![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zachodniopomorskie Panny Młode
LISTA ZACHODNIOPOMORSKICH PANIEN MŁODYCH: PM, które chcą być dopisane do listy proszone są o przysłanie daty ślubu na moje PW ROK 2010 *** SIERPIEŃ *** 7 Ptysiulka hajduczkawojtusia 14 21 chilanes 28 *** WRZESIEŃ *** 4 lejlla edyta n 11 justynaw1982 18 molly18 25 *** PAŹDZIERNIK *** 2 9 16 23 30 *** LISTOPAD *** 6 13 20 27 *** GRUDZIEŃ*** 4 11 18 25 ROK 2011 *** MAJ*** 14 qsloncu *** CZERWIEC *** 23 wika82 25[/B] mala mysz *** LIPIEC *** 16 mrowinka *** SIERPIEŃ *** 2 gwiazdeczka26 ROK 2012 *** CZERWIEC *** 30 paulinka009 BEZ DATY carolans, Sprezynkaa MĘŻATKI 2010: 15-05-2010r. - Danaeee84 22-05-2010r. - khadhija 29-05-2010r. - Diankusia 29-05-2010r. - OliwiaAnita 04-06-2010r. - olesia.b 12-06-2010r. - zunia 12-06-2010r. - Tygrysek_aa 19-06-2010r. - puchatkowa 03-07-2010r. - miziol MĘŻATKI 2009: 12-04-2009r. - madziaranew 06-06-2009r. - geri17 27-06-2009r. - ungezogeneania 04-07-2009r. - eliame 04-07-2009r. - hanka28 29-08-2009r. - motley 29-08-2009r. - kliwia 05-09-2009r. - Fasti 19-09-2009r. - kasienkakg 19-09-2009r. - Karla1983 26-09-2009r. - pomorzanka 31-10-2009r. - isabelle13 Jak kogoś pominełam to dać znać ![]() ![]()
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2010-07-13 o 12:00 Powód: aktualizacja listy PM |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Chyba nikogo nie pominelas, ale nas mało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
no mało mało, na razie tylko tyle nas się zgłosiło, ale może będzie więcej?
![]() ![]()
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Hmm albo rzeczywiście zachodniopomorskie jest takie ubogie w narzeczeństwa, panny młode i panów młodych, albo........nie wiem. Ukrywają się ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Predzej sie ukrywaja :P Bo braku slubow na bank nie ma, same wiemy ile sie sali, fotografa, zesolu szuka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
eee tam i tak jest nas sporo!
![]() ![]() Wiec wracajac do ostatnich tematow waznych dla niektorych z nas przypominam: Napiszcie jak wygladaja koszty sali i różnych formalności Ja poki co mam sale (ok230zl/os). Formalnosci jako takich jeszcze nie zalatwialam. Nauki przedmalzenskie mam zamiar robic za miesiac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
My mamy sale za 130 zl/os za 2 dni, (z dekoracja, tortem, bez napoi i alkoholu), zespół 1800 zl, fotograf znajomy, do księdza jesteśmy umówieni za 2 tygodnie, pozwolenie na ślub w innym kościele już zalatwione, mamy też zaproszenia, zawieszki i zakretki na alkohol, garnitur Pana młodego, auto do slubu, teraz wciaż szukam sukni.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Witam ponownie w wątku.
Obecnie jestem na etapie poszukiwania kamerzysty. Czy któras z Was mogłaby polecić mi dobrego i raczej niedrogiego kamerzystę? Ja mam kilka swoich typów, ale jakoś sama nie mogę się zdecydować.
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
niestety kamerzysty nie polecę, bo dobrego i do tego niedrogiego nie znam, a sami nie szukamy kamerzysty wogóle.
Co do kosztów, ja już o swoich tu wspominałam wstępnie. Teraz troszkę się zmieniło, bo zmieniliśmy salę. Wesele ma się odbyć w Maszewie. Koszt na 2010r. to: 1 sala 145-160/os. (pierwsza kwota bez poprawin, druga z poprawinami) w cenie jest dekoracja sali,tort, ciasta, owoce, apartament dla noworzeńców z jacuzzi ![]() 2 nocleg 40/os Do kupienia pozostają tylko alkohol i napoje. Dalej nie mamy nic jeszcze. Szukam intensywnie dj (lub, gdy już naprawdę nie będzie wyjścia - zespołu). No i z Panią fotograf trzeba się umówić na spotkanie.Reszta pod koniec roku lub dopiero w przyszłym. Oto nasza sala i pokoje gościnne: http://www.firmaszymczak.pl/galeria1/index.htm geri17 strasznie taniutka na Twoja sala.
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-02-06 o 18:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
chilanes a dlaczego zmieniliście salę?
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
Bardzo fajnego DJa na swoim weselu miała moja koleżanka, jak ją złapie (postaram się jak najszybciej), to napisze tutaj info o nim
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zadomowienie
|
U mnie jest 165 zl/os. - podstawowe menu, wraz z roznymi wariacjami kwota oczywiscie w gore. W tej cenie jest juz tort weselny, apartament dla nowozencow i sniadanie. Poprawiny to 50 zl/ os. Alkohol bedziemy kupowac sami, i z ciastami chyba bedzie podobnie.
I to jest najwazniejsze co mamy zalatwione. Dokumenty tak czy inaczej wazne sa tylko 3 miesiace... a slub we wrzesniu. Czy ktoras z Was moglaby napisac ile placi sie za nauki przedmalzenskie?
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
my płaciliśmy 60 (czyli po 30 od osoby) i była już w to wliczona poradnia.
![]() |
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
chilanes - super sala
![]() Zastanawia mnie czy cena ktora napisala motley za nauki przedmałżeńskie jest wszedzie taka sama czy indywidualna. Czy poza naukami przedmałżeńskimi, ceremonią w kościele jeszcze się za coś płaci w kościele w przypadku ślubu konkordatowego?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Slub bierzemy w miroslawcu ( kolo Walcza), slub na 120 osob.Za rkiestre placimy 2600zl z poprawinami(orkiestra z Trzcianki)Za kucharki 2800zl(z naszej miejscowosci)za kamerzyste+ fotograf 1000zl, dekoratorka 1500zl z dekoracjami , ksiadz 600zl sala 1000 zl( dom kultury)tort 500zl. Ja obecnie jestem w uk i tu kupilam sukienke, troche pozno sie za to zabralam bo trzy miesiace a conajmnie j trzeba 5-4m wczesniej, jeszcze tylko male przerobki. Moj przyszly maz niestety jeszcze nie ma gajerka ![]() ![]() Welon mam , podwiazke pozyczona mam, buty tez mam .jeszcze tylko bielizna ijakas bizuteria a no i jeszcze bolerko i gotowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zadomowienie
|
Teraz ja
![]() Nasza sala to ta z tymi czerwonawymi zaslonami ![]() http://www.dobosz.pl/hotel/index.php...&id=6&Itemid=7
![]() |
#77 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
taka elegancka, slicznie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zadomowienie
|
Dziekije
![]() ![]()
![]() |
#79 | ||||
Zakorzenienie
|
Bo w tej teraz mamy miejsca noclegowe dla wszystkich gości, a w tamtej pierwszej tylko dla kilkunastu osób i trzeba byłoby kombinwoać z dowozami, szukaniem noclegu, itd. A tak nikogo nie będziemy musieli zmuszać do abstynencji, każdy będzie "pod ręką", my nie będziemy musieli się zrywac z samego rana, by dojechać pożegnać gości.
Warunki trochę lepsze, sala trochę większa od tamtej w Kobylance, ceny takie same, słyszałam recenzje od osób mi znajomych, a w przypadku tej pierwszej to opinie mieliśmy tylko internetowe. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję, nam także bardzo się podoba, właściciele bardzo mili ![]() Ta moja jest "do 100 osób" - tak mówili Dobudowują obok drugą "od 100 do 150". Do tego dobudowują pokoi więcej. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-02-14 o 17:59 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
w kościele musisz zapłacić jeszcze za zapowiedzi w kościele Twoim oraz TŻ.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a gdzie w Koszalinie można tanio kupić alkohol??
Sala rzeczywiście tania ale to cena z lutego zeszłego roku i zostaje bez zmian, my dziś do księdza jedziemy a nawet dwóch. muszę mój akt chrztu wyciągnąć i do drugiego księdza tam gdzie ślub bierzemy, bo już mamy pozwolenie na ślub w innej parafii i akt chrztu mojego kochanie, wiec jak dobrze pojdzie to dzis lub jutro protokuł przedslubny spiszemy, potem tylko dostarczymy dokumnety z USC. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
dokładnie, czasem da się nawet zwrócić nadwyżkę zakupionego alkoholu
![]()
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
Dzieki w poniedziałek podzwonię po hurtowniach, a my dziś byliśmy właśnie u księdza i podpisaliśmy już protokół przedślubny, fajne pytania ksiądz zadawał
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja mam problem z fryzjerem , miala mnie czesac kuzynka ale jest wysoko w ciazy i niestety ale nie da rady, a nie kazdy chce pracowac w wielkanoc ![]() ale nie nakrecam sie za mocno , bo to bez sensu, napewno kogos znajde Prawda? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Panny
![]() Czy mogę się przyłączyc do dyskusji???? Również jestem tegoroczną panną młoda...... ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
oczywiście
![]() ![]() ![]() isabelle13 witam, kiedy ślub? skąd jesteś? Jak przygotowania? Jakie ceny? Napisz nam coś o sobie ![]()
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() Generalnie będzie to ślub kościelny ponieważ cywilny był we wrześniu 2007 Mieszkam w miejscowości przy Stargardzie i tam też odbędzie się ślub natomiast wesele w Kobylance w hotelu Wenus(ma byc ok 160 osób) Jesli chodzi o ceny: sala ok 140 zł/os.bez poprawin wliczony tort ciasta dekoracja nocleg dla mlodych czyli całkiem nieźle orkiestra 1800 fotograf 2200 nauki przedmałżeńskie 100 euro(z racji tego ze nie mieszkamy w Polsce a w parafii do której należymy w Irlandii jest tylko jeden polski ksiądz nie mieliśmy za bardzo "pola manewru"i postanwiliśmy mu zapłacic bo jak to on ujął "tyle to u niego kosztuje"-śmieszne ale jakoś to przełknełam) To chyba tyle na razie obrączki już mamy hehe to jeden wydatek z głowy ![]() Kamerzysty nie chcemy . Mam nadzieję ze bedzie dobrze bo ta organizacja na odległośc jest troszkę bardziej skomplikowana jak standardowa ![]() A może któraś z Was juz miała wesele w Kobylance?jakieś opinie?przemyślenia? ![]() pozdrawiam dziewczynki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
No nieszkodzi, przynajmniej sporo już wiemy
![]() ![]()
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Byłoby świetnie jeśli spytasz i napiszesz jaka jest jego opinia
![]() ![]() ![]() My wstępnie też mieliśmy inne plany ale została sala w Kobylance i mam nadzieje ze to dobra decyzja ![]() pozdrawiam
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.