![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!!
Oj tego to nie wiem czy sie przyczepią hehe trzeba być dobrej myśli ja juz czekam pół roku od wariografu i dalej nic nie wiem czy poszedł ten pierwszy etap
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Innooka... moim skromnym zdaniem powinnas poczekac ze skladaniem dokumentow, popatrz jakie sa realia, nie masz pelnego wyksztalcenia i dodatkowo trudna sytuacja gospodarcza kraju... nawet jesli bada przyjmowac podania to i tak przesiew bedzie jeszcze wiekszy, wiec jesliby Ci sie teraz nie udało , stracilabys pewnie zapal i chceci na drugie podejscie. Mysle , ze powinnas spokojnie ukonczyc srednia szkole, zdawac na studia na wymarzony kierunek, zaczniesz dalsza nauka wtedy mozesz zlozyc papiery , jesli Ci sie uda przejdziesz na studia zaoczne, ja studiuje i nie widze problemow abym nie zdolala pogodzic ich z praca. A ludzi musza sila rzeczy przyjmowac - na pewno nie w tak duzych ilosciach jak do tej pory - poniewaz starsi funkcjusze odchodza na emerytury i musza miec mlodysz pracownikow. SZWAKU, jak odezwia sie do mnie na pewno dam znac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Przyczajenie
|
o szkołe średnią się nie martwie..;d w kwietniu zakonczona no i maj...a widzicie tak sie składa ze jest kryzys i czlek musi szukac roboty bo na studia go "tymczasowo" nie stac..:P tez widze nie maly kłopot w tym poborze..o Boże
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A może wiecie jak wygląda etap szkolenia?? koszary?? czy co oni tam szykują ludziom?? Oby sie odezwali do Was jak najszybciej ;D to juz bede miala jakieś chody w tej straży.. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Onaaa23...elegancko realnie pisze..a człowiek ma nadzieje moze nie realną na dobry przebieg losu....Kurcze , czy wiecie w jakiej kropce są Ci maturzyści co od dawna chcieli iść do straży ... taki mętlik.. A włąsnie co do zaocznych.. to prawda , ze po jakimś czasie mozesz studiowac sobei co chcesz - zaocznie , pracując w straży ?? I człowiek ma perspektywe rozwoju... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Etap szkolenia: lekcje ok. 7-8 h, musztra, zajęcia ze strzelania,technik obrony itp. Jak nie masz służby w weekend to masz wolny. Czasami i poniedziałki wolne. Po zajęciach też czas wolny,aby wrócić do 22:00. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
moooniaaaa napisala wszystko jak jest . A widzieliscie moze ilosc wolnych etatow w POSG ? zero wolnych miejsc... mysle, ze podano taka informacje aby nie wnoszono na razie wiecej podan, bo w tym roku pojdzie jedno juz tylko szkolenie i kandydatow na niego zbiora sposrod osob , ktore juz rozpoczely rekrutacje. Celem chyba jest zniechecenie na dany moment kandydatow, bo nie ma sensu aby w takiej sytacji jaka panuje wnoszono daremnie podania. Wiadome jest , ze w kazdej chwili , gdy sytuacja sie zmieni chetnych sie znajdzie bez problemu. To wszystko sa oczywiscie moje przemyslenia, nie wiem do konca jak jest i jak bedzie... ale chyba nie trzeba byc madrym aby domyslec sie , ze wolne etaty sa w kazdym roku w kazdym oddziale, pomimo likwidacji niektorych oddziałow. Ale co oni kombinuja to cholercia wie
![]() heh chyba w kazdym oddziale jest zerowa liczba wolnych etatow... no to tak, wiec ciekawe kto bedzie sluzył, paranoja... Edytowane przez Onaaa23 Czas edycji: 2009-03-09 o 19:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
Ma nadzieję, że prognozy na rekrutację się zmienią i będzie więcej przyjętych niż jest planowane. otrzymałam jakiś znak ze straży
![]() ![]() zastanawiam się czy nie składać jeszcze dokumentów do wojska i do więziennictwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
N oto masz narazie super JAGOSIAK ja jeszcze czekam tylko nie wiem na co albo odmowa albo poświadczenie czego bym bardzo chciał a reszta sie może jakoś potoczy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Ja niestety historia z Policja mam za soba, nie zdałam multi... wiec jak mi sie tu nie uda to nie mam pomyslu co dalej. jestem jednak dobrej mysli i mam nadzieje ze bede w krotce cieszyc sie tak samo jak Jagosiak - nawiasem piszac gratuluje w panujacej sytuacji to juz wielki sukces! SZWAKU jestesmy w takiej samej sytacji, moze z tego samego oddzialu? Pozdrawiam i oby dzis listonosz przyniosl dobre nam wiesci
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
ja NADBUZANKA
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jasne szwaku ze krocej, w Policji w ciagu 3 miesiecy w wiekszosci przypadkow ludzie sa juz po rekrutacji i czekaja na szkolenie ja w ciagu miesiaca mialam sprawnosciowke i multi. Tak to prawda na multi duzo odpada, dla mnie testy psycho w strazy jest latwiej zdac - wszystko masz na kartkach, czasu do woli, mozliwosc poprawienia blednej odpowiedzi a w multi??? Test na komputerze, okreslony czas na kazde pytania, zamiast skupic sie na pytaniu obserwujesz biegnace sekundy na dole monitora, nie mozesz cofnac sie do poprzedniego pytania, nie ma mozliwosci poprawienia blednej odpowiedzi,> heh slyszalam z reszta ze caly ten multiselect to wielka pomylka a wynik tego egzaminu nie pokrywa sie z rzeczywistocia... nie wiem jak sie potoczy kolej rzeczy, w sumie to z Policji ludzie przenosza sie do strazy bo tam sa lepsze warunki, szybszy awans itd... wolalabym dostac sie do SG ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałam Wam cos napisać odnosnie długości rekruatacji do obu w/w tu sluzb - to bardzo indywidualna sprawa, znam przypadki zarówno w SG jak i w Policji ponad polrocznycznej rekrutacji (8miesięcznej) ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
Właśnie odebrałem poświadczenie bezpieczeństwa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Szwaku gratulacje!!! Spokojnie, z tego co mi powiedzieli w kadrach II etap odbedzie sie jak pisalam wczesniej : lipec- sierpień , a wiec szwaku skoro dostales poswiadczenie tzn ze jestes przez nich mile widziany
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Przyczajenie
|
Dołaczam się do GRATULACJIIII
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Nie dziękuje
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- tak jesczcze przy okazji zdawał może ktoś juz niemiecki na egz?? o czym był tekst jeżeli ktoś by pamiętał to proszę o jakieś onfo dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam.
Mam pytanie czy mozliwe jest drugie podejcie ze sprawnosciowki?jezeli tak to po jakim czasie....?Bo o ile pamietam w policji jak sie nie zda to mozna po miesiacu moze wiecej powtarzac tylko najpierw trzeba napisac podanie o powtorny egzamin.Pytam sie tak z czystej ciekawosci gdyz czekam podobnie jak wy na II etap.Dziekuje i pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Dlaczego od razu pytasz o poprawke??? II etap ma byc wwakacje do tego czasu 3 razy mozna wyrobic kondycje. No ale jezeli juz nie uda sie to trzeba pisac prosbe do komendanta, on decyduje czy puscic Cie jeszcze raz. Jesli zezwoli zdajesz prawdopodobnie w kolejnym terminie II etapu. P.s w Policji zawsze mozesz isc na poprawke w SG niekoniecznie, więc staraj sie aby nie było takiej sytuacji. Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Przyczajenie
|
Dzieki sliczne za odpowiedz!
Pytam sie tak z gory,choc wiadomo ze kazdy bedzie chcial zadac i miec z glowy, ale zdaza sie....ze noga sie powinie.Bylam ostatnio w kadrach i slyszalam ze kolejny etap moze byc lipiec sierpin wiec fakt mamy troche czasu na treningi.A mam jeszcze jedno pytanie czy mam aktualne normy cwiczen ile czego trzeba zrobic...bo cos slyszalam ze sa obnizone tak mi mowili jak bylam na waliografie...a bylam w polowie lutego..czy cos moze tobie wiadomo-chodzi mi o pierwsza jak i druga grupe wiekowa. |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
wszystkie aktualne dane odnośnie sprawnościówki są na stronie głównej SG. Tak zostały troche obniżone wymagania.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Przyczajenie
|
To nie sa aktualne dane ,one sa z kwietnia 2008...a o ile pamietam to normy sie zmienily.BEDE w przyszlym tygodniu w kadarach to sie dowiem..Ale dzieki za info-pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
Moi drodzy ja bedac ostatnio w kadrach dostałam spis poszczegolnych cwiczen i ich ilosc itd. i wszystko sie PODNIOSŁO np pompek dla kobiet trzeba zrobic na ocene bdb az 20 gdzie wczesniej bylo 18 , podobnie jest reszta cwiczen bede miala wolny czas to wam wszystko tutaj napisze
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Pompki : do 30 lat bdb- 20 db - 18 dst - 14 od 30 lat bdb - 18 db - 16 dst - 12 koperta do 30 lat bdb- 26, 4 sek. db - 27,1 sek. dst - 27,8 od 30 lat bdb - 27,1 sek db- 27,8 dst - 28,5 Skok w dal z miejsca obunóż do 30 lat bdb - 190 cm db - 175 cm dst - 160 od 30 lat bdb - 180 cm db - 165 cm dst - 150 Brzuszki do 30 lat bdb - 41 w ciagu minuty! db - 38 dst - 34 od 30 lat bdb - 39 db - 36 dst - 32 Uginanie na laweczkach ( najgorsze cholerstwo ![]() db - 30 dst - 26 od 30 lat bdb - 32 db - 27 dst - 23 Bieg na 600 m do 30 lat bdb - 2.35 db - 2.50 dst - 3.00 od 30 lat bdb - 2.40 db - 2.55 dst - 3.05 To tyle piwo stawiacie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Przyczajenie
|
Dobrze myslisz, jestem w drugiej grupie wiekowej i najbardziej boje sie pompek...aby zrobic na 3..na razie udaje mi sie 12 choc aby z 15.powiedzcie mi jak robic lub jak cwiczyc aby robic sprytnie pompki...Odnosnie odnosnie poprzeczki naprawde tak slyszalam i na stronce gdzies strazy znalazlam dwie rozne normy sprawnosciowe....jak znajde te stronke to przesle link.do uslyszenia.
---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Faktycznie mam troche nizsze normy....co mnie cieszylo ale nie na dlugo...Ale dobrze ze wiem ,trzeba bedzie cwiczyc cwiczyc i jeszcze raz cwiczyc - powinno byc dobrze.mam taka cicha nadzieje..pozdrawiam dzieki za szczegolowy spis norm i do uslyszenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
EJ to nie jest zle z tymi pompkami u ciebie do wakacji zrobisz 50
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Przyczajenie
|
Cwiczylam ok miesiaca i wydusilam tylko max 12 pompek a pozniej przerwalam tak w styczniu i od wczoraj znowu sie zabralam za cwiczenia.wiec aby 15pompek.A mam jeszcze takie pytanie masz jakies moze nowe testy co do wiedzy ogolnej i z czego sie przgotowujesz na anglik.testy a ich strony mam ale moze masz cos nowego?Pozdrowionka i buzk
|
![]() ![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W grudniu 08 wymagania do sprawnosciówki były takie jak na stronie SG. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
Onna _______ jeżeli możesz to zapisz dla mnie jeszcze te normy bo widzę ze ez jestem z tyłu z wiadomościami a myślałem że na bieżąco heheh Dzięki i pozdrówki
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
ojej chwilę mnie tu nie było i juz tyle informacji. no to pompki czas zacząć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
Uuuu to nie dobrze
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Ej no co Wy Kobitki gadacie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:51.