|
|
#61 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nowości kosmetyczne w naszych sklepach - część 1
dziewczyny tak mi slinka leci na te szampony fruit fantasy joanny szczególnie ananas
|
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Wyniki takie: albo jestem ślepa albo żadna z krakowskich Sephor nie wprowadziła jeszcze tej linii. Biegając za prezentami mikołajkowymi przeglądałam ich kosmetyki do włosów szukając czegoś dla siostry. Wszedzie przysłowiowa d. zbita ![]() Za to kręconowłosym zdradzę, że w Galerii Kazimierz mają bardzo fajny, bezsilikonowy spray do loków Tony&Guy W pozostałych Sephorach już nie
|
|
|
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a może widziałyście tą nową serie Joanny (wanilia, czekolada i kokos) w Naturze, Rossmanie albo jakimś supermarkecie? Bo u siebie w mieście nie potrafię nigdzie znaleźć
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#65 |
|
Raczkowanie
|
Niestety ;| Malo jest takich małych drogerii
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
A skąd jesteś? Może skrzyknąć jeszcze kogoś i kupić Joannę w jakims sklepie internetowym typu Inermis? I podzielić się kosztami przesyłki
|
|
#67 |
|
Raczkowanie
|
Chorzów. Przejadę się do Skarbka w Katowicach. Znacie może jakieś dobrze zapoatrzone drogierie w Katowicach?
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję, że seria Joanna Fruit Fantasy powiększyła się o serię "Rajskie jabłuszko". Widziałam dzisiaj w "swoim" sklepiku, gdzie jest wszystko. Jest szampon z odzywka (2 w 1), peeling do ciala i żel pod prysznic - przynajmniej to udało mi sie wykukać
|
|
#69 |
|
Zadomowienie
|
A ja się ostatnio napaliłam na tą nową serię Joanny przez Estelle
Byłam wczoraj w drogerii apropos już chciałam kupić ananasa ale jak spojrzałam na skład to mi się odechciało Nie jestem w tej dziedzinie znawczynią ale jak widzę w szamponie silikony to mi się żyć odechciewa A taki piękny zapach
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, kosmetyki Bioetika - KLIK ! pojawiły się w Makro, dotychczas były dostępne tylko w necie, ich oferta też była ograniczona. A w Makro jest cała seria natural, farby do włosów i kosmetyki do stylizacji.
Ceny - 10 - 20 - do 30 zł. Składy nie są imponujące (maski na silikonach, szampony też), ale zanabyłam maskę, jako że przez pogodę mam jedną wielką rozdwojona końcówkę i bez silikonów nie pojadę dalej. Jest wydajna, ładnie pachnie, spełnia swoje zadanie ochronne. |
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Nowości w sklepie Himalaya Herbals, z tego co widzę co tydzień pojawia się coś nowego, na przykład krem zapobiegający wypadaniu włosów - KLIK !
Fajne składy, ceny też przystępne. |
|
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
Na Esentia.pl pojawiły się kosmetyki firmy Phytorelax, szampony i odżywki - KLIK ! :
- z ekstraktem z oliwek - z esencjami kwiatowymi (tzw. kwiaty Bacha) - tu jest również coś pod nazwą "kuracja do włosów". Fajne opakowania, o składach nic wiem, bo nie znalazłam.
Edytowane przez szugarbejb Czas edycji: 2009-01-29 o 10:58 |
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem to jest to spray nabłyszczający i mgiełka stylizująca
|
|
#75 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#76 |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Dodaję dwa nowe produkty
![]() Bielenda Bio Plantacja Algi - Ekologiczna maska koralowa do włosów 200 ml Bio Plantacja to niezwykłe, wyjątkowo naturalne kosmetyki - ekologiczna przyszłość piękna dla skóry. Innowacyjne formuły na bazie roślin z certyfikowanych ekologicznych bioupraw, doskonale pielęgnują skórę oraz poprawiają wygląd i samopoczucie. Ekologiczna maska koralowa o oryginalnej recepturze, to natychmiastowa terapia dla zniszczonych, bardzo suchych, łamliwych i wypadających włosów. Skutecznie wnika do ich wnętrza i błyskawicznie regeneruje ich strukturę. Intensywnie nawilża, gwarantuje doskonałe wygładzenie, nadaje włosom miękkość, intensywny połysk bez ich obciążania. Włosy odzyskują piękny, zdrowy wygląd. Stosowanie Maskę rozprowadzić na całej długości umytych włosów, po kilku minutach wykonać masaż i dokładnie spłukać. Aktywne składniki Algi koralowe – bogate źródło minerałów o silnych właściwościach regenerujących. Aktywizuje produkcję keratyny, co wzmacnia włosy, hamuje ich wypadanie, zapobiega łamaniu się i rozdwajaniu końcówek. Doskonale oczyszcza włosy i skórę głowy oraz przywraca jej naturalny poziom pH. Cena: ok. 20 zł. Oraz Schwarzkopf, Gliss Kur, Total Repair - Odżywka w sprayu Night Active Odżywka w sprayu pielęgnuje włosy w nocy, zapewniając im połysk i regenerację. Zawiera nowy System Regeneracji Komórek oraz formułę z 19 składnikami aktywnymi. Polecana do włosów suchych i zniszczonych. Nie wymaga spłukiwania, należy stosować ją 2-3 razy w tygodniu. Pojemność 100ml Cena: ok 14 zł.
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo, widziałam dzisiaj w sklepie tę maskę Bielendy. Ciekawe, jak u niej ze składem
![]() Edit: Przed chwilą byłam w Rossmannie i widziałam ten spray Gliss Kura. Niestety ma alkohol denat na drugim miejscu w składzie. Edytowane przez aanika Czas edycji: 2009-02-18 o 16:18 |
|
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam wczoraj w Rossmanie i jest nowa seria kosmetyków Dove - Heat Defence Therapy - do włosów poddawanych stylizacji termicznej, w skład jej wchodzi odżywka (zdj.1), szampon (zdj.2) oraz spray (nie udało mi sie naleść fotki
ale też ma oczo***ne pomarańczowe opakowanie )
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#80 |
|
Zadomowienie
|
Czy któraś z Was wypróbowała mgiełkę do włosów z tej serii?
Strasznie mnie kusi, ale nakupiłam już tyle niewypałów, które wylądowały w koszu - że bez rekomendacji nie zakupię
|
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
W Galerii Centrum kolejne nowości - produkty firmy Richenna, są już zgłoszone w KWC - KLIK !
Duże szampony - pół litra, odżywki, maski, we Wrocławiu na razie są tylko serie: Clinic i Gold Clinic, z ekstraktami z henny. Ceny w granicach 25 - 60 zł. |
|
|
|
|
#82 |
|
BAN stały
|
Tam też widziałam półkę z produktami Organic Surge, ale wcale nie są takie organic
chyba widziałam tam dimethicone nawet
|
|
|
|
|
#83 |
|
|
Nowe produkty od Shaumy
Szampon odbudowujący do włosów cienkich i wymagających pielęgnacji Szampon zapewnia 100% siły i 100% połysku. Zawiera koenzym Q10, pobudza produkcję keratyny, której ubywa w strukturze włosów z upływem czasu. Dzięki czemu włosy nabierają gęstości i stają się bardziej sprężyste. Innowacyjny składnik: Koenzym Q10 oraz Odbudowujący balsam do włosów cienkich i wymagających pielęgnacji Balsam zapewnia 100% siły i do 3xłatwiejsze rozczesywanie. Zawiera koenzym Q10, pobudza produkcję keratyny, której ubywa w strukturze włosów z upływem czasu. Włosy nabierają gęstości i stają się bardziej sprężyste. Innowacyjny składnik: Koenzym Q10
|
|
|
#84 |
|
|
Spieszę donieść o kolejnym "odkryciu".
Firma Clairol zmieniła opakowania od kosmetyków Herbal Essences. Nie wiem, jak jest z gamą produktów, gdyż nigdy się nie zagłębiałam w jej systematykę, być może przy okazji zmian, pojawiły się tez jakieś nowości. Nowy desingn w załącznikach i pod linkiem:http://www.globalpackagegallery.com/...serialNumber=1 Na ostatnim zdjęciu stary wygląd opakowań - dla porównania
|
|
|
#85 |
|
Moderator
|
Estelle' - Ja odkrylam w styczniu
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 5 468 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
|
|
|
#86 | |
|
|
Cytat:
nad czym ubolewam.Zdaje się, że do Polski dopiero teraz docierają, w "moim" hipermarkecie stoją jeszcze stare opakowania i gdyby nie przypadkowa wizyta w Rossmannie w dniu dzisiejszym, to pewnie nie wiedziałabym, że coś wymodzili w tym temacie ![]() PS. To pewnie w związku z tym ostatnio w Ross-ach można było stare serie nabyć za bezcen, 3,19 PLN czy coś takiego.
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj znalazłam w gazecie ofertę YR, a w niej nowy szampon ekologiczny. Przyznam, że mocno mnie on kusi, ale nie wiem czy warto go kupić. Może któraś z Was go ma i może coś o nim powiedzieć?
|
|
#88 | |
|
|
Zapomniałabym
![]() Może to nie taka znowu nowość, bo na rynku jest od ok. 2 miesięcy, ale ja osobiście niedawno dopiero natkęłam się na kosmetyki Syoss od Schwarzkopf'a. Szturmują półki w drogeriach sieciowych i na stoiskach kosmetycznych w supermarketach [wszędzie ich pełno ].Za wizażowym opracowaniem: Cytat:
|
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
SYOSS Repair Therapy
Polecam tą odżywkę - ładmnie wygładza, nie mozna jej nakładać zbyt dużo bo może obciążyć, polecam trzymać ją tak 5 minut na włosach, odżywia jeszcze lepiej. Polecam też szampon i maskę z nawilżającej serii Herball Essence.
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
Nowości u Garniera, seria bezsylikonowa(rzeczywiści e w składach nie ma sylikonów), przeznaczona do włosów przetłuszczających się/obciążonych(o ile mnie pamięć nie myli, są dwie). Szampony z SLES'ami, dość wysoko ekstrakty w składzie, tak samo, jak i u odżywek. Całość wygląda całkiem całkiem, zdjęć niestety znaleźć nie mogę(nawet na stronie Garniera nie ma tych kosmetyków
).Są też nowe odżywki bez spłukiwania, u siebie widziałam z serii Color Resist, Objętość & Energia i chyba Odbudowa & Blask. Cyclo- w składzie, ekstrakty tak samo, jak w przypadku odżywek ze spłukiwaniem. Zdjęć również nie ma, bo na stronie pustki ![]() Edit. Więc, ekhm ekhm, jak obiecałam, tak teraz wrzucam ![]() 1. Nowy, różowy psikacz Garniera, Color Resist, skład: Aqua/ Water, Isododecane, Cyclopentasiloxane, Cl 17200/ Red 33, Niacinamide, Saccharum Officinarum Extract/ Sugar Cane Extract, Phenyl Trimethicone, Phenoxyethanol, Behentrimonium Chloride, Trideceth-5, Trideceth-10, Polyquaternium-16, Polyaminopropyl Biguanide, Dimethiconol, Dimethicone, Camellia Sinensis Extract/ Camellia Sinensis Leaf Extract, Benzyl Alcohol, Linalool, Amodimethicone, Pyrus Malus Extract/ Apple Fruit Extract, Pyridoxine HCI, Persea Gratissima Oil/ Avocado Oil, Citric Acid, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Citrus Medica Limonum Peel Extract/ Lemon Peel Extract, Laureth-23, Laureth-4, Prunus Armeniaca Kernel Oil/ Apricot Kernel Oil, Parfum/ Fragrance (FIL C35285/1) 2. Żółty psikacz Garniera, Nutri Odbudowa, skład: Aqua/ Water, Isododecane, Cyclopentasiloxane, Cl 19140/ Yellow 5, Cl 15985/ Yellow 6, Niacinamide, Saccharum Officinarum Extract, Sugar Cane Extract, Phenyl Trimethicone, Phenoxyethanol, Behentrimonium Chloride, Trideceth-5, Trideceth-10, Polyquaternium-16, Polyaminopropyl Biguanide, Dimethiconol, Dimethicone, Camellia Sinensis Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Benzyl Alcohol, Linalool, Amodimethicone, Pyrus Malus Extract/ Apple Fruit Extract, Pyridoxine HCI, Persea Gratissima Oil/ Avocado Oil, Citric Acid, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Citrus Medica Limonum Peel Extract/ Lemon Peel Extract, Laureth-23, Laureth-4, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Apricot Kernel Oil, Parfum/ Fragrance (FIL C34629/1) 3. Zielony psikacz Garniera, Volume Restructure, skład: Aqua/ Water, Isododecane, Cyclopentasiloxane, CI 19140/ Yellow 5, CI 42090/ Blue 1, CI 17200/ Red 33, Niacinamide, Saccharum Officinarum Extract/ Sugar Cane Extract, Phenyl Trimethicone, Phenoxyethanol, Behentrimonium Chloride, Trideceth-5, Trideceth-10, Polyquaternium-16, Polyaminopropyl Biguanide, Dimethiconol, Dimethicone, Camellia Sinensis Extract/ Camellia Sinensis Leaf Extract, Benzyl Alcohol, Linalool, Amodimethicone, Pyrus Malus Extract/ Apple Fruit Extract, Pyridoxine HCI, Persea Gratissima Oil/ Avocado Oil, Citric Acid, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Citrus Medica Limonum Peel Extract/ Lemon Peel Extract, Laureth-23, Laureth-4, Prunus Armeniaca Kernel Oil/ Apricot Kernel Oil, Parfum/ Fragrance (FIL C35224/4) Jak widać, różnice są niewielkie Pojemność 150 ml, cena widoczna na jednym zdjęciu ![]() 4. Szampon wzmacniający z serii bez sylikonów, Garnier oczywiście, Volume Restructure, Ceramidy odbudowujące bez obciążania, do włosów cienkich, bez objętości, osłabionych , skład: Aqua/ Water, Sodium laureth Sulfate, Disodium Cocoamphodiacetate, Sodium Chloride, Glycerin, Glycol Distearate, Sodium Laureth-8 Sulfate, Niacinamide, Cocomide Mipa, Saccharum Officinarum Extract/ Sugar Cane Extrat, Sodium Benzoate, Sodium Oleth Sulfate, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Sodium Hydroxide, Magnesium Laureth-8 Sulfate, Magnesium Laureth Sulfate, Magnesium Oleth Sulfate, Polyquaternium-30, Salicylic Acid, Camellia Sinensis Extract/ Camellia Sinensis Leaf Extract, Benzyl Alcohol, Linalool, Panax Ginseng Extract/ Panax Ginseng Root Extract, Propylene Glycol, 2-Oleamido-1,3-Octadecanediol, Isopropanolamine, Pyrus Malus Extract/ Apple Fruit, Pyridoxine HCI, Carbomer, Citric Acid, Butylphenyl Methylpropional, Citrus Medica Limonum Peel Extract/ Lemon Peel Extract, Hexylene Glycol, Parfum/ Fragrance( FIL C34438/1) 5. Odżywka wzmacniająca z tej samej serii, skład: Aqua/ Water, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Starch Acetate, Niacinamide, Saccharum Officinarum Extract/ Sugar Cane Extract, Hydroxyethylcellulose, Chlorhexidine Digluconate, Samellia Sinensis Extract/ Camellia Sinensis Leaf Extract, Benzyl Alcohol, Linalool, Panax Ginseng Extract/ Panax Ginseng Root Extract, Propylene Glycol, 2-Oleamido-1,3-Octadecanediol, Pyrus Malus Extract/ Apple Fruit Extract, Pyridoxine HCI, Geraniol, Cetyl Esters, Citric Acid, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Citrus Medica Limonum Peel Extract/ Lemon Peel Extract, Parfum/ Fragrance (FIL C33096/1) 6 i 7. Szampon wzmacniający Nutri Odbudowa 2 w 1 i zwykły, skład ten sam: Aqua/ Water, Sodium Laureth Sulfate, Disodium Cocoamphodiacetate, Sodium Chloride, Dimethicone, Glycerin, Glycol Distearate, CI 19140/ Yellow 5, CI 15985/ Yellow 6, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Niacinamide, Ribes Nigrum Oil/ Black Currant Seed Oil. Cocamide Mipa, Saccharum Officinarum Extract/ Sugar Cane Extract, Sodium Benzoate, Sodium Cocoate, Olea Europaea Oil/ Olive Fruit Oil, Salicylic Acid, Samellia Sinensis Extract, Samellia Sinensis Leaf Extract, Benzyl Alcohol, Linalool, Pyrus Malus Extract/ Apple Fruit Extract, Pyridoxine HCI, Carbomer, Persea Gratissima Oil/ Avocado Oil, Citric Acid, Butyrospermum Parkii Butter/ Shea Butter, Metylo Cocoate, Butylphenyl Methylpropional, Citrus Medica Limonum Peel Extract, Lemon Peel Extract, Hexylene Glycol, Parfum/ Fragrance (FIL C34974/1) 8. Przeciwłupieżowy antyrecydywista, Garnier, Sensitive, skład: Aqua/ Water, Sodium Laureth Sulfate, Polysorbate 21, Glycol Distearate, Cocamidopropyl Betaine, CI 19140/ Yellow 5, CI 42090/ Blue 1, Niacinamide, Cocamide Mipa, Saccharum Officinarum/ Sugar Cane Extract, Sodium Benzoate, Sodium Methylparaben, Sodium Cocoate, PEG-55 Propylene Glycol Oleate, Ethylparaben, Polyquaternium-10, Salicylic Acid, Dimethicone, Camellia Sinensis/ Camellia Sinensis Leaf Extract, Zinc Pyrithione, Menthol, Linalool, Propylene Glycol, 2-Oleamido-1,3-Octadecanediol, Pyrus Malus/ Apple Fruit Extract, Carbomer, Pyridoxine HCI, Disodium Cocamphodiacetate, Citric Acid, Methylparaben, Methyl Cocoate, Citrus Limonum/ Lemon Peel Extract, Hexylene Glycol, Parfum/ Fragrance (FIL C27280/1)
17.12.2007- Walka o zdrowe i piękne mo-hery Moja pielęgnacja-> klik!Przewodnik po olejowaniu! Profil na Endo TF, CE, obwodówka- zrobione Bieganie + Turbo Ewy Ch. Edytowane przez Narek Czas edycji: 2009-06-15 o 16:22 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:00.

? 

21.06.2014r.
chyba widziałam tam dimethicone nawet

].