![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Od dziś bez suszarki!
Dziewczyny, ja się zastanawiam, czy nie podsuszyć
![]() ![]() EDIT: NIE!!! Wytrzymam! ![]()
![]() |
![]() |
#62 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Z mokrymi wlosami wychodzic tez nie jest dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Rany, wiecie co... ja już popadłam w paranoję
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#66 | |
po prostu Łinli
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() oby jak najwięcej takich pozytywnych wypowiedzi tutaj było ![]()
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Dobrze to one nie wyglądają, niestety
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, nie suszcie, włosy się coraz lepiej układają, a jaka satysfakcja ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 |
Rozeznanie
|
mi tam nie splaszcza, a wygladza, i ladne sa;p
jutro rano beda jaja bo musze wczesnie wyjsc i bedzie albo wyjsc z mokra glowa albo suszyc...;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
dolanczam sie do watku wczoraj po raz 1 od niepamietnych czasów nie suszyłam po myciu, nie powiem zeby im to na wyglad na dobre wyszlo( stare cieniowanie) ale na zdrowie napewno zobaczymy jak mi pojdzie odwyk od suszarki.
![]() |
#70 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
KALAI, pierwszy krok jest najtrudniejszy i zarazem najwazniejszy.
serduzkoiz slusznie zauwazyla, ze wkrotce juz powinno byc lepiej. Od siebie tez dodam, ze moje wlosy po naturalnym suszeniu troche sie pusza, po kilku godzinach juz sie wyprostowuja, a nastepnego dnia wygladaja tak, jakbym je wyprostowala.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
BAN stały
|
ehh, dziewczyny, nie wytrzymałam.
użyłam dziś suszarki a to dlatego, że byłam do tego zmuszona. wiecie, Wigilia, zaraz goście mieli się zjechać. no i teraz mam wyrzuty sumienia... ... ale za to jutro zafunduję im taką porcję witamin i nawilżania, że będzie dobrze. musi być . i jestem też o to na siebie zła, że je troszkę podtapirowałam i użyłam pianki do włosów... same minusy dzisiaj. : ( Wesołych Świąt, nawiasem mówiąc ![]() edit: BUDYNIEK kochanie, już lepiej raz wysuszyć niż wyjść z mokrymi włosami bo po pierwsze i najważniejsze - zdrowie, a po drugie to też nie wpłynie dobrze na stan włosów. zafunduj im jakąś odżywkę i będzie dobrze ![]() ![]() Edytowane przez Kissabble Czas edycji: 2008-12-24 o 20:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Mi tez sie dzis zdarzylo uzyc suszarki i tak sobie w trakcie suszeniamyslalam o tym watku hehe
No ale nie przesadzajmy, raz na jakis czas sie nic nie stanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jutro bratowa przyjeżdża spisać sobie nazwy wszystkich specyfików, których używam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Czytając ten wątek doszłam do wnisku że ja też przestane używać suszarki.
Mam nadzieję że wytrwam ;P Muszę się pochwalić że już od miesiąca nie tchnęłam słodyczy .. Żadnych batoników ciastek , NIC !! Jedyne co może się zaliczyć a zjadłam to cukierek HALS ;P Mam nadzięję że chociaż troszkę schdułam ![]()
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() Mam do was pytanie: czy zaplatacie włosy w warkocz lub coś podobnego na noc, czy zostawiacie rozpuszczone? Co jest dla włosów zdrowsze? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny w wątku o zapuszczaniu chyba pisały, że dobrze jest związać na noc, bo wtedy włosy nie ocierają się tak o poduszkę i nie niszczą. Ja osobiście nie związuję, bo uważam, że to jeszcze bardziej szkodzi. No ale jak masz dłuższe, to możesz zapleść, żeby Ci się nie plątały
![]()
![]() |
![]() |
#79 |
Rozeznanie
|
Witam
Ja bez suszarki wytrzymałam całe 3 dni i szybciutko do niej wróciłam. Suszarka a suszarka ...... ![]() Wrócilam do suszenia bo po moim remingtonie z jonizacją mam włosy śliczniusie , błyszczące i gładkie. Nie przesusza mi wlosów , wrecz przeciwnie . A jak wyciągne na szczotce ![]() Kiedys jak miałam suszarke za 20 zł , to rzeczywiscie włosy były fatalne suche. Natomiast jak zostawie włosy do schniecia , same sobie , to wygladaja okropnie, jedno wielkie siano. Nawet nie mam zamiaru rezygnowac z suszarki. Natomiast jeśli Wasze włosy sa ładniejsze bez suszenia to Wam zazdroszczę . Fajnie byłoby wieczorem klasc sie z mokrymi i nie musiec rano wstawac , zeby układac. Godzinke dłuzej pospac .......marzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Rozeznanie
|
Tez mam remingtona z jonizacja, zimnym nawiewem i kilkoma stopniami cieplego nawiewy. Fakt ze w porownaniu ze zwykla szyszarka to jak niebo a ziemia ale i tak mysle ze najlepiej zostawic włosy zeby same wyschły. teraz jestem chora wiec niestety nie obejdzie sie bez suszenia...
![]()
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() A ja dzis przy swiatecznym sniadaniu siedzialam z mokrymi. Wszyscy taktownie zignorowali moja fryzure:P Do wiernych suszeniu naturalnemu - TAK TRZYMAĆ! Oczywiscie, zgadzam sie z tym, ze nie trzeba popadac w przesade i w sytuacjach ekstremalnych, takich jak potrzeba szybkiego wyjscia, choroba lub randka (a co!) suszarka moze jak najbardziej byc potrzebna. Ale z Waszych wypowiedzi jednak wnioskuje, ze jedna z podsaw suszenia wlosow bez suszarki jest zarezerwowanie sobie na to odpowiednio duzej ilosci czasu. Dulce Maria, podziwiam. Mimo silnej woli i dosyc zdrowego sposobu odzywiania bez slodyczy nie moge wytrzymac i dnia. Nawet za czasow drakonskich diet nie moglam zrezygnowac z miodu i bakalii. Najczesciej czuje po prostu fizyczna potrzebe zjedzenia czegos slodkiego.
![]() |
#82 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Niestety, naturalne suszenie włosów wymaga naprawdę dużej ilości czasu, w szczególności chodzi mi tutaj o osoby o gęstych włosach ja do takich niestety nie należę. Moje włosy naturalnie potrafią wyschnąć nawet w pół godziny, a w godzinkę są już całkowicie suche. Cytat:
Ja także czuję taką potrzebę, nie mogę się obejść bez choćby minimalnej ilości słodyczy dziennie. Kusi mnie wszystko słodkie, co zobaczę. W szczególności teraz, w Święta. Z tym, że moim problemem jest chęć przytycia, co strasznie słabo mi idzie. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Rozeznanie
|
Tak, tak oczywiscie nałog to nałog i trzeba go wyplewic. Jam dzis pociagajaca katarem wiec niestyty w ramach wyjatku ale nie bijcie...
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
Kissable, wlasnie o to chodzi! Zadnych suszarek no bo w koncu w jakim watku sie wypowiadamy!
To, ze nie skusilam sie na suszarke nawet dzis, nie nazwalabym wytrwaloscia. Raczej upartoscia. A poza tym, suszarka przestala byc dla mnie czyms naturalnym. Porownujac to do diety - im dluzej sie odchudzasz i im lepsze efekty osiagasz, tym niechetniej wracasz d tego, co wiesz, ze szkodzi. A na koniec przyznam, ze to ja jestem tu gosciem, a co! ![]() Zobaczymy,jak bedzie gdy bede miala naprawde dlugie wlosy, ale sadze ze dalej bede sie trzymala zasady "rezerwuj czas". Na szczescie mam mozliwosc suszyc rano, bo 2 razy w tygodniu wychodze do pracy wtedy, gdy normalni ludzie z niej wracaja ![]()
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
Wiecie co ... najgorszy jest pierwszy tydzień. Później jest już troszkę łatwiej chociaż nie ukrywam że w obliczu pięknego , świerzo upieczonego snickersa omal się poddałam. Dzisiaj z uwagi na to że są święta postanowiłam pozwolić sobię na odrobinę słodyczy i po zjedzeniu kawałka ciasta zupełnie przeszła mi ochota na słodycze do końca dnia.
Moja dieta była troszkę przymuszona troszke wcześniej rozpoczętym postanowieniem adwentowym i dzisiaj usłyszałam że SCHUDŁAM <JUPI> ;P Dlatego postanowiłam ją kontynuować !
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
carlo_rossi, bic, oczywiscie, bedziemy! Ale za to, ze myjesz glowe mimo ze jestes chora :P
p.s. Zdrowiej szybko! ![]() Dulce Maria, absolutnie sie zgadzam, ze najciezej jest podjac jakakolwiek decyzje i zaczac dzialac, po jakims czasie jest juz z gorki. Mam nadzieje, ze rownie dzielnie bedzesz dawala sobie rade bez suszarki. Dziewczyny, jak Wam idzie naturalne suszenie? Pierwsze porazki/sukcesy?
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Ja na razie metodą małych kroków, czyli zostawiam je, żeby sobie schły, a jak są tylko troszkę wilgotne, to podsuszam na wałkach jakąś minutę. No i z tego jestem zadowolona
![]()
![]() |
![]() |
#88 |
BAN stały
|
Mi narazie idzie bardzo dobrze, wszystko zmierza ku lepszemu, oprócz tego jednego wigilijnego wybryku, od około miesiąca/półtorej włosy schną mi naturalnie. I służy mi to, bo włosy nie są ani za bardzo napuszone, ani oklapnięte.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Mi idzie w miare OK, w swieta raz podsuszylam suszarka ale mylam wlosy pozniej niz zwykle ostatnio i wlosy nie wysychaly zanim poszlam spac (co tez za dobre ponoc nie jest a poza tym fryzury idealnej tez nie mialam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Ja przez jakis czas szlam spac z mokra glowa, niestety z doswiadczenia wiem ze nie jest to najlpeszy pomysl gdy rano wczesnie trzeba wstac i gdzies isc mam geste wlosy jest ich masa i niestety rano sa jeszcze wilgotne :/ a wyjsc z domu rano o porze zimowej gwarantuje pobytem w szpitalu. Mimo wszystko jestem za suszarka, gdy susze jednoczesnie moge ulozyc juz fryzure.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:52.