|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziennik zapuszczania włosów - czyli przed i po
dzsiaj po umyciu zrobiłam sobie nowe zdjęcie włosów. sory, że takie poplątane i w ogóle, ale ja nigdy nie rozczesuję ich jak są mokre
a ta pierwsza to stara fotka- chyba około miesiąc temu robione. czy mi się wydaje, czy nic nie ruszyły?
|
|
|
#62 |
|
Rozeznanie
|
tak jak pisałam , wstawiam fotki moich wlosów nie prostowanych ani nie suszonych
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
eh potrzebuję mobilizacji,czytam często ten wątek zeby sie nieco podbudować.
Historia moich włosiąt przedstawia sie następująco: 1.Lipiec '08 długość do łopatek,włosy w średniej kondycji,nie było żle ale oczywiście wmówiłam sobie że jest fatalnie i...... 2. Wrzesień. Fryzjer i cięcie pod linijkę....kolejny miesiąc i.... 3. Pażdziernik. Następna wizyta u fryzjera i cieniowanie... 4.Grudzień. Staram się nie suszyć ich suszarką i nie prostować. NIe wiem ile urosły od tego nieszczęsnego cięcia we wrześniu,staram sie o nie dbać ale nie popadam w skrajności bo efekt który widzę w lustrze niestety mnie nie mobilizuje do większych starań. Od września łykam belissę,używam masek i odżywek po każdym myciu no i staram sie nie szuszyć suszarką a prostownicę schowałam do szafy. To tyle ![]() Następnym razem jak wpadnę na "genialny" pomysł żeby obciąć włosy to każę sobie ukręcić głowę żeby mi do niej takie idiotyczne pomysły już nie przychodziły
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zadomowienie
|
Aktualizuję mój dziennik zapuszczania
1. zdjęcie - 29 luty - fryzjerka ścięła mi "końcówki"... ![]() 2. zdjęcie - 8 wrzesień 3. zdjęcie - 22 listopada - tuż po podcięciu końcówek, tym razem końcówek (1cm) 4. 5. i 6. zdjęcie - 22 grudnia (wczoraj) - miesiąc po podcięciu końcówek i miesiąc używania WAXa zagranicznego
|
|
|
|
|
#65 |
|
Zadomowienie
|
Dobra to wklejam
A ślub 10 lipca ( niestety piątek ale problemy z salą na sobotę) A ty kiedy masz date??
|
|
#66 |
|
Raczkowanie
|
to ja się dołączam do 'zapuszczalskich':rolleye s: no więc:
1 zdjęcie-wrzesień 2007.. moje długie włoski ![]() 2 zdjęcie-wakacje 2007..tu widać jaka była mniej więcej długość chociaż i tak nie aż tak widać bo miałam lekko pokręcone lokówką [efekt nudy z kumpelą xd] 3 zdjęcie-wakacje 2008 jakoś koniec sierpnia ..tragedia.. ja zdesperowana stanem moich włosów bo wcześniej miałam jeszcze inaczej ściete lekko za ramiona pocieniowane, masakra od prostownicy... no tragedia, postanowiłam się sciac i pofarbować na blond. okropieństwo ![]() 4 zdjęcie-tak samo jak 3 zdjęcie 5-zdjęcie z wczoraj ... i morduje je niestety prostownicą bo nie mam innego wyjścia... bez prostownicy wyglądają fatalnie ... poskręcane i w ogóle.. cel... do stanika...
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
Magdzia, co Ty, nie będę wklejać zdjęć, wstydu sobie tylko narobię :/ wkleję z wczoraj jedno takie, na którym stanu wlosów niewiele widać, ale fryzurę jako taką. Żeby taka była to: wałki na prawie suche włosy, minuta suszarką, potem przy głowie musiałam trochę prostownicą, bo za bardzo odstawały, porcja kryształków Alfaparfu, wcześniej Seboradin w spray'u. Włosów po naturalnym wyschnięciu nie wkleję tu chyba nigdy, bo to nawet nie wygląda, gdyby mi grubą kasę zapłacili, to bym się tak nawet w swojej dziurze nie pokazała.
No i przeklejam foty sprzed kilku tygodni. Długość podobna, ale szyja mi normalnie teraz z tyłu prześwituje, zwłaszcza z prawej strony, tak mi fryzjerka obcięła A foty przeklejone są z wyprostowanymi włosami i takie zniszczone, heh...https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1228748280 odstające końcówki przy dokładnie wyprostowanych i potraktowanych kryształkami włosach https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1228748280 wyprostowane jeszcze przed ścięciem https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1228748280 z każdej strony przed ścięciem, na zdjęciach wyglądają NAPRAWDĘ dobrze w porównaniu do rzeczywistości https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1228748280 porównanie W załączniku fota z wczoraj. Jedyne, co na niej dobrze wygląda, to TŻ
|
|
|
#68 |
|
Raczkowanie
|
hej
![]() KALAI, super wynik, gratulacje ![]() Dzisiaj byłam u fryzjera, podcięłam włosy (końcówki) o 2 cm Nie widzę wielkiej zmiany czyli jest okej ![]() Wklejam zdjęcie moich kudełków przed rozpoczęciem zmasowanego ataku :P Tak wyglądaja przed kuracją :P A kuracja to WAX (polski dla włosów słabych ze skłnnością do wypadania), maska Gloria (już zamówiona), chcę jeszcze kupić jedwab w sprayu i zmienić szampoon(muszę przestać uzywać tego nieszczęsnegoHerbal Essences z SLS ), Trochę mi głupio bo jak widziałam zdjęcia Waszych włosów ![]() ![]() Mam nadzieję, że po zastosowaniu tych wszystkich specyfików będę się mogła pochwalić ładniejszą fryzurą :P
Edytowane przez rubinka123 Czas edycji: 2008-12-31 o 05:23 |
|
|
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
Mam nadzieję, że moje pytanie pasuje do wątku...
Kochane, powiedzcie czy jest sens zapuszczać włosy cienkie i rzadkie? Czy nie będą wyglądały marnie? Obecnie mam długie włosy, ale to efekt przedłużenia włosów... a mimo wszystko wolałabym mieć swoje naturalne ."Moje" włosy sięgają obecnie ledwo ramion, bowiem są dziko pocieniowane. przepraszam za czarno białe zdiecie innego nie posiadam obecnie ![]() http://img362.imageshack.us/my.php?i...cie0041oh1.jpg
|
|
#70 |
|
Raczkowanie
|
Tzn. kuracja ze skrzypem polnym i odżywką Henna Wax nie jest mi obca
![]() http://img145.imageshack.us/my.php?i...rerererga3.jpg zdięcie z marca, jak w akcie rozpaczy poszłam do fryzjera ściąć długie włosy [głupia byłam oj głupia...]. Na tym zdięciu bardziej widać "marność" moich włosów.
|
|
#71 |
|
Zadomowienie
|
takie byly, pierwsze 3 a takie sa kolejne
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
justyna_dt, dobrze, że się odważyłaś na ścięcie
), ale dlatego, że nie są ładne Nie nadają się do zapuszczania, są zbyt cienkie i rzadkie Zawsze tak było, tak naprawdę nigdy nie wyglądały super, nawet wtedy, gdy sięgały prawie do pasa ![]() Wklejam aktualne zdjęcie, nic z włosami nie zrobiłam - mycie, Wax, wyschnięcie w sposób naturalny, rozczesanie i odgarnięcie do tyłu opaską - aż mi wstyd ![]()
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Chyba również do Was dołączę. Nie chcę ścinać włosów ponieważ pół życia miałam krótkie. Marzy mi się jakaś fajna fryzurka z średniej długości włosów. Teraz wyglądam tak
|
|
|
|
|
#74 |
|
Zadomowienie
|
powodzenia i witamy w wątku
![]() JA nie wytrzymałam, mam dośc zapuszczania, kupiłam sobie naturalne clip on ;p jestem w niebie! A co tam, pochwale się Wam : ). W 20 minut włosy dłuższe o ponad 12 cm ![]() ![]() ![]() . Na zdjęciach 50 cm
|
|
|
|
|
#75 |
|
Zadomowienie
|
ja prawe m-c temu sonczylam kuracje nisimem po nim przerzucilam sie na wax plus szampon ziolowy odzywke z rzepy i seboradin lotion wewnetrznie merz specjal (od m-ca). Włosy sobie rosna za 2 m-c mam zamiar isc do fryzjera bo denerwuje mnie ten "ogon" na karku
pozdrawiam
|
|
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjęcie 1-> wrzesień 2008 ..około 7 września.
Długość?? Może z 6cm? ![]() Po drodze-> 1 przycięcie grzywki i nic więcej! 5miesięcy bez obcinania ![]() Zdjęcie 2-> obecnie! Wczoraj byłam u fryzjerki , wyrównała włoski te przy uchu bo już się nie układały ale nic z długości nie ścięła Teraz jest ekstra!
|
|
#77 |
|
Rozeznanie
|
Magdzia94 dziękuję
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ja juz wariuje, ile te wlosy moga rosnac... w lutym scielam na krociutkie, 5-15cm, teraz mam zaledwie za obojczyk [a tylko ze dwa razy podcinalam koncowki]. w wakacje szybko rosly, od wrzesnia jakos zwolnily postanowilam zreszta zaplesc warkoczyki, raz ze zawsze mi sie podobala taka fryzura, lubie te klimaty, dwa, ze jest bardzo wygodna w obsludze[co w czasie sesji moze sie przydac ![]() daje w koncu zdjecia, bo chyba juz kilka miesiecy temu mialam dac ![]() 1.zdjecia z marca, miesiac po obcieciu wlosow o ile pamietam 2. z dzis. wiem,wiem, mam przesuszone koncowki, ale czekam jeszcze z podcieciem
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#80 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() znalazlam jedynie taki w warkoczu ale jest beznadziejne
Edytowane przez Jolie2601 Czas edycji: 2009-01-08 o 23:04 Powód: post pod postem- proszę korzystać z edycji |
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wobec tego mam 45cm a fotki tak jak napisałam, jutro ![]() edit: a jednak udało się dzisiaj zrobić światło beznadziejne i aparat w telefonie, dlatego słaba jakość
Edytowane przez mOna01 Czas edycji: 2009-01-09 o 20:36 |
|
|
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
oo a oto ja
) ;D daję fotkę moich włosow jeszcze mi "brakuje" 15 cm Myślę, że w takim tempie rośnięcia we wrześniu już może będę mieć tą wymarzoną długość.Włoski po potraktowaniu prostownicą.. Niestety.. Bo koncowki sie wywiaja..:/ No ale nie jest zle.. ) Zadbamy i bedzie lepiej![]() Yhh ale dzisiaj przeżyłam kryzys i chciałam przyciemnić.. Ale jakoś tego nie zrobiłam.. Szkoda mi włosów;d
wspomnienia wracają, kawa uzależnia, papierosy zabijają, czekolada tuczy, a naiwność bierze górę nad podświadomością. Edytowane przez oluskaaa922 Czas edycji: 2009-01-09 o 21:35 |
|
|
|
|
#83 |
|
Rozeznanie
|
Ten wątek to wielka motywacja do zapuszczania, szczególnie jak patrzy się na zdjęcia przed i po
Pani-jesień to wcale nie jest cieniutki warkocz! Swoją drogą bardzo dobrze, że zdecydowałaś się nie ścinać włosów. Pamiętam Twoje stare zdjęcie z długimi włosami- cudo. Nefretete21 grubaśny warkocz, bardzo podoba mi się ten granatowy połysk Blondee na takie postępy to aż miło popatrzeć ![]() mOna01, oluskaaa922 bardzo ładne włosy, błyszczące. Z daleka widać, że zadbane Naooglądałam się dzisiaj motywacyjnych zdjęć i postanowiłam zrobić 'sesję' swoim A że efekty wyszły zaskakująco dobrze to wklejam. Osobiście bardzo lubię swoje włosy, choć jeszcze trochę za krótkie są (jak dla mnie), ale dzielnie zapuszczam Kolor na zdjęciach nieco przekłamany wyszedł, ale to wina słabego oświetlenia i najmniejszej mocy lampy błyskowej.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
Narazie mam tylko taki, wieczorem wstawie zwykły warkocz nie taki wysoki, więc widzicie jaki on jest cieńki, conajmniej o połowe od waszych. . .
|
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rozjaśniłam sobie, są piękne piekne piekne
2.Zdrowo się odżywiam ![]() 3. Ćwiczę Edytowane przez Magdzia94 Czas edycji: 2009-01-10 o 11:52 |
|
|
|
|
|
#86 |
|
BAN stały
|
.
No to i ja wrzuce foteczke aaa co.. TZ ulitował sie i zrobił mi fotkę włosów zapuszczam jakieś 8 miesięcy od zaznaczonej długosci planuje zapuszczać do kości ogonowej...końcówki wyglądaja jak suche lecz az tak bardzo nie są zawsze tak wyglądaja odrazu po umyciu po paru godzinach wygładzają sie znacznie...mialam pewne problemy z kompem i w dwoch postach poszły sorry Edytowane przez Jolie2601 Czas edycji: 2009-01-10 o 13:52 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
#87 |
|
Wtajemniczenie
|
Nefretete i Gween - macie wymarzone włosy
, świetne!!Ja aktualizuję długośc moich włosów po roku ![]() Sorry że fotka taaka słaba, ale nie mogę teraz zrobic lepszej. Może jutro się uda ![]() Edit: Na zdjęciu zaszła pomyłka. To u góry to oczywiście koniec grudnia, ale 07
Edytowane przez Anja92 Czas edycji: 2017-06-19 o 17:18 |
|
|
|
|
#88 |
|
Raczkowanie
|
Moje aktualne, zdjęcie z dziś
Jakość taka sobie (bo telefonem robione) i kolor troszkę przekłamany ![]() Czerwona linia to mój cel w zapuszczaniu
Edytowane przez izeczkaaa Czas edycji: 2009-01-10 o 18:22 Powód: poprawienie błędu ;P |
|
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, przyszłam Wam pokazać co to jest cieńki warkocz, bo mi się aż smutno robi jak Wy narzekacie na swoje
![]() włosy schną mi pół godziny, odżywkę wystarczy jak będe kupowała co pół roku, a jak robię maseczkę z jajka i oleji to wykorzystuje 1/3 tego żółtka... w moim przypadku aż wstyd się przyznać, że się zapuszcza włosy....zapuszczam...ale zdrowe włoski
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
Edytowane przez inc0rrect Czas edycji: 2009-01-10 o 23:18 |
|
|
|
|
#90 |
|
Konto usunięte
|
Moje zmaltretowane dwoma dekoloryzacjami włosy ; ) Wybaczcie za ich ułożenie, ale są tak niesforne, że trudno je równo uożyć ; D To pasmo z lewej przedstawia ich rzeczywista długość.
Tak z 10 cm i będę szczęśliwa ; D |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:41.