|
Notka |
|
Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień. |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ostrzeżenie dla użytkowniczek naszego podforum! Zamykamy wątki "japan style"
bardzo zmartwila mnie wiadomosc o zamknieciu watkow.
wiem,ze i tak jeszcze nie spelniam wszystkich wymogow,nawet nie robilam nic specjalnie,zeby jak najszybciej moc zamawiac,po prostu powoli wkrecam sie w wizaz,ktory swoja droga poznalam wlasnie szukajac czegos na temat ciuszkow japan... ![]() ale fakt faktem liczylam troche na to,ze kiedys sie do Was przylacze,bo kupowanie przez all to makabra.mysle zreszta,ze nie ma w takiej checi nic zlego i niejedna z Wizazanek rowniez tak myslala. byloby swietnie,gdyby udalo sie znalezc jakies rozwiazanie.najbardziej przemawia do mnie ograniczenie ilosci zamawianych rzeczy.przeciez nie trzeba kupowac sobie od razu calej szafy ubran. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostrzeżenie dla użytkowniczek naszego podforum! Zamykamy wątki "japan style"
myślę, że ograniczenie ilościowe jest słuszne, jak każda będzie miała dwie czy trzy rzeczy do zamówienia jednorazowo to zapewne nie będzie się dzieliła możliwością dzielenia zamówienia z kimś innym, a i zamówienie będzie się organizować częściej
![]()
#63 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
ćwir ćwir
|
no cóż... niby nie trzeba, ale weź tu się oprzyj
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#65 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wiem o co Wam chodzi. chociaz mam troche inne podejscie do zakupow zapewne niz Wy [nauczona przezyciami i wspomnieniami z dawnych lat],to rozumiem,bo sama mialam kiedys taki moment,ze zaczelam sie powaznie zastanawiac,czy nie grozi mi zakupoholizm. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze może jedna uwaga która ostudzi "sprzedawców" z Allegro.
Kupowanie tych ciuchów z nami i późniejsza ich sprzedaż jest po prostu karalna. Na sprowadzanie odzieży na sprzedaż z Chin sprzedający musi mieć odpowiednie papiery, które naprawdę jest baaardzo trudno załatwić ![]() Pomijam już działalność gospodarczą i US, który co do odsprzedaży przez net ma również pewne zapisy. I odpowiednie kary dla osób, które nie odprowadzają podatków od sprzedaży... Ale pewnie każdy kto sprzedaje te ciuchy w sposób ciągły o tym wie... ![]() Także trzymam za te osoby kciuki - wcześniej czy później będą mieć ciepło ![]()
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
Mocno zaniepokoiły mnie "zamówienia po cichu". Nie sądziłam, że osoby nie dopuszczone są aż tak zdesperowane ;/ Szał na japońskie ciuszki trwa i rzeczywiście po wpisaniu w google tej frazy wyskakuje wizaż więc nie dziwne że kazdy się loguje i kombinuje jak może. Niektorzy dzięki naszemu forum kręcą biznes ale żeby brać udział w naszych zamówieniach po to by te ciuszki sprzedać to juz naprawde przesada.
Co do zakończenia tego problemu - jakie nie wymyślicie ograniczenia to i tak zdesperowane osoby nie spełniające wymogow regulaminu ominą je. Zgadzam się z Ćwirką i Turkusem, że najlepszym rozwiązaniem będzie zamknięcie wątkow tymczasowo. Moim zdaniem ostudzi to zapał allegrowiczow. ![]() Edytowane przez Seph Czas edycji: 2009-02-05 o 22:08 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
ja uważam, że nie powinno zamykać się tych zamówień , żeby Ci sprzedawcy przycichli, bo kiedy one zostaną reaktywowane to sprzedawcy i tak wrócą, szał na japan style tak szybko się nie skończy póki cct i inne sklepy będą mieć tak ładny i różnorodny asortyment w przystępnych cenach.
rozwiązanie z ograniczeniem ilości sztuk jest dobrym rozwiązaniem, żeby uczestniczki zamówień nauczyły się zamawiać tylko ubrania dla siebie, na pewno oszczędzi się wtedy wielu problemów. co do sprzedawców allegro oni będą tu wchodzić, w nowy temat czy stary z archwium, wizaż jest bardzo dobrze wypozycjonowany w google.pl , otwiera się na samej górze wyszukiwarki i tego administratorzy napewno nie chcą zmieniać, jedyne co można zrobić to nie odpisywac na takie wiadomości. to tyle jeśli mogłam się wtrącić ![]()
#69 |
ćwir ćwir
|
Nie chodzi tylko o sprzedawców z Allegro. Oni to najmniejsze zło. Mnie bardziej irytują panny, które na Allegro chciały kupić, ale zaczęły dochodzenie z googlem, o bum- Wizaż. Zbiorowe zamówienia, mam po kosztach a wysiłku tyle ile z kupieniem na All- wpłacam i czekam na paczkę pod nos.
Moje książki na wymianę: KLIK! Edytowane przez Ćwirka Czas edycji: 2009-02-06 o 09:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no ja sama mam wiadomosci w profilu dot zamowien
na zadna nie odpisalam oczywiscie
#71 |
Zakorzenienie
|
Szkoda, ze zamknieto wątki, ja co prawda ani razu nie zamawiałam, raz zamówiłam ale okazało sie ze mojej bluzki nie ma, wiec dałam sobie spokój, niemniej jednak liczyłam na zamówienia w okresie wiosenno-letnim.
Moze posypia sie tutaj gromy na moja głowe, ale ja nic złego nie widziałabym zeby zamówic cos dla mojej kolezanki, siostry czy kuzynki pomimo ze nie sa uzytkowniczkami tego forum, a nie maja innej mozliwosci zamówienia, skoro uczciwie zapłacą co do złotówki to w czym problem? Oczywiscie masowe zamawianie przez sprzedawców allegrow zeby potem za wielokrotną wartosc sprzedac cos co jest warte 20 zł uwazam za karygodne, ale czy jesli zdarzyło wam sie nie trafic z rozmiarem na zamówieniu zagranicznym nie sprzedawałyscie tego na allegro drożej? Przeciez kazdy chce jakos zarobic, chociaz pare złotych, zwłaszcza jak sam sie troche wykosztował zeby dany ciuch kupic... Mnie nikt nie nagabywał na PW zebym dla kogos cos zamówił...na pewno nie zrobiłabym tego dla kogos anonimowego, kogo nie znam i na pewno nie poszłabym na cos takiego za pieniadze zwłaszcza, ale gdyby mnie kolezanka, sipostra, kuzynka poprsiła o zamówienie bluzeczki, sukienki czy płaszcyka dla siebie to pewnie bym tak zrobiła.... |
![]() ![]() |
![]() |
#72 | |
ćwir ćwir
|
Cytat:
A czy ktoś tutaj zabrania zamawiać koleżance/siostrze? Ja sama zamawiałam rzeczy dla koleżanek czy mamy, podawałam linki wcale się nie tłumacząc, że jedna czy dwie rzeczy są nie dla mnie. Chodzi o zamawianie dla osób obcych, które nie spełaniają wymogów regulaminu i często za pieniądze.
![]() |
#73 |
Konto usunięte
|
apropos googli, mozna tak zorbic, zeby to forum sie w goglach nie wyszukiwało w ogole (np tylko to z zagranicznymi zamowieniami)
|
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Wtajemniczenie
|
oj chyba będzie trudno pushit?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Nie ma takiej opcji
![]()
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Ojej, no to nieciekawie.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny - moderatorki nasze kochane
![]() ![]()
#78 |
Raczkowanie
|
dołączam się do prośby koleżanki.. szczególnie o zamówienie z causewaymall bo tam jest wybór ogromny ciuszków, które w Polsce niekoniecznie się dostanie :-/ jeżeli jeszcze by były na allegro ale z niektórymi to ciężko
#80 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
no dokładnie, poczekamy, zbierzemy pieniążki a potem wykupimy wszystko
![]()
#82 |
Zakorzenienie
|
A ja dopiero teraz sobie przypominam, że kilkakrotnie byłam nagabywana na GG przez obce osoby, które chciały, abym dla nich włączyła się w jakieś zamówienie... Jakoś nie przyszło mi do głowy, aby zgadzać się na układy z nieznajomymi, ale widzę, że jak nie drzwiami, to oknem i zawsze ktoś taki dokombinuje się...
Szkoda, że nie ma możliwości zamawiania. Sama bardzo liczyłam na zamówienie, ale rozmyśliłyśmy się ze względu na szalejący kurs dolara i teraz już nie ma szans na zamówienie ![]()
#83 |
Raczkowanie
|
hmm ja mam nadzieje, że za jakiś czas znowu będzie można zamawiać z tych stronek, sama mam kilka bluzek z 'japan style' ale kupowanych na allegro i nie raz kusiło mnie żeby zamawiać z tamtych stronek, ale nie spełniałam wymogu ilości wiadomości. Ale cierpliwie sobie czekam i tak sobie marze, że może uda mi się coś kiedyś z Wami wspólnie zamówić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
wszystkie czekamy cierpliwie
![]() ale dużo bym dała żeby móc tam zamówić kilka bluz i sukienek ehhh
#85 |
ćwir ćwir
|
Myślałam, myślałam i wmyśliłam.
Moja propozycja: Przykładowo ja jestem organizatorką, chcę zrobić zamówienie. Piszę o tym na wątku. Chętne osoby zgłaszają się, ale UWAGA- nie na wątku, tylko do mnie na maila, żadna, ale to żadna z uczestniczek nie mogłaby napisać na wątku, że jest chętna. Zgłoszenia wyłącznie przez maila. Kiedy mam już listę chętnych osób, piszę im PW/maila, że są w zamówieniu i piszę im jaki numerek mają ( załóżmy jest 10 osób, wszystkie mają numerki 1-10). Następnie te osoby przysyłają mi linki co chcą ze sklepu. Jeśli jest to CCT to trzeba się dobrać w pary, więc wtedy ja piszę listę na wątku, podaje coś takiego: osoba nr 1 jest chętna na: [link] [link] osoba nr 2 jest chętna na: [link] itd. Następnie Wy patrzycie z czym chciałybyście się sparować i piszecie mi PW- jestem chętna na parę z osobą numer 2, chcę [link]. Tak powstanie lista zamówienia. Potem wpłata, zamówienie, paczka w PL, rozliczenie, wysyłka. Jeśli będziemy działały w ten sposób, nieuczciwe użytkowniczki nie będą wiedziały kto bierze udział w zamówieniu, więc nie będą mogły wysłać pw i namawiać do wzięcia rzeczy dla nich. Do organizatorki się nie zgłoszą, bo by wpadły jak śliwki, do użytkowniczek na ślepo też pisać nie będą, bo ban murowany. Co Wy na to? Zwłaszcza pytam organiztorki, bo dla nas to będzie więcej roboty. Dlatego tutaj konieczna będzie osoba pomagająca w zamówieniu i najlepiej będzie założyć maila, do którego i organiztorka i pomagająca będą miał dostęp, obydwie będą mogły robić listę zakupów i nawzajem je weryfikować, żeby nie było pomłek, itd. Jak Wam się to podoba? Mam nadzieję, że zrozumiałyście o co chodzi ![]()
#86 |
Raczkowanie
|
hmm no wydaje się logiczne i kurcze masz głowe w życiu bym na takie coś nie wpadła..
myślę, że większości by to pasowało ![]() ![]()
#87 |
Zakorzenienie
|
A jeżeli to zadziała w drugą stronę?
Zakładając, że jest osoba X, która kiedyś dostała propozycję dajmy na to od sprzedawcy z Allegro. Skąd pewność, że nie odezwie się do niego i nie powie mu, że teraz bierze udział w zamówieniu?
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Całkiem dobry pomysł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
ćwir ćwir
|
Myślałam też o tym. Ale jak podejdziemy do tego w ten sposób, to w sumie od razu możemy pozamykać wątki japan i dać z tym na zawsze spokój...
#90 |
Raczkowanie
|
ee ja myśle, że dziewczyny nie będą tak głupio postępować..
trzeba spróbować i wszystko okaże się "w praniu"
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:34.