![]() |
#61 |
Konto usunięte
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
IlonaP na SB nie ma takiego ograniczenia, trzeba obserwować reakcję organizmy na ilość i rodzaj wprowadzanego węgla
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Przyczajenie
|
EFFA - Dzięki za wskazówkę.
Edytowane przez atom999 Czas edycji: 2009-01-08 o 12:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |
Wtajemniczenie
|
[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;10395779]Teliku najbardziej u dentysty boje się igły od znieczulenia
![]() [/quote]brrr nienawidze znieczulenia i tego dretwienia dlatego u mnie borowanie bez znieczulenia ![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki ![]() a telik własnie pochłonoł luncha w pracy a w moich marzeniach serniczek na podwieczorek.... boje sie ze jak go zrobie to juz cały czas bede ![]()
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;10397112]IlonaP na SB nie ma takiego ograniczenia, trzeba obserwować reakcję organizmy na ilość i rodzaj wprowadzanego węgla
![]() jeszcze pomarudzę ![]() Cytat:
ale że ostatnio miałam wyrywane dwa zęby w odstępie tygodnia, w tym jeden paskudnie złamany to mam dość na długi czas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a co tu tak cicho obiadkujecie?
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Mam trzy duze teksty do napisania i nie wiem, kiedy sie za to wezme ![]() Mam taka ochote na zupe meksykanska, w ten mroz bylaby dobra, taka rozgrzewajaca. Moze kupie cos na mieso mielone w drodze do domu ![]()
#67 |
Zadomowienie
|
Effa ale sie napalilam na ta Twoja zapiekanke
![]() ![]() ![]() kenneczku pysznie brzmi ta pieczen ![]() ![]() a ja koniec koncow na obiad mialam brukselke(kupilam swieza) z jajkiem w sosie z serka topioneo z wedlinka ![]() zakochalam sie w brukselce ![]() Edytowane przez Djana Czas edycji: 2009-01-08 o 16:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Ja dziś się źle miewam, @ dostałam, dużo jem. W zasadzie już sobie kolacje szykuje bo chcę mieć to żarcie za sobą -.- mam tyle nauki, a chęci ni w ząb... na kolacje 2 kotlety sojowe, i ogórek, trochę rosołu bez dodatków, który popijam cały dzień.
#69 |
Zakorzenienie
|
a mi cos ciężko sprężyc się z tą dietką
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Rozeznanie
|
Effo, kochanie, a zdradzisz jak robilas zapiekanke z soczewicy?ja mam juz od dawna kupiona lezy w szafce i ciagle nie mam weny co z nia zrobic, a zapiekanka brzmi super
![]() juz znalazlam na watku przepisowym, ale mam pytanko ten twarog to dodajesz taki zmielony jak do sernika(pilos z lidla?)bo nie moge sobie wyobrazic jaka konsystencje ma taka zapiekanka? jestem takim leniem zimowym, ze kumpela mnie wyciagala na basen, a ja jakos w taka pogode za nic w swiecie nie moge sie zmobilizowac!!!!i tak siedze sama w domu, TZ na siatkowce, a ja sie teraz nudze ![]() ja na obiadek zrobilam sobie kurczaczka w sosie pomidorowym z Lidla i mozarella!!! ja nie wiem jak mozecie nie lubic mozarelli, ja ubostwiam ja dodana do takeigo goracego sosiku, jak sie rozpusci!!! bede miala jeszcze porcje na jutro do pracy!!! poki co idzie mi niezle, ciekawe jak przetrwam ta 50tke mamy w sobote ![]() ![]()
W grupie raźniej ![]() 67 ![]() ![]() ![]() ![]() 74 masakra Edytowane przez bambi1311 Czas edycji: 2009-01-08 o 18:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
czesc
kurcze ja tu patrze czemu nei ma SB a tu juz nowy watek ![]() wiec sie odmeldowuje ![]() niestety moja dieta jest beznadziejna.babcia dzis mi juz z 4 razy powiedziala ze brzuch m,i sie wylewa i t d i ze ciagle cos jem ![]() ale postanowilam ze jak wytrwam na 1 fazie kilka dni to kupie sobie nagrode[pilke do pilatesu sportowe sluchawki lub tasmy do cwiczen/od pon beda w lidlu ![]() a na silownie zapisze sie dopiero pod koniec miesiaca bo kumpela zdazyla wydac kase eh ![]() i ogolnie na nic nie mam kompelnie sily jestem wyczerpana.codzieneni po 4 kartkowki [jeszcze niegdy w zyciu nie dostalam tyle ocen w tydzien ![]() no nic trzeba walczyc ![]()
#72 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Dzisiaj przypada mój 13 dzień I fazy SB/już postanowione przedłużam I fazę o 7 dni/ i 22 A6W ![]() Dzisiejszy jadłospis przedstawia się następująco: Ś: 2 jajka na miękko, 2 zawijaski z salaty serka toponego light, ogorka zielonego i czerwonej papryki, 2 plasterki sera żółtego light, 1/2 czerwonej papryki oraz 1/3 długiego zielonego ogóraska P: jogurt naturalny z cynamonem, słodzikiem i łyżeczką mixu orzechowo-pestkowego O: Omlet z 2 jaj, czerwonej papryki i polędwicy łososiowej z gotowaną fasolką szparagową P: łyżeczka orzechów K: ser biały chudy z czerwoną papryką, cebulką, rzodkiewką, ziolami i odrobiną jogurtu naturalnego, mniaaaaaam Wypiłam 3 herbatki czerwone, jedną zieloną , dwie kawki z mlekiem 0,5% i około 1,5 l wody mineralnej niegazowanej. Zastanawiam się czy moja waga coś ruszy i jakie będą efeeeeeeeekty. Zważę się i pomierzę dopiero w poniedziałek. Nie przynudzam dłużej ![]() Witam nowych plażowiczów ![]() Pozdrawiam i życzę miłej nocki
#73 |
Zadomowienie
|
Jakas padnieta jestem. Z Borysem przeszlam sie kawalek i wzielismy takse, bo u nas zimno, w sumie gdyby nie wiatr to pewnie by bylo znosnie, ale kiedy u nas nie wialo
![]() ![]() Ja dzis: s: omlet z serem i szynka + warzywka plus dwa kawalki serniczka (g.8.30) p: dwa kawalki serniczka (12.00) II ś: pasta z makreli plus dwa ogorki kiszone (14.00) o: zapiekanka z soczewicy + surowka z czerwonej kapusty (17.15) k: mozzarella ligt z papryka i ogorkiem kiszonym, poltora kubka mleka, dwa plastry sera zoltego (19.30) I jeszcze mialam 20 min na cos ochote, ale przeszlo na szczescie ![]() Bede pisac godziny, co by latwiej bylo mi sie ich trzymac, a raczej nastwic sie, ze jem wlasnie wtedy. Moze bedzie latwiej. Bambii akurat na dzis dalam normalny twarog w kostce, bo w Lidlu nie bylam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Djana polecam polecam. U mnie zapasy soczewicy, bo szybko sie konczy ![]() Agusiencja zdrowka! Najwzniejsze to wrocic na wlasciwe tory, no nie Onaella ![]() ![]() Na jutro ogorkowa zupe robie... z zupami mam problem, bo po nich jestem glodna, ![]() Mozzarelle tez uwielbiam i sie ciesze, ze w Netto odkrylam light ![]() ![]() Kurcze wiosna na pewno latwiej sie chudnie. Teraz mam wrazenie, ze przez to zimno organizm sie broni przed strata wagi rekami i nogami ![]() Na razie poki co auta brak, wiec chodze na pieszo, tylko jak dojde na basen jutro ![]()
#74 |
Wtajemniczenie
|
witam
![]() bambii, Djano, effo dziekuje za mile slowa odosnie zdrowka ![]() ![]() djano mnie nie kusi wielki swiat ![]() ![]() Wlasnie zarezerwowalam bilet na czwartek i jutro pewnie wykupie go ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() atom999 witaj i powodzenia ![]() Ja dzis lampke zinfandela sacze, jem galarete ale chyba jeszcze sie skusze na camembert w panierce ![]() ![]() Milego wieczoru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Rozeznanie
|
dziekuje Effo, cos poprobuje z ta soczewica, zaraz ide ja wstawic, wszakże mam juz reszte kurczaka na jutro, ale moze cos z tej soczewicy jeszcze zmontuje
a tak na marginesie zaczelam sie nad czyms zastanawiac ![]() czy Wy dziewczynki serki wiejskie i mozarella jecie zawsze light?bo ja wlasnie tego sie nie trzymam, serek wiejski jem zwykly, a mozarelle uwielbiam tez zwykla, moze to u mnie powoduje taki wolny spadek wagi???????? ![]() bo jesli chodzi o mleko, to uzywam tylko 0,5 %, ser zolty 17% z lidla lub hit z ryk 13 %, ale wiesniak i mozarella to zawsze normalne!!! co o tym sadzicie ekspertki moje drogie, i jak to wyglada u Was?
![]() |
#76 |
Wtajemniczenie
|
ja tylko 0% albo light wiesniaka a mozarelle odtluszczona jadam bedac w Stanach a w Polsce nie jem bo nie moge dostac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Effa, czerwona zawsze się rozgotowuje, zielona i czarna zostaje sypka, nie wiem jak z żółtą ale może jutro sprawdzę, bo zakupiłam i czas wypróbować
![]() U mnie tam zapasy wszystkiego - jak się nie ma w pobliżu porządnego sklepu to tak się ma ![]() Bambi, ja wieśniaki jem albo lekkie albo zwykłe Piątnicy, mozzarellę różnie... Dziś był dziwny dzień, mamie pękła rura od kaloryfera, u nas cieknie z pieca, ponadto robiłam za zaopatrzeniowca, więc wyprowadziłam mojego chrabąszcza z garażu ![]() 9.00 ś: omlet z białek, pieczarek z estragonem i plasterka żółtego sera Fit Hochland, kromka pełnoziarnistego chleba, herbata z mlekiem 12.00 IIś: wieśniak i kolejna kromka chleba, latte 15.00 o: kapuśniak 19.30 p: plastrek ciasta drożdżowego i herbata z sokiem malinowym - byłam u babci, ciężko było odmówić ![]() 20.30 po powrocie do domu k: ugotowane brokuły posypane wiórkami sera żółtego i wstawione na 30s do mikro - dobre i tyle teraz spijam już drugą herbatę jutro się chyba zważę, rewelacji się nie spodziewam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
ja tez gapa...dziwię się,że nic nie piszecie w wątku,a tu juz nowa częśc...ehhh
a mi się baty należą bo przestałam jadac regulranie ![]()
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale teraz z pewnością zaczniesz, prawda? ![]() Paprak, jest mozzarella odtłuszczona u nas, jedynie ricotty nie widziałam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
Wpadłam jeszcze na chwilkę, żeby Was podczytać
![]() ![]() Jak to mówią kto pyta nie błądzi, więc pytam-dziewczyny która z Was przedłużała I fazę SB?????????????????????? Jak sądzicie było warto???????????????????? ? Czy z perspektywy czasu patrząc postąpiłybyście tak ponownie????????????????? ?????????? A co się dzieje z Sylwią18?????????????czyżby się załamała zbyt niskim spadkiem wagi????????????
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim skromnym zdaniem nie ma sensu w przedłużaniu I fazy - nawet sam A.A. o tym pisze, jak znajdę fragment to wkleję - ona ma na celu zlikwidowanie nieprawidłowego łaknienia węglowodanów i jest jednocześnie tak uboga w składniki, że te 14 dni to optimum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no mam nadzieję,że jak ogarnę już siebie i swoją osobę to zacznę znowu jadac normalnie....być może będzie to dopiero za parę tyg ![]()
![]() |
#83 |
Zadomowienie
|
Ilona alez mi smaka narobilas... a mialam ogorkowa robic. Chyba zdradze ja na kapusniak
![]() ![]() ![]() A z czerowna to wiem, ze tak jest ![]() ![]() Mamooli ja mialam 3 tygodnie jedynki, ale tez z tego wzgledu, ze pierwszy tydzien potraktowalam na luzie, uczylam sie tej diety. Czy cos to zmienilo - nie wiem. Mozesz zaczac powoli wprowadzac wegle. Np. owoc na przekaske, lub chleb na sniadanie. Bambii ja nabial zawsze odtluszczony. Ser (jaki ty w Lidlu kupujesz????) odtluszczony, twarog chudy, wiesniak lekki, mozzarella light. Jest do zdobycia w NETTO!!!!, mleko 0.5%, ostatanio robilam Borysowi kakao z 2%, bo tz kupil, dla mnie straszliwie tluste bylo ![]() ![]()
#84 |
Raczkowanie
|
Dzięki Ilonko
![]()
#85 |
Raczkowanie
|
Skoro się nie opłaca przedłużac tej fazy to nie będę nadgorliwa, Tobie również dziękuję Effffffffo, hihi
![]() Czyli od niedzieli poszerzamy listę dozwolonych produktów, oj żeby mi się tylko w glowie nie poprzewracało ![]()
#86 |
Wtajemniczenie
|
no wlasnie dziewczynki ja mieszkam na wsi - miasto ponizej 30tys. mieszkancow. Nie ma Netto i nie widze nigdzie odtluszczonej mozarelli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ......................... ......................... . Paprak, jedna Galbani ale jest jeszcze druga, mamy w auchanie Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2009-01-08 o 21:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Rozeznanie
|
No wlasnie,przekonalam sie ze czerwona soczewica sie rozgotowuje
![]() no i moje przypuszczenia sie sprawdzily!!!jem za tlusty nabial kurcze!!!jakos malo do tego wagi przykladalam, ![]() EFFO, w lidlu jest super ser zolty start Linessy 17%, czesto dodaje do portaw!!!!nie dosc ze odtluszczony to jeszcze starty!!!! a Sywia18 pewnie do sesji sie szykuje,,,kurde kiedy to bylo..studenckie piekne czasy ![]() dobrej nocy kochane Kobietki ![]()
#89 |
Zadomowienie
|
Bambii dzieki
![]() ![]() Ilona zaintrygowalas mnie tym dodatkiem do zupy. Jak to bylo?? Inulina??? Gdzie mozna to dostac??? Tez uwielbiam geste zupy ![]()
#90 |
Wtajemniczenie
|
ilonaP auchan tez nie mamy
![]() ![]() edit: wies ma swoje plusy bo ja hollender kupuje za niecale 13zl w aldiku, to 5zl taniej niz u effy a w Lidlu tarty ser jest caly czas z serii Linessa tylko od poniedzialku maja byc inne jeszcze ![]() Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-01-08 o 22:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:39.