STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!! - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes > Służby mundurowe

Notka

Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-08, 23:17   #61
szwaku
Raczkowanie

Dot.: STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!!

Oj tego to nie wiem czy sie przyczepią hehe trzeba być dobrej myśli ja juz czekam pół roku od wariografu i dalej nic nie wiem czy poszedł ten pierwszy etap ja troche inny kierunek polski Wschód ale może jak bedziesz miała tego sternika to wpadniesz tą łodzia na wschodnie rzeki tam gdzieś kajkiem bede pływał
szwaku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 06:28   #62
Onaaa23
Raczkowanie

Innooka... moim skromnym zdaniem powinnas poczekac ze skladaniem dokumentow, popatrz jakie sa realia, nie masz pelnego wyksztalcenia i dodatkowo trudna sytuacja gospodarcza kraju... nawet jesli bada przyjmowac podania to i tak przesiew bedzie jeszcze wiekszy, wiec jesliby Ci sie teraz nie udało , stracilabys pewnie zapal i chceci na drugie podejscie. Mysle , ze powinnas spokojnie ukonczyc srednia szkole, zdawac na studia na wymarzony kierunek, zaczniesz dalsza nauka wtedy mozesz zlozyc papiery , jesli Ci sie uda przejdziesz na studia zaoczne, ja studiuje i nie widze problemow abym nie zdolala pogodzic ich z praca. A ludzi musza sila rzeczy przyjmowac - na pewno nie w tak duzych ilosciach jak do tej pory - poniewaz starsi funkcjusze odchodza na emerytury i musza miec mlodysz pracownikow. SZWAKU, jak odezwia sie do mnie na pewno dam znac pozdrawiam.
Onaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 12:40   #63
innooka19
Przyczajenie

o szkołe średnią się nie martwie..;d w kwietniu zakonczona no i maj...a widzicie tak sie składa ze jest kryzys i czlek musi szukac roboty bo na studia go "tymczasowo" nie stac..:P tez widze nie maly kłopot w tym poborze..o Boże Tak jak Szwaku pisze ze czeka juz..".ocho cho...a moze i jeszcze dłużej";p to w poborze nowych bedzie cienko..:p Że tak powiem nie mam wyjscia..trzeba im dać te papiery..a w miedzy czasie ..coś sie wymyśli...ale jak by sie cud stał nad Polską....to moze wtedy rusze ich "łódke" i powyściguje sie z kajakami

A może wiecie jak wygląda etap szkolenia?? koszary?? czy co oni tam szykują ludziom??

Oby sie odezwali do Was jak najszybciej ;D to juz bede miala jakieś chody w tej straży..:p zarty oczywiscie

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Onaaa23...elegancko realnie pisze..a człowiek ma nadzieje moze nie realną na dobry przebieg losu....Kurcze , czy wiecie w jakiej kropce są Ci maturzyści co od dawna chcieli iść do straży ... taki mętlik..

A włąsnie co do zaocznych.. to prawda , ze po jakimś czasie mozesz studiowac sobei co chcesz - zaocznie , pracując w straży ??
I człowiek ma perspektywe rozwoju...
innooka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 19:36   #64
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez innooka19 Pokaż wiadomość
o szkołe średnią się nie martwie..;d w kwietniu zakonczona no i maj...a widzicie tak sie składa ze jest kryzys i czlek musi szukac roboty bo na studia go "tymczasowo" nie stac..:P tez widze nie maly kłopot w tym poborze..o Boże Tak jak Szwaku pisze ze czeka juz..".ocho cho...a moze i jeszcze dłużej";p to w poborze nowych bedzie cienko..:p Że tak powiem nie mam wyjscia..trzeba im dać te papiery..a w miedzy czasie ..coś sie wymyśli...ale jak by sie cud stał nad Polską....to moze wtedy rusze ich "łódke" i powyściguje sie z kajakami

A może wiecie jak wygląda etap szkolenia?? koszary?? czy co oni tam szykują ludziom??

Oby sie odezwali do Was jak najszybciej ;D to juz bede miala jakieś chody w tej straży..:p zarty oczywiscie

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Onaaa23...elegancko realnie pisze..a człowiek ma nadzieje moze nie realną na dobry przebieg losu....Kurcze , czy wiecie w jakiej kropce są Ci maturzyści co od dawna chcieli iść do straży ... taki mętlik..

A włąsnie co do zaocznych.. to prawda , ze po jakimś czasie mozesz studiowac sobei co chcesz - zaocznie , pracując w straży ??
I człowiek ma perspektywe rozwoju...
A czemu nie? Możesz studiować co tylko zechcesz.
Etap szkolenia: lekcje ok. 7-8 h, musztra, zajęcia ze strzelania,technik obrony itp. Jak nie masz służby w weekend to masz wolny. Czasami i poniedziałki wolne. Po zajęciach też czas wolny,aby wrócić do 22:00.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 19:46   #65
Onaaa23
Raczkowanie

moooniaaaa napisala wszystko jak jest . A widzieliscie moze ilosc wolnych etatow w POSG ? zero wolnych miejsc... mysle, ze podano taka informacje aby nie wnoszono na razie wiecej podan, bo w tym roku pojdzie jedno juz tylko szkolenie i kandydatow na niego zbiora sposrod osob , ktore juz rozpoczely rekrutacje. Celem chyba jest zniechecenie na dany moment kandydatow, bo nie ma sensu aby w takiej sytacji jaka panuje wnoszono daremnie podania. Wiadome jest , ze w kazdej chwili , gdy sytuacja sie zmieni chetnych sie znajdzie bez problemu. To wszystko sa oczywiscie moje przemyslenia, nie wiem do konca jak jest i jak bedzie... ale chyba nie trzeba byc madrym aby domyslec sie , ze wolne etaty sa w kazdym roku w kazdym oddziale, pomimo likwidacji niektorych oddziałow. Ale co oni kombinuja to cholercia wie
heh chyba w kazdym oddziale jest zerowa liczba wolnych etatow... no to tak, wiec ciekawe kto bedzie sluzył, paranoja...

Edytowane przez Onaaa23
Czas edycji: 2009-03-09 o 19:54
Stary 2009-03-09, 21:20   #66
jagosiak
Raczkowanie

Ma nadzieję, że prognozy na rekrutację się zmienią i będzie więcej przyjętych niż jest planowane. otrzymałam jakiś znak ze straży przysłali mi moje poświadczenie bezpieczeństwa
zastanawiam się czy nie składać jeszcze dokumentów do wojska i do więziennictwa co wy na to?

jagosiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 22:10   #67
szwaku
Raczkowanie

N oto masz narazie super JAGOSIAK ja jeszcze czekam tylko nie wiem na co albo odmowa albo poświadczenie czego bym bardzo chciał a reszta sie może jakoś potoczy:rolleye s:do jakiego oddziału sie starasz??może coś mi przyjdzie w tym tygodniu a co do wojska to przeciez tam teraz jesccze gorzej eogóle nikogo nie biorą nawet tych co już są i chca zostać bo mówią że oni maja juz bardzo duzo ludzi to tylko w TV tak ładnie wyglądalo a więzziennictwo to też nie wiadomo napewno trzeba mieć jaki plecak zeby sie dostać zwłaszcza dziewczyna której napewno na pilnowanie więżni nie wezma tylko za biurko. Próbuj może jednak sie uda to bedzie dobrze ,ja jak mi tu nie wyjdzie to policja trzeba bedzie spróbowac zobaczymy co z tego wyniknie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-10, 08:40   #68
Onaaa23
Raczkowanie

Ja niestety historia z Policja mam za soba, nie zdałam multi... wiec jak mi sie tu nie uda to nie mam pomyslu co dalej. jestem jednak dobrej mysli i mam nadzieje ze bede w krotce cieszyc sie tak samo jak Jagosiak - nawiasem piszac gratuluje w panujacej sytuacji to juz wielki sukces! SZWAKU jestesmy w takiej samej sytacji, moze z tego samego oddzialu? Pozdrawiam i oby dzis listonosz przyniosl dobre nam wiesci
Stary 2009-03-10, 09:19   #69
szwaku
Raczkowanie

ja NADBUZANKA oj dużo osób odpada na multiselekcie ja na Twoim miejscu bym dalej próbował napewno to wszystko krócej trwa niz w straży.
Stary 2009-03-10, 09:47   #70
Onaaa23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szwaku Pokaż wiadomość
ja NADBUZANKA oj dużo osób odpada na multiselekcie ja na Twoim miejscu bym dalej próbował napewno to wszystko krócej trwa niz w straży.

Jasne szwaku ze krocej, w Policji w ciagu 3 miesiecy w wiekszosci przypadkow ludzie sa juz po rekrutacji i czekaja na szkolenie ja w ciagu miesiaca mialam sprawnosciowke i multi. Tak to prawda na multi duzo odpada, dla mnie testy psycho w strazy jest latwiej zdac - wszystko masz na kartkach, czasu do woli, mozliwosc poprawienia blednej odpowiedzi a w multi??? Test na komputerze, okreslony czas na kazde pytania, zamiast skupic sie na pytaniu obserwujesz biegnace sekundy na dole monitora, nie mozesz cofnac sie do poprzedniego pytania, nie ma mozliwosci poprawienia blednej odpowiedzi,> heh slyszalam z reszta ze caly ten multiselect to wielka pomylka a wynik tego egzaminu nie pokrywa sie z rzeczywistocia... nie wiem jak sie potoczy kolej rzeczy, w sumie to z Policji ludzie przenosza sie do strazy bo tam sa lepsze warunki, szybszy awans itd... wolalabym dostac sie do SG
Stary 2009-03-11, 09:54   #71
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

Cytat:
Napisane przez Onaaa23 Pokaż wiadomość
Jasne szwaku ze krocej, w Policji w ciagu 3 miesiecy w wiekszosci przypadkow ludzie sa juz po rekrutacji i czekaja na szkolenie ja w ciagu miesiaca mialam sprawnosciowke i multi. Tak to prawda na multi duzo odpada, dla mnie testy psycho w strazy jest latwiej zdac - wszystko masz na kartkach, czasu do woli, mozliwosc poprawienia blednej odpowiedzi a w multi??? Test na komputerze, okreslony czas na kazde pytania, zamiast skupic sie na pytaniu obserwujesz biegnace sekundy na dole monitora, nie mozesz cofnac sie do poprzedniego pytania, nie ma mozliwosci poprawienia blednej odpowiedzi,> heh slyszalam z reszta ze caly ten multiselect to wielka pomylka a wynik tego egzaminu nie pokrywa sie z rzeczywistocia... nie wiem jak sie potoczy kolej rzeczy, w sumie to z Policji ludzie przenosza sie do strazy bo tam sa lepsze warunki, szybszy awans itd... wolalabym dostac sie do SG
multiselect to smieszna zabawa, ciekawa jestem jak na jego podstawie oceniają człowieka -bo te odpowiedzi sa w danej chwili na daną sytuację, za 5 minut mogłyby być juz inne

chciałam Wam cos napisać odnosnie długości rekruatacji do obu w/w tu sluzb - to bardzo indywidualna sprawa, znam przypadki zarówno w SG jak i w Policji ponad polrocznycznej rekrutacji (8miesięcznej)

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

suzana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 12:57   #72
szwaku
Raczkowanie

Właśnie odebrałem poświadczenie bezpieczeństwa:jupi :mam nadzieje ze ten drubi etap sie odbędzie wogóle
Stary 2009-03-12, 13:43   #73
Onaaa23
Raczkowanie

Szwaku gratulacje!!! Spokojnie, z tego co mi powiedzieli w kadrach II etap odbedzie sie jak pisalam wczesniej : lipec- sierpień , a wiec szwaku skoro dostales poswiadczenie tzn ze jestes przez nich mile widziany ja wciaż czekam ...
Stary 2009-03-12, 15:28   #74
innooka19
Przyczajenie

Dołaczam się do GRATULACJIIII tyle czekać i nie zwariować.. no i jeszcze przejść dalej Powodzenia na dalszych etapach i jak co to popędzaj tam ludzi , żeby "poboru " nie przeciągali

innooka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 20:18   #75
szwaku
Raczkowanie

Nie dziękuje hehe no ja już 8 miesięcy czekam jak dobrze pójdzie to jeszcze pół roku hehe.Jutro zadzwonie może czegoś sie dowiem czy już będe na II etapie czy jeszcze selekcja będziePOZDRÓWKI

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

tak jesczcze przy okazji zdawał może ktoś juz niemiecki na egz?? o czym był tekst jeżeli ktoś by pamiętał to proszę o jakieś onfo dzięki
Stary 2009-03-13, 07:54   #76
waga76
Przyczajenie

Smile Dot.: STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!!

Witam.
Mam pytanie czy mozliwe jest drugie podejcie ze sprawnosciowki?jezeli tak to po jakim czasie....?Bo o ile pamietam w policji jak sie nie zda to mozna po miesiacu moze wiecej powtarzac tylko najpierw trzeba napisac podanie o powtorny egzamin.Pytam sie tak z czystej ciekawosci gdyz czekam podobnie jak wy na II etap.Dziekuje i pozdrawiam.
waga76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-13, 08:29   #77
Onaaa23
Raczkowanie

Dlaczego od razu pytasz o poprawke??? II etap ma byc wwakacje do tego czasu 3 razy mozna wyrobic kondycje. No ale jezeli juz nie uda sie to trzeba pisac prosbe do komendanta, on decyduje czy puscic Cie jeszcze raz. Jesli zezwoli zdajesz prawdopodobnie w kolejnym terminie II etapu. P.s w Policji zawsze mozesz isc na poprawke w SG niekoniecznie, więc staraj sie aby nie było takiej sytuacji. Pozdrawiam
Stary 2009-03-13, 08:39   #78
waga76
Przyczajenie

Dzieki sliczne za odpowiedz!
Pytam sie tak z gory,choc wiadomo ze kazdy bedzie chcial zadac i miec z glowy, ale zdaza sie....ze noga sie powinie.Bylam ostatnio w kadrach i slyszalam ze kolejny etap moze byc lipiec sierpin wiec fakt mamy troche czasu na treningi.A mam jeszcze jedno pytanie czy mam aktualne normy cwiczen ile czego trzeba zrobic...bo cos slyszalam ze sa obnizone tak mi mowili jak bylam na waliografie...a bylam w polowie lutego..czy cos moze tobie wiadomo-chodzi mi o pierwsza jak i druga grupe wiekowa.
Stary 2009-03-13, 09:04   #79
szwaku
Raczkowanie

wszystkie aktualne dane odnośnie sprawnościówki są na stronie głównej SG. Tak zostały troche obniżone wymagania.
Stary 2009-03-13, 09:25   #80
waga76
Przyczajenie

To nie sa aktualne dane ,one sa z kwietnia 2008...a o ile pamietam to normy sie zmienily.BEDE w przyszlym tygodniu w kadarach to sie dowiem..Ale dzieki za info-pozdrawiam
Stary 2009-03-13, 09:54   #81
Onaaa23
Raczkowanie

Moi drodzy ja bedac ostatnio w kadrach dostałam spis poszczegolnych cwiczen i ich ilosc itd. i wszystko sie PODNIOSŁO np pompek dla kobiet trzeba zrobic na ocene bdb az 20 gdzie wczesniej bylo 18 , podobnie jest reszta cwiczen bede miala wolny czas to wam wszystko tutaj napisze wiec jeszcze raz napisze wymagania poszly do góry Waga domyslam sie , ze jestes z rocznika 76 chyba bedziesz miala troche nizszy poziom ale musze sprawdzic.

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Pompki : do 30 lat bdb- 20
db - 18
dst - 14
od 30 lat bdb - 18
db - 16
dst - 12
koperta do 30 lat bdb- 26, 4 sek.
db - 27,1 sek.
dst - 27,8
od 30 lat bdb - 27,1 sek
db- 27,8
dst - 28,5
Skok w dal z miejsca obunóż do 30 lat bdb - 190 cm
db - 175 cm
dst - 160
od 30 lat bdb - 180 cm
db - 165 cm
dst - 150
Brzuszki do 30 lat bdb - 41 w ciagu minuty!
db - 38
dst - 34
od 30 lat bdb - 39
db - 36
dst - 32
Uginanie na laweczkach ( najgorsze cholerstwo do 30 lat bdb - 35
db - 30
dst - 26
od 30 lat bdb - 32
db - 27
dst - 23
Bieg na 600 m do 30 lat bdb - 2.35
db - 2.50
dst - 3.00
od 30 lat bdb - 2.40
db - 2.55
dst - 3.05
To tyle piwo stawiacie
Stary 2009-03-13, 10:01   #82
waga76
Przyczajenie

Dobrze myslisz, jestem w drugiej grupie wiekowej i najbardziej boje sie pompek...aby zrobic na 3..na razie udaje mi sie 12 choc aby z 15.powiedzcie mi jak robic lub jak cwiczyc aby robic sprytnie pompki...Odnosnie odnosnie poprzeczki naprawde tak slyszalam i na stronce gdzies strazy znalazlam dwie rozne normy sprawnosciowe....jak znajde te stronke to przesle link.do uslyszenia.

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Faktycznie mam troche nizsze normy....co mnie cieszylo ale nie na dlugo...Ale dobrze ze wiem ,trzeba bedzie cwiczyc cwiczyc i jeszcze raz cwiczyc - powinno byc dobrze.mam taka cicha nadzieje..pozdrawiam dzieki za szczegolowy spis norm i do uslyszenia.
Stary 2009-03-13, 10:01   #83
Onaaa23
Raczkowanie

EJ to nie jest zle z tymi pompkami u ciebie do wakacji zrobisz 50 a coz mozna poradzic systematyczne cwiczenie i tyle a normy sa na 99% takie jak podałam, jesli znalazlas stronke zawierajaca nizsze wymagania to jest juz ona nieaktualna, nie wiem dlaczego nie umieszczono aktualnej tabeli ... Ja nad sprawnoscia fiz. pracuje wieczorami na hali w dzien ucze sie na wiedze ogolna i jezyk Pozdrawiam buzka pappa
Stary 2009-03-13, 10:08   #84
waga76
Przyczajenie

Cwiczylam ok miesiaca i wydusilam tylko max 12 pompek a pozniej przerwalam tak w styczniu i od wczoraj znowu sie zabralam za cwiczenia.wiec aby 15pompek.A mam jeszcze takie pytanie masz jakies moze nowe testy co do wiedzy ogolnej i z czego sie przgotowujesz na anglik.testy a ich strony mam ale moze masz cos nowego?Pozdrowionka i buzk
Stary 2009-03-13, 10:42   #85
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez waga76 Pokaż wiadomość
Witam.
Mam pytanie czy mozliwe jest drugie podejcie ze sprawnosciowki?jezeli tak to po jakim czasie....?Bo o ile pamietam w policji jak sie nie zda to mozna po miesiacu moze wiecej powtarzac tylko najpierw trzeba napisac podanie o powtorny egzamin.Pytam sie tak z czystej ciekawosci gdyz czekam podobnie jak wy na II etap.Dziekuje i pozdrawiam.
Możliwe jest, bodajże po kilku m-cach.
W grudniu 08 wymagania do sprawnosciówki były takie jak na stronie SG.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-13, 11:10   #86
szwaku
Raczkowanie

Onna _______ jeżeli możesz to zapisz dla mnie jeszcze te normy bo widzę ze ez jestem z tyłu z wiadomościami a myślałem że na bieżąco heheh Dzięki i pozdrówki
Stary 2009-03-13, 13:55   #87
jagosiak
Raczkowanie

ojej chwilę mnie tu nie było i juz tyle informacji. no to pompki czas zacząć

jagosiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-13, 14:57   #88
Onaaa23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szwaku Pokaż wiadomość
Onna _______ jeżeli możesz to zapisz dla mnie jeszcze te normy bo widzę ze ez jestem z tyłu z wiadomościami a myślałem że na bieżąco heheh Dzięki i pozdrówki
Przykro mi szwaku , mam tylko tabele norm sprawnosciowych dla kobiet
Stary 2009-03-13, 18:33   #89
szwaku
Raczkowanie

Uuuu to nie dobrze to w takim razie trzeba wziąć browarka i trenować może nie długo na stronie zamieszczą wkońcu coś aktualnego musi być hehe
Stary 2009-03-13, 20:56   #90
szwaku
Raczkowanie

Ej no co Wy Kobitki gadacie takie same normy są na stronie Komendy Głównej SG nic sie nie zmieniło:jupi : czyli ja jestem na topie z info hehehe
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Służby mundurowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości