Niedocenianie - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-06, 13:53   #61
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20
Dot.: Niedocenianie

Dziewczyna jest z nim rok czasu...nie można tak po prostu od razu wszystkiego skreślić...ja na jej miejscu bym spróbowała ,miałam podobną sytuację...i teraz jestem z facetem 4 lata i można powiedzieć że wiele zmieniłam...nie mówię że z każdym tak będzie...ale niech chociaż spróbuje,pokaże to co ona uważa,niech się po prostu sama doceni najpierw,to jest głowna zasada.Nie uszanuje nas osoba która widzi że my się poniżamy...czy niedoceniamy...
Blondyna20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-06, 18:38   #62
Lilstyfix
Raczkowanie

GG do Lilstyfix

...

Edytowane przez Lilstyfix
Czas edycji: 2012-12-27 o 12:20 Powód: ..
Lilstyfix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-06, 21:27   #63
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
Napisane przez Lilstyfix Pokaż wiadomość
Dziekuję dziewczyny, że nie skreślacie mojego związku.

Już jest lepiej przeszliśmy poważną rozmowę.
Między innymi powiedziałam, że musimy się nawzajem szanować..i iść na kompromisy w związku. Nie doprowadzać do kłótni. I zawsze się wspierać, skoro się kochamy.

Już chyba to zrozumiał..o nic nie prosił...powiedział, że odstawi komputer. Będzie wchodził jeśli to konieczne..bądź kiedy mnie nie ma.

A zaczęło się od tego, że spytał czy jestem szczęśliwa.!
w końcu zauważył też i mnie w tym związku..
Stał się spokojniejszy..powiedział , że jestem dla niego ważna i że nie mówi tego po to by było mi miło..tylko dlatego, że tak czuje...

Poczułam, że kamień spadł mi z serca..że nie wszystko przekreślone.
Teraz nie będę zostawiać kłótni w spokoju, ani chować jej pod przytulaniem po burzy i mówić że jest w porządku.. będę wyjaśniać na bieżąco i spokojnie.
Super) Tylko pamiętaj co Ci mówiłam...i nie zapominaj o naszej obietnicy
Blondyna20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-07, 00:04   #64
Karolina Maria
Zadomowienie

GG do Karolina Maria

jak mam podobnie tylko z męzem...
Stary 2009-01-07, 06:23   #65
miphuhiz
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuję dziewczyny, że nie skreślacie mojego związku.

Już jest lepiej przeszliśmy poważną rozmowę.
Między innymi powiedziałam, że musimy się nawzajem szanować..i iść na kompromisy w związku. Nie doprowadzać do kłótni. I zawsze się wspierać, skoro się kochamy.

Już chyba to zrozumiał..o nic nie prosił...powiedział, że odstawi komputer. Będzie wchodził jeśli to konieczne..bądź kiedy mnie nie ma.

A zaczęło się od tego, że spytał czy jestem szczęśliwa.!
w końcu zauważył też i mnie w tym związku..
Stał się spokojniejszy..powiedział , że jestem dla niego ważna i że nie mówi tego po to by było mi miło..tylko dlatego, że tak czuje...

Poczułam, że kamień spadł mi z serca..że nie wszystko przekreślone.
Teraz nie będę zostawiać kłótni w spokoju, ani chować jej pod przytulaniem po burzy i mówić że jest w porządku.. będę wyjaśniać na bieżąco i spokojnie.
ciekawe na jak dlugo pomoglo
Stary 2009-01-07, 06:42   #66
Lilstyfix
Raczkowanie

GG do Lilstyfix

Cytat:
Napisane przez Blondyna20 Pokaż wiadomość
Super) Tylko pamiętaj co Ci mówiłam...i nie zapominaj o naszej obietnicy
Oj nie zapomnę...
Sam Tż powiedział że musimy żyć chwilą..bo nie wiadomo co się jutro stanie, a każda chwila jest ważna i nie warto jej psuć.
Stary 2009-01-07, 09:49   #67
Agaaa-a
Rozeznanie

Ja osobiście nie wytrzymałabym takiej huśtawki emocjonalnej .Raz pięknie , raz tragicznie.
Jeśli po pół roku są juz takie akcje , to nie wyobrazam sobie co bedzie po 2, 5 czy 10 latach, a dzieci w ogóle juz w tym zwiazku nie widzę.
Mam wrażenie , ze nie dobraliście się .
Poza tym facet to dla mnie powinien byc facet , moja podpora a nie rozkapryszona panienka , która co chwile rzuca fochem.
Takiego faceta jak Twój miałam przez 2 tygodnie , wreszcie dalam mu kopa w tylek i skonczylo sie granie mi na nerwach.
Twój po pół roku nie zauwaza Ciebie i siedzi na kompie, a Ty obok sama .?
A gdzie ta namietnosc? , zauroczenie, patrzenie sobie w oczka ....
Ja tu nie widzę prawdziwego zakochania i miłości z jego strony.
Naprawdę chcesz w tym trwac? .
Agaaa-a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-07, 19:11   #68
Lilstyfix
Raczkowanie

GG do Lilstyfix

..

Edytowane przez Lilstyfix
Czas edycji: 2012-12-27 o 12:20 Powód: ..
Lilstyfix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-20, 17:41   #69
Pomadka
Zakorzenienie

Cytat:
Zastanawiam się czy tu napisać..
Zależy mi żeby usłyszeć że wyolbrzymiam sprawę..albo że Wasi Tż'ci też tak robią.
A może i poradę jak to mu wygarnąć..bądź co mam zrobić by tak nie było.

Zaczęło się tak, że po pół roku bycia razem on przestał mnie doceniać. Stało się normą, że Ja przychodzę do niego, posiedzimy chwile, on siada na komputer, mnie mówi że mogę włączyć sobie telewizor i że to tylko na chwile, a ta chwila trwa nawet 3 godziny, a w miedzy czasie prosił, bądź pytał czy nie zrobiłabym mu coś do jedzenia. Ja żeby mu pokazać że mi na nim zależy, zawsze coś ugotowałam..kiedyś to doceniał,chwalił teraz już tylko dziękuje..albo nawet żartuje "fuuj jakie niedobre" to mi sie przykro robi i wtedy mówi, że żartuje... raz już po prostu odparłam mu "to sam sobie rób!" to potem powiedział że takie miny to nie do niego...

Przytoczę inne sytuacje np. kiedy ja mam zły humor to spyta "co Tobie?" gdy powiem że "nic" to nie podejdzie, nie przytuli tylko powie, że on sobie idzie do domu jak ze mną nie można normalnie pogadać.. wtedy to już w ogóle sie wkurzam i nawet nie mam ochoty z nim gadać.

chodzę jak w zegarku kiedy mówi "wpadnij do mnie" to ja za pół godziny już jestem, nawet kiedyś było tak, że mnie odprowadzał albo wychodził po mnie..teraz już tylko wygoda, żadnej inicjatywy z jego strony.

Tak samo załatwię mu coś, staram się żeby był zadowolony to podziękuje, za chwile znów znajdzie jakieś ale na mnie..

Wyśle mu ładnego eska na dobranoc to na drugi dzień sie spyta czy napisałam go tak sobie..

Ja nie mówię, że jest potworem przytaczam same złe rzeczy..

Jest kochany, i wiem że mnie kocha.. ale po prostu przyzwyczajam go i z dnia na dzień ułatwiam mu życie, a mnie coraz bardziej ciężar spada na barki.

Jak chce tak ma..nawet kiedy pyta mnie o zdanie a ja powiem coś na odwrót niż by chciał usłyszeć..to sie wścieka i mówi, że go nie rozumiem..

Wkurza mnie to, że pokrzyczy, obrazi się, a za chwile jest dobrze. Już wtedy nie chce mi się ruszać tematu, za co się pokłóciliśmy, by znowu nie było złej atmosfery.

Powiedzcie mi dziewczyny czy tylko na początku związku jest tak wspaniale..?
Kiedy miedzy Wami jest taka tajemniczość..poznajecie się doceniacie, a w oczach jest jeszcze ten blask.

Z czasem tż zaczął mi wytykać moje wady..ale że ja jego akceptuje to on nie widzi..
Kiedyś zaczęłam się stawiać to on zaczął rzygać że się zmieniłam. nawet czytałam książkę "Dlaczego mężczyźni kochają zołzy".

Wkurza mnie to, że tylko na chwile kiedy się kochamy mnie podziwia.
Reszta jest już zwyczajna..jak patrze na związki w swojej rodzinie tak bardzo się dogadują moje ciotki mają pogodnych mężów chodź mają już trochę na karku nadal coś w ich małżeństwie jest...

Trochę mnie martwi dalsze z nim życie.. chciałabym iść z nim dalej przez życia drogę bo to wspaniały mężczyzna ale po prostu pewne rzeczy wolałabym naprostować.

Z góry dziękuje za każdą rade.

PS. A może to ja jestem wymagająca.?
Regulamin jasno się wyraża na temat kasowania treści wątków oraz recenzji.
Ban tymczasowy.

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości