski, ser żółty, jajka?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-27, 08:16   #72
Emi1234
Zadomowienie

GG do Emi1234

z jajek to tylko białko,ser żółty na R wykluczamy,ser wiejski jak najbardziej
Stary 2008-10-27, 09:55   #73
marcia77
Raczkowanie

aga ile zajmjuje ci zrobienie tych wszystkich cwiczen naraz?Ja robie teraz 3 serie z ocbiazeniem 2 kilowym i cos koło godzinki mi schodzi ,ale jutro wywalam jedno cwiczenie na barki ,jedno wystrczy i bedzie ciut krócej.Na tej stronce jest pokazany martwy ciąg z hantelkami http://www.zdrowa-dieta.info/cwicz-w-domu/#more-292 ,w tym cwiczeniu najwazniejsze jest miec proste plecy przy zginaniu ,tez niby mozna robic na zgietych nogach ,ale ja robie na prostych.Zamówiłam sobie hantle z regulowanym ociazeniem do jednej moge włozyc do 10 kg,ciekawe czy dojde do cwiczen z takim obicązeniem.

Ja bardzo ubolwewam nad tym ,ze nie moge cwiczyc HIIT ,zamiast tego cwicze callanetics i ciwczenia bez obiazenia na nogi na zmiane z cwiczeniami siłowymi.

Białka jest jeszcze duzo w kotletach sojowych ,w fasoli tez jest troszke ,ale na redukcji chyba za bardzo jej nie mozna i w soi
Stary 2008-10-27, 10:05   #74
Licja20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Dziękuję. A np serek wiejski, ser żółty, jajka?

chude mieso->indyk,kurczak
bialka jaj
serki wiejskie,homo nat.,jogurty odtluszczone, twarogi
owoce morza

to najlepsze zrodla bialka

my fashion blog
nowy wpis 01.02

Licja20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-27, 10:06   #75
Emi1234
Zadomowienie

GG do Emi1234

a tuńczyk?
Stary 2008-10-27, 11:21   #76
Tereskaa
Zakorzenienie

Ja zaczęłam pić na przyspieszenie metabolizmu wodę z octem jabłkowym. Mam wrażenie, że działa, bo jak do tej pory chodziłam do ubikacji w "grubszej" sprawie raz na 2-3 dni, a teraz chodzę codziennie lub 2 razy dziennie. O ile w ogóle częstotliwość wypróżnień ma jakikolwiek związek z przemianą materii.

Stary 2008-10-27, 11:28   #77
HAMALIELKA
Zakorzenienie

GG do HAMALIELKA

Witam!

Wydaje mi sie ,ze najlepszym sposobem na pozbycie sie zbednych kg. jest ograniczenie pustych węglowodanów!!! To nie tluszcz jest naszym wrogiem ale bułeczki, ciasteczka, slodycze i wszystko to co ma tych cukrów za duzo aniżeli jest to nam potrzebne.
Nie liczcie zatem kacl ale węglowodany. Wiadomo,ze nikt nie jest w stanie jesc ciągle warzywka i pic wode, bo predzej czy pozniej bedziemy mieli tego dosc, ale można stopniowo zacząc ograniczac nadmierną ilosc cukrów i efekt murowany!!!!

Pozdrawiam serdecznie:

HAMALIELKA
HAMALIELKA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-27, 12:47   #78
marcia77
Raczkowanie

emi w tunczyku tez jest sporo białka w makreli i sledziach chyba takze

Tereskaa ja biore tabletki z kawasem jabłkowym i tez mnie wkoncu ruszyło

HAMALIELKA jesli o mnie chodzi to ja wegle jem tylko na 1 sniadnie i drugie i to w postaci razowego chleba,lub płatków owsianych czyli wegle zlozone ,pozniej juz tylko białko,warzywa i zdrowe tłuszcze,a waga i tak szła w góre .
Stary 2008-10-27, 13:02   #79
Emi1234
Zadomowienie

GG do Emi1234

a mniej się chce jeść po tych tabl z kwasem jabłkowym?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-27, 13:38   #80
marcia77
Raczkowanie

emi nie mam pojecia ,bo zaczełam brac je ,gdy zaczełam cwiczyc siłowo i musze przyznac ,ze odkad tak cwicze czuje głod czego do tej pory nie było
Stary 2008-10-27, 14:05   #81
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś brałam te tabletki ale jeszcze bardziej chciało mi się po nich jeść. Teraz piję wodę z tym octem i efekt jest fajny, bo woda wypełnia żołądek (co prawda na nie długo ale jednak). Nawet mi zaczął smakować ten ocet i traktuję go jak napój Oczywiście stężenie octu nie jest wysokie, bo na szklankę wody daję dwie łyżeczki od herbaty, a sam ocet ma kwasowości 5% Ale najważniejsze i tak by był to ocet fermentowany jabłkowy i koniecznie trzeba to sprawdzić na opakowaniu Kupiłam kiedyś ocet "jabłkowy" a w domu się dopatrzyłam, że jest to ocet spirytusowy z aromatem jabłkowym Oczywiście wylałam, bo nie zamierzam sobie żołądka rozwalić

Stary 2008-10-27, 16:51   #82
aga6891
Raczkowanie

marcia77
Mi ten trening zajmuje ok godzinki ale tak jak wspomianłam wczesniej idzie mi on jeszcze mało sprawnie tzn musze doczytywac bo wydaje mi się źle robie i to wydłuza czas, bardzo dziekuje za tego linka , napewno mi się przyda!!A możesz napisac gdzie zamówiłas te hantle z regulowanym obciązeniem i jaka jest ich cena bo ja tez musze sobie koniecznie kupic a takie były by najlepsze!

karolka1982
Oczywiście ze nie tylko licze kalorie ale również zwracam uwage aby moja dieta była odpowiednio zbilansowana,zreszta ja bardzo lubie wymyślac zdrowe i pełnowartosciowe posiłki to mi sprawia frajde a te kalorie które pokazuje mi licznik oraz pulsometr traktuje z przymróżiem oka, akurat podczas ćwiczeń aerobowych ważne jest dla mnie przy jakim tętnie ćwicze a nie ile spalam kalorii i oczywiscie aby wytrwac 45-60 min
Ja miałam zawsze tak że jak konczyłam odchudzanie to automatycznie przestawałam liczyc kaloriie i to był mój błąd bo po pewnym czasie poprostu nie miasm świadomości ile potrafie ich sobie dostarczyc dziennie,nawet jak dojde do swojego zapotrzebowania to wolałabym jednak mniej wiecej szacowac ile dostarczyłam kcal, ale nie wiem czy mi się to uda bo to troche męczace jest ale będe sie STARAŁA ABY MIEC ZAWSZE SWIADOMOSC ILE DANEGO DNIA ICH ZJADŁAM takie jest moje zdanie i nikt mnie nie przekona abym robiła inaczej, dla mnie to jedyny sposob aby miec nad tym wszystkim kontrole co w konsekwencji zapobiegnie ponownemu tyciu
Stary 2008-10-27, 17:27   #83
marcia77
Raczkowanie

aga zamówilam na allegro http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=459276016 najpierw miałam zamiar kupic normalnie w sklepie objezdziłam wiekszosc hipermarketów i cena była 2 razy wyższa wiec bez sensu było przepłacac
Stary 2008-10-27, 18:05   #84
aga6891
Raczkowanie

marcia77
Dziekuje za linka, za kilka dni jak tylko dostane wypłate to odrazu je zamawiam bo cena rzeczywiście bardzo ale to bardzo atrakcyjna!!U mnie ceny są kolosalne! a swoją droga ciekawe czy kiedys dojdziemy do tych 10 kg, na dzień dzisiejszy sobie tego nie wyobrazamech oby tylko z mojej strony nie był to słomiany zapałnajwazniej sze to się nie poddac a pierwsze efekty napewno bardzo zmotywują
Stary 2008-10-27, 19:03   #85
marcia77
Raczkowanie

aga mam nadzije ,ze doijdziemy z czasem powoli ,bo powoli ,ale dojdzimy do 10kgja jestem wręcz dziwiona ,bo bardzo mi sie podoba ten trening i juz zastanawiam sie co dalej po nim
Stary 2008-10-28, 10:41   #86
Licja20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Ja zaczęłam pić na przyspieszenie metabolizmu wodę z octem jabłkowym. Mam wrażenie, że działa, bo jak do tej pory chodziłam do ubikacji w "grubszej" sprawie raz na 2-3 dni, a teraz chodzę codziennie lub 2 razy dziennie. O ile w ogóle częstotliwość wypróżnień ma jakikolwiek związek z przemianą materii.
częstotliwość wypróżnień nie ma nic wspólnego z metabolizmem.Zauważyłam,ż e bardzo często ludzie mylą te 2 pojęcia a tak naprawdę nie maja ze sobą nic wspolnego.

Cytat:
a tuńczyk?
jak najbardziej oraz inne ryby oczywiście

Cytat:
Napisane przez marcia77 Pokaż wiadomość

HAMALIELKA jesli o mnie chodzi to ja wegle jem tylko na 1 sniadnie i drugie i to w postaci razowego chleba,lub płatków owsianych czyli wegle zlozone ,pozniej juz tylko białko,warzywa i zdrowe tłuszcze,a waga i tak szła w góre .
prawdopodobnie jadłaś za dużo kalorii. Ile wychodziło Ci średnio na dzień?

Cytat:

ja przez jakiś czas łykałam tabletki aplefit (z octem jabłkowym) i nic mi tak szczeże mówiąc nie pomogły, nawet w małym stopiu

my fashion blog
nowy wpis 01.02

Stary 2008-10-28, 12:47   #87
marcia77
Raczkowanie

licja ja własnie biore aplefit wczesniej brałam therma line 2 i odkad zaczełam je brac i cwiczyc waga skoczyła mi prawie o kilo .Terma line mi sie skinczyły w sobote ,a teraz biore sam aplefit .Na mnie dział w ten sposob ,ze do kibelka chodze codznnie ,a nie co dwa ,trzy dni.
Stary 2008-10-28, 14:48   #88
Licja20
Rozeznanie

Cytat:
Na mnie dział w ten sposob ,ze do kibelka chodze codznnie ,a nie co dwa ,trzy dni.
a mi szczeże mówiąc nawet w tym nie pomógł

my fashion blog
nowy wpis 01.02

Stary 2008-10-28, 14:50   #89
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
licja ja własnie biore aplefit wczesniej brałam therma line 2 i odkad zaczełam je brac i cwiczyc waga skoczyła mi prawie o kilo .Terma line mi sie skinczyły w sobote ,a teraz biore sam aplefit .Na mnie dział w ten sposob ,ze do kibelka chodze codznnie ,a nie co dwa ,trzy dni.
Mnie zastanawia czy to ma rzeczywisty wpływ na matabolzim, czy nie, bo... tempo wypróżniania niekoniecznie jest jednoznaczne z szybkim metabolizmem, a często mylone...
Stary 2008-10-28, 16:09   #90
szczuplejsza
Przyczajenie

Smile Dot.: Odchudzanie się przy wolnym metabolizmie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Mnie zastanawia czy to ma rzeczywisty wpływ na matabolzim, czy nie, bo... tempo wypróżniania niekoniecznie jest jednoznaczne z szybkim metabolizmem, a często mylone...
Dokładnie, częstsze wypróżnienia nie mają wiele wspólnego z metabolizmem, a już tym bardziej, gdy są sztucznie wspomagane (swego czasu panował kult herbatek figura, do chwili, gdy okazało się, że niszczą jelita i uzależniają układ pokarmowy).

Stanowczo odradzam ocet jabłkowy w tabletkach- jeżeli już -radzę zrobić go samodzielnie. Wówczas przynajmniej mamy pewność, że jest zdrowy i korzystamy z jego innych właściwości, jak detoksykacja organizmu, uzupełnienie mikroelementów.
I tak jak napisała marcia77- warto pomyśleć o rybach. Nie tylko ze względu na to, że są świetnym źródłem białka, ale dlatego, że mają mnóstwo MUFA- kwasów tłuszczowych ułatwiających odchudzanie, zwłaszcza w brzucha- ostatnio w Stanach rekordy popularności bije dieta płaskiego brzucha, która na nich głównie bazuje.
Pozdrawiam cieplutko!

Odchudzanie, diety, fitness- bezpłatne porady i artykuły: http://szczuplejsza.pl - Twój nowy serwis o zdrowym odżywianiu i skutecznym odchudzaniu!
szczuplejsza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości