![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem leniwa...ale z tym walczę :-p
To samo chciałam napisac
![]() Ja stwierdziłam, że ten brak chęci czy motywacji na cokolwiek jest winą komputera, już od wakacji ograniczam komputer i nagle i chęci się znalazły i czas na wszystko ![]() ![]()
![]() |
#62 |
Rozeznanie
|
Rany, ale jestem zła na siebie
![]() ![]() ![]() Ja chyba przez tą jesień taka leniwa sie zrobiłam. Wychodze rano- ciemno. Wracam z pracy-ciemno. Nic, tylko spać. Facetowi kilka tygodni suszyłam głowe, że niezbędny jest mi w domu orbitrek, wtedy oszczędze na karnetach na siłownie i bede sobie ćwiczyć w domu. Yyhhyyy, poćwiczyłam może z 5 razy a teraz tylko stoi i zbiera kurz. A dupa z lenistwa rośnie. Ale od jutra koniec z lenistwem ![]()
"Jestem samolubna, niecierpliwa i trochę niepewna siebie. Popełniam błędy, tracę kontrolę i jestem czasami ciężka do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ” - Marilyn Monroe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zadomowienie
|
Musze powiedzieć,że te wszystkie seriale to jest niewolnictwo naszych czasów...Jak juz przysiądziesz przy TV,to nie odejdziesz(dobrze ze nie mam kablówki)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zadomowienie
|
masakra u mnie z tym lenistwem
![]() ![]() Z uczelni wracam przeważnie późnym popołudniem, a niekiedy i wieczorem, więc gdy wrócę już kompletnie nic mi się nie chce. A każdą wolną chwilę spędzam przy kompie ![]() Ooo dziś się zmobilizowałam i właśnie sprzątam mieszkanie (no dobra przerwę teraz mam ![]() ![]() ![]() No to wracam do sprzątania... A jeszcze nauka w planach ![]()
![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
U mnie teraz też siara,w domu byłam o 13,od 15 miałam sie uczyc słówek i potem napisac recenzje do szkoły...i niby tej recenzji bym nie musiała,ale chce iść do teatru w czwartek a na piątek mam do szkoły recenzje napisac i scenariusz, i chciałam chociaz jedna rzecz z tego zrobic,a drugą bym w nocy robiła a tak nic..i do tego teatru pewnie nie pójde,bo sie nie wyrobie,a tak chcialam...chyba sie zabije
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Konto usunięte
|
Weźcie mnie zmobilizujcie. Nie nauczyłam się dzisiaj tej historii, nie zrobiłam eseja z angielskiego, nic nie umiem na jutrzejsze 9 lekcji, a zaraz Na wspólnej, W11, YCD i sen. Będę musiała rano wstać, a że nie wstane wcześniej niż o 7 to myślę, aby nie iśc na dwie pierwsze lekcje, potem napisać spr i iśc do domu, bo nie mam najmniejszej ochoty siedziec w szkole.
![]() Zaczynam wszystko od poniedziałku. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
misja sprzątanie zakończona
![]() ![]() ![]() Ale teraz nie wyobrażam uczyć się na jutrzejszą wejściówkę ![]()
![]() |
![]() |
#68 |
Rozeznanie
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;9956097]Weźcie mnie zmobilizujcie. Nie nauczyłam się dzisiaj tej historii, nie zrobiłam eseja z angielskiego, nic nie umiem na jutrzejsze 9 lekcji, a zaraz Na wspólnej, W11, YCD i sen. Będę musiała rano wstać, a że nie wstane wcześniej niż o 7 to myślę, aby nie iśc na dwie pierwsze lekcje, potem napisać spr i iśc do domu, bo nie mam najmniejszej ochoty siedziec w szkole.
![]() Zaczynam wszystko od poniedziałku. ![]() Hehe, Ty to dobra jesteś ![]() ![]() Ja tak samo jak electric blue śpie zawsze do ostatniej chwili a później jednocześnie musze sie ubierać, myć zęby, tuszować i biegiem do pracy. Juz nie pamietam, kiedy spokojnie sobie szłam. Wiecznie biegiem, bo ciężko tyłek z łozka zwlec 10 minut wcześniej. Po dzisiejszej akcji z obiadem, a raczej jego brakiem, Tż silnie obrażony, straszy mnie, że ślubu nie bedzie, bo jako żona to już całkiem sie rozleniwie (jakby można było jeszcze bardziej niż teraz ![]()
"Jestem samolubna, niecierpliwa i trochę niepewna siebie. Popełniam błędy, tracę kontrolę i jestem czasami ciężka do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ” - Marilyn Monroe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
no chyba watek dla mnie - leniwca....
az wstyd sie przyznac ze rok studiow przebimbałam.... bo mi sie pracy niechciało szukac, a zaocznie studiuje bo niechciałoby mi sie codziennie na uczlnie jezdzic ![]() a teraz bym chętnie poszła ale jakos tak... nie wiem czego szukac albo mi sie niechce ![]() z nauką to tez cienko... jak ma byc zaliczenie/egzamin to sie ucze a tak to nic ...tylko komp i komp molly i znam tez to spanie do ostatniej chwili... a potem wszystko szybko bo trza gdzieś już wychodzic a pomyslec ze w liceum jakos 1-2 klasa to potrafiłam specjalnie wstac godzine wczesniej i jescze włosy farbowac, zjesc sniadanie itd i na spokojnie dojsc na przystanek i jeszcze czekac tam z 5min na autobus bo za wcesnie wyszłam xD
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
A ja akurat ze wstawaniem nie mam aż takich problemów jeśli wiem, że muszę wstać....gorzej jak nie muszę, bo mam wolne - to po co w ogóle wstawać skoro pod kołderką tak ciepło i miło?
![]() ![]() No i cóż...przeżyłam dzień, dzisiaj miałam kilka zajęć na uczelni (i dwa mini-kolokwia), więc nie mogłam się tak totalnie obijać. Dochodzę do wniosku, że jakbym się wszystkiego tak systematycznie i dokładnie uczyła, to chyba bym była genialna! Skoro teraz sobie jakoś w miarę nieźle radzę robiąc wszystko na ostatnią chwilę? ![]() Podsumowując: wstałam o 6. czas spędzony poza domem (uczelnia, tramwaj ![]() czas spędzony przy kompie: jakieś 2 godziny. czas przed telewizorem: jakieś 2 godziny. popołudniowa drzemka: 1,15 godziny. czas na naukę w domu:...yyy...jakieś 30 minut aby nauczyć się na ostatnią chwilę matmy (w tym 10 minut w tramwaju ![]() porządek w pokoju: brak ![]() ![]() Nie jestem nadmiernie zadowolona ![]() A w dodatku teraz muszę się już kłaść spać, bo jutro wstaję o 5:30 ![]() ![]()
Edytowane przez bura kocurka Czas edycji: 2008-12-03 o 21:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
Słuchajcie, dziś był dobry dzień dla naukowca, opłaciło się zmobilizowanie samej siebie do nauki
![]() Schodzę z kompa tak jak sobie to ustaliłam i... idę gnić na kanapie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakoś skończyłam LO ze średnią powyżej 4,0, a uczyłam się jedynie historii i WOSu. W ogóle jakoś zawsze mam więcej szczęścia niż rozumu ![]() Pocieszę Was - ja od poniedziałku do piątku wstaję o 5 ![]() BTW Egzamin 11 grudnia, a testy dalej sobie leżą na półce ![]()
![]() |
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
ojjj kocurka współczuję tak rannego wstawania, ja jutro zwlec się muszę o 6.15 (może uda mi się wstać od razu, a nie tak jak zawsze:"a jeszcze 5min", "a jeszcze minuta", a potem "o ku**a nie zdążę"
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#74 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() O 6:15 to ja już wychodzę z domu...no, prawie ![]() Dobra, to ja już się zdążyłam wyszykować do snu...jeszcze tylko pogadam przez telefon z TŻ i lecę spać ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
A ja dziś elegancko nauczyłam się na francuski, przygotowałam się do kartkówki z polskiego, skończyłam czytać książkę. I jeszcze przede mną kilka ballad Mickiewicza do przeczytania.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak zwykle nie ruszyłam polskiego, znowu sie babka bedzie drzeć:/
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
lecę do notatek i do łóżeczka, dobranoc
![]()
![]() |
![]() |
#78 |
Konto usunięte
|
Często tak robię. Albo zaśpię, szczególnie jak mam na 8 albo stwierdze, ze na końcowych lekcjach nie opłaca mi się siedzieć. Mam w szkole obowiązkowy basen, a pływam tylko 4 razy. Ale zawsze chodzę na spr. bo nie chce mi sie ich po terminie zaliczac(znowu to nie chce)
Ale źle mi jakoś strasznie nie idzie. W pierwszej LO miałam średnią chyba powyżej 4,0. Teraz co prawda będzie gorzej, ale i tak jestem lepsza, bo np. 3/4 ma zagrożenia z matmy, a ja geniusz...2. ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o wstawanie, to ostatnio czesto wyłączam budzik i mowie jeszcze chwilke. Budze się po 20 minutach albo i wiele później. Wtedy albo pierwsza lekcja się zaraz zaczyna albo zostało mi 15 minut na wygrzebanie. Wtedy biegam, robie sto rzeczy naraz, z przystanku do szkoły znowu bieg i w 15 min jestem w szkole, mimo ze droga normalnie zajmuje mi nawet 30 min. ![]() Gratuluje postępów! ![]() ![]() Edytowane przez 7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 Czas edycji: 2008-12-03 o 21:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
przylaczam sie.
moj len objawia sie kiedy naprawde musze zrobic cos waznego.. w zasadzie od listopada do tej pory... ![]() ![]() ide.. mam jutro sprawdzian z matmy i nic kompletnie nie umiem... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
ah i dotego chcialam poszukac pracy na weekendy i zapisac sie na silownie na miesiac by poprawic kondyche
![]() ![]() ciekawe czy bede nadal tak leniwa, by zrezygnowac z szukania pracy... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Również się przyłączam ... ;] niestety ...
pracuję 13 godzin dziennie, więc wiąże się to z tym, że mam bardzo dużo wolnych dni w miesiacu. Rano idę do pracy, i jest ok, natomiast kiedy następny dzień mam wolny, to potrafię wstać o 11 włączyć komputer, wziasc prysznic, umyć zęby przebrać się o godzinie ok 13 znowu w piżamę, i tak siedzieć na wizaż.pl ![]() Mój pokój zaczyna zarastać ![]()
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
ja teraz mam lenia w tyłku, bo jestem generalnie chora, dośc powaznie, przez miesiąc braąłm zastrzyki w brzuch i wogóle , mało wychodze (własciwie nie moge chodzic, bo noga mnie boli przez chorobe oczywiście) , ale mnie taki stan naprawde meczy
choć nie powiem, do sklepu w butach bez obcasów jakos chodze, ale nie codziennie, obiad gotuje, troche się ucze, ale i tak taka monotonia mnie męczy ja jestem człowiekiem aktywnym, zawsze duzo chodziłam wszedzie - mało kiedy siedziałam, w domu, a w tv ogądałam bardzo mało bo jak byłam w domu to trzeba było coś do szkoły zrobić , a to pójśc na zakupy a to na impreze randke itp nie wyobrazam sobie siedzenia kilka godzin przed kompem, albo nie robienia nic to bardziej meczy niz robienie coś mam nadzieje że szybko wyzdrowieje, i bede prowadzic taki tryb zycia jak wczesniej i wam tez zycze, abyscie ruszyły tyłeczki, bo szkoda zycia na siedzenie przed kompem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
To będę trzymać za Ciebie kciuki 11-stego
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
mi z książeczki też by się uczyć nie chciało, dlatego załatwiłam sobie płytkę z testami i ostro ćwiczyłam przez dwa dni
![]() ![]()
![]() |
#85 |
Zadomowienie
|
Witajcie Kochane Leniuchy
![]() ![]() Dołącza do Was kolejny Leń ![]() ![]() ![]() Do później ![]()
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
ja również doskonale tu pasuję, najchętniej wiecznie bym spała i obrastała bałaganem
![]() jeśli chodzi o studia - to czytam wszystko obowiązkowo i przygotowuję się na bieżąco, ale wszystko na łóżku ![]()
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem leniwa i nie potrafię się zabrać za coś konkretnego, dobrego, przynoszącego satysfakcję. Nie mam żadnej pasji, nie potrafię czemuś oddać się totalnie, kiedyś pisałam, a teraz ciężko mnie się zabrać do pisania...
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | ||||||
Zadomowienie
|
PORA NA MOTYWACJĘ!
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;9956097]Zaczynam wszystko od poniedziałku. ![]() Zaczynamy od wczoraj! Nie ma że boli! Nikt nie mówił, że będzie łatwo! ![]() ![]() Brawo ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Leniuchy, zmobilizujcie się! ![]() W pokoju bałagan straszny, ale nie mam czasu aby go akurat dzisiaj posprzątać! Zrobię to jutro po pracy - obiecuję! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Właśnie, czas na mobilizację!
![]() Przede mną nauka wosu na jutrzejszą kartkówkę. Notatki już zaczęte na lekcjach. Planowałam od września zapisać się na jogę, mamy grudzień, a z jogi nici, bo ciężko mi wyjść znowu z domu tuż po przyjściu ze szkoły. ![]()
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Oj, jak najbardziej się przyłączam do wątku. Lenistwo to chyba moja najgorsza wada. Ostatnio nie chcialo mi sie czytac ksiazki i robic referatu, wiec dostalam tylko polowe punktow
![]() Czas na mobilizacje
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:01.