mój kolega jest gejem.... :( - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-12-16, 16:33   #61
kennedy
Zakorzenienie

Dot.: mój kolega jest gejem.... :(

nie zachowujesz sie jak przyjaciel:/
to po 1

po 2

masz ochote niszczyc mu zycie? bo jezeli to bedzie tragedia dla jego rodzicow to juz sobie odpowiedzialas na pytanie

obym ja nie miala takich ^przyjaciol^
a dodatkowo dodam od siebie ze jezeli nie on ci powiedzial to daj sobie spokoj bo to tylko plotka moze byc
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-16, 19:03   #62
Signomi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
I gdzie tu porblem??? Czy to coś strasznego, przerażającego, obrzydliwego, że on jest gejem?
Dlaczego chcesz o ty wszystkim rozpaplać? Decyzję o coming-oucie zostaw jemu.

jeżeli chcesz się przydac, to go po prostu wspieraj i akceptuj takim jak jest.
wyjelas mi to z ust ;p
Stary 2008-12-16, 22:49   #63
..::anvastra::..
Zadomowienie

matko napisalas to takim tonem jakbys sie dowiedziala ze kogos zabil

rozumiem jakbys sie chciala az tak mieszac w nie swoje sprawy jesli cosby mu zagrazalo a powiedzienie o tym rodzicom mialo mu pomoc, albo jakby robil cos zleego i mowiac o tym komus miala bys kogos uratowac itd itp

rodzice pewnie predzej czy pozniej sie dowiadza, jak bedzie gotow to powie

jesli ty nie potrafisztego zaakceptowac to skoncz znajomosc bo z takiej przyjaciolki to on i tak pozytku mial nie bedzie
..::anvastra::.. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-17, 00:24   #64
weronika866
Raczkowanie

1. nic nie wiedzialam ze opowiada ludziom ze jestesmy razem wiec nie ma mowy o adorowaniu albo o tym ze mi sie to podobalo, dowiedzialam sie przypadkiem ze oklamuje znajomych, co pozniej przyczynilo sie do powaznych klotni w moim zwiazku wiec mam prawo miec pretensje
2. nie jestesmy przyjaciolmi, nasi rodzice sie przyjaznia i jego rodzice sa mi bliscy, nie on sam, dlatego tym bardziej uwazam ze jego angazowanie mnie w swoje problemy bylo nie na miejscu
3.tak, to bedzie dla jego rodzicow tragedia bo znam ich zdanie na takie tematy
4. nie, nie zamierzam z tym poleciec do nich i rozpowiedziec, napisalam ten watek poniewaz ciazy mi to i zaluje ze o tym wiem, czuje sie zle kiedy rozmawiam z jego rodzicami ukrywajac tajemnice a napisalam ten watek tylko po to aby zapytac co obietywnie sadza inni ludzie na ten temat, nie tylko aby zapytac co z ta wiedza zrobic ale przede wszystkim zeby dostac troche slow zrozumienia poniewaz jest to dla mnie szok, byc moze kazda z was przezywala to juz wiele razy i wiele razy ukrywala taka tajemnice wiec normalka, ja sobie z tym srednio radze i mam do tego prawo.
w zwiazku z tym ze zostalam jedynie zaatakowana tutaj, i w zadnym wypadku niezrozumiana, dziekuje za wszystkie cenne rady oraz ataki, kpiny itp. wystarczy.
weronika866 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-17, 00:26   #65
weronika866
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
Nie zrozumiałyście intencji autorki watku. Tu nie chodzi o orientację seksualną znajomych tylko o NEWSA! "O rany, rany, ale mam niusa, az mam mokro w gaciach. Wybuchne jak komus nie powiem. Powiedzcie, moge powiedziec? No bo ja nie moge... Ale nius! Wielka będe świnia jak wszystkim powiem? Za to będę cool, mając takie niusy"
wysmiewanie to tez nie byl cel mojego watku. jednak mysle ze twoja odpowiedz najlepiej swiadczy o tobie.
weronika866 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-17, 00:50   #66
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika866 Pokaż wiadomość
bede pisac zwiezle. tak jak w tytule dowiedzialam sie ze moj kolega jest gejem, w dodatku lubi przebierac sie za kobiete, wiem to na 100%, to sprawdzona informacja, znamy sie od wielu lat, nasi rodzice sie przyjaznią, nie wiem co mam z ta wiedzą zrobic, czuje sie z tym okropnie, wydaje mi sie ze duzo osob to podejrzewa jednak chyba nikt nie wie tego napewno, jego rodzice malo wiedza o tym co on robi na codzien,znajomi widza ze jest cos nie tak ale to tez tylko podejrzenia. czuje sie zobowiazana cos zrobic dlatego ze znam jego rodzine i czuje sie okropnie rozmawiajac z nimi i ukrywajac to, oni sa mi bardzo bliscy wiem ze przezyliby tragedie gdyby sie dowiedzieli a z drugiej strony nie mam sily juz tego ukrywac ze wiem.... czy jest jakis sens wtracac sie, ostrzec ich ze ich syn dziwnie sie zachowuje, czy powinnam ?
Piszesz co najmniej jak bys sie dowiedziala, ze kogos zabil i zwloki trzyma w tapczanie
Homoseksualizm to nie przestepstwo, jezeli tylko ci faceci, z ktorymi ma intymne relacje tez tego chca to w sumie nie bardzo jest sie czego przyczepic.

Podobac sie nie musi - mi sie cos takiego nie podoba, ale w koncu nie dla mnie te sukienki zaklada. Powodow do rwania szat nie widze, do czucia sie zobowiazanym do czegokolwiek w zwiazku z powyzszym faktem tez nie.

Powiedziec czy nie? Wszystko jedno w zasadzie, rob jak uwazasz.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-17, 01:34   #67
Pani Elektryk
Raczkowanie

Cytat:
bede pisac zwiezle. tak jak w tytule dowiedzialam sie ze moj kolega jest gejem, w dodatku lubi przebierac sie za kobiete, wiem to na 100%, to sprawdzona informacja, znamy sie od wielu lat, nasi rodzice sie przyjaznią, nie wiem co mam z ta wiedzą zrobic, czuje sie z tym okropnie, wydaje mi sie ze duzo osob to podejrzewa jednak chyba nikt nie wie tego napewno, jego rodzice malo wiedza o tym co on robi na codzien,znajomi widza ze jest cos nie tak ale to tez tylko podejrzenia. czuje sie zobowiazana cos zrobic dlatego ze znam jego rodzine i czuje sie okropnie rozmawiajac z nimi i ukrywajac to, oni sa mi bardzo bliscy wiem ze przezyliby tragedie gdyby sie dowiedzieli a z drugiej strony nie mam sily juz tego ukrywac ze wiem.... czy jest jakis sens wtracac sie, ostrzec ich ze ich syn dziwnie sie zachowuje, czy powinnam ?
to co piszesz jest na zasadzie : a moj kolega ukradl mamie 5 zl z portwela, nie mam sily juz tego ukrywac, wiem ze rodzice jego bardzo by to przezyli jak myslicie mam im o tym powiedziec ? czy lepiej sie nie wtracac ?
jego zycie jego wola... zachowujesz sie tak jak by byl kims innym, gorszym...

Edytowane przez Pani Elektryk
Czas edycji: 2008-12-17 o 01:54
Pani Elektryk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-17, 09:23   #68
lookbook
Raczkowanie

Ok ciężko Ci z tą wiedzą, właściwie poniekąd to rozumiem, nawet doskonale rozumiem, bo jak powiedziałam swojej Przyjaciółce o sobie, to ze 3 tygodnie trawiła w sobie tę informację. Ludzie różnie reagują, ale to żadna tragedia. A teraz jesteśmy jak Siostry, bo powierzyłam Jej największą "tajemnicę" swojego życia. Ona zna moją Mamę, traktuje Ją jak swoją Mamusię i na początku było Jej ciężko spotykać Ją i ciągnąć rozmowę o mnie, ale teraz jest luz. Jak moja Mama się pyta: "A czemu Lookbook nie ma chłopaka?" to moja Przyjaciółka jakoś już nie ma gardło-ścisku by coś sciemniać - po prostu unika wypowiedzi ;-)

Ale skoro to nie jest Twój Przyjaciel to po co się gorączkować? To, że nosi damskie ciuszki wieczorami to super, widziałam występy Drag Queen i są świetne, jeśli to Jego pasja to brawo Myślę, że większym powodem do zmartwień byłoby to, że nie zmienia majtek i dłubie w nosie ;-)

A jeśli swoimi kłamstwami "o Was" nabrudził Ci w Twoim związku to wydaję mi się, że swoją uwagę powinnaś skupić właśnie na tym, wytłumaczyć Mu to, porozmawiać, bo bycie Drag Queen i gejem to nie jest żadna tragedia, dasz radę! powiedziałam ja- lezbijka
lookbook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-17, 09:39   #69
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: mój kolega jest gejem.... :(

Cytat:
1. nic nie wiedzialam ze opowiada ludziom ze jestesmy razem wiec nie ma mowy o adorowaniu albo o tym ze mi sie to podobalo, dowiedzialam sie przypadkiem ze oklamuje znajomych, co pozniej przyczynilo sie do powaznych klotni w moim zwiazku wiec mam prawo miec pretensje
Ja myślę, że na ten temat powinnaś z nim porozmawiać. Nie musisz przecież poruszać tematu jego orientacji. Możesz powiedzieć, że doszły cię słuchy, iż opowiada jakobyś była jego dziewczyną. Powiedz, że sobie tego nie życzysz ponieważ jesteś w związku i jeśli on tego nie zaprzestanie to wyciągniesz konsekwencje. Takie jego zachowanie jest bardzo krzywdzące w stosunku do twojej osoby.

Cytat:
2. nie jestesmy przyjaciolmi, nasi rodzice sie przyjaznia i jego rodzice sa mi bliscy, nie on sam, dlatego tym bardziej uwazam ze jego angazowanie mnie w swoje problemy bylo nie na miejscu
Wydaje mi się, że co do tej kwestii to nie powinnaś wtrącać się w ich wewnętrzne sprawy rodzinne. To, że twoi rodzice się z nimi przyjaźnią nikogo nie upoważnia do ujawniania jakichś brudów. Ja osobiście wolałabym, żeby znajomi, nawet bliscy nie informowali mnie o tym, że mam jakieś rodzinne problemy. Być może oni o tym wiedzą lub podejrzewają, może mają nadzieję, że inni tego nie wiedzą/nie widzą? Tego nie wiemy, lepiej to zostawić jak jest.

Cytat:
4. nie, nie zamierzam z tym poleciec do nich i rozpowiedziec, napisalam ten watek poniewaz ciazy mi to i zaluje ze o tym wiem, czuje sie zle kiedy rozmawiam z jego rodzicami ukrywajac tajemnice a napisalam ten watek tylko po to aby zapytac co obietywnie sadza inni ludzie na ten temat, nie tylko aby zapytac co z ta wiedza zrobic ale przede wszystkim zeby dostac troche slow zrozumienia poniewaz jest to dla mnie szok, byc moze kazda z was przezywala to juz wiele razy i wiele razy ukrywala taka tajemnice wiec normalka, ja sobie z tym srednio radze i mam do tego prawo.
To jasne, że dowiedziałaś się czegoś, czego wolałabyś nie wiedzieć bo ani to twoja sprawa, ani to twój problem. To mniej więcej tak samo jak dowiedzieć się, że sąsiadka zdradza męża - ani mu o tym powiedzieć, ani co... i taka głupia sytuacja. Sądzę jednak, że powinnaś starać się o tym nie myśleć, nie nakręcać się w tym temacie, szczególnie podczas rozmowy z jego rodzicami.

W sumie to tak na prawdę nie wiadomo jakiej on jest orientacji, to wie tylko on sam, poza tym mimo, że nie cierpię homoseksualizmu to jednak uważam, że preferencje seksualne są bardzo osobistą sprawą i nawet nie wypada o czyichś upodobaniach rozmawiać z postronnymi osobami.
Stary 2008-12-17, 13:42   #70
..::anvastra::..
Zadomowienie

Cytat:
w zwiazku z tym ze zostalam jedynie zaatakowana tutaj, i w zadnym wypadku niezrozumiana, dziekuje za wszystkie cenne rady oraz ataki, kpiny itp. wystarczy.

gdyby chodzilo tylko o przywiazanie i poczucie obowiazku i szczerosci wobec jego rodzicow to wogole nie wspominalabys w watku o tym ze mialas przez niego problemy itd.
piszesz ze nie jest twoim przyjacielem, nie czujesz sie zobowiazana dochowac tajemnicy wobec niego bo nie jest twoim przyjacielem itd wiec widac zdajesz sobie sprawe z tego ze mowiac im o tym zaszkodzisz mu i ze nie bedzie to dla jego dobra
wiec chyba podswiadomie albo i swiadomie chcesz sie odegrac za ta akcje ktora ci zrobil i masz teraz do tego okazje :/
a jakby byl twoim przyjacielem i prosil cie o dochowaniee tajemnicy to tez bys sie zastanawiala?
jak dla mnie to jest za powazna sprawa (tym bardziej jesli mowisz ze dla jego rodzicow to bedzie tragedia) zebys sie wtracala tylko po to zeby sobie ulzyc albo sie odegrac
chyba ze swiadomosc nieszczerosci wobec przyjaciol twoich rodzicow ciazy ci tak strasznie ze grozi ci zalamanie nerwowe/depresja/choroba psychiczny to jasnne ulzyj sobie
..::anvastra::.. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-18, 10:40   #71
lookbook
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ..::anvastra::.. Pokaż wiadomość
albo i swiadomie chcesz sie odegrac za ta akcje ktora ci zrobil i masz teraz do tego okazje :/

też o tym pomyślałam - nie pochwalam robienia sobie na złość! Bo to może trwać wiecznie! wg mnie ROZMOWA i jeszcze raz ROZMOWA!
lookbook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-19, 00:18   #72
solenizantka100
Raczkowanie

To co napisałaś jest bulwersujące nie rozumiem jaki masz z tym problem skoro napisalas ze się przyjaźnicie to czemu skoro tak cię to męczy nie porozmawiasz z nim przecież żyjemy w xxi wieku i wydawało mi się że tolerancja jest już bardziej powszechna niż kiedyś przecież to jest jego życie i jego wybór skoro przebiera się za kobietę to znaczy tylko tyle że to go kręci, podoba mu się taki styl a że jest gejem? I co z tego? Lepiej żeby był szczęśliwy jako gej niż nieszczęśliwy jako ten który udaje heteryka nie rozumiem problemu a co do rodziców uważam że nie powinnas się wtrącać w jego decyzje i wybory, kurcze przecież to jest tak samo normalne jak to że tobie podoba się ten a nie inny facet i to co tu napisałaś świadczy tylko o tym że masz jeszcze bardzo nikłą wiedzę w tym temacie. Przykro że jest jeszcze tyle ludzi jak ty a ludzie którzy mają inne poglądy seksualne muszą się z tym ukrywać przez takich jak ty!
solenizantka100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-20, 01:42   #73
aallusiaa
Raczkowanie

On jest gejem [ i niech sobie będzie ] a Ty jak dla mnie jestes egoistką. Sama napisałaś, że chcesz jakby wyrzucić z siebie to czego się dowiedziałaś. Miło, że jestes w stanie być może zniszczyć komuś życie ingerując w czyjeś sprawy po to aby sobie ulżyć. Nie lubie takich ludzi.
Stary 2008-12-20, 11:03   #74
anulencja
Raczkowanie

nie masz prawa sie w to mieszac ... mam brata ktory jest gejem niektorzy zaufani wiedza i milcza bo nie chca by mial przykrosci w swoim zyciu(nikt nie ma dylematu takiego jak Ty)..milczy tez jego matka ktora ukrywa to przed swoim mezem.. tu ona moze zle sie czuc gdyz wujek w kazdej napotkanej pannie widzi potencjalna synowa a ciotka nie chce awantury milczy wiec .. od momentu kiedy wie nic w jej reakcjach z synem sie nie zmienilo jak jej powiedzial ciotka powiedziala ze podejrzewala.. My kobiety chyba jestesmy bardziej wrazliwe i jestesmy w stanie jakos zaakceptowac ta prawde.. dla mezczyzny to cios zwłaszcza jesli chodzi o syna no ale swiadomosc ludzka rosnie i miejmy nadzieje ze niebawem nie bedzie to dla nikogo problemem!!! A Ty Milcz.. pozdrawiam
anulencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-29, 18:43   #75
milk
Rozeznanie

moj tez i nigdy mi to nie przeszkadzalo w ogole nie widze roznicy co ciebie to obchodzi ? nie wiem jak mozna tak myslec. Ja mojego kumpla uwielbiam i to zemoge z nim poplotkowac o ciuchach i facetach. powinnas sie wstydzic i to on powinen przemyslec wasza znajomosc nie ty.
milk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-30, 14:09   #76
starfall
Rozeznanie

Ja z kolei dowiedziałam się całkiem niedawno, że mój brat cioteczny jest gejem... Na początku szok, niedowierzanie, setki pytań "dlaczego". to była pierwsza reakcja. Ale później jak już ochłonęłam to stwierdziłam że kurcze, przecież to tak naprawdę niczego nie zmienia w naszych relacjach. Nadal jest moim bratem i nadal go kocham. A skoro on woli facetów i jest dzięki temu szczęśliwy to w czym problem? Wiesz mi, że moja ciotka jest bardzo..hmm... konserwatywna jeśli chodzi o te sprawy. Mój brat jej nie powiedział, sama go nakryła jak całował się z "kolegą" w pokoju. Na początku było ciężko ale w końcu i ona pomału zaczyna może nie akceptować, ale uczyć się z tym żyć.
Dlatego Twoje, być może dobre chęci są nie na miejscu w tak ważnej i delikatnej sprawie.
Turbo Spalanie: 5
Skalpel: 3
Mel B pośladki/brzuch/nogi: 4/4/1
Mel B trening całego ciała: 1
boczki z Tiffany: 3

starfall jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-30, 16:34   #77
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

nie mow jego rodzicom...bo napytasz sobie biedy kochana..niech tam przebiera ssie w co che i sypia z kim tam chce..zajmij sie swoim zyciem..tak bedzie najlepiej dla ciebie

...noszę twe serce z sobą (noszę je w moim sercu).

aniko 23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-30, 22:05   #78
Malla
Nie depcze krokusów

Weronika866 - on jest gejem, a Ty jesteś SINGIELKĄ, dramat! Pewnie nikt Cię nie chce, jesteś gruba i brzydka, a przebierasz się w worki po ziemniakach. Czy Twoi rodzice to wiedzą?

Żartowałam oczywiście.

Nie znam go, ale myślę, że nie zasługujesz na tę znajomość. Zostaw go w spokoju i zajmij się swoimi sprawami.

Pisała to Malla, pracująca z gejami (jak "tańcząca z wilkami", heh) i lesbijkami i nieraz słysząca hasła typu "a nie wygląda".
Stary 2009-01-30, 22:51   #79
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem,dlaczeggo uważasz,że masz taki obowiązek.
jak byś się czuła,gdyby on opowiadal twoim rodszicom z kim ty sypiasz i co robisz.
wątpię,że ty jestes idealna i swięta.

jego życie intymne jest jego sprawą.

taki człowiek nie jest gorszy,jest poprostu inny.

zajmij się swoimi problemami,on zajmie się swoimi.jemu i tak jest ciążo.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-30, 23:47   #80
onemi
Rozeznanie

troche to dziwne...co niby mialabys zrobic? powiedziec o wszystkim jego rodzicom? po co? on sam powinien to zrobic, ale dopiero wtedy, kiedy bedzie czul sie na silach aby podjac taka decyzje. Skoro jestes z nim w przyjazni to czemu on sam Ci o tym nie powiedzial? lub czemu sama bezposrednio jego o to nie zapytasz? Dla mnie najwazniejsze jest, zeby moi przyjaciele byli szczesliwi, obojetnie czy chcieliby byc heteroseksualni czy homoseksualni...orientacj a i upodobania nie sa najwazniejsze i decydujace o czymkolwiek.

Od 5.01.2010 :
66,7kg wrrrr 65..64..63..62..61..60..59..58..57.. i -->

Edytowane przez onemi
Czas edycji: 2009-01-30 o 23:49
onemi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-30, 23:51   #81
Bawitching
Zadomowienie

ehh... to stary temat. ciekwe jak postapila autorka watku. szkoda, ze nie napisala.
Bawitching jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-31, 00:27   #82
eyo
Zakorzenienie

eee chyba nie taki "stary"... stare tematy to dla mnie rok mają

a co do tematu :
moja pierwsza myśl - no i co z tego, że jest gejem ? Nic. W tej chwili nic - bo nikt go nie osądza, bo nikt go nie wytyka placem, bo nie ma kłótni w rodzinie.. i zapewniam Cię, że dla Ciebie, dla jego rodziny, i przedewszystkim dla niego pozostanie lepiej jeżeli dalej nic z tego nie będzie wynikać.

Na pewno nie jest mu lekko a dodatkoe obciążenie, spojrzenia ( bo nie wszyscy rozumieja...) nie są mu potrzebne.

Zresztą czy ktokolwiek biegnie do rodziców z informacją, że ich dziecko jest homoseksualne ? Szczerze zaleciało nieco z pierwszego postu niezbyt miłym nastawieniem autorki do gejów - i lepiej by było gdyby autorka zachowała dla siebie swoje inofrmacje i swoje uprzedzenia zamiast dostarczać komuś i tak w trudenj sytuacji ( bo w nieprzyjaznym społeczeństwie) dodatkowych zmartwień podytktowanych jej własnymi problemami z akceptacją... Daj mu żyć tak jak on chcę i mu na pewno nie niszcz tego życia. To do ciebie bedzie mial potem pretensje - chcesz tego ?

no mam nadzieje ze slowo tajmenica mialo tu znacznie..

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-31, 00:41   #83
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez l_v Pokaż wiadomość
i gdzie tu porblem??? Czy to coś strasznego, przerażającego, obrzydliwego, że on jest gejem?
Dlaczego chcesz o ty wszystkim rozpaplać? Decyzję o coming-oucie zostaw jemu.

Jeżeli chcesz się przydac, to go po prostu wspieraj i akceptuj takim jak jest.

zgadzam sie

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-31, 00:50   #84
Bawitching
Zadomowienie

wiesz, jak ktos jest wychowany w przekonaniu, ze bycie gejem to choroba psychiczna i skaza to takie zachowanie jest normalna reakcja. wyobraz sobie, ze twoj znajomy jest smiertelnie chory i ukrywa to przed rodzina. co chcesz zrobic? powiedziec jego rodzinie, aby przygotowali sie na najgorsze

ja mam przyjaciela geja i uwazam, ze jest swietnym facetem.
Stary 2009-01-31, 00:50   #85
Bawitching
Zadomowienie

dubel
Stary 2009-02-15, 15:15   #86
tak
Zakorzenienie

Uważam, że to jego własna, osobista sprawa. I wcale dla jego rodziny nie musi być to tragedia. I nie powinnaś się wtrącać.
tak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości