|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje? | |||
| chłopiec |
|
23 | 41,82% |
| dziewczynka |
|
11 | 20,00% |
| nie wiem |
|
21 | 38,18% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II
zgłaszam sie do 2 częsci widze ze wszytskie juz sa
hihi
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#62 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() i trzymam kciuki za dobre wyniki oraz podziwiam za zdecydowanie sie na to badanie, ja bym chyba bala sie robic badanie, ktore zagraza zyciu dziecka - tym bardziej po tym co mi lekarz opowiadal o tym badaniu, kiedys o tym pisalam no ale najwazniejsze zeby Twoja CORECZKA byla zdrowa Cytat:
|
|
|
#63 |
|
Rozeznanie
|
dzięki, kochane jesteście
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
wpadłam tylko na chwilę bo TŻ robi kolację , chlebek z serkiem i papryką mniam, mirika co do zgagi próbowałaś coś miętowego np. guma albo herbatka? mi pomaga guma miętowa. ok lece na kolację
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
nooo prawie wszystkie
Cytat:
ja mam kapustę pekińską, jajko i ogórek kiszony
|
|
|
|
|
#66 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny!
Ja tez zgłaszam się w drugiej części, ale musze Wam powiedzieć, że nadążyc za Wami to jakas masakra Dziś przeczytałam 22 strony, bo kilka dni nie czytałam i zajęło mi to dobrych kilka godzin Szalone jesteście z tym pisaniem![]() Troche Wam zazdroszczę tego wybierania i szukania wózków, ja nawet nie wiem jaki będę miała wybór ? Gratuluje wszystkim kopniętym i znającym juz płeć. Ja na razie czekam na jedno i drugie. Wizytę mam na 17 lutego (juz w Szanghaju) więc może wtedy coś się dowiem - na to liczę . Postaram się częściej pisac i czytac, bo potem nadrobic zaległości to graniczy z cudem
|
#67 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po całej tej dyskusji jednogłośnie stwierdziliśmy, że dla maleństwa to nie te finansowe potrzeby będą najważniejsze. Miłość i czuła opieka rodziców liczą się najbardziej. A instynkt rodzicielski na pewno pomoże nam we właściwy sposób zadbać o naszego nalucha. Wybacz mi p4w ten przydługi komentarz, ale twoje obawy chyba świadczą o tym, że chcesz być jak najlepszą mamą a to dla maleństwa najistotniejsze. A w twoim otoczeniu na pewno znajdą się życzliwe osoby, które będą Cię wspierać. Przesyłam mirika na pewno wszystko będzie w porządku!!! Trzymam kciuki za szybką i pozytywną odpowiedź! Dobranoc wszystkim mamusiom i brzuszkom! |
|
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
Moja kuzynka pozwolila sobie na sam opalacz na twarz(solarium) i wyszły jej plamy. Cóż...hormonki.
Wkładka we wózku, hmmm chyba widziałam w jakimś activ coś- nie pamiętam dokładnie. A i kapuśniaczek pycha. Teraz mam szał na zupy.Jutro pieczarkowa ![]() Przez moja wieksza aktywnośc nie jestem na bierzaco z wami
|
|
|
|
#69 | ||||
|
Zakorzenienie
|
evamoni, mirika kciuki trzymane!
gosiek1500 szczęśliwej podróży! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Szklanka mleka?
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
no dziewcyzny nie nadazam z czytaniem was !! ide spac kochaniutkie
a jak tam ruchy dzidzi cuzjecie juz ? ja jestem w 17 i n razie cisza tylko bruch mi wydeło ! Ale to przez to pewnie ze łożysko mam na przedniej scianie ?? !!
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#71 |
|
Zadomowienie
|
Melduje się na II części wątku.
Pozdrawiam wszystkie mamusie i dzidziusie!!! |
|
|
|
#72 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ale dzisiaj owocny poniedziałek...w południe zaczynałyśmy nowy wątek a tu już 3 strony do czytania...ale nadroniłam
![]() Cass wszystkiego najlepszego z okazji urodzin...przede wszystkim spełnienia wszystkich Twoich pragnień ![]() Cytat:
![]() Cytat:
On to na wszystko ma jedną odopwiedź...będzie dobrze![]() A o depresji ciążowej słyszałam i sama się nie raz zastanawiałam czy mnie nie dopadła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czekamy na więcej bo na razie jest nas zdecydowanie mniej![]() A badania na pewno wyjdą dobrze...trzymamy kciuki ![]() Cytat:
![]() A ja właśnie wrócilam od rodziców...Mamy wyniki wyszły super...wszystko w porządku Rano mówiłyśmy o tłustym czwartku...i okazuje się że nie jest w tym tygodniu tylko w następnym Więc na pączki poczekamy jeszcze tydzien
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Musze przyznać że troszkę się zmieniło w kwestii solarium w ostatnim czasie...solarium dozwolone ale nie wszystkie...trzeba odpowiednio dobrać...
Jeśli kogoś interesuje ten temat to tu znajdzie ciekawy artykuł... http://www.solarium.pl/index.php/akt...tac-z-solarium Na szczęście My będziemy rodziły w lecie i część ciąży w tym okresie przechodzimy więc nie mamy problemu z brakiem słońca...tu mozecie znaleźć ciekawy artykuł dotyczący Ciężarnych i słońca...oraz jak potrzebna jest nam i naszym Maleństwom witamina D3...polecam ![]() http://www.solarium.pl/index.php/akt...ny-dla-dziecka Przyjemnej nocy Mamusie i Dzidziolki
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2009-02-10 o 01:31 |
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Przede wszystkim Cass wszystkiego najlepszego! <--- oczywiście po szklance soku z marchewki![]() Kurcze, też już chciałabym znać płeć maleństwa, coś mi mówi, że będzie chłopczyk. Dzisiaj przez cały dzień jakaś senna byłam, obiad ugotowałam, pokładałam się i teraz idę w końcu lulu.Więc dobranoc Miłych snów mamusie!
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamusie
![]() Co do tematu solarium: Kobieta w ciąży nie powinna się opalać ze względu na podwyższoną gospodarkę hormonalną w organiźmie i możliwość występowania przebarwień na skórze. Z tym że nie chodzi mi o zwykłe przebarwienia, ale o plamy, które nie zawsze schodzą po ciąży. Wolę nie ryzykować i odpuścić sobie solarium na jeszcze kilka miesięcy, bo nie wyobrażam sobie siebie chodzącej z plamami na dekolcie albo co gorzej na twarzy. A zresztą dni stają się już dłuższe, słońca będzie coraz więcej więc brak witaminy d3 raczej nam nie będzie zagrażał. No i będzie dobra wymówka żeby Tż wyciągnąć na spacer. ![]() Pochwalę się Wam EDIT znalazłam o opalaniu się, co prawda nie w solarium ale temat jest zblizony http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...,1912_8327.htm A tutaj znalezione na innym forum: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3694187 Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2009-02-10 o 07:23 |
|
|
|
#76 |
|
Zadomowienie
|
Witam WAS Kochaniutkie
Dawno mnie tu nie było, to ze względu na brak czasu. W pracy tyle roboty, że pozbierać się nie mogę a w domu net mi nie chce śmigać Zaległości do czytania mam co niemiara, ale zaraz wszystko nadrobię,żeby być na bieżąco. Muszę się Wam pochwalić, że byłam wczoraj u ginia na USG genetycznym. Mierzył mi przezierność przegrodę nosową i wszystko jest w jak najlepszym porządku Widziałam moją kruszynkę jak macha rączkami nóżkami ssie paluszek Niesamowite uczucie Teraz biorę się za pracę obrobię się szybciutko i zaraz do Was wracam bo zaniedbałam forum i to bardzo
|
#77 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() p4w, mam tak samo, dopadają mnie wątpliwości i czarne wizje . Staram się z tym walczyć, żeby dzidź nie czuł mojego przygnębienia, ale to trudne.Cytat:
i też czekam , ale na razie na pierwszego kopniaczka ![]() Cytat:
. I po cichu już gratuluję córeczki mirika również za Twoje badanie ![]() Cytat:
Cytat:
Co do solarium - nie chodziłam przed ciążą (byłam ze 3 razy jakieś 10 lat temu ), więc teraz mi nie brakuje
|
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W którym tygodniu robiłaś to USG? I jaka wyszła przezierność (chociaż lekarz nie zawsze podaje wartość)?
|
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro wszedzie trąbią ze kobiety w ciazy nie moga na solarium, to lepiiej nie ryzykowac, nawet jak promienie UV nie przenikaja do dziecka, to po co je narazac na wysoka temperature????? bedzie wiosna - sloneczko wyjdzie, bedziemy spacerowac to troszke sie opalimy i wit.D tez bedzie!!!
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
A ja planowałam iść na badania 20 lutego, a dziś rano mi się przypomniało, że tłusty czwartek jest dzień wcześniej i mówię do Małża, że nie mogę iść na drugi dzień po zjedzeniu tylu pączków, bo cukier będę miała za wysoki
|
|
#81 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mo TŻ też był wzruszony, ale jak to chłop bardzo tego nie okazywałUSG miałam robione w 12 tyg przezierność wyszła 1,2mm. Moje dzidzi waży 54g i ma 8cm długości
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
pisalyscie o jakiejs depresji.....
ja tez ostatnio mam jakis nastroj zjechany, chodze nadeta i obrazona na wszystkich nie wiedziec czemu? chyba wszystko mnie drazni i stad takie moje glupie zachowanie, potem placze bo zaluje ze tak sie zachowalam....... no jednym slowem , rodzice, brat i tż maja teraz nielatwo mieszkajac pod jednym dachem z taka zrzedą jak ja.......ale przeciez to nie moja wina , to przez ciaze - tak wlasnie sie tlumacze!! jakos nic mnie nie cieszy, nie mam ochoty na spotkanie ze znajomymi, ogolnie wszystko do d.....y!!!
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2009-02-10 o 09:32 |
|
|
|
#83 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, ale bardziej zwalam na pogodę i całe szczęście nie przenoszę tego na innych.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe ile teraz bedzie miec ?dowiem sie w piatek ja mam taki charakter wredoty wiec nic na to nie poradze ze udziela sie innym .....
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co? Gdybym nie była w ciąży, to pewnie też innym by się oberwało, ale teraz mi się poprzestawiało na lepsze
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Miramej a ty jestes w pracy czy w domicu klepiesz w klawiaturke?????
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Witam we wtorkowy poranek
![]() Widze ze tu temat solariow sie przecieral jakos nie wierze ze mozna sie opalac w niekotrych typach . Ja tam wole po porodzie skoczyc sie odprezyc oczywiscie po jakims tam czasie ![]() Czy wam sie tez tak nie chce?
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#88 | |||
|
Zakorzenienie
|
Miłego dnia mamuśki!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super, że wszystko u ciebie w porządku.
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
Gizmiątko nawet jak pisza ze niby mozna isc czasem do solarium, to jednak nie wydaje mi sie zeby dziewczyny ktore tam pracuja potrakowalyby mnie jakos normalnie, bo np.poszlabym do solarium z brzuchem, to pani oblugujaca i inne klientki pewnie mialyby takie miny
, a ja na to : "przeciez pisza ze nie zaszkodzi"Nawet nie wiemy czy pani oblsugujaca by nas wpuscila na lozko, po przeciez wtedy ona jest odpowidzialna jak cos sie stanie!!
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
a cos mi sie przypominalo, pisalyscie kiedys o sprawdzaniu jak bije serduszko dzidziusia tymi sluchawkami lekarskimi, no wiec znalazlam takie w moim domu - kiedys byly w zestawie z aparatem do mierzenia cisnienia. powiem wam ze odrazu wyprobowalam i nic nie slyszalam
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:45.

hihi

ja mam kapustę pekińską, jajko i ogórek kiszony
Dziś przeczytałam 22 strony, bo kilka dni nie czytałam i zajęło mi to dobrych kilka godzin
Szalone jesteście z tym pisaniem
? 

) to odetchnę pełną piersią

NIE LUBIĘ TROLLI
<--- oczywiście po szklance soku z marchewki