![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Programy telewizyjne z dzieciństwa.
to byly czasy...
a Muminki? albo Pszczolka Maja? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Konto usunięte
|
i Gumisie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Rozeznanie
|
o tak Herkules, Xena-obowiązkowo
![]() i jeszcze z niewymienionych (chyba że przeoczyłam) to Denver ostatni dinozaur ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zadomowienie
|
Oczywiście Tik Tak, Teleranek, 5 10 15 i ten program z Kulfonem i Moniką
![]()
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
fajny wątek, ile mi się programów przypomniało...
![]() Był jeszcze taki serial "Janka" ale nie za bardzo mi się podobał i program muzyczny o dużym i małym - coś z pianinem pamiętam, Były też fasolki. A pamiętacie taki serial , leciał w ferie zimowe, po teleferiach, coś o chłopcu i jakichś robalach bodajże, zjeżdżali jakimś obślizgłym tunelem w dół, jakieś larwy mi się kojarzą. Bardzo mi się to podobało. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
To były fajne czasy
![]() Zwierzyniec,Tik-Tak,Fasola,Kwant,Piątek z Pankracym,5-10-15,Drops, Teleranek Z seriali: Cudowne lata
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Była jeszcze panna z mokra glowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Wtajemniczenie
|
o!a w wakacje lubialam ogladac "Wakacje z czarodziejem"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pan Tic Tac Ciuchcia 13latki Rower Błażeja Sigma i Pi Teleranek Ziarno 5-10-15 Zając poziomka Truskawkowe Studiu Ferie z Jedynką Tata a Marcin powiedział Ulica Sezamkowa wersja polska, ale bardziej usa) Mini Playback Show Domowe Przedszkole ..."wszystkie dzieci kocha..." :P Piątek z Pankracym Reksio Bolek i Lolek Smerfy Gumisie Pełna chata Beverly Hills 90210 Dr Queen Dynastia Było sobie życie Czarodziejka z księżyca Yattaman - leciało przed Czarodziejką albo po ![]() ![]() ![]() i Krasnala Hałabałę pamiętam, ale to chyba z Domowego Przedszkola było ![]() Pan Japa Hanna&Barbera A tak z życia codziennego to niezapomniany smak gum do życia "Donald" i "Turbo", no i oczywiście super smakowe lody "Bambino" ![]() Albo robienie "Sekretów" ze znalezionego szkiełka, kwiatków, papierków i zakopywanie tego ![]() ![]() ![]() I te zabawy w chowanego, pomidora, kolorowe farby, głuchy telefon, skananie w gumę, gra w kapsle i bierki... No i oczywiście kto tam by korzystał z domofonu np! Toż to obciach! Stawało się pod oknem lub balkonem i darło się na całe gardło "Maaaaamooooo żuć mi jabłkooooo" ![]() Czasem, jak tak patrzę na mojego chrześniaka, to szkoda mi, ze dorasta w czasach, kiedy zamiast lecieć na sanki, to siedzi przed komuterem, a i latem niebardzo mają co robić. I te programy telewizyjne dla dzieci teraz... Jak popatrzeć to przez ferie nic dla dzieci w sumie nie było.
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
A pamietacie taki serial: Doktor Doogie Howser?
![]() ![]() A serial "Ich piecioro" na tvp2? Kochalam niesamowicie! Tam gral ten gosc co gra teraz w Zagubionych i ta dziewczyna z Krzyku ![]()
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
oo pamietam
![]() zbieralam kamyki na drodze takie najladniejsze potem je mylam i wkladalam do sloika i zakopywalam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zadomowienie
|
moja ukochana czarodzijak z ksieżyca - jak ja chciałam być Bunny(chyba tak sienazywała) i mieć takie długie kitki
![]() Aż się wzruszyłam ![]() A tak na temat jeszcze to na rtl7 oglądałam taki zagraniczny serial "Klinika uniwersytecka". Aż bym sobie obejrzała jeszcze raz ![]()
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
A pamietacie Słodka doline?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
"DeDe Reporter"- oglądałam nawet gazetkę kupowałam.
Tak samo zresztą "Ciuchcię". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Świat wg Bunddych byl niezly albo benny hill
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Moje hity telewizyjne to: "Domowe przedszkole", pamiętam, że po nim był program dla rodziców "Porozmawiajmy o dzieciach" jak dla mnie nudny ale miałam z 6 lat wtedy, a po tym z kolei "Zrób to sam" <--- to lubiłam ![]() "Okienko Pankracego", "Tik-tak", "Teleranek" i w soboty "5, 10, 15" Moją ulubioną bajką z telewizji był "Miś Uszatek" oraz "Reksio", nawet też dosyć lubiłam "Bolka i Lolka". Nie lubiłam "Pszczółki Mai"... Poza tym czytywałam "prasę dziecięcą" - MiŚ ![]() Cytat:
![]() EDIT: Jeszcze mi się jedno przypomniało, jak w ogóle mogłam o tym zapomnieć (nawet kiedyś się okazało, że mój mąż też był fanem tego serialu) "Było sobie życie".
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2009-02-10 o 14:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z jeszcze niewymienianych seriali przypomniały mnie się Asy z klasy - amerykański serial dla młodzieży, pamiętam imiona bohaterek (Samanta i Brooke). Z bajek Tabaluga i Franklin, a z programów Światowid czy coś takiego. Poza tym baaaardzo lubiłam Madelaine ("przy wspólnym stole podczas jedzenia składamy sobie dobre życzenia" - mówiliśmy to przed każdym posiłkiem w przedszkolu) ![]()
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
Moje ulubione: Ciuchcia, Truskawkowe Studio, Pan Tik Tak, z bajek: Smerfy, Pszczółka Maja, Gumisie, ulubiona bajka-Muminki
![]() ![]() ![]() nie cierpiałam Krecika i Reksia ![]() a i Czarodzejki z Księżyca...fajowe to było...szkoda ze nie powtarzaja, obejrzałabym sobie hehe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Pamiętam też bajkę Kapitan Planeta
![]() Kiedyś znałam piosenkę, od której zaczynała się ta bajka, fajowa była. ![]()
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
i jeszcze Power Rangers
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
tez ogladalm power rangers
![]() Szczeniak zwany Scooby Doo? Pamietam jeszcze jak tato porzyczyl od wujka odtwarzacz VHS i jak ogladalam na okraglo króla lwa, na pamiec go umialam Edytowane przez fiolusiek Czas edycji: 2009-02-10 o 15:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Normalnie jeszcze nikt Alfa nie wymienil
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | |||
Konto usunięte
|
Zupełnie o Pankracym zapomniałam.
![]() Po raz już któryś na tym forum... normalnie oplułam się ze śmiechu. ![]() Najgorsze, że ja nigdy nie mogłam zrozumieć tej frazy: dokąd tupta nocą jeż. Co ona właściwie znaczyła. ![]() Tak a propos, ktoś wie dokąd on tuptał? ![]() ![]() <Zgłasza się.> ![]() To była wspaniała bajka. ![]() Pilnowałam się każdego odcinka. Cytat:
![]() ![]() I tak jakoś bezpieczniej mi się wydawało WTEDY niż TERAZ. Choć może to złudne uczucie. Cytat:
![]() Środek zawierał coś do wykonania. ![]() Cytat:
![]() Zabawne, bo ja niektóre wspomniane przez Was pozycje uważam za... zupełnie wyjątkowe. Ciekawe, czy za... czas jakiś ![]() EDIT: przypomniała mi się moja wielka "miłość" ... HE-MAN. ![]() Edytowane przez cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 Czas edycji: 2009-02-10 o 16:27 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
ja bardzo lubiłam ogladać:
"Tik taka", "Domowe pzredszkole" , " Ciuchcie", (taaak kulfon i Monika hahaha" ![]() "Teleranek", było coś chyba jak Truskawkowe studio-na ulicach brudno czy nudno, truskawkowe studio gra... ![]() jak jednak pamiętam zę my częsciej na podwórku siedizeliśmy grajac w gume,klasy, chowanego, podchody i grając w kapsle,wchodząc po drzewach i była u nas na osiedlu taaaki sadek fajny ,a no i kocyki pod blokiem ![]() ![]() no i był jeszcze taki program edukacyjny dla dzieci ..taki dziaadek animowany z dłuugą brodą był w ludzkim cielei opowiadał o róznych rzeczach ktore w naszym organiźmie sie dzieją ![]() ![]() bajki najróżniejsze(Smerfy, Gumisie, Muminy, kolorowe misie, Kretik, Wilk i zajec ![]() ![]() potem 5-10-15, "Ziarno" ![]() ![]() lubiłam seriale rodzinne np."pełna chata"," Korki taczer"<Dzień za dniem" chyab to był....Jezioro marzeń, BH90210,Cudowne lata JAnine wiadomosci DEDE ja pamiętam ![]() o tak smak gumy turbo i Donald pychotkaa były jeszzcze takie płaskiee duze gumy balonowe których też smak mi się ostatnio przypomniał ![]() no i gry na pegasusaa to był mój i mego brata bliźniaka ulubiony program :P w MAria zawsze pzregrywałam i w Mortal kombat czy jakostak<tak tak te kopanie > ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Wtajemniczenie
|
Ja namiętnie oglądałam telezakupy Mango
![]() Poza tym... - Big Brother ![]() - Koło Fortuny - DeDe Reporter A z bajek: - Muminki - Tabaluga - Tom&Yerry - Kucyki Pony ![]() Seriale: - Gęsia skórka - Czy boisz się ciemności? - Świat według kiepskich - Dr Queen
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
Ja pamiętam że namiętnie oglądałam taki program muzyczny na dwójce z telewizorem i głową w ramówce bo tylko tam wówczas puszczali teledyski U2 , pozatym też oglądałam Twój Problem Nasza Głowa , Kulfona i Monikę, natomiast nie cierpiałam Tik-Taka, uwielbiałam też Monty Pythona też leciał na 2 jakoś tak po południu, i jeszcze lubiłam taki serial o głuchoniemych ale nie pamiętam nazwy, z babcią która się mną zajmowała oglądałam Dynastię , Cobre też oglądałam , pamiętam nawet że robiłam z koleżankami legitymację z kartonu i wszystko oklejaliśmy złotkami z czekolady albo foli aluminiowej..Z bajek to Pamiętam bałwanka Buli, moja ulubione Gumisie , trzy małe duszki, super pig, kurczak i krowa . Lubiłam też teleturniej Szalone Liczby i pewnie jeszcze wiele innych programów ale już nie pamiętam.
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#90 |
Wtajemniczenie
|
ja też
![]() ![]() ![]() no i podobnie jak większość: - domowe przedszkole - hm chyba było też cos takiego jak 'mama i ja' ale pamiętam jak przez mgłę ![]() - ciuchcia ![]() - teleranek - 5, 10, 15 - obowiąkowo w każdą sobotę ![]() - ziarno - ulica sezamkowa z bajek: - smerfy - muminki - madlenne (nie wiem jak to się pisze ale kochałam to! ![]() - jettsonowie - czarodziejka z księżyca (!) inne: - disco relax ![]() - czy boisz sie ciemności pamiętam też ze zawsze w wakacje leciał taki program, nie znam tytułu ale to było coś w stylu: 'Gąsienica Ela' ( ![]() ![]() no i nie wiem cyz ktos wymienił: Zulugula ![]() a ten 'tik tak' o którym mowicie.. kojarzę tytuł, wiem, że oglądałam, nawet chodzi mi po głowie melodyjka ale za nic w świecie sobie nie przypomnę o czym to było i jak wyglądał ten program.. ![]() edit. właśnie i Tajemnica Sagali ![]() i Siódme Niebo ![]()
WYMIANA Edytowane przez mary_alice_young Czas edycji: 2009-02-10 o 20:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.