![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wella Koleston Blondy
Ja juz tego nie rozumiem piszecie ze farba nie rozjasnia farby i ze nie rozjasnia odrostow to czemu jest napisane ze farba rozjasnia o kilka tonow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Farba nie rozjaśnia farby ( może rozjaśnić naprawdę minimalnie, dosłownie o 1/4 tonu - ja w ten sposób przechodzę z poziomu 8 do 9 i pewnie zajmie mi to kilka miesięcy ). Natomiast naturalne włosy jak najbardziej, zależy to od wody, którą użyjesz. Dobrze napisała morelle, że na naturalne włosy trzeba użyć wody 9%, jeśli chcesz je rozjaśnić o np. 2 tony. Na rozjaśnione włosy wystarczy woda 6%. Chyba, że coś mylę, to dziewczyny mnie poprawią. U Ciebie włosy były rozjaśniane dekoloryzatorem ( i to z rudziejącego brązu ) i prawdopodobnie nierównomiernie ( bo tak z reguły jest ), wiem po sobie, że dopiero drugie, a nawet trzecie farbowanie ujednolica w miarę kolor i powoduje, że zółto-pomarańczowe paskudztwo znika.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny bardzo was prosze powiedzcie mi jak mam sie pozbyc tego rudzielca
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja niestety Ci nie pomogę, bo nie wiem jak się pozbyć takiej rudości. Jedyne co mi przychodzi do głowy, jeśli nie chcesz ich już bardziej niszczyć to zafarbować na jakiś brąz i to z refleksem, który zgasi rudość. Ale to błędne koło, bo chcesz być blondynką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1) zafarbować ciemniejszym kolorem 2) zabarbować kolorem na tym samym poziomie z refleksem popielatym (najlepiej z pigmentem szarym i niebieskim :nr 8+1) ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- ja bym spróbowała mieszanki 8.1 + mixton 0.88 ![]() a co do kondycji włosów to zapraszam na podforum "pielęgnacja włosów" ![]()
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale dziekuje za pomoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o cement Kerastase też go używałam. Zużyłam 2x750 ml. Na początku działa super i powinien Ci pomóc. Potem jakby przestał na mnie działać. Teraz rewelacyjnie regeneruje mi włosy maska Sleek Line Stapiz lub Schwarzkopf Bonacure Repair Rescue. Trzymam kciuki, żeby włoski szybko się zregenerowały. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Hej jak na razie nic nie zmienialam. Boje sie cokolwiek klasc bo nie wiem co z tego wyjdzie
![]() ![]() ![]() Edytowane przez *milka* Czas edycji: 2010-01-20 o 11:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
BAN stały
|
hejka
![]() ja też mam doświadczenie malutkie z farbą koleston (12/11) z wodą 9%. kiedyś miałam czarne włosy po wieeeeelu zabiegach doszłam do blondu jasnego pewnie żółtego(ale co tam grunt,że już nie czarne).Gdy miałam już około 3 cm odrostów wybrałam się do fryzjera ,żeby nie męczyć już włosów rozjaśniaczem zdecydowałam się na w/w farbę a efekt.. : blond włosy i rude odrosty.rudo_żółte takie jak u osób rudych z natury(od urodzenia).nie wyglądało to rewelacyjnie...nałożono mi toner i wyszłam z salonu z całą rudą głową(co zobaczyłam w domu bo w salonie światło było takie ,że miałam wrażenie że mam na głowie blond w ciepłym odcieniu) niestety ale to był rudy i kilka osób to potwierdziło.rano położyłam srebrny pył i wyszedł zielony.myłam włosy kilka razy trochę się zmyło.zrobiłam sama dekoloryzację elgonem i pomogło trochę ,ale odrosty nadal rudawe. mój naturalny kolor to ciemny blond i chyba nie mam wyjścia tylko nadal katować odrosty rozjaśniaczem.jeszcze czysta platyna palette mi ładnie kiedyś zrobiła odrosty,ale ta farba jest mocna i nie chwalą jej tu szczególnie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie! właśnie przeczytałam forum dot. kolestonu i zastanawiam się, czy któraś z Was używała odcienia 10/1 lub 10/16 ? Przy ostatnich dwóch wizytach fryzjerka pomalowała mi właśnie jednym z tych dwóch odcieni (nie pamiętam którym) na odrost i wyszedł piekny blond
![]() ![]() Stąd pytanie do Was, czy wiecie coś na temat tych odcieni lub macie jakieś doświadczenia na swojej głowie? dodam, że fryzjerka użyła wody 9% i trzymałam ok godziny (mam bardzo ciemny mysi blond). Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mozesz wrzucic jakas fotke? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#72 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Przyczajenie
|
Pierwsze foto świeżo po pomalowaniu, drugie z lekkim już odrostem. Chyba nie widać rudości
![]() Jak ktoś malował się odcieniami z 10 niech da znać który wybrać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Przyczajenie
|
Teraz chyba prawidłowo załączyłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Kiedyś farbowałam odcieniem 12/89 ale nie rozjaśnił mi dobrze włosów, były złote, ale za to nie zniszczone NIC A NIC
![]()
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#77 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
Ja także używałam blondów z kolestonu, farbowałam naturalne włosy w kolorze ciepły ciemny blond, najpierw odcieniem 12/1-popielaty blond, nie byłam zadowolona z koloru, wyszedł żółtawy, u nasady lekko rudy, włosy po farbowaniu nie były błyszczące, ale zniszczone także nie były, stosowałam z 9% wodą. Farbowałam też odrosty odcieniem 12/11-podwójny popiel, b. jasny blond, ale także nie byłam zadowolona, stosowałam z wodą 12%. Po zmyciu farby kolor cudowny, odrost w kolorze b. jasny blond, taki jak chciałam. Ale po 3 dniach (i 2 myciach włosów) odrost zżółkł.
Być może jeśli ktoś ma włosy bardziej podatne na rozjaśnianie farbami, to będzie zadowolony. Co ciekawe włosy ufarbowane tymi odcieniami farby pięknie prezentują się na zdjęciach- blondy na zdjęciach wyglądają na czyste, bez cienia żółci ![]() Edytowane przez werca18 Czas edycji: 2010-02-10 o 09:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Rozeznanie
|
Ja właśnie zamierzam zrobić sobie włoski kolestonem 9/1 + oxydant 9%, zobaczymy co wyjdzie.
Edytowane przez Vea Czas edycji: 2010-05-11 o 14:39 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#80 |
Rozeznanie
|
już po farbowanku - jestem MEGA ZADOWOLONA z kolorku, ale fotki wkleję za kilka dni, bo mam fona w serwisie i odbieram dopiero 10 maja 2010.
Edytowane przez Vea Czas edycji: 2010-05-07 o 18:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Rozeznanie
|
jutro wkleję fotki
Edytowane przez Vea Czas edycji: 2010-06-16 o 08:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Rozeznanie
|
Wella Koleston Perfect 9/1 - popielaty rozświetlony blond + 9% oxydant ;-)))). Włoski są jasne /mam rysę na aparacie, stąd takie niebieskie przełamanie gdzieś na środku, ale w rzeczywistości kolorek jest jaśniutki i jednolity na całych włoskach/. Jak dla mnie - super farbka ;-)))
Edytowane przez Vea Czas edycji: 2010-05-11 o 18:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Rozeznanie
|
Hej, u mnie Koleston dość szybko zżókł, czego żałuję, bo farbka dobrze kryje i jest trwała. Szkoda tylko, że blondy nie zostają blondami, tylko rudzieją...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Hej, czy ktoras moze wstawic zdjecie jak wychodzi kolor 9/03? z gory dziekuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Przyczajenie
|
dziewczyny,a gdyby zmieszac 10/16 z 12/89 przy wlosach na poziomie 7 moze wyjdzie jasny zimny blond???co o tym myslicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam pytanie, może któraś się orientuje, czy można połączyć 8/1 z 8/38?? nie wyjdzie jakiś zielony kolorek czy coś. Chciałabym sam 8/1, ale nie chcę takiej szarej popieli na głowie, z kolei 8/38 jest mocno złoty, a ja chciałabym złotawy popiel.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
Czy któraś z was farbowała kolorkiem 8/03- jasny beżowy blond?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Przyczajenie
|
Cześć, miałam farbowane włosy farbą Wella Koleston, zmieszane dwa kolory 10/16 i 10/8, (zaznaczam, że kolor włosów jasny brąz) po pierwszym farbowaniu były w bardzo dobrym stanie, lśniące, natomiast dwa tygodnie po drugim farbowaniu odrostów, nagle włosy zaczęły wypadać mi garściami... nigdy dotąd nie byly w tak złej kondycji..zaczęłam brać tabletki na wypadanie włosów, ale mam wrażenie, że w żaden sposób mi nie pomagają. i nie wiem czy to przez farbę czy też może przez porę roku, która osłabia włosy. któraś z Was spotkała sie z czyms takim po koloryzacji wlosow farba wella koleston ?
Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Rozeznanie
|
Witam Was Dzięwczęta!Właśnie jestem po nałożeniu farbki koleston 7.0 nakładałam na wymytą już mieszankę majirel 8.33/7.13 chciałam spróbować koleston po tym jka poczytałam pochwały o tym,że sie nie spłukuje tak szybko jak majirel ale kurcze jakos mi te kolory które uzyskuje od jakiegos czasu nie odpowiadają więc chciałabym je troszkę rozjaśnić i myślę o jakimś blondzie z kolestonu z poziomu 8 teraz mam na całości średni blond.Proszę o radę jak znajde chwilkę to wkleje zdjęcia z efektem
![]()
![]() |
#90 |
Zadomowienie
|
Hej. A ja mam pytanie o ten kolor 8.38 lub 9.38. Zależy mi na ciepłym blondzie jednak do mojej karnacji się on nie tak do końca nadaje bo mam włosy raczej zimnego szatyna i obecnie mam londe profsejonalna 8.0 i kolor jest za złoty do mojej karnacji. Brwi szare za bardzo rzucają się w oczy. Nie lubie całkowitych popieli, bo mnie postarzają także mam pytanie czy te co podałam będą ciepłe z nutką popielu?
Edytowane przez iwonsia01 Czas edycji: 2010-12-19 o 23:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:01.