Co Was wkurza w allegro? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-12, 14:49   #61
Hvid
Zakorzenienie

Dot.: Co Was wkurza w allegro?

Moze nie denerwuje mnie, ale przeszkadza brak opcji placenia przez paypal.
Hvid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-12, 15:50   #62
looska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Pokaż wiadomość
Tak zgadzam sie. Ja konto mam od niedawana, zawsze jak cos chcialam to kolezanki mi zamawialy bo sie nie znałam na tym.

W sumie spotkalam sie tylko z jednym odbiegajacym od rzeczywisosci towarem.
http://www.allegro.pl/item554353333_...mour_2008.html ta bluzka, przepraszam ze daje linka. Kupilam ja i material z jakiego jest zrobiona jest okropny!!! I nie wykonczona, te marszczenie wogole nie obszyte, po prostu jak bylo uciete tak zostawione! Na zdjeciu na dziewczynie wyglada o niebo lepiej, niz na osobie. Po prostu wisi te marszczenie paskudnie, klamry sa z jakiegos plastiku :/ Po prostu fatalna. Z innych przedmiotów i transakcji z tym uzytkownikiem jstem zadowolona.

Ubrań na allegro nie miałam odwagi zamawiać. Zamówiłam jedynie buty chyba z rok czy dwa temu. Buty okazały się za duże, ale nie wymieniałam, bo to glany i w tym przypadku to nie przeszkadza (zimowe, ocieplane, więc bez grubych skarpet się nie obejdzie jak człowiek chce mieć potem normalne stopy, bez ranek i otarć ). Muszę przyznać, że towar zawsze dostawałam zgodny z opisem i ze zdjęciami. Zamawiałam nawet odtwarzacz mp3 i nie było problemu. No i zawsze wszystko było odpowiednio zapakowane.

Za to mój brat wysłał jakiemuś facetowi używaną grę komputerową. Gość napisał, że jest porysowana i chciał zwrot kasy. Brat wysłał normalnie działającą, sprawną płytę, bez rys (odpalił w komputerze jeszcze przed wysłaniem). I wyobraźcie sobie, że jakiś czas później na jakimś forum przeczytał jak jakiś użytkownik napisał, że płyta mu się porysowała i co z tym zrobić. Brat skojarzył fakty, ta sama gra, też napisał, ze kupił na allegro itd. Oczywiście pewności nie ma, ale jeśli byłaby to prawda to jest to straszne chamstwo. Nawet napisał temu facetowi, że wysłał bez rys i regeneracja kosztuje jakieś 10 złotych. Teraz go olał i póki, co tamten nie wystawił komentarza.

Także mogę dopisać:
- żądanie wymiany towaru określonego jako uszkodzony (jeśli jest sprawny), żeby wyłudzić pieniądze.
looska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-12, 17:11   #63
Ally83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Najwazniejsza rzecz ale dla mnie jako sprzedajacego i kupującego najbardziej istotna i allegro powinno miec to obowiazkowe:

zalozone KONTO W BANKU INTERNETOWYM

a nie jakies nędzne PKO lub bank spoldzielczy w Koziej Wólce lub nie daj Boze przelew z poczty !!!!

XXI wiek :-/
Cytat:
Napisane przez Jacek0x Pokaż wiadomość
nie rozumiem... co jest nie tak z PKO BP? Ja mam tam konto i problemów nie mam żadnych.
Konto internetowe nie oznacza, że przelewy idą błyskawicznie ;-) Pamiętajcie, że każde krajowe przelewy między różnymi bankami chodzą sesjami - z banku wychodzą sesją wychodzącą, przechodzą do KIR*, by trafić do banku odbiorcy sesją przychodzącą. PKO BP ma sporo sesji wychodzących . Pamiętajcie, że sprzedający potrafią ściemniać, co do momentu zaksięgowania u nich środków. Już niejednego kłamiącego, że przelew idzie długi czas, zagięłam i udowodniłam, że się myli. Przelew trafia max następnego dnia roboczego na rachunek, chyba, że ktoś go zleci na Poczcie Polskiej czy w jakimś punkcie opłat ;-)

Co do tematu:
- wkurzają mnie podróbki perfum
- sprzedaż podróbek ubrań japan style
- długi czas wysyłki
- komentarze odwetowe
- centrum sporów nie do końca spełnia swoją rolę

*Krajowa Izba Rozliczeniowa
Ally83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-12, 17:38   #64
zabcia84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ally83 Pokaż wiadomość

Co do tematu:
- wkurzają mnie podróbki perfum
- sprzedaż podróbek ubrań japan style
- długi czas wysyłki
- komentarze odwetowe
- centrum sporów nie do końca spełnia swoją rolę

*Krajowa Izba Rozliczeniowa
jak dla mnie nie spełnia żadnej funkcji, co z tego, że ja zaczę spór, jak sprzedający i tak na to nie odpisze-bo nie musi
zabcia84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-12, 17:41   #65
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

wkurzają mnie prowizje, chyba coś z nimi nie tak, muszę się bliżej przyjrzeć wyliczeniom...
KawaMarcepanowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-12, 20:54   #66
Serendipity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Serendipity Pokaż wiadomość
Kupiłam legginsy i okazało się,że babsko to oszustka i nie wysyła.
Allegro-nic.Każą iść na policję.
O 17 zł mam iść na policję.
Niestety tak zrobię,bo nie podaruję jej,ale jeśli kupujących na aukcji było kilkaset,to jest to masowe i portal powinien reagować.Tylko zawiesili jej konto i dalej radźcie sobie sami.
Pomocy !
Dostałam maila,że ta dziewucha żąda zwrotu prowizji.
Dobrze rozumiem ? Zarobiła na naiwniakach kilkanaście tysięcy złotych i allegro da jej jeszcze jakąś kasę ?! A nas oleją?
Stary 2009-02-12, 20:59   #67
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Pomocy !
Dobrze rozumiem ? Zarobiła na naiwniakach kilkanaście tysięcy złotych i allegro da jej jeszcze jakąś kasę ?! A nas oleją?
skoro ona zada zwrotu prowizji, to allegro wysyla do Ciebie info z JEJ wyjasnieniem i textem, ze jesli sie nie zgadzasz, to masz do wypelnienia jakis formularz...wypelnij go opisujac wszystko i pewnie nie dostanie zwrotu...
magda s. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-12, 21:13   #68
Serendipity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda s. Pokaż wiadomość
skoro ona zada zwrotu prowizji, to allegro wysyla do Ciebie info z JEJ wyjasnieniem i textem, ze jesli sie nie zgadzasz, to masz do wypelnienia jakis formularz...wypelnij go opisujac wszystko i pewnie nie dostanie zwrotu...
Ona wyjaśniła,że te 1000 sztuk się popsuło przed wysyłką
Stary 2009-02-12, 21:50   #69
Kasiuchetka
Zadomowienie

Może nie w samym Allegro, ale w Allegrowiczach, wkurza mnie pytanie o możliwość wysyłki i jej koszt, jeśli w aukcji jest wołami napisane "tylko odbiór osobisty"
Kasiuchetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-12, 22:06   #70
dzustam
Zakorzenienie

Najbardziej na allegro denerwują mnie niektórzy sprzedawcy, w zasadzie nie oni sami, tylko ich podejście do sprawy.

Pieniądze zazwyczaj wpłacam tego samego dnia lub w najbliższy dzień roboczy. Zależy mi na czasie, kupuję, płacę i chcę mieć najszybciej jak można.

Jednakże są osoby, które pojęcie czasu traktują jako coś abstrakcyjnego
Prosta sprawa - nie masz czasu pójśc na pocztę nadać paczuchy, to nie wystawiaj nic na allegro.

Oczywiście czekanie na przesyłkę do tygodnia czasu uważam za w miarę normalne (wliczając czas przelewu)

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-12, 23:31   #71
Romanaccia
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam legginsy i okazało się,że babsko to oszustka i nie wysyła.
Allegro-nic.Każą iść na policję.
O 17 zł mam iść na policję.
Niestety tak zrobię,bo nie podaruję jej,ale jeśli kupujących na aukcji było kilkaset,to jest to masowe i portal powinien reagować.Tylko zawiesili jej konto i dalej radźcie sobie sami.
Wydaje mi sie ,ze zamowilysmy legginsy u tej samej osoby ....
bezczelnosci niektorych ludzi jest poprostu obrzydliwa ,ona miala jeszcze czelnosci do mnie napisac ,ze za malo za przesylke zaplacilam !!!!
gdybym ja dorwala to bym jej nogi z d...powyrywala ,legginsy byly tanie ,ale nie chce ,zeby takej cwaniarze uszlo to na sucho ...

zamowilam jeansy ,dwa dni po przelaniu pieniedzy na konto napisala do mnie sprzedajaca ,ze pomylily jej sie zdjecia ..... i, ze to nie te spodnie byly na aukcji ,ale zupelnie inne i o dwa rozmiary na mnie za duze !!!!

rok temu ,zaplacilam za tunike ,czekam czekam i nic .... dzwonie ,a oni mowia ,ze przelew nie przyszedl ... pokazalam im dowod wplaty ,ale oni ida w zaparte ...

najbardziej mnie drazni chamstwo i cwaniactwo takich oszustow ,maja ludzi za kretynow i bezczelnie ich w trabe robia .....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-13, 00:40   #72
DedeDinah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Romanaccia Pokaż wiadomość
Wydaje mi sie ,ze zamowilysmy legginsy u tej samej osoby ....
bezczelnosci niektorych ludzi jest poprostu obrzydliwa ,ona miala jeszcze czelnosci do mnie napisac ,ze za malo za przesylke zaplacilam !!!!
gdybym ja dorwala to bym jej nogi z d...powyrywala ,legginsy byly tanie ,ale nie chce ,zeby takej cwaniarze uszlo to na sucho ...
Jakby sprawa dla mnie znana... Raz był taki sprzedawca, który miał marszczone golfy i legginsy właśnie w swojej ofercie. Kupiłam 2 marszczone golfy czekałam 3 tyg. ale doszły w końcu. Później obserwowałam co będzie się działo dalej. Dziennie po 20 negatywów, że nie przyszła paczka i że zostali ludzie oszukani. Konto zawieszone (a zanim zawiesili nie logował się 2 tyg.) , a negatywy się pojawiały przez kolejne 2 miesiące. Tymczasem.. ten sprzedawca otworzył nowe konto z IDENTYCZNYMI opisami akcji i zdjęciami. Możliwe, że kupiłyście coś już z tego drugiego konta, bo dalej tam sprzedawał legginsy i ich nie wysyłał. Na początku tak, żeby pozyskać klientów do ok. 100 pozytywów.
DedeDinah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-13, 07:25   #73
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ally83 Pokaż wiadomość
Konto internetowe nie oznacza, że przelewy idą błyskawicznie ;-) Pamiętajcie, że każde krajowe przelewy między różnymi bankami chodzą sesjami - z banku wychodzą sesją wychodzącą, przechodzą do KIR*, by trafić do banku odbiorcy sesją przychodzącą. PKO BP ma sporo sesji wychodzących . Pamiętajcie, że sprzedający potrafią ściemniać, co do momentu zaksięgowania u nich środków. Już niejednego kłamiącego, że przelew idzie długi czas, zagięłam i udowodniłam, że się myli. Przelew trafia max następnego dnia roboczego na rachunek, chyba, że ktoś go zleci na Poczcie Polskiej czy w jakimś punkcie opłat ;-)
ale jest na to duzza szansa ze kupujacy klikajacy :"kup teraz" siedzacy przed kompem od razu zleci przelew-przynajmniej ja tak robię . a do banku stacjonarnego trzeba pojsc ,odstac swoje ,zlecic i czekać ,ze o przelewach pocztowych nie wspomne.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-13, 11:16   #74
1stLaDy
Wtajemniczenie

Cytat:
Pomocy !

idz do jakiejs gazety - oni podlapia temat a tej zlodziejce moze nie ujdzie to na sucho!

171cm
1stLaDy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-13, 12:00   #75
rybkad
Zadomowienie

GG do rybkad

A mnie wkurza jak musze długo czekac na paczkę,konczy sie aukcja-ja od razu robie przelew i pisze do sprzedawcy maila z potwierdzeniem zakupu i zrzutem przelewu.
Oczywiscie nie wymagam,zeby po otrzymaniu kasy sprzedajacy od razu biegl na poczte z moja paczka ale na drugi-trzeci dzien uwazam to za uczciwy termin dla obydwu stron.
Ostatnio kupilam kurtke,kase wplacilam od razu,czekam i czekam,babka po tygodniu od wplaty pisze mi ze dostala kase i dziekuje bardzo ale dziecko ma chore i wysle mi dopiero za tydzien.Rozumiem rozne losowe sytuacje ale 2 tygodnie na dotarcie na poczte to chyba gruba przesada.
Nastepny zakup-znowu czekam tydzien,pisze maila co z moja paczka,babka odpisuje ze jest juz w drodze i mam byc cierpliwa.Mysle-ok,czasem przesylki ida dluzej.Paczke dostale tydzien pozniej,oczywiscie data nadania pozniejsza o dzien niz moj mail z pytaniem o przesylke.
rybkad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-13, 12:47   #76
xCandyFlossx
BAN stały

wkurzaja mnie niektorzy sprzedajacy.... chcialam zamowic maseczke do wlosow. jednak chcialam poznac jej sklad gdyz po co mi kolejna "średnia" maseczka wysłałam babeczce 2 e-maile z prośbą o podanie składu ale nie dostalam odpowiedzi wiec nie zamawiam
xCandyFlossx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-13, 14:31   #77
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Ona wyjaśniła,że te 1000 sztuk się popsuło przed wysyłką
skoro sie popsulo (i ona nie wyslala), to powinna zwrocic pieniadze...a Ty nie dostalas jeszcze zwrotu...opisz swoja wersje...

a swoja droga to ciekawostka, ze 1000 par leginsow 'sie popsulo'...dziwne...
Stary 2009-02-13, 14:49   #78
evela28
na drugie mam Irena

Cytat:
Napisane przez magda s. Pokaż wiadomość
skoro sie popsulo (i ona nie wyslala), to powinna zwrocic pieniadze...a Ty nie dostalas jeszcze zwrotu...opisz swoja wersje...

a swoja droga to ciekawostka, ze 1000 par leginsow 'sie popsulo'...dziwne...
ano właśnie zgniły czy co , dziwne że aż nie możliwe chyba że spłoneły

kiedy życie daje ci w twarz
uśmiechnij się i z politowaniem powiedz:
bijesz się jak ciota
evela28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-13, 14:55   #79
Serendipity
Zakorzenienie

I tym sposobem podarowałam frajerce 17 zł.
Stary 2009-02-13, 14:58   #80
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
I tym sposobem podarowałam frajerce 17 zł.
wiem, ze 17 zl to nie majatek...ale warto sprobowac powalczyc z oszustami...dla zasady!

trzymam kciuki
Stary 2009-02-13, 15:44   #81
iustitia
Zadomowienie

Ojjj... allegro mnie nieziemsko wkurza. Jestem ciekawa, za co oni biorą kasę i jakim przawem twierdzą, że dbają o transakcje przeprowadzone przez serwis, skoro jeśli jest jakiś problem to piszą, że oni nie są stroną transakcji i nie mają żadnej możliwości interwencji! No masakra.
Nigdy też nie kupuję u sprzedających, którzy mają kilka lub kilkanaście tysięcy komentarzy, niby 97% pozytywów ale po 300, 400 negatywów - to mówi samo za siebie.
Sama raz nie wystawiłam negatywa sprzedającemu. Na początku grudnia zamówiłam dla siebie i wujka świąteczne serwety i obrus, a on mi pisze dwa dni przed Wigilią (po moich 3 pytaniach, gdzie towar), że jemu się te rzeczy skończyły i odda kasę. Szlag mnie trafił lekko, ale ok. A na zwrot pieniędzy sobie poczekałam do lutego, po setkach maili proszących i grożących i po zgłoszeniu sprawy do allegro. Żałuję teraz strasznie, że mu odpowiedniego komentarza nie wystawiłam.
Co do negatywów - nie bójcie się ich wystawiać. Nawet, kiedy dostaniecie zwrotnego. Jeśli jesteście kupującym, to i tak nikt nie zwróci przed faktem dokonanym uwagi na to. A jako sprzedający jeśli odpowiednio skomentujecie go, to będzie ok i tak. Wiadomo, każdemu może zdarzyć się wpadka. Ale jeżeli komentarz wygląda tak " Ty ******, ty *****, oddawaj pieniądze złodzieju, nie polecam", czyli jest wzorowym przykładem pieniactwa, to nikt tego nie potraktuje poważnie. Na spokojnie, rzetelnie opisać sprawę w komentarzu bądź odpowiedzi i będzie dobrze.
Kolejne wady teg serwisu:
- zawyżone koszty wysyłki (ok, rozumiem, że koperta i bąbelki też kosztują, ale bez przegięcia, zwłaszcza, że czasami się płaci 10 zł a dostaje ekonomicznym i w zwykłej kopercie bez zabezpieczenia)
- bezmyślność przy pakowaniu
- zwykłe oszustwa, czyli np. sprzedawanie ciuchów zniszczonych, czego nie widać na zdjęciach (dostałam jedną taką bluzkę, całkowicie wytarta na brzuchu, jakby się ktoś o 3 wymiary większy w nią wbijał, trudno, będzie pod gorset)
- niedokładne opisy (czyli bluzka trochę używana wychodzi na wyblakłą i zmechaconą a spódnica jest bez gumki w pasie i o 15 cm węższa)
- nieodpowiadanie na maile albo długi czas oczekiwania na odpowiedź (ja rozumiem, kiedy ktoś nie umie czytać ze zrozumieniem i pyta o coś zaznaczonego w opisie aukcji)
- zwlekanie z wysyłką, kiedy przelew idzie z tego samego banku a sprzedawca po 3 dniach twierdzi, że przelew "dopiero dotarł" i wysła po kolejnych 5 dniach...
iustitia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-13, 15:58   #82
TmargoT
Zakorzenienie

moje pierwsze zakupy na allegro i co?
wtopa.
zamawiałam z dwóch źródeł towar.w oby dwuch sytuacjach po 2 tyg,nie mam przesyłki,ani maila.dopiero po mojej interwencji w serwisie reklamacja usługi,dosłama zwrtnego maila,że towar został wysłany,a drugi,że zapomniałam doliczyć 2 zł za przesyłkę i czekają na kasę.
czy nikt nie mógł wczesniej odpisać?

zastanawiam się nad negatywem dla tego,co się spóźniał ze swojej winy.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-13, 18:13   #83
Paraboliczna
Raczkowanie

Mnie na allegro wkurzają podróbki których ilosci są przeogromne i zawyzanie kosztów przesyłki. Sama rzadko sprzedaje, zdarzyło mi się, ze wziełam za przesyłke 12 złotych (wysyłałam buty) a na poczcie okazało się, ze zapłaciłam 9.
i wysłałam 3 złote kupującemu z powrotem

Raz mi sie zdarzyło niedoczytać dokładnie aukcji (poniekąd wina sprzedającego, ze umiescił przedmiot nie w tej kategorii) i potem wysyłałam błagalne maila, ze mu zwróce prowizję, ale zeby nie rządał ode mnie kasy bo nie chce tego przedmiotu kupować.
Sprzedający okazał sie w porzadku, prowizji nie chciał, jeszcze mi pozytywa wystawił

W kazdym razie nie tylko allegro jest wkurzające. Sklepy internetowe też.
W jednym robiłam grupowe zamówienie dla znajomych, wpłaciłam kase od razu i czekam, czekam, czekam.
Po tygodniu odpisali, ze 1 z 15 zamówionych rzeczy nie mają na stanie i tak czekają. Opieprzyłam dokładnie za brak kontaktu, zagroziłam, ze ich "zareklamuje" za takie praktyki wiec w koncu wysłali to, co mieli, dorzucili gratisy i oddali kase za brakujący element.

W innym sklepie zamawiałam kotu żarcie i szlag mnie trafił, bo nie dość, ze czekałam tez tydzien, to w koncu gdy przysłali to 1 zamiast 2 worków i nie tego, co trzeba. Za drugi worek kase oddali, co nie zmienia faktu, ze zamawiałam coś innego.

Generalnie kupowanie w internecie mnie ostatnio wkurza

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-13, 21:22   #84
iustitia
Zadomowienie

Co do sklepów internetowych, kiedy kupowałam lustrzankę to mieli bardzo mętny opis i myślałam, że kartę pamięci dają gratis, a karty nie było Ale była awantura za wprowadzanie w błąd.
Innym razem kiedy zamawiałam kosmetyki sklep o mnie zapomniał I jak po tygodniu wysłałam im maila, co z moją paczką, to dopiero na drugi dzień napisali, że wysłane. Paczka na szczęście przyszła na drugi dzień wypakowana próbkami
iustitia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-14, 17:28   #85
bobo_gumi
Raczkowanie

A mnie najbardziej wkurza jak w lokalizacji jest wpisane "szybka wysyłka","internet" skoro ludzie nie chca podawac miejscowości to niech nie sprzedają na allegro.czasem ktos chce kupic rzecz z tego samego miasta bo np. zależy mu na czasie i woli odbrać osobiście.Allegro nie powinno na to pozwalac.poza tym ok .Zaletą jest to że kupując jako "kup teraz " ma się prawo do zwrotu produktu w ciągu 10 dni
bobo_gumi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-14, 18:16   #86
Celestia
Zakorzenienie

więc tak, co mnie wkurza:
1. podrówki perfum zdecydowanie! mimo, ze piszą, że to oryginal...no litości.
2. dłuugi czas oczekiwania na przesyłkę mimo "priorytetu"!
3. momentami strasznie duze koszty za przesyłkę, a jestem pewna, ze tyle się nie płaci.
4. odwet komentarzami negatywnymi, mimo iż wina leży ewidentnie nie po mojej stronie.
5. nie odpisywanie na moje maile, dlaczego przesyłki jeszcze nie ma, mimo, ze czekam już np 1,5 tygodnia przez co muszę się kurde dobijać telefonami.
6. wszelkie inne kłamstwa, na temat rzeczy, które nie pokrywają się ze zdjęciami, tj. inny kolor ubrania itp.
Celestia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-17, 08:13   #87
rybkad
Zadomowienie

GG do rybkad

Dziewczyny co byscie zrobily na moim miejscu?Kupilam kurtalke juz 2,5 tygodnia temu,oczywiscie kase wyslalam od razu,tydzien ciszy,potygodniu babeczka pisze mi,ze ma chore dziecko i wysle dopiero za tydzien,wkurzylam sie ale pomyslalam ze rozne przypadki chodza po ludziach.Wczoraj rano pisze jej @ co z moja paczka,zero odpowiedzi chociaz logowala sie w tym czasie kilka razy,pisze nastepnego @,moze ten nie doszedl nadal zero odpowiedzi...
rybkad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-17, 08:17   #88
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkad Pokaż wiadomość
Dziewczyny co byscie zrobily na moim miejscu?Kupilam kurtalke juz 2,5 tygodnia temu,oczywiscie kase wyslalam od razu,tydzien ciszy,potygodniu babeczka pisze mi,ze ma chore dziecko i wysle dopiero za tydzien,wkurzylam sie ale pomyslalam ze rozne przypadki chodza po ludziach.Wczoraj rano pisze jej @ co z moja paczka,zero odpowiedzi chociaz logowala sie w tym czasie kilka razy,pisze nastepnego @,moze ten nie doszedl nadal zero odpowiedzi...
Jeśli ma podany numer telefonu, spróbuj jeszcze zadzwonić. Jeśli się logowała, to może Cię unikać - coś może być nie tak. Poczekaj jeszcze ze 2 dni i zgłoś to na allegro, bo może wcale nie zamierza ta Pani Ci wysłać kurtki....
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-17, 09:17   #89
evela28
na drugie mam Irena

piszecie tu o podrabianych perfumach i wodach czy jest jakis sposób aby to rozpoznac
podrabiają tylko te z górnej półki czy te średniaki np z Avon tez
jakie macie z tym doświadczenie

kiedy życie daje ci w twarz
uśmiechnij się i z politowaniem powiedz:
bijesz się jak ciota
evela28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-17, 12:42   #90
Temperament
Zadomowienie

mnie wkurza jak :
-sprzedający doliczają sobie kosztu BILETU bo muszą dojechąc na poczte (spotkałam się już z takim czymś)
-pisze kilka emaili, widać, że się logowali na allegro, ale na konto email juz chyba nie
-kiedy prosze o real foto (szczególnie na aukcjach japan style) mówią, że te zdjęcia na japonkach są to real foto albo w ogóle nie odp

Teraz mam taką sytuacje, zamówiłam stanik we wtorek, od razu wpłaciłam pieniądze, pytam się w środe czy przelew doszedł mówi, że nie, wtedy pisałam z nim na gg i miał opis: 12 lutego (tu nazwa miejscowości) czyli, że wyjeżdza, od tego czasu nic się nie odzywa, w weekend nie logował sie na allegro, ale w pon już tak, napisałam kilka emaili, że zależy mi na czasie, niestety bez odpowiedzi.Jak myślicie jak paczka przyjdzie moge mu wystawić neutralny komentarz? (mam nadzieje, że dojdzie)
Temperament jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości