Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje?
chłopiec 23 41,82%
dziewczynka 11 20,00%
nie wiem 21 38,18%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-09, 20:53   #61
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II

zgłaszam sie do 2 częsci widze ze wszytskie juz sa hihi

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 20:54   #62
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez evamoni Pokaż wiadomość
Hormony szaleja. Kazda z nas tak ma. Tak mysle. Przynajmniej ja. Nastroj zmienia mi sie w ciagu ulamka sekundy o 180°. Potrafie sie poryczec na reklamie. W dodatku glowa mnie juz od 3 dni boli. Mam migrene a lekarz pozwolil mi tylko paracetamol brac, ktory oczywiscie nie pomaga.
P4w z tego co pamietam ( z innych watkow ) lubisz kosmetyki. Na ciuchy nie namawiam, bo na nas - beztaliowe ciezarowki i tak malo co pasuje, ale jakis fajny kremik, balsam nawilzajacy na brzuszek?.....Tak na poprawe humoru. Ja juz dzisiaj wybieram krem na walentynki.

Kopiuje wiadomosc, ktora napisalam w pierwszej czesci watku:

Jestem juz po 35 roku zycia i po pierwszym niekorzystnym badaniu krwi, USG bylo OK. Robilam dzisiaj badanie wod plodowych ( czy jak to sie fachowo nazywa???med. amniocentese ) jutro bede miala wynik ( ogolny - 80 % pewnosci ) a dokladny za ok 2-3 tyg. Mam mieszane uczucia. Z jednej strony cholernie sie boje, ze z dzidzia bedzie cos nie tak, z drugiej strony nie potrafie opanowac radosci ( boje sie za wczesnie cieszyc ), ze spelnilo sie moje marzenie i bedzie dziewczynka! Radosc tym wieksza, gdyz kazdy, nawet ten kto mnie nie znal, kazdy twierdzil, ze to bedzie chlopak. Sama mowilam do brzucha w rodz. meskim ale chcialam w glebi serca aby to byla corka. Moj maz, ktory tez byl przekonany, ze to bedzie chlopak podrapal sie po glowie i stwierdzil, ze trzeba bedzie kupic regal do pokoju dziecinnego na buty dla corki. A potem zrobil oczy jak pokrywki i dodal: a jak sie wda mamusie to drugi na kosmetyki!

Tak bym chciala zeby wszystko bylo ok!
gratuluje corci
i trzymam kciuki za dobre wyniki
oraz podziwiam za zdecydowanie sie na to badanie, ja bym chyba bala sie robic badanie, ktore zagraza zyciu dziecka - tym bardziej po tym co mi lekarz opowiadal o tym badaniu, kiedys o tym pisalam
no ale najwazniejsze zeby Twoja CORECZKA byla zdrowa
Cytat:
Napisane przez mirika Pokaż wiadomość
Svinecka ma rację, nie możesz tak bardzo się przejmować. Pewnie każdą z nas nachodzą czasami czarne myśli, ale trzeba zawsze szukać tych pozytywnych stron. Wiem, że łatwo mówić, a gorzej zrobić ...tak czy inaczej musisz uwierzyć, że będzie dobrze. przesyłam ci .

dziewczyny trzymajcie jutro kciuki za moje badanie AFP, że też ta moja gin wymyśliła sobie to badanie ...tylko się muszę denerwować, a wynik pewnie będzie dopiero w piątek

co oprócz migdałów dobre jest na zgagę, bo akurat nie mam ich w domu, a męczy mnie okrutnie
trzymam kciuki - napewno bedzie dobrze
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 20:57   #63
mirika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
trzymam moooocno!
Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
trzymam kciuki - napewno bedzie dobrze
dzięki, kochane jesteście

mirika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 21:30   #64
cashmeree
Zakorzenienie

GG do cashmeree

wpadłam tylko na chwilę bo TŻ robi kolację , chlebek z serkiem i papryką mniam, mirika co do zgagi próbowałaś coś miętowego np. guma albo herbatka? mi pomaga guma miętowa. ok lece na kolację
cashmeree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 21:41   #65
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
zgłaszam sie do 2 częsci widze ze wszytskie juz sa hihi
nooo prawie wszystkie
Cytat:
Napisane przez cashmeree Pokaż wiadomość
wpadłam tylko na chwilę bo TŻ robi kolację , chlebek z serkiem i papryką mniam, mirika co do zgagi próbowałaś coś miętowego np. guma albo herbatka? mi pomaga guma miętowa. ok lece na kolację
widzę ze dzisiaj króluje chlebek z serkiem + różne dodatki ja mam kapustę pekińską, jajko i ogórek kiszony

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 21:44   #66
gosiek1500
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny!
Ja tez zgłaszam się w drugiej części, ale musze Wam powiedzieć, że nadążyc za Wami to jakas masakra Dziś przeczytałam 22 strony, bo kilka dni nie czytałam i zajęło mi to dobrych kilka godzin Szalone jesteście z tym pisaniem
Troche Wam zazdroszczę tego wybierania i szukania wózków, ja nawet nie wiem jaki będę miała wybór?
Gratuluje wszystkim kopniętym i znającym juz płeć. Ja na razie czekam na jedno i drugie. Wizytę mam na 17 lutego (juz w Szanghaju) więc może wtedy coś się dowiem - na to liczę .
Postaram się częściej pisac i czytac, bo potem nadrobic zaległości to graniczy z cudem
gosiek1500 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 22:03   #67
annamaria80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
dziękuję Ci za słowa otuchy
pewnie jak dzidziuś się urodzi będę miała tyle obowiązków, że nawet nie zdążę się zastanowić nad takimi "pierdołami", o których teraz dumam, ale i tak się cały czas zastanawiam czy decyzja o dziecku w dobie kryzysu była słuszna, choć może to i lepiej, bo teraz się nie przemęczam w pracy (coraz mniej pacjentów), na macierzyńskim i tak nie będę zarabiać, a jak wrócę po to już będzie po kryzysie

a jak wrócę i będzie jeszcze gorzej, bo nawet moi stali pacjenci pójdą do kogoś innego, a dziecko trzeba zaszczepić, kupić śpioszki i zupki, itp...

ja się wykończę sama ze sobą

ja z tej "depresji" nie kupiłam jeszcze nawet skarpetek...
Właśnie wczoraj dyskutowałam z TZ na temat czy w tych ciężkich obecnie czasach będziemy mogli zapewnić dziecku to czego potrzebuje i jaki to będzie miało wpływ na naszą rodzinkę. Doszliśmy do wniosku, że chyba idąc tym torem myślenia to nigdy nie byłoby idealnego czasu na dziecko. A przecież bardzo go pragnęliśmy. W dodatku chociaż mieszkamy w UK już 3 lata to niedawno przeprowadziliśmy się i w obecnym miejscu znamy 4 ludzi. Jesteśmy więc ze wszystkim zdani wyłącznie na siebie.
Po całej tej dyskusji jednogłośnie stwierdziliśmy, że dla maleństwa to nie te finansowe potrzeby będą najważniejsze. Miłość i czuła opieka rodziców liczą się najbardziej. A instynkt rodzicielski na pewno pomoże nam we właściwy sposób zadbać o naszego nalucha.
Wybacz mi p4w ten przydługi komentarz, ale twoje obawy chyba świadczą o tym, że chcesz być jak najlepszą mamą a to dla maleństwa najistotniejsze. A w twoim otoczeniu na pewno znajdą się życzliwe osoby, które będą Cię wspierać. Przesyłam i uściski!

mirika na pewno wszystko będzie w porządku!!! Trzymam kciuki za szybką i pozytywną odpowiedź!

Dobranoc wszystkim mamusiom i brzuszkom!
annamaria80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 22:12   #68
katarzynka00
Zakorzenienie

Moja kuzynka pozwolila sobie na sam opalacz na twarz(solarium) i wyszły jej plamy. Cóż...hormonki.
Wkładka we wózku, hmmm chyba widziałam w jakimś activ coś- nie pamiętam dokładnie.

A i kapuśniaczek pycha. Teraz mam szał na zupy.Jutro pieczarkowa

Przez moja wieksza aktywnośc nie jestem na bierzaco z wami
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 23:18   #69
mariolasl
Zakorzenienie

evamoni, mirika kciuki trzymane!

gosiek1500 szczęśliwej podróży!
Cytat:
Napisane przez annamaria80 Pokaż wiadomość
Muszę podzielić się nowinką, a mianowicie PIERWSZYM KOPNIĘCIEM . W sobotę jakby takie pukanie od środka poczułam 3 razy i pojawiła się mała górka, którą nawet TZ widział. Super przeżycie, bo już się martwiłam czy wszystko OK. Od tej pory co jakiś czas coś delikatnie w brzuszku czuję, jakby motylki albo rybki . Czekam na więcej!!
Gratuluję i nie ukrywam, że po cichu zazdroszczę
Cytat:
(..)ale i tak się cały czas zastanawiam czy decyzja o dziecku w dobie kryzysu była słuszna
Cytat:
Właśnie wczoraj dyskutowałam z TZ na temat czy w tych ciężkich obecnie czasach będziemy mogli zapewnić dziecku to czego potrzebuje i jaki to będzie miało wpływ na naszą rodzinkę. Doszliśmy do wniosku, że chyba idąc tym torem myślenia to nigdy nie byłoby idealnego czasu na dziecko. A przecież bardzo go pragnęliśmy.
Mogę tylko się pod tym podpisać
Cytat:
Hormony szaleja. Kazda z nas tak ma. Tak mysle. Przynajmniej ja. Nastroj zmienia mi sie w ciagu ulamka sekundy o 180°. Potrafie sie poryczec na reklamie. W dodatku glowa mnie juz od 3 dni boli. Mam migrene a lekarz pozwolil mi tylko paracetamol brac, ktory oczywiscie nie pomaga.
Współczuję migren, również na nie cierpię, a huśtawka nastrojów... Ech.. Czasami się dziwię, jak mój mąż ze mną wytrzymuje
Cytat:
co oprócz migdałów dobre jest na zgagę, bo akurat nie mam ich w domu, a męczy mnie okrutnie
Szklanka mleka?
Stary 2009-02-09, 23:35   #70
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

no dziewcyzny nie nadazam z czytaniem was !! ide spac kochaniutkie

a jak tam ruchy dzidzi cuzjecie juz ? ja jestem w 17 i n razie cisza tylko bruch mi wydeło ! Ale to przez to pewnie ze łożysko mam na przedniej scianie ?? !!

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2009-02-10, 00:35   #71
majka versace
Zadomowienie

Melduje się na II części wątku.

Pozdrawiam wszystkie mamusie i dzidziusie!!!

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 00:38   #72
Karolinak82
Zakorzenienie

Ale dzisiaj owocny poniedziałek...w południe zaczynałyśmy nowy wątek a tu już 3 strony do czytania...ale nadroniłam

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
P.S. Aniu proszę o zmianę na liście... mój wiek to 26 lat
Cass wszystkiego najlepszego z okazji urodzin...przede wszystkim spełnienia wszystkich Twoich pragnień

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Miałam skierowanie lekarza prywatnego mój też raczej poleca albo podwójny albo potrójny, ja się na ten pierwszy spóźniłam. Koszt badania wysoki(bo do 35lat mi jeszcze daleko), ale juk juz dostanę wyniki (pozytywne ) to odetchnę pełną piersią
Tru na pewno będą pozytywne...trzymamy kciuki

Cytat:
dziewczyny, czy Was też ogarniają wątpliwości dotyczące przyszłości?

ja ostatnio chyba sama się nakręcam, ze jest źle mimo, ze nie jest

albo zwyczajne problemy wyolbrzymiam

mam wrażenie, że nie damy rady z dzieckiem, że nie mamy jeszcze na tyle ustabilizowanej pozycji zawodowej, ze mamy za małe mieszkanie..., choć przed planowaniem dzidzi stwierdziłam, że nie ma co tak planować, bo nigdy nie będzie dobrego momentu, bo zawsze będzie za mało i nie w porę w pracy, więc stwierdzilismy, ze chcemy i na pewno wszystko sie ułoży, bo mamy już po 26 lat

że wszyscy w pracy mnie lekceważą, bo zawsze wszystkim szłam na rękę, a teraz to już nawet mnie nie pytają, a tylko informują o zmianach w ostatnim momencie...

i tak siedzę i im więcej myślę tym bardziej ryczę i nic mnie nie cieszy - nawet pultający się w brzuchu synuś
p4w niestety bardzo dobrze wiem o czym mówisz...mnie czasami nachodzą takie myśli jak Ciebie...ostatnio nawet zastanawialam się co dalej jak skończy mi się macierzyński i zaległy urlop...do pracy na pewno wrócę bo nie wyobrażam sobie żeby Tż sam pracował, a tu taki kryzys...boję się czy sobie poradzimy, czy wszystko będzie dobrze...czasami mam dzień ze cały czas płaczę tak w sumie bez powodu...nachodzą mnie różne myśli i ciągle płaczę...Tż mnie pociesza a chyba nie do końca rozumie jak to jest...później tylko mówi żebym sobie popłakała bo może tego mi trzeba On to na wszystko ma jedną odopwiedź...będzie dobrze

A o depresji ciążowej słyszałam i sama się nie raz zastanawiałam czy mnie nie dopadła

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
to mnie zaskoczyłaś! Wszędzie czytałam że w ciąży nie wolno do solarium bo promieniowanie itd ...
Ja zawsze chdziłam tak na 6-7 minut ... i koniecznie musiał być nawiew bo zaraz wyskakiwała mi opryszczka /duza zmiana temp./
Oj ja z tym solarium to bym się nie zgodzila...sama na studiach pracowałam jakiś czas na solarium i ciągle nam powtarzano że kobiety w ciąży nie mogą korzystać z niego...postaram się znaleźć informację na ten temat to dokladniej napiszę

Cytat:
musicman nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie te kropelki płynu z piersi z co jakiś czas się pojawiają, co jest mało komfortowe. Muszę zapytać położnej czy to już tak teraz będzie i chyba w jakieś wkładki do stanika się zaopatrzę.
Dziewczyny, czy komuś jeszcze się to zdarza?

Uciekam zjeść moje kanapki z białym serem i miodem, bo od kilku dni tylko to mnie kręci na kolacje .
Mi kropelki z piersi jeszcze nie lecą

Cytat:
Jestem juz po 35 roku zycia i po pierwszym niekorzystnym badaniu krwi, USG bylo OK. Robilam dzisiaj badanie wod plodowych ( czy jak to sie fachowo nazywa???med. amniocentese ) jutro bede miala wynik ( ogolny - 80 % pewnosci ) a dokladny za ok 2-3 tyg. Mam mieszane uczucia. Z jednej strony cholernie sie boje, ze z dzidzia bedzie cos nie tak, z drugiej strony nie potrafie opanowac radosci ( boje sie za wczesnie cieszyc ), ze spelnilo sie moje marzenie i bedzie dziewczynka! Radosc tym wieksza, gdyz kazdy, nawet ten kto mnie nie znal, kazdy twierdzil, ze to bedzie chlopak. Sama mowilam do brzucha w rodz. meskim ale chcialam w glebi serca aby to byla corka. Moj maz, ktory tez byl przekonany, ze to bedzie chlopak podrapal sie po glowie i stwierdzil, ze trzeba bedzie kupic regal do pokoju dziecinnego na buty dla corki. A potem zrobil oczy jak pokrywki i dodal: a jak sie wda mamusie to drugi na kosmetyki!

Gratulacje Córeczki... To mamy obie córeczki Czekamy na więcej bo na razie jest nas zdecydowanie mniej
A badania na pewno wyjdą dobrze...trzymamy kciuki

Cytat:
dziewczyny trzymajcie jutro kciuki za moje badanie AFP, że też ta moja gin wymyśliła sobie to badanie ...tylko się muszę denerwować, a wynik pewnie będzie dopiero w piątek
Mirika za Ciebie też trzymamy

A ja właśnie wrócilam od rodziców...Mamy wyniki wyszły super...wszystko w porządku:jupi : Denerwowalyśmy się bardzo bo niestety jesteśmy z Mamą w grupie podwyższonego ryzyka...ale na szczęście wszystko dobrze

Rano mówiłyśmy o tłustym czwartku...i okazuje się że nie jest w tym tygodniu tylko w następnym Więc na pączki poczekamy jeszcze tydzien
Stary 2009-02-10, 00:50   #73
Karolinak82
Zakorzenienie

Musze przyznać że troszkę się zmieniło w kwestii solarium w ostatnim czasie...solarium dozwolone ale nie wszystkie...trzeba odpowiednio dobrać...

Jeśli kogoś interesuje ten temat to tu znajdzie ciekawy artykuł...
http://www.solarium.pl/index.php/akt...tac-z-solarium

Na szczęście My będziemy rodziły w lecie i część ciąży w tym okresie przechodzimy więc nie mamy problemu z brakiem słońca...tu mozecie znaleźć ciekawy artykuł dotyczący Ciężarnych i słońca...oraz jak potrzebna jest nam i naszym Maleństwom witamina D3...polecam
http://www.solarium.pl/index.php/akt...ny-dla-dziecka

Przyjemnej nocy Mamusie i Dzidziolki

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2009-02-10 o 01:31
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 00:56   #74
Sweet_21
Zakorzenienie

Witajcie
Przede wszystkim Cass wszystkiego najlepszego! <--- oczywiście po szklance soku z marchewki
Kurcze, też już chciałabym znać płeć maleństwa, coś mi mówi, że będzie chłopczyk.
Dzisiaj przez cały dzień jakaś senna byłam, obiad ugotowałam, pokładałam się i teraz idę w końcu lulu.Więc dobranoc Miłych snów mamusie!

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 07:20   #75
frida110
Zakorzenienie

Cześć mamusie

Co do tematu solarium: Kobieta w ciąży nie powinna się opalać ze względu na podwyższoną gospodarkę hormonalną w organiźmie i możliwość występowania przebarwień na skórze. Z tym że nie chodzi mi o zwykłe przebarwienia, ale o plamy, które nie zawsze schodzą po ciąży. Wolę nie ryzykować i odpuścić sobie solarium na jeszcze kilka miesięcy, bo nie wyobrażam sobie siebie chodzącej z plamami na dekolcie albo co gorzej na twarzy.
A zresztą dni stają się już dłuższe, słońca będzie coraz więcej więc brak witaminy d3 raczej nam nie będzie zagrażał. No i będzie dobra wymówka żeby Tż wyciągnąć na spacer.

Pochwalę się Wam Dzisiaj mija moja 2 rocznica ślubu A brzusio rośnie jak oszalały

EDIT
znalazłam o opalaniu się, co prawda nie w solarium ale temat jest zblizony

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...,1912_8327.htm

A tutaj znalezione na innym forum:
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3694187

Edytowane przez frida110
Czas edycji: 2009-02-10 o 07:23
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 08:29   #76
marysia_258
Zadomowienie

Witam WAS Kochaniutkie
Dawno mnie tu nie było, to ze względu na brak czasu. W pracy tyle roboty, że pozbierać się nie mogę a w domu net mi nie chce śmigać

Zaległości do czytania mam co niemiara, ale zaraz wszystko nadrobię,żeby być na bieżąco.

Muszę się Wam pochwalić, że byłam wczoraj u ginia na USG genetycznym. Mierzył mi przezierność przegrodę nosową i wszystko jest w jak najlepszym porządku
Widziałam moją kruszynkę jak macha rączkami nóżkami ssie paluszek Niesamowite uczucie
Teraz biorę się za pracę obrobię się szybciutko i zaraz do Was wracam bo zaniedbałam forum i to bardzo

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 08:30   #77
Miramej
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

p4w, mam tak samo, dopadają mnie wątpliwości i czarne wizje . Staram się z tym walczyć, żeby dzidź nie czuł mojego przygnębienia, ale to trudne.

Cytat:
Muszę podzielić się nowinką, a mianowicie PIERWSZYM KOPNIĘCIEM . W sobotę jakby takie pukanie od środka poczułam 3 razy i pojawiła się mała górka, którą nawet TZ widział. Super przeżycie, bo już się martwiłam czy wszystko OK. Od tej pory co jakiś czas coś delikatnie w brzuszku czuję, jakby motylki albo rybki . Czekam na więcej!!
Zazdroszczę i też czekam , ale na razie na pierwszego kopniaczka

Cytat:

evamoni, trzymam mocno kciuki za wynik badania . I po cichu już gratuluję córeczki .

mirika również za Twoje badanie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
A ja właśnie wrócilam od rodziców...Mamy wyniki wyszły super...wszystko w porządku:jupi : Denerwowalyśmy się bardzo bo niestety jesteśmy z Mamą w grupie podwyższonego ryzyka...ale na szczęście wszystko dobrze
Karolina cieszę się z dobrych wyników Twojej Mamy

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Pochwalę się Wam Dzisiaj mija moja 2 rocznica ślubu A brzusio rośnie jak oszalały
frida wszystkiego dobrego z okazji rocznicy

Co do solarium - nie chodziłam przed ciążą (byłam ze 3 razy jakieś 10 lat temu ), więc teraz mi nie brakuje

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 08:54   #78
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Muszę się Wam pochwalić, że byłam wczoraj u ginia na USG genetycznym. Mierzył mi przezierność przegrodę nosową i wszystko jest w jak najlepszym porządku
Widziałam moją kruszynkę jak macha rączkami nóżkami ssie paluszek Niesamowite uczucie
Gratuluję kochana , prawda, że to niesamowite uczucie?
W którym tygodniu robiłaś to USG? I jaka wyszła przezierność (chociaż lekarz nie zawsze podaje wartość)?

H. MacLeod

.
Stary 2009-02-10, 09:23   #79
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

Rano mówiłyśmy o tłustym czwartku...i okazuje się że nie jest w tym tygodniu tylko w następnym Więc na pączki poczekamy jeszcze tydzien
ja zaczelam temat tlustego czwartku i pisalam ze juz za tydzien bedziemy jesc paczusie!!!

skoro wszedzie trąbią ze kobiety w ciazy nie moga na solarium, to lepiiej nie ryzykowac, nawet jak promienie UV nie przenikaja do dziecka, to po co je narazac na wysoka temperature?????

bedzie wiosna - sloneczko wyjdzie, bedziemy spacerowac to troszke sie opalimy i wit.D tez bedzie!!!

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 09:27   #80
Miramej
Zakorzenienie

A ja planowałam iść na badania 20 lutego, a dziś rano mi się przypomniało, że tłusty czwartek jest dzień wcześniej i mówię do Małża, że nie mogę iść na drugi dzień po zjedzeniu tylu pączków, bo cukier będę miała za wysoki

H. MacLeod

.
Stary 2009-02-10, 09:30   #81
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Gratuluję kochana , prawda, że to niesamowite uczucie?
W którym tygodniu robiłaś to USG? I jaka wyszła przezierność (chociaż lekarz nie zawsze podaje wartość)?
Mi to od razu łezki ze szczęścia lecą Mo TŻ też był wzruszony, ale jak to chłop bardzo tego nie okazywał
USG miałam robione w 12 tyg przezierność wyszła 1,2mm. Moje dzidzi waży 54g i ma 8cm długości

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 09:31   #82
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

pisalyscie o jakiejs depresji.....
ja tez ostatnio mam jakis nastroj zjechany, chodze nadeta i obrazona na wszystkich nie wiedziec czemu? chyba wszystko mnie drazni i stad takie moje glupie zachowanie, potem placze bo zaluje ze tak sie zachowalam.......
no jednym slowem , rodzice, brat i tż maja teraz nielatwo mieszkajac pod jednym dachem z taka zrzedą jak ja.......ale przeciez to nie moja wina , to przez ciaze - tak wlasnie sie tlumacze!!

jakos nic mnie nie cieszy, nie mam ochoty na spotkanie ze znajomymi, ogolnie wszystko do d.....y!!!

Dominika 04.11.2014

Edytowane przez czekoladka21
Czas edycji: 2009-02-10 o 09:32
Stary 2009-02-10, 09:34   #83
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Mi to od razu łezki ze szczęścia lecą Mo TŻ też był wzruszony, ale jak to chłop bardzo tego nie okazywał
USG miałam robione w 12 tyg przezierność wyszła 1,2mm. Moje dzidzi waży 54g i ma 8cm długości
Bo to jest niesamowite przeżycie . Duża Twoja dzidzia, ja byłam w 13 tygodniu i moja miała 6,7 cm, ale nie wiem ile ważyła.

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
sorki ze tak post pod postem.......
ja tez oststanio mam jakis nastroj zjechany, chodze nadeta i obrazona na wszystkich nie wiedziec czemu? chyba wszystko mnie drazni i stad takie moje glupie zachowanie, potem placze bo zaluje ze tak sie zachowalam.......
no jednym slowem , rodzice, brat i tż maja teraz nielatwo mieszkajac pod jednym dachem z taka zrzedą jak ja.......ale przeciez to nie moja wina , to przez ciaze - tak wlasnie sie tlumacze!!

jakos nic mnie nie cieszy, nie mam ochoty na spotkanie ze znajomymi, ogolnie wszystko do d.....y!!!
Ja też mam gorszy nastrój, taki melancholijny , ale bardziej zwalam na pogodę i całe szczęście nie przenoszę tego na innych.

H. MacLeod

.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-10, 09:39   #84
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Bo to jest niesamowite przeżycie . Duża Twoja dzidzia, ja byłam w 13 tygodniu i moja miała 6,7 cm, ale nie wiem ile ważyła.

Ja też mam gorszy nastrój, taki melancholijny , ale bardziej zwalam na pogodę i całe szczęście nie przenoszę tego na innych.
ja jak bylam w 13tc to moja dzidzia miala tylko 5,5cm - wiec jeszcze mniejsza niz twoja Miramej, ale nie przejelam sie tym bo lekarz powiedzial ze wszystko jest ok.
ciekawe ile teraz bedzie miec ?dowiem sie w piatek

ja mam taki charakter wredoty wiec nic na to nie poradze ze udziela sie innym .....

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-02-10, 09:43   #85
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
ja jak bylam w 13tc to moja dzidzia miala tylko 5,5cm - wiec jeszcze mniejsza niz twoja Miramej, ale nie przejelam sie tym bo lekarz powiedzial ze wszystko jest ok.
ciekawe ile teraz bedzie miec ?dowiem sie w piatek

ja mam taki charakter wredoty wiec nic na to nie poradze ze udziela sie innym .....
Ja tez się nie zmartwiłam, bo lekarz mówił, że wszystko jest w porządku, zresztą przecież dzieci rodzą się z różną wagą i długością.

Wiesz co? Gdybym nie była w ciąży, to pewnie też innym by się oberwało, ale teraz mi się poprzestawiało na lepsze

H. MacLeod

.
Stary 2009-02-10, 09:46   #86
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Miramej a ty jestes w pracy czy w domicu klepiesz w klawiaturke?????

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-02-10, 10:03   #87
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Witam we wtorkowy poranek
Widze ze tu temat solariow sie przecieral jakos nie wierze ze mozna sie opalac w niekotrych typach . Ja tam wole po porodzie skoczyc sie odprezyc oczywiscie po jakims tam czasie

Czy wam sie tez tak nie chce?

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-10, 10:09   #88
mariolasl
Zakorzenienie

Miłego dnia mamuśki!
Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Melduje się na II części wątku.
Pozdrawiam wszystkie mamusie i dzidziusie!!!
Hej, czekam na weekend, aby tradycyjnie poczytać, co nowego u ciebie
Cytat:
Świetne wiadomości, cieszę się waszym szczęściem!
Cytat:
Widziałam moją kruszynkę jak macha rączkami nóżkami ssie paluszek
Niesamowite uczucie
Poranek dobrych wiadomości widzę Super, że wszystko u ciebie w porządku.
Stary 2009-02-10, 10:10   #89
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Gizmiątko nawet jak pisza ze niby mozna isc czasem do solarium, to jednak nie wydaje mi sie zeby dziewczyny ktore tam pracuja potrakowalyby mnie jakos normalnie, bo np.poszlabym do solarium z brzuchem, to pani oblugujaca i inne klientki pewnie mialyby takie miny, a ja na to : "przeciez pisza ze nie zaszkodzi"
Nawet nie wiemy czy pani oblsugujaca by nas wpuscila na lozko, po przeciez wtedy ona jest odpowidzialna jak cos sie stanie!!

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-02-10, 10:17   #90
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

a cos mi sie przypominalo, pisalyscie kiedys o sprawdzaniu jak bije serduszko dzidziusia tymi sluchawkami lekarskimi, no wiec znalazlam takie w moim domu - kiedys byly w zestawie z aparatem do mierzenia cisnienia. powiem wam ze odrazu wyprobowalam i nic nie slyszalam, za to jak moje serce walilo to az mi bebenki drgaly hehe, serio po calym brzuchu przykladalam te sluchawki i nic.........

Dominika 04.11.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości