Odchudzanie nastolatki. - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-12-29, 14:22   #61
LaSeniorita
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie nastolatki.

Cytat:
Napisane przez Majeczka993xy Pokaż wiadomość
moim celem jest nie glodzenie sie lecz osiagniecie wymarzonej sylwetki .... tylko ze te posilki ktore spozywam w ciagu dna wystarczaja mi tz. czuje glod ale jest to znosne.... nie powiem ze jestem najedzona ale nie chodze tez glodna jak wilk ;p
Czujesz głód ale jest to znośne?? Dziewczyno, daj sobie spokój z tymi głupimi i niepotrzebnymi dietami. Jak chcesz być zgrabna to ćwicz, a odchudzaniem i kaloriami nawet sobie nie zawracaj głowy! W młodym wieku metabolizm wiele zniesie, a potem będziesz tyła od przysłowiowego liścia sałaty. Zastanów się nad tym co robisz, póki nie jest za późno! ( chyba, że już jest )
Stary 2008-12-29, 15:11   #62
Majeczka993xy
Rozeznanie

cwiczeniami tez sie zajmuje ;p staram sie cwiczyc jak najwiecej i robie to systematycznie ;D co dziennie ( czasem co 2 dni) ;D
Majeczka993xy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-29, 15:49   #63
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez LaSeniorita Pokaż wiadomość
Zastanów się nad tym co robisz, póki nie jest za późno! ( chyba, że już jest )
Jest jest. Nawet przy powroceniu do normalnej diety obumarly mozg nie odrosnie....

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-29, 20:59   #64
Majeczka993xy
Rozeznanie

najpierw popatrz na siebie a pozniej obrazaj kogos ... osoba inteligentna nie powiedzialby drugiej osobie obrazliwych rzeczy... i bardzo Cie prosze nie obrazaj mnie ...
Stary 2008-12-29, 23:08   #65
Tiikeri
Przyczajenie

Przestańcie się kłócić. Wzajemne obrażanie nie ma sensu. Majeczko postaraj się, aby twoja dieta miała nie mniej niż 1500 kcal- to dużo, ale w tym wieku i przy tym wzroście i tak powinnaś chudnąć (chociaż moim zdaniem dalsze chudnięcie jest bez sensu, no ale cóż, przecież Cię do jedzenia nie zmuszę...). Nie wiem, co Ci się najbardziej w sobie nie podoba, że chcesz dalej chudnąć. Wystający brzuch? Tu pomogą tylko ćwiczenia i utrzymywanie odpowiedniej postawy. Czy może biodra? Tu bywa trudniej, ale zawsze "coś" się wymyśli.
Tiikeri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-30, 08:33   #66
Majeczka993xy
Rozeznanie

ja tez sadze ze ciagle klutnie nie maja najmniejszego sesu ale niestety niektorzy lubia obrazac innych ....
Stary 2008-12-31, 00:07   #67
Majeczka993xy
Rozeznanie

ale mi sie msutno zrobilo masakra ... jestem gruba jak prosiak ;/ moj kochany na pewno patrzy na mnie z nieba i sie smieje z waleczkow na brzuchu...;/ tesknie za nim .....;( wiem ze pisze nnie na temat bo watek jest o czym innym ... przeprazam ale tak ciezko jest przezwyciezyc tesknote...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-31, 00:35   #68
madziolaxd
Wtajemniczenie

Mam właśnie bardzo podobny problem jak Streethoney. Też mam 15 lat i 160 cm wzrostu a ważę już od kilku miesięcy ok 68 kg.

Od 4 dni robie a6w, jak mam czas to któreś z 8 min.

Nie zakładam osobnego wątku, tylko podepnę się pod ten też proszę o jakieś rady, zastanawiałam się nad hula hop ale kosztuje 60 zł na allegro może być takie zwykłe bez tych kulek ?

zależy żeby odchudzić całe ciało i chcę to jakoś równomiernie rozłożyć. mam taki masażer z pasem masującym i mogę nim trochę powalczyć z fałdkami pod pępkiem, które znikają troszkę trudniej

staram się zmienić sposób odżywiania ale stopniowo.

mam 3 h wfu w tygodniu.

bardzo mi zależy, żeby schudnąć chociaż do 60 kg.

zastanawiam się, jakie ćwiczenia stosować, doradźcie mi może coś fajnego dzisiaj zaczęłam robić 8 min abs po a6w no i zaczęła mnie boleć szyja więc przestałam. mogę skakać na skakance, robić brzuszki i raczej takie ćwiczenia w domu.

a tak to bardzo lubię jeździć na rolkach i na rowerze ale na to jeszcze trzeba będzie poczekać kilka miesięcy

a i jedno pytanko- jak robię a6w to ma znaczenie, że sobie zrobię przerwę xD ? bo jakoś dzisiaj coś mi przeszkodziło i zrobiłam najpierw dwie serię a trzecią po jakichś 10 minutach
Stary 2008-12-31, 08:29   #69
Midi
Zakorzenienie

Madziolaxd, zwracaj uwagę na to, jak jesz, bo nadwaga jest albo wynikiem choroby (i wtedy trzeba iść do lekarza), albo nieprawidłowego odżywiania (i wtedy trzeba zmienić sposób odżywiania).

Podstawowe wskazówki to dużo białka, dużo warzyw i obowiązkowo zdrowe tłuszcze. Co najmniej raz dziennie pełnoziarniste produkty w niewielkiej ilości typu kasze, pieczy wo z mąki z grubego przemiału itp.

Oblicz swoje zapotrzebowanie kaloryczne i staraj się jeść o 10% mniej niż ono wynosi. Jesz jeden niewielki pełnowartościowy posiłek co ok. 3 godziny. Kolację na godzinę przed snem w postaci małego posiłku o przewadze białka, najlepiej kazeiny.

Co do ćwiczeń, to proponowałabym odpuścić hulahop i aerobiczną 6, a wziąć się za bieganie i lekki trening siłowy na całe ciało. Albo rower - jak już go masz, to na pewno szybciej przyniesie efekty niż kręcenie hh. Nie wiem, jakie ćwiczenia macie na wf, ale warto 2-3 razy w tygodniu robić lekki trening siłowy, choćby z wykorzystaniem ciężaru własnego ciała.

W sumie to w Twoim wieku dowolny sport regularnie uprawiany powinien przynieść dość dobre efekty - gra w koszykówkę, pływanie itp. też Ważne jest, żeby wybrać coś ogólnorozwojowego (ćwiczenie na jedną część ciała nic nie da) i coś, co będziesz lubić na tyle, żeby robić to regularnie.
Stary 2008-12-31, 09:48   #70
madziolaxd
Wtajemniczenie

dzięki postaram się o jakiś konkretny sport może bieganie ale trochę się wstydzę pływanie odpada bo nie ma wejściówek na basen. koszykówka tylko w szkole. nie wiem wolałabym coś w domu
Stary 2008-12-31, 11:17   #71
de em
Zadomowienie

hm, ja w sumie niby ważę dobrze, ale wyglądam po prostu źle.
mam 182 cm wzrostu, i ważę 67 kg.
chciałabym schudnąć z brzucha od pepka w dół i z ud, łydek, pozbyć się boczków...
ogólnie schudnąć do 60 kg...
ale nie bardzo wiem jak to zrobić, bo dużo jem i nie mam silnej woli ogólnie...
jedyne co naprawdę lubię to chodzenie z psem na codzienny spacer ;D wieczorkiem. a jakie ćwiczenia w domu mogę robić?
*nie jem słodyczy!
*oszczędzam!
*ćwiczę, więcej chodzę na spacery i ogólnie więcej się ruszam!
*piję zieloną herbatę!
*więcej się uczę!
71,5 - 71 - 70 - 69 - 68 - 67 - 66 - 65
de em jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-31, 16:54   #72
Midi
Zakorzenienie

Nie radzę Ci zrzucać tych kg, de em, mam 178 cm wzrostu i "lekki kościec", więc waga 60 kg i poniżej nie jest mi obca

Wydaje mi się, że powinnaś raczej zadbać o wymiary, odżywiać się odpowiednio i zacząć trening siłowy, żeby umięśnić ciało - waga wtedy zostanie taka sama albo lekko pójdzie w górę, ale jestem pewna, że będziesz lepiej wyglądać. Jeśli rzeczywiście masz za dużo tkanki tłuszczowej, to jest na to taka rada, że robisz na zmianę cykle masowe i redukcyjne i po jakimś czasie dochodzisz do ideału
Stary 2008-12-31, 17:02   #73
de em
Zadomowienie

skoro tak mówisz...
ale to znaczy że ważym mniej niż 60 kg? czy o co biega?
*nie jem słodyczy!
*oszczędzam!
*piję zieloną herbatę!
*więcej się uczę!
Stary 2008-12-31, 18:16   #74
Tiikeri
Przyczajenie

O! I jeszcze jedno co do brzucha- nawet szczupłe osoby mogą mieć odstający brzuch, ponieważ:
a)mają za słabe mięśnie brzucha i nie utrzymują one wnętrzności (przede wszystkim jelit i żołądka) tak, gdzie ich miejsce, czyli w jamie brzucha
b)cierpią na wzdęcia
c)mają rozciągnięty żołądek, bo zamiast kilku małych posiłków, jedzą np. 2 wielkie
d)mają mocne mięśnie brzucha, ale z nich nie korzystają i nie utrzymują prawidłowej postawy ciała

PS. Bardzo fajne ćwiczenia znajdziecie na ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠
Tiikeri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-31, 22:12   #75
Midi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez de em Pokaż wiadomość
skoro tak mówisz...
ale to znaczy że ważym mniej niż 60 kg? czy o co biega?
No teraz to ważę z 64-65 właśnie, chociaż ze zmiennym szczęściem, bo o ile zdarza się mieć to, co chcę, to obecnie się dość zapuściłam i w tych 65 kg jest ok. 23% tłuszczu. Ale już niedługo

Przed 30-stką ważyłam ok. 56-58 kg standardowo i jak patrzę na swoje zdjęcia, to wydaje mi się, że wyglądałam okropnie - jak szkielet, coś w rodzaju anorektycznych modelek. Potem przytyłam stopniowo, a jeszcze potem zaczęłam treningi siłowe i waga jest od kilku lat na poziomie 62-65 kg właśnie.

Przynajmniej tak mi się wydaje, bo ważę się ze 3-4 razy w roku

W zeszłym roku spadło mi kilka kg ze zmartwienia i ważyłam gdzieś tak ok. 60 - wyglądało kiepsko. Ale wiadomo, to rzecz gustu.
U mnie efekty koljenych cyklów redukcja / masa są takie, że (jak się postaram to kg przybywa, a cm w talii ubywa - i o to chodzi
Stary 2008-12-31, 23:29   #76
de em
Zadomowienie

yhym... nie wiem no. wszyscy mi mówią że dobrze wyglądam, ale ja twierdzę inaczej...... ciągle mi się wydaje że jestem gruba... a chcę być chuda
*nie jem słodyczy!
*oszczędzam!
*piję zieloną herbatę!
*więcej się uczę!
Stary 2009-01-01, 09:47   #77
Midi
Zakorzenienie

A jakie masz obwody (talia, udo, biceps)? Mierzyłaś kiedyś procent tkanki tłuszczowej?
Stary 2009-01-01, 11:38   #78
de em
Zadomowienie

talia 74cm
pas 88cm
udo w najszerszym miejscu 52 cm
biceps 27 cm

niee, nie robiłam, nawet nie wiem co to jest
*nie jem słodyczy!
*oszczędzam!
*piję zieloną herbatę!
*więcej się uczę!
Stary 2009-01-01, 12:50   #79
Midi
Zakorzenienie

Pomiar tkanki tłuszczowej robi się albo takimi urządzeniami elektronicznymi, które wysyłają jakieś impulsy elektromagnetyczne czy ultradźwięki - wprowadzasz dane (wiek, płeć, wzrost) i trzymasz palcami płytki przewodzące. Są na siłowniach, w aptekach, sklepach sportowych itp. Albo można zmierzyć wg wzorów, są z necie różne kalkulatory, tylko tam dużo wymiarów trzeba podać. Poziom tłuszczu to dużo lepszy wskaźnik niż np. BMI, pozwala dość miarodajnie określić, czy mamy coś do zrzucania czy nie.

Wymiary mamy dość podobne, tylko ja mam w udzie 56
A w talii obecnie 72 ale na szczęście łatwo mi schodzi do 70
A pas to gdzie mierzysz? Ja mam na wys. pępka 84 cm. Biceps też 27

Przy obecnej wadze 65 kg wychodzi mi poziom tłuszczu 23,2% Chciałabym zejść do 21% w ciągu najbliższych 3 miesięcy, ale nie zgubić za dużo mięśni, więc taka dość ostrożna to będzie redukcja...

Wróciłam na siłownię przed świętami po prawie 2 m-cach przerwy, biorę się za siebie Niestety jeżdżenie do pracy na rowerze i dość regularne treningi biegowe nie wpłynęły dobrze na moją sylwetkę No i może fakt, że trochę za dużo jadłam

Zawsze się najbardziej boję, że mi spadną cm z rąk i piersi, a to by było totalną porażką, bo i tak dość mizernie wyglądają...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-01, 13:17   #80
de em
Zadomowienie

pas mierze w pępku, może to nie jest dokładne określenia pasa, bo się nie znam, no ale w pępku najłatwiej.

na siłownie chodziłam jakiś rok temu, niesystematycznie. chciałabym teraz zacząć, często dość, ale nie mam pieniędzy... chodzę na pieszo do szkoły i z powrotem, w jedną stronę jest ok. 1,5 km, czyli nie dużo, ale zawsze coś.
i teraz z psem wychodzę też na spacery, ok 2km na razie, bo pies mały jest.
na rowerze jeździłam w lato. nie widziałam żadnych efektów... może przez to że sporo jadlam i słodycze były mi obecne cały czas ;D na pewno dlatego

pół roku temu ważyłam 76 kg, schudłam do tych 67. nie wiem jak, mniej jadłam, gdy mam poszła do szpitala, potem jadłam normalnie a waga spadała... nie wiem jak
też się boję że stracę cm w biuście, ponieważ mam maleńki, chociaż nie wiem, mając 15 lat, i gdy on cały czas rośnie, można stracić cm? chyba tak, co nie?

z tymi ćwiczeniami to nie wiem... wiadomo, przydałyby się jakieś mięśnie, ale wtedy ta waga by wzrosła i bym się pewnie znów dołowała... tak już mam... nie wierzę w siebie i ciężko i się zaakceptować...
*nie jem słodyczy!
*oszczędzam!
*piję zieloną herbatę!
*więcej się uczę!
Stary 2009-01-01, 13:31   #81
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
talia 74cm
pas 88cm
udo w najszerszym miejscu 52 cm
biceps 27 cm

niee, nie robiłam, nawet nie wiem co to jest
oo mam podobne wymiary
w talii wiecej bo po dwoch duzych ciazach skora nie chce sie skurczyc 79-80
pas 86
udo 52 (dla mnie za szczuple, musze popracowac nad miesniami)
biceps 27 tez musze popracowac bo jakos licho wyglada

wzrost 172, waga 64-65 kg ale BF tragiczny ok 30%
w ubraniu uwazam ze jest ok ale musze troche sie odtluscic waga mi nie przeszkadza, choc te 2 kg mniej byloby idealnie no i troche miesni by sie przydalo
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-01, 13:45   #82
Midi
Zakorzenienie

Rzabbko, ja bym Ci te parę cm z ud oddała chętnie, bo mam spodnie na 54 i to jest mój cel. Mięśnie mi na razie toną gdzieś głęboko w tłuszczu

de em, mi się wydaje, że powinnaś zacząć po prostu regularnie uprawiać sport. Jasne, że najbardziej zauważalne efekty dał by trening siłowy (lekki, bo w wieku 15 lat nie należy przesadzać z ciężarami, może na początek obwodowy z niewielkim obciążeniem), ale jeśli siłownia Cię niespecjalnie pociąga, to się nie zmuszaj, bo wcześniej czy później Ci się znudzi. Lepiej wybierz coś, co Cię wciągnie, cokolwiek, co polubisz i będziesz to robić regularnie (3-4 razy w tygodniu). Chodzenie do szkoły 3 km i spacery z psem - sorry, ale to jest aktywność dla emeryta o kiepskim stanie zdrowia w dodatku, a nie nastolatki

Wydaje mi się, że jeśli będziesz się zdrowo odżywiać (bez słodyczy, napojów dosładzanych, innych przetworzonych produktów, z odpowiednią ilością białka, zdrowych tłuszczów i produktów pełnoziarnistych), to jakikolwiek sport do tego spowoduje, że schudniesz Ruch poprawia metabolizm, a także nastrój, a pierwsze efekty w modelowaniu sylwetki same z siebie będą motywacją do dalszej pracy
Stary 2009-01-01, 13:54   #83
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Midi chetnie pod warunkiem, ze to 2 cm miesni
bo ja mam teraz takie chude oble parowy bez kształtu (ble)

Tak mysle, ze zwiekszenie aktywnosci, troche treningu silowego, przypilnowanie proporcji w diecie daje lepsze wyniki jesli chodzi o wyglad, niz odchudzanie.
Widze po sobie, co z tego ze schudlam jak duzo lepiej nie wygladam no ale niestety brak treningow od kwietnia i stres = szczuply flaczek z waleczkami
10 PŻ
Stary 2009-01-01, 15:40   #84
de em
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Midi Pokaż wiadomość
Rzabbko, ja bym Ci te parę cm z ud oddała chętnie, bo mam spodnie na 54 i to jest mój cel. Mięśnie mi na razie toną gdzieś głęboko w tłuszczu

de em, mi się wydaje, że powinnaś zacząć po prostu regularnie uprawiać sport. Jasne, że najbardziej zauważalne efekty dał by trening siłowy (lekki, bo w wieku 15 lat nie należy przesadzać z ciężarami, może na początek obwodowy z niewielkim obciążeniem), ale jeśli siłownia Cię niespecjalnie pociąga, to się nie zmuszaj, bo wcześniej czy później Ci się znudzi. Lepiej wybierz coś, co Cię wciągnie, cokolwiek, co polubisz i będziesz to robić regularnie (3-4 razy w tygodniu). Chodzenie do szkoły 3 km i spacery z psem - sorry, ale to jest aktywność dla emeryta o kiepskim stanie zdrowia w dodatku, a nie nastolatki

Wydaje mi się, że jeśli będziesz się zdrowo odżywiać (bez słodyczy, napojów dosładzanych, innych przetworzonych produktów, z odpowiednią ilością białka, zdrowych tłuszczów i produktów pełnoziarnistych), to jakikolwiek sport do tego spowoduje, że schudniesz Ruch poprawia metabolizm, a także nastrój, a pierwsze efekty w modelowaniu sylwetki same z siebie będą motywacją do dalszej pracy
taak, masz rację z tym emerytem. ale zawsze pójście pieszo lepsze niż autobus
powinnam znaleźć sobie jakiś sport, chciałabym siłownię, ale na to muszę uzbierać kasę.
lubię ćwiczyć na siłowni, tylko boje się dodatkowych kg
dzięki za rady
*nie jem słodyczy!
*oszczędzam!
*piję zieloną herbatę!
*więcej się uczę!
Stary 2009-01-01, 15:59   #85
Majeczka993xy
Rozeznanie

ja nie chodze na silownie ale za to cwicze w domku ;D na youtube jest wiele ciekawych cwiczen na rozne czesci ciala;D moja dietka + cwiczenia oczywiscie daja efekty ;D jak narazie 54-53 kf ;D <jupi> musze sie pochwalic ze w sylwestra nie zjadlam zadnego z dan ktore mi proponowano ;D skusilam sie tylko na ciastko i 2 zabki czekolady...;/ bo juz nie moglam wytrzymac patrzac na te slodkosci ...;/
Stary 2009-01-01, 16:07   #86
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
taak, masz rację z tym emerytem. ale zawsze pójście pieszo lepsze niż autobus
powinnam znaleźć sobie jakiś sport, chciałabym siłownię, ale na to muszę uzbierać kasę.
lubię ćwiczyć na siłowni, tylko boje się dodatkowych kg
dzięki za rady
Jeśli dostosujesz dietę do aktywności to kg nie będą rosnąć a wygląd będzie się poprawiać
Budowanie mięśni to ciężka praca nie urosną od byle czego

Cytat:
ja nie chodze na silownie ale za to cwicze w domku ;D na youtube jest wiele ciekawych cwiczen na rozne czesci ciala;D moja dietka + cwiczenia oczywiscie daja efekty ;D jak narazie 54-53 kf ;D <jupi> musze sie pochwalic ze w sylwestra nie zjadlam zadnego z dan ktore mi proponowano ;D skusilam sie tylko na ciastko i 2 zabki czekolady...;/ bo juz nie moglam wytrzymac patrzac na te slodkosci ...;/
a czym tu się chwalić?
ze zamiast poslikow jesz śmieci?
10 PŻ
Stary 2009-01-01, 16:11   #87
Majeczka993xy
Rozeznanie

smieci ??? jem zdrowe posilki .... codziennie platki z mlekiem , jaies wedlinki sery ... nie jem fast foodow ani chipsow , ograniczam tez slodycze do 2 ciasek dziennie ... gdzie tu sa ,,smieci''??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-01, 16:26   #88
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
nie zjadlam zadnego z dan ktore mi proponowano ;D skusilam sie tylko na ciastko i 2 zabki czekolady
a co tutaj napisalas ?

słodycze to śmieci - nie maja wartości odżywczych (witaminy, minerały, białko, zdrowe tłuszcze) za to sporo pustych kalorii

ja nie mowie, żeby zupełnie tego nie jeść ale jeśli posilek zastępujesz słodyczami to nie jest to powód do chwalenia sie

Edit: to jest forum ''fitness'' a nie ''najglupsze metody odchudzania'' wiec zawsze bedziemy tutaj wytykac bledy i pokazywac dobre, zdrowe i skuteczne metody
10 PŻ

Edytowane przez Rzabba
Czas edycji: 2009-01-01 o 16:33 Powód: dopisek
Stary 2009-01-01, 17:41   #89
zielonamorelka
Zakorzenienie

czesc chcialam sie poradzic bo niedlugo chce sie zapisac z kumpelom na silownie.moje cwiczenia wygladalyby wtedy tak:
pn-wf+1h silowni[silowe]+1,5h salsy[ale to juz tylko jakies 3 tyg]+sporo rozciagania
wt-2wf+1h hip-hopu+1h silowni[interwaly]+sporo rozciagania
sr-1h silowni[silowe]+sporo rozciagania
czw-wf+1h silowni[interwaly]+sporo rozciagania
pt-1h silowni[silowe]+sporo rozciagania+10 min skakanki[bede stopniowo zwiekszac]
sb-1h silowni[interwaly]+sporo rozciagania+30 min hula hop+10 min skakanki

no i to byloby mniej wiecej tak.no i jakby znalazl sie jeszcze czas to jakies cwiczenia gimnastyka w domu
i co wy o tym myslicie?do tego oczywiscie zdrowa dieta z odpowiednia iloscia kcal[nad czym musze popracowac bo jem ich zamalo podobno]
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
zielonamorelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-01, 18:00   #90
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Interwaly nie dluzej niz pol godziny
w dni z silowymi nie przesadzaj z aerobami

wiecej nie znaczy lepiej
zwlaszcza jesli jesz za malo
10 PŻ
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości