|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziennik zapuszczania włosów - czyli przed i po
dzsiaj po umyciu zrobiłam sobie nowe zdjęcie włosów. sory, że takie poplątane i w ogóle, ale ja nigdy nie rozczesuję ich jak są mokre
![]() a ta pierwsza to stara fotka- chyba około miesiąc temu robione. czy mi się wydaje, czy nic nie ruszyły? ![]()
![]() |
![]() |
#62 |
Rozeznanie
|
tak jak pisałam , wstawiam fotki moich wlosów nie prostowanych ani nie suszonych
![]() ![]()
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
eh potrzebuję mobilizacji,czytam często ten wątek zeby sie nieco podbudować.
Historia moich włosiąt przedstawia sie następująco: 1.Lipiec '08 długość do łopatek,włosy w średniej kondycji,nie było żle ale oczywiście wmówiłam sobie że jest fatalnie i...... ![]() 2. Wrzesień. Fryzjer i cięcie pod linijkę....kolejny miesiąc i.... 3. Pażdziernik. Następna wizyta u fryzjera i cieniowanie... ![]() ![]() ![]() 4.Grudzień. Staram się nie suszyć ich suszarką i nie prostować. NIe wiem ile urosły od tego nieszczęsnego cięcia we wrześniu,staram sie o nie dbać ale nie popadam w skrajności bo efekt który widzę w lustrze niestety mnie nie mobilizuje do większych starań. Od września łykam belissę,używam masek i odżywek po każdym myciu no i staram sie nie szuszyć suszarką a prostownicę schowałam do szafy. To tyle ![]() Następnym razem jak wpadnę na "genialny" pomysł żeby obciąć włosy to każę sobie ukręcić głowę żeby mi do niej takie idiotyczne pomysły już nie przychodziły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zadomowienie
|
Aktualizuję mój dziennik zapuszczania
![]() 1. zdjęcie - 29 luty - fryzjerka ścięła mi "końcówki"... ![]() 2. zdjęcie - 8 wrzesień 3. zdjęcie - 22 listopada - tuż po podcięciu końcówek, tym razem końcówek (1cm) ![]() 4. 5. i 6. zdjęcie - 22 grudnia (wczoraj) - miesiąc po podcięciu końcówek i miesiąc używania WAXa zagranicznego ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
Dobra to wklejam
![]() A ślub 10 lipca ( niestety piątek ale problemy z salą na sobotę) A ty kiedy masz date??
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
to ja się dołączam do 'zapuszczalskich':rolleye s: no więc:
1 zdjęcie-wrzesień 2007.. moje długie włoski ![]() 2 zdjęcie-wakacje 2007..tu widać jaka była mniej więcej długość chociaż i tak nie aż tak widać bo miałam lekko pokręcone lokówką [efekt nudy z kumpelą xd] 3 zdjęcie-wakacje 2008 jakoś koniec sierpnia ..tragedia.. ja zdesperowana stanem moich włosów bo wcześniej miałam jeszcze inaczej ściete lekko za ramiona pocieniowane, masakra od prostownicy... no tragedia, postanowiłam się sciac i pofarbować na blond. okropieństwo ![]() 4 zdjęcie-tak samo jak 3 zdjęcie 5-zdjęcie z wczoraj ... i morduje je niestety prostownicą bo nie mam innego wyjścia... bez prostownicy wyglądają fatalnie ... poskręcane i w ogóle.. cel... do stanika... ![]()
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Magdzia, co Ty, nie będę wklejać zdjęć, wstydu sobie tylko narobię :/ wkleję z wczoraj jedno takie, na którym stanu wlosów niewiele widać, ale fryzurę jako taką. Żeby taka była to: wałki na prawie suche włosy, minuta suszarką, potem przy głowie musiałam trochę prostownicą, bo za bardzo odstawały, porcja kryształków Alfaparfu, wcześniej Seboradin w spray'u. Włosów po naturalnym wyschnięciu nie wkleję tu chyba nigdy, bo to nawet nie wygląda, gdyby mi grubą kasę zapłacili, to bym się tak nawet w swojej dziurze nie pokazała.
No i przeklejam foty sprzed kilku tygodni. Długość podobna, ale szyja mi normalnie teraz z tyłu prześwituje, zwłaszcza z prawej strony, tak mi fryzjerka obcięła ![]() https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1228748280 odstające końcówki przy dokładnie wyprostowanych i potraktowanych kryształkami włosach https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1228748280 wyprostowane jeszcze przed ścięciem https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1228748280 z każdej strony przed ścięciem, na zdjęciach wyglądają NAPRAWDĘ dobrze w porównaniu do rzeczywistości https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1228748280 porównanie W załączniku fota z wczoraj. Jedyne, co na niej dobrze wygląda, to TŻ ![]()
![]() |
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
hej
![]() KALAI, super wynik, gratulacje ![]() Dzisiaj byłam u fryzjera, podcięłam włosy (końcówki) o 2 cm ![]() ![]() Wklejam zdjęcie moich kudełków przed rozpoczęciem zmasowanego ataku :P Tak wyglądaja przed kuracją :P A kuracja to WAX (polski dla włosów słabych ze skłnnością do wypadania), maska Gloria (już zamówiona), chcę jeszcze kupić jedwab w sprayu i zmienić szampoon(muszę przestać uzywać tego nieszczęsnegoHerbal Essences z SLS ![]() Trochę mi głupio bo jak widziałam zdjęcia Waszych włosów ![]() ![]() Mam nadzieję, że po zastosowaniu tych wszystkich specyfików będę się mogła pochwalić ładniejszą fryzurą :P
Edytowane przez rubinka123 Czas edycji: 2008-12-31 o 04:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
Mam nadzieję, że moje pytanie pasuje do wątku...
Kochane, powiedzcie czy jest sens zapuszczać włosy cienkie i rzadkie? Czy nie będą wyglądały marnie? Obecnie mam długie włosy, ale to efekt przedłużenia włosów... a mimo wszystko wolałabym mieć swoje naturalne ![]() "Moje" włosy sięgają obecnie ledwo ramion, bowiem są dziko pocieniowane. przepraszam za czarno białe zdiecie innego nie posiadam obecnie ![]() http://img362.imageshack.us/my.php?i...cie0041oh1.jpg
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Tzn. kuracja ze skrzypem polnym i odżywką Henna Wax nie jest mi obca
![]() http://img145.imageshack.us/my.php?i...rerererga3.jpg zdięcie z marca, jak w akcie rozpaczy poszłam do fryzjera ściąć długie włosy [głupia byłam oj głupia...]. Na tym zdięciu bardziej widać "marność" moich włosów.
![]() |
#71 |
Zadomowienie
|
takie byly, pierwsze 3 a takie sa kolejne
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
justyna_dt, dobrze, że się odważyłaś na ścięcie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wklejam aktualne zdjęcie, nic z włosami nie zrobiłam - mycie, Wax, wyschnięcie w sposób naturalny, rozczesanie i odgarnięcie do tyłu opaską - aż mi wstyd ![]() ![]()
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Witam.
Chyba również do Was dołączę. Nie chcę ścinać włosów ponieważ pół życia miałam krótkie. Marzy mi się jakaś fajna fryzurka z średniej długości włosów. Teraz wyglądam tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
powodzenia i witamy w wątku
![]() JA nie wytrzymałam, mam dośc zapuszczania, kupiłam sobie naturalne clip on ;p jestem w niebie! A co tam, pochwale się Wam : ). W 20 minut włosy dłuższe o ponad 12 cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
ja prawe m-c temu sonczylam kuracje nisimem po nim przerzucilam sie na wax plus szampon ziolowy odzywke z rzepy i seboradin lotion wewnetrznie merz specjal (od m-ca). Włosy sobie rosna za 2 m-c mam zamiar isc do fryzjera bo denerwuje mnie ten "ogon" na karku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Zdjęcie 1-> wrzesień 2008 ..około 7 września.
![]() Długość?? Może z 6cm? ![]() Po drodze-> 1 przycięcie grzywki i nic więcej! 5miesięcy bez obcinania ![]() ![]() Zdjęcie 2-> obecnie! ![]() Wczoraj byłam u fryzjerki , wyrównała włoski te przy uchu bo już się nie układały ale nic z długości nie ścięła Teraz jest ekstra! ![]()
![]() |
#77 |
Rozeznanie
|
Magdzia94 dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ja juz wariuje, ile te wlosy moga rosnac... w lutym scielam na krociutkie, 5-15cm, teraz mam zaledwie za obojczyk [a tylko ze dwa razy podcinalam koncowki]. w wakacje szybko rosly, od wrzesnia jakos zwolnily ![]() postanowilam zreszta zaplesc warkoczyki, raz ze zawsze mi sie podobala taka fryzura, lubie te klimaty, dwa, ze jest bardzo wygodna w obsludze[co w czasie sesji moze sie przydac ![]() ![]() daje w koncu zdjecia, bo chyba juz kilka miesiecy temu mialam dac ![]() 1.zdjecia z marca, miesiac po obcieciu wlosow o ile pamietam 2. z dzis. wiem,wiem, mam przesuszone koncowki, ale czekam jeszcze z podcieciem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() znalazlam jedynie taki w warkoczu ale jest beznadziejne ![]() Edytowane przez Jolie2601 Czas edycji: 2009-01-08 o 22:04 Powód: post pod postem- proszę korzystać z edycji |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() edit: a jednak udało się dzisiaj zrobić ![]() ![]()
Edytowane przez mOna01 Czas edycji: 2009-01-09 o 19:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
oo a oto ja
![]() ![]() ![]() Włoski po potraktowaniu prostownicą.. Niestety.. Bo koncowki sie wywiaja..:/ No ale nie jest zle.. ![]() ![]() Yhh ale dzisiaj przeżyłam kryzys i chciałam przyciemnić.. Ale jakoś tego nie zrobiłam.. Szkoda mi włosów;d
wspomnienia wracają, kawa uzależnia, papierosy zabijają, czekolada tuczy, a naiwność bierze górę nad podświadomością. Edytowane przez oluskaaa922 Czas edycji: 2009-01-09 o 20:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Rozeznanie
|
Ten wątek to wielka motywacja do zapuszczania, szczególnie jak patrzy się na zdjęcia przed i po
![]() Pani-jesień to wcale nie jest cieniutki warkocz! Swoją drogą bardzo dobrze, że zdecydowałaś się nie ścinać włosów. Pamiętam Twoje stare zdjęcie z długimi włosami- cudo. Nefretete21 grubaśny warkocz, bardzo podoba mi się ten granatowy połysk ![]() Blondee na takie postępy to aż miło popatrzeć ![]() mOna01, oluskaaa922 bardzo ładne włosy, błyszczące. Z daleka widać, że zadbane ![]() Naooglądałam się dzisiaj motywacyjnych zdjęć i postanowiłam zrobić 'sesję' swoim ![]() Osobiście bardzo lubię swoje włosy, choć jeszcze trochę za krótkie są (jak dla mnie), ale dzielnie zapuszczam ![]()
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Narazie mam tylko taki, wieczorem wstawie zwykły warkocz nie taki wysoki, więc widzicie jaki on jest cieńki, conajmniej o połowe od waszych. . .
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rozjaśniłam sobie, są piękne piekne piekne
![]() 2.Zdrowo się odżywiam ![]() 3. Ćwiczę ![]() Edytowane przez Magdzia94 Czas edycji: 2009-01-10 o 10:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
BAN stały
|
.
No to i ja wrzuce foteczke aaa co.. ![]() mialam pewne problemy z kompem i w dwoch postach poszły sorry Edytowane przez Jolie2601 Czas edycji: 2009-01-10 o 12:52 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Wtajemniczenie
|
Nefretete i Gween - macie wymarzone włosy
![]() Ja aktualizuję długośc moich włosów po roku ![]() Sorry że fotka taaka słaba, ale nie mogę teraz zrobic lepszej. Może jutro się uda ![]() Edit: Na zdjęciu zaszła pomyłka. To u góry to oczywiście koniec grudnia, ale 07 ![]()
Edytowane przez Anja92 Czas edycji: 2017-06-19 o 16:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
Moje aktualne, zdjęcie z dziś
![]() Jakość taka sobie (bo telefonem robione) i kolor troszkę przekłamany ![]() Czerwona linia to mój cel w zapuszczaniu ![]() ![]()
Edytowane przez izeczkaaa Czas edycji: 2009-01-10 o 17:22 Powód: poprawienie błędu ;P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Hej, przyszłam Wam pokazać co to jest cieńki warkocz, bo mi się aż smutno robi jak Wy narzekacie na swoje
![]() włosy schną mi pół godziny, odżywkę wystarczy jak będe kupowała co pół roku, a jak robię maseczkę z jajka i oleji to wykorzystuje 1/3 tego żółtka... w moim przypadku aż wstyd się przyznać, że się zapuszcza włosy....zapuszczam...ale zdrowe włoski ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() Edytowane przez inc0rrect Czas edycji: 2009-01-10 o 22:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Konto usunięte
|
Moje zmaltretowane dwoma dekoloryzacjami włosy ; ) Wybaczcie za ich ułożenie, ale są tak niesforne, że trudno je równo uożyć ; D To pasmo z lewej przedstawia ich rzeczywista długość.
Tak z 10 cm i będę szczęśliwa ; D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:40.