![]() |
#61 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie nastolatki.
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#62 |
Rozeznanie
|
cwiczeniami tez sie zajmuje ;p staram sie cwiczyc jak najwiecej i robie to systematycznie ;D co dziennie ( czasem co 2 dni) ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Jest jest. Nawet przy powroceniu do normalnej diety obumarly mozg nie odrosnie....
![]() |
![]() |
#64 |
Rozeznanie
|
najpierw popatrz na siebie a pozniej obrazaj kogos ... osoba inteligentna nie powiedzialby drugiej osobie obrazliwych rzeczy... i bardzo Cie prosze nie obrazaj mnie ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Przyczajenie
|
Przestańcie się kłócić. Wzajemne obrażanie nie ma sensu. Majeczko postaraj się, aby twoja dieta miała nie mniej niż 1500 kcal- to dużo, ale w tym wieku i przy tym wzroście i tak powinnaś chudnąć (chociaż moim zdaniem dalsze chudnięcie jest bez sensu, no ale cóż, przecież Cię do jedzenia nie zmuszę...). Nie wiem, co Ci się najbardziej w sobie nie podoba, że chcesz dalej chudnąć. Wystający brzuch? Tu pomogą tylko ćwiczenia i utrzymywanie odpowiedniej postawy. Czy może biodra? Tu bywa trudniej, ale zawsze "coś" się wymyśli.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Rozeznanie
|
ja tez sadze ze ciagle klutnie nie maja najmniejszego sesu ale niestety niektorzy lubia obrazac innych ....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Rozeznanie
|
ale mi sie msutno zrobilo masakra ... jestem gruba jak prosiak ;/ moj kochany na pewno patrzy na mnie z nieba i sie smieje z waleczkow na brzuchu...;/ tesknie za nim .....;( wiem ze pisze nnie na temat bo watek jest o czym innym ... przeprazam ale tak ciezko jest przezwyciezyc tesknote...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Wtajemniczenie
|
Mam właśnie bardzo podobny problem jak Streethoney. Też mam 15 lat i 160 cm wzrostu a ważę już od kilku miesięcy ok 68 kg.
Od 4 dni robie a6w, jak mam czas to któreś z 8 min. Nie zakładam osobnego wątku, tylko podepnę się pod ten ![]() ![]() zależy żeby odchudzić całe ciało i chcę to jakoś równomiernie rozłożyć. mam taki masażer z pasem masującym i mogę nim trochę powalczyć z fałdkami pod pępkiem, które znikają troszkę trudniej ![]() staram się zmienić sposób odżywiania ale stopniowo. mam 3 h wfu w tygodniu. bardzo mi zależy, żeby schudnąć chociaż do 60 kg. zastanawiam się, jakie ćwiczenia stosować, doradźcie mi może coś fajnego ![]() a tak to bardzo lubię jeździć na rolkach i na rowerze ale na to jeszcze trzeba będzie poczekać kilka miesięcy ![]() a i jedno pytanko- jak robię a6w to ma znaczenie, że sobie zrobię przerwę xD ? bo jakoś dzisiaj coś mi przeszkodziło i zrobiłam najpierw dwie serię a trzecią po jakichś 10 minutach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Madziolaxd, zwracaj uwagę na to, jak jesz, bo nadwaga jest albo wynikiem choroby (i wtedy trzeba iść do lekarza), albo nieprawidłowego odżywiania (i wtedy trzeba zmienić sposób odżywiania).
Podstawowe wskazówki to dużo białka, dużo warzyw i obowiązkowo zdrowe tłuszcze. Co najmniej raz dziennie pełnoziarniste produkty w niewielkiej ilości typu kasze, pieczy wo z mąki z grubego przemiału itp. Oblicz swoje zapotrzebowanie kaloryczne i staraj się jeść o 10% mniej niż ono wynosi. Jesz jeden niewielki pełnowartościowy posiłek co ok. 3 godziny. Kolację na godzinę przed snem w postaci małego posiłku o przewadze białka, najlepiej kazeiny. Co do ćwiczeń, to proponowałabym odpuścić hulahop i aerobiczną 6, a wziąć się za bieganie i lekki trening siłowy na całe ciało. Albo rower - jak już go masz, to na pewno szybciej przyniesie efekty niż kręcenie hh. Nie wiem, jakie ćwiczenia macie na wf, ale warto 2-3 razy w tygodniu robić lekki trening siłowy, choćby z wykorzystaniem ciężaru własnego ciała. W sumie to w Twoim wieku dowolny sport regularnie uprawiany powinien przynieść dość dobre efekty - gra w koszykówkę, pływanie itp. też ![]()
![]() |
#70 |
Wtajemniczenie
|
dzięki
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zadomowienie
|
hm, ja w sumie niby ważę dobrze, ale wyglądam po prostu źle.
mam 182 cm wzrostu, i ważę 67 kg. chciałabym schudnąć z brzucha od pepka w dół i z ud, łydek, pozbyć się boczków... ogólnie schudnąć do 60 kg... ale nie bardzo wiem jak to zrobić, bo dużo jem i nie mam silnej woli ogólnie... jedyne co naprawdę lubię to chodzenie z psem na codzienny spacer ;D wieczorkiem. a jakie ćwiczenia w domu mogę robić?
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Nie radzę Ci zrzucać tych kg, de em, mam 178 cm wzrostu i "lekki kościec", więc waga 60 kg i poniżej nie jest mi obca
![]() Wydaje mi się, że powinnaś raczej zadbać o wymiary, odżywiać się odpowiednio i zacząć trening siłowy, żeby umięśnić ciało - waga wtedy zostanie taka sama albo lekko pójdzie w górę, ale jestem pewna, że będziesz lepiej wyglądać. Jeśli rzeczywiście masz za dużo tkanki tłuszczowej, to jest na to taka rada, że robisz na zmianę cykle masowe i redukcyjne i po jakimś czasie dochodzisz do ideału ![]()
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
skoro tak mówisz...
![]() ale to znaczy że ważym mniej niż 60 kg? ![]()
![]() |
#74 |
Przyczajenie
|
O! I jeszcze jedno co do brzucha- nawet szczupłe osoby mogą mieć odstający brzuch, ponieważ:
a)mają za słabe mięśnie brzucha i nie utrzymują one wnętrzności (przede wszystkim jelit i żołądka) tak, gdzie ich miejsce, czyli w jamie brzucha b)cierpią na wzdęcia c)mają rozciągnięty żołądek, bo zamiast kilku małych posiłków, jedzą np. 2 wielkie d)mają mocne mięśnie brzucha, ale z nich nie korzystają i nie utrzymują prawidłowej postawy ciała PS. Bardzo fajne ćwiczenia znajdziecie na ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przed 30-stką ważyłam ok. 56-58 kg standardowo i jak patrzę na swoje zdjęcia, to wydaje mi się, że wyglądałam okropnie - jak szkielet, coś w rodzaju anorektycznych modelek. Potem przytyłam stopniowo, a jeszcze potem zaczęłam treningi siłowe i waga jest od kilku lat na poziomie 62-65 kg właśnie. Przynajmniej tak mi się wydaje, bo ważę się ze 3-4 razy w roku ![]() W zeszłym roku spadło mi kilka kg ze zmartwienia i ważyłam gdzieś tak ok. 60 - wyglądało kiepsko. Ale wiadomo, to rzecz gustu. U mnie efekty koljenych cyklów redukcja / masa są takie, że (jak się postaram ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#76 |
Zadomowienie
|
yhym... nie wiem no. wszyscy mi mówią że dobrze wyglądam, ale ja twierdzę inaczej...... ciągle mi się wydaje że jestem gruba... a chcę być chuda
![]()
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
A jakie masz obwody (talia, udo, biceps)? Mierzyłaś kiedyś procent tkanki tłuszczowej?
![]() |
#78 |
Zadomowienie
|
talia 74cm
pas 88cm udo w najszerszym miejscu 52 cm biceps 27 cm niee, nie robiłam, nawet nie wiem co to jest ![]()
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Pomiar tkanki tłuszczowej robi się albo takimi urządzeniami elektronicznymi, które wysyłają jakieś impulsy elektromagnetyczne czy ultradźwięki - wprowadzasz dane (wiek, płeć, wzrost) i trzymasz palcami płytki przewodzące. Są na siłowniach, w aptekach, sklepach sportowych itp. Albo można zmierzyć wg wzorów, są z necie różne kalkulatory, tylko tam dużo wymiarów trzeba podać. Poziom tłuszczu to dużo lepszy wskaźnik niż np. BMI, pozwala dość miarodajnie określić, czy mamy coś do zrzucania czy nie.
Wymiary mamy dość podobne, tylko ja mam w udzie 56 ![]() A w talii obecnie 72 ![]() ![]() A pas to gdzie mierzysz? Ja mam na wys. pępka 84 cm. Biceps też 27 ![]() Przy obecnej wadze 65 kg wychodzi mi poziom tłuszczu 23,2% ![]() Wróciłam na siłownię przed świętami po prawie 2 m-cach przerwy, biorę się za siebie ![]() ![]() ![]() Zawsze się najbardziej boję, że mi spadną cm z rąk i piersi, a to by było totalną porażką, bo i tak dość mizernie wyglądają...
![]() |
#80 |
Zadomowienie
|
pas mierze w pępku, może to nie jest dokładne określenia pasa, bo się nie znam, no ale w pępku najłatwiej.
na siłownie chodziłam jakiś rok temu, niesystematycznie. chciałabym teraz zacząć, często dość, ale nie mam pieniędzy... chodzę na pieszo do szkoły i z powrotem, w jedną stronę jest ok. 1,5 km, czyli nie dużo, ale zawsze coś. i teraz z psem wychodzę też na spacery, ok 2km na razie, bo pies mały jest. na rowerze jeździłam w lato. nie widziałam żadnych efektów... może przez to że sporo jadlam i słodycze były mi obecne cały czas ;D na pewno dlatego ![]() pół roku temu ważyłam 76 kg, schudłam do tych 67. nie wiem jak, mniej jadłam, gdy mam poszła do szpitala, potem jadłam normalnie a waga spadała... nie wiem jak ![]() też się boję że stracę cm w biuście, ponieważ mam maleńki, chociaż nie wiem, mając 15 lat, i gdy on cały czas rośnie, można stracić cm? ![]() z tymi ćwiczeniami to nie wiem... wiadomo, przydałyby się jakieś mięśnie, ale wtedy ta waga by wzrosła i bym się pewnie znów dołowała... tak już mam... nie wierzę w siebie i ciężko i się zaakceptować...
![]() |
#81 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() w talii wiecej bo po dwoch duzych ciazach skora nie chce sie skurczyc ![]() pas 86 udo 52 (dla mnie za szczuple, musze popracowac nad miesniami) biceps 27 ![]() ![]() wzrost 172, waga 64-65 kg ale BF tragiczny ok 30% ![]() w ubraniu uwazam ze jest ok ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Rzabbko, ja bym Ci te parę cm z ud oddała chętnie, bo mam spodnie na 54 i to jest mój cel. Mięśnie mi na razie toną gdzieś głęboko w tłuszczu
![]() de em, mi się wydaje, że powinnaś zacząć po prostu regularnie uprawiać sport. Jasne, że najbardziej zauważalne efekty dał by trening siłowy (lekki, bo w wieku 15 lat nie należy przesadzać z ciężarami, może na początek obwodowy z niewielkim obciążeniem), ale jeśli siłownia Cię niespecjalnie pociąga, to się nie zmuszaj, bo wcześniej czy później Ci się znudzi. Lepiej wybierz coś, co Cię wciągnie, cokolwiek, co polubisz i będziesz to robić regularnie (3-4 razy w tygodniu). Chodzenie do szkoły 3 km i spacery z psem - sorry, ale to jest aktywność dla emeryta o kiepskim stanie zdrowia w dodatku, a nie nastolatki ![]() Wydaje mi się, że jeśli będziesz się zdrowo odżywiać (bez słodyczy, napojów dosładzanych, innych przetworzonych produktów, z odpowiednią ilością białka, zdrowych tłuszczów i produktów pełnoziarnistych), to jakikolwiek sport do tego spowoduje, że schudniesz ![]() ![]()
![]() |
#83 |
Rzabbocop
|
Midi chetnie pod warunkiem, ze to 2 cm miesni
![]() bo ja mam teraz takie chude oble parowy bez kształtu (ble) Tak mysle, ze zwiekszenie aktywnosci, troche treningu silowego, przypilnowanie proporcji w diecie daje lepsze wyniki jesli chodzi o wyglad, niz odchudzanie. Widze po sobie, co z tego ze schudlam jak duzo lepiej nie wygladam no ale niestety brak treningow od kwietnia i stres = szczuply flaczek z waleczkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() powinnam znaleźć sobie jakiś sport, chciałabym siłownię, ale na to muszę uzbierać kasę. lubię ćwiczyć na siłowni, tylko boje się dodatkowych kg ![]() dzięki za rady ![]()
![]() |
![]() |
#85 |
Rozeznanie
|
ja nie chodze na silownie ale za to cwicze w domku ;D na youtube jest wiele ciekawych cwiczen na rozne czesci ciala;D moja dietka + cwiczenia oczywiscie daja efekty ;D jak narazie 54-53 kf ;D <jupi> musze sie pochwalic ze w sylwestra nie zjadlam zadnego z dan ktore mi proponowano ;D skusilam sie tylko na ciastko i 2 zabki czekolady...;/ bo juz nie moglam wytrzymac patrzac na te slodkosci ...;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | ||
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() Budowanie mięśni to ciężka praca ![]() ![]() Cytat:
![]() ze zamiast poslikow jesz śmieci? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Rozeznanie
|
smieci ??? jem zdrowe posilki .... codziennie platki z mlekiem , jaies wedlinki sery ... nie jem fast foodow ani chipsow , ograniczam tez slodycze do 2 ciasek dziennie ... gdzie tu sa ,,smieci''??
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() słodycze to śmieci - nie maja wartości odżywczych (witaminy, minerały, białko, zdrowe tłuszcze) za to sporo pustych kalorii ja nie mowie, żeby zupełnie tego nie jeść ale jeśli posilek zastępujesz słodyczami to nie jest to powód do chwalenia sie ![]() Edit: to jest forum ''fitness'' a nie ''najglupsze metody odchudzania'' wiec zawsze bedziemy tutaj wytykac bledy i pokazywac dobre, zdrowe i skuteczne metody ![]()
Świdrokrętnie na zegwniku wężały, Peliczaple stały smutcholijne I zbłąkinie rykoświstąkały. Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2009-01-01 o 16:33 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
czesc chcialam sie poradzic bo niedlugo chce sie zapisac z kumpelom na silownie.moje cwiczenia wygladalyby wtedy tak:
pn-wf+1h silowni[silowe]+1,5h salsy[ale to juz tylko jakies 3 tyg]+sporo rozciagania wt-2wf+1h hip-hopu+1h silowni[interwaly]+sporo rozciagania sr-1h silowni[silowe]+sporo rozciagania czw-wf+1h silowni[interwaly]+sporo rozciagania pt-1h silowni[silowe]+sporo rozciagania+10 min skakanki[bede stopniowo zwiekszac] sb-1h silowni[interwaly]+sporo rozciagania+30 min hula hop+10 min skakanki no i to byloby mniej wiecej tak.no i jakby znalazl sie jeszcze czas to jakies cwiczenia gimnastyka w domu i co wy o tym myslicie?do tego oczywiscie zdrowa dieta z odpowiednia iloscia kcal[nad czym musze popracowac bo jem ich zamalo podobno]
![]() |
#90 |
Rzabbocop
|
Interwaly nie dluzej niz pol godziny
w dni z silowymi nie przesadzaj z aerobami wiecej nie znaczy lepiej ![]() zwlaszcza jesli jesz za malo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.