Jestem ZAŁAMANA!!! - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-28, 19:51   #61
iz0lek
Rozeznanie

Dot.: Jestem ZAŁAMANA!!!

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
wiesz ale to chyba trochę egoistyczne, już nie chodzi nawet o to, że ma być u mnie, bo bym się mogła zgodzić żeby było u nich ale nie ma gdzie, a ja na remizę się nie zgodzę
Przynajmniej raz na jakiś czas (m.in. w dniu swojego ślubu) powinnaś być egoistką I nie przejmuj się teściową, jak chce się obrazic to znajdzie powód.
iz0lek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-29, 18:58   #62
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
No tak ale ona ma na ten temat inne zdanie! Poza tym to nie ja płacę za wesele. Niby tak ma być że to my mamy wybierać, ale znam tą kobietę i wiem, ze zaraz wszystko jej się będzie niepodobać Boli mnie to, ze jest taka fałszywa Dla mnie to nie jest śmieszne bo mój TŻ jest w nią zapatrzony a ona to wykorzystuje To jest wredne babsko, której sie nie podoba ze straci robola! bo tak traktuje swojego syna a mojego TZ-ta. Niby tiutu-tiutu że jak fajnie a za plecami się "żali"!
Twój stosunek do sytuacji jest chyba trochę zbyt... dziecinny
A to babsko (wredne w dodatku) to mama Twojego przyszłego męża, wiec może odrobina szacunku? Jeśli nie ze wzgledu na nią, to na TZ.

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2009-05-29 o 19:00
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-23, 08:07   #63
Magdzia0108
Zadomowienie

Pomyśl, może to i nawet lepiej, że jego mama nie chce jechać. Jak za dużo kobiet jest w jednym miejscu, to muszą być jakieś sprzeczki. To w końcu twój ślub i TŻ, ty powinnaś decydować co i jak, a nie ktoś będzie ci narzucał różne sprawy. Niektóre przyszłe teściowe, to się pchają nogami i rękami, żeby było tak jak one sobie to wymyśliły, a ty masz problem z głowy. To, że ona chce, żeby było blisko jej domu, trudno się mówi...

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-15, 13:33   #64
kasiaweronika
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do kasiaweronika Send a message via Skype™ to kasiaweronika

Cytat:
Ja chciałam przyjęcie, ale moja teściowa to wieśniara, wszędzie była to jak ona teraz nie zaprosi? Dla mnie wesele to parodia...No i niestety to synek mamusi

A czy któraś z was miała taki problem albo ma? Jak to załatwiłyście?

Hi , tak ja miałam ,
sparwę postawiłam jasno Ja albo mama ...
efakt 12 wrzesnia po 15 latach slubowaie .

odbiegając od twojego zaptania do którego się odniosłam . Uważam ze jeśli na przedbiegach masz takie negatywne nastawienie do mamy narzeczonego , to z biegiem czasu - lat będzie się to pogłabiało -niestety ..
a mama narzeczonego powinna zastanowić sie nad swoja TOKSYCZNOŚCIA - dla dobra syna i ogółu

pozdrawiam i

kasiaweronika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-15, 20:04   #65
Hjordis
Raczkowanie

Bardzo współczuję, naprawdę to musi być okropnie stresujące, ale mogę poradzić tylko jedno- w sumie z doświadczenia: nie wychodź za niego. Wiem że pewnie go kochasz i w ogóle, ale po ślubie się nic nie zmieni, tylko wzmoże się to, co było przed. Bo tak to będzie małżeństwo trzech osób - teściowa, chłopak i Ty. W tej kolejności. A może postaw mu ultimatum: Albo on staje za Tobą murem i ślub się odbędzie, albo niech się żeni z ukochaną mamusią?
Hjordis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-18, 11:40   #66
juzerka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hjordis Pokaż wiadomość
mogę poradzić tylko jedno- w sumie z doświadczenia: nie wychodź za niego.
a ja tak nie poradzę.
powiem coś innego, a właściwie powtórzę za dziewczynami- zdystansuj się do tego. i uwierz, że rodzice prawie w ogóle nie są potrzebni podczas organizacji wesela. to ma byc WASZ, twój i twojego TŻ, dzień, nie rodziców
juzerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-27, 02:27   #67
cynamoninka
Przyczajenie

coś wam powiem dziewczyny. Takimi jakimi jesteście obecnie synowymi takimi saymimi będziecie teściowymi.

ehh cos w tym jest... moja tesciowa narzekała na swoja teściowa i wiecznie prowadziła z nią wojny i teraz sama jest ze mna ( przyszla synowa) na wojennej scieżce.....
Nic jej sie nie podoba, grzebie w moich rzeczach ;( a ja milcze....
milcze i płacze i milcze...mowie dzień dobry i dobranoc i staram sie nie wchodzić jej w paradę... a jej jest wiecznie w tyłku źle ....
Niestety musze z nia mieszkac. Jestem rannym ptaszkiem wstaje o 4 rano i normalnie funkcjonuje wstawiam pralke robie pranie sniadanie kawe radio odpale i funkcjonuje o jakies ciasto upiekę TESCIOWEJ DO KAWY JAK WSTANIE O 10 ( z ciasta jest zadowolona ale ze troche pohalasuje to już narzeka) na 7 jade do pracy wracam z pracy kolo 17 ( robie zakupy po pracy) czasem umowie sie z kolezanka na kawe ale maxymalnie o 18 jest w domu... zajmuje się sprawami domowymi i o 20 już spieeeee.....
a to jej przeszkadza ze po nocach hałas robie a to z koleji jej przeszkadza ze za wczesnie chodze spac i sie lenie... ;-( ja nie umiem inaczej tak zostałam wychowana.
Taki przykład teraz tez już prakycznie wstalam bo juz się wyspałam... wiem jest 2.30 w nocy ale musze jakos przepękać i na necie posiedziec do tej 4 chociaż bo mnie zakatrupi teściówka jak wstane i bede hałasować. Mam poprostu taki styl funkconowania ( dzieci nie mamy bo nie możemy)
Gzieś czytałam ze "gniazda w gnieździe sie nie buduje" i to jest trafne spostrzeżenie dlatego trzeba uciekać ehhh tylko za co i kiedy to nastąpi
Jestem tu nowa. zalozylam konto by troche ponarzekać na teściową. ;-(

Edytowane przez cynamoninka
Czas edycji: 2011-01-27 o 02:35
cynamoninka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-27, 15:43   #68
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

powiem tak. jesli chodzi o wesele to ja nie moglam dogadac sie z moja mama. wedlug niej jej pomoc ogranicza sie do dania pieniedzy. chcialam zeby obejrzala sale weselna - nie byla przygotowana psychicznie wiec pojechalam z tesciami.zeby poszla obejrzec sukienke i doradzila spojrzala innym okiem, nie bo na sukienke daje mi babcia wiec to ona patrzec powinna. w koncu efekt teo byl taki ze sama z TZtem i tesciami zorganizowalam wesele. nie kiwnela palcem. bylo mi przykro. wiedzialam ze pracuje ale chociaz troche wsparcia chociaz slowem i rozmowa doradzenie by mi ulatwilo sprawe. potem jeszcze przez dwa lata mieszkalismy z moimi rodzicami. w koncu wyprowadzilismy sie i mamy spokoj. wedlug mnie to szczera rozmowa z Tztem na teo jak wyobraza sobie wesele zapraszanie gosci i cala reszte. wiem ze zawsze jest tak ze wypada sie odwdzieczyc za to ze ktos inny do siebie nas zaprosil i ak jest na wsiach. to juz taki zwyczaj i tego nie zmienisz. wiez mi ze jak nie zaprosicie to tesciowa zycia nie bedzie miala. ale grunt to zebyscie wy jako para mieli podobne wizje tego jak to ma wygladac i zeby on wspieral ciebie i doradzil inne wyjscie lub wskazal swoj punkt widzenia. jesli wy sie nie dogadacie to stracisz nerwy urzadzajac wesele. a to odbije sie na waszych relacjach tuz przed weselem i tuz po nim.
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-29, 18:31   #69
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Konto usunięte

Awiekszosc par mlodych marudzi, ze rodzice sie za bardzo wtracaja.

Edytowane przez 3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Czas edycji: 2013-01-05 o 20:27
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości