![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co Was wkurza w allegro?
Moze nie denerwuje mnie, ale przeszkadza brak opcji placenia przez paypal.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ubrań na allegro nie miałam odwagi zamawiać. Zamówiłam jedynie buty chyba z rok czy dwa temu. Buty okazały się za duże, ale nie wymieniałam, bo to glany i w tym przypadku to nie przeszkadza (zimowe, ocieplane, więc bez grubych skarpet się nie obejdzie jak człowiek chce mieć potem normalne stopy, bez ranek i otarć ![]() Za to mój brat wysłał jakiemuś facetowi używaną grę komputerową. Gość napisał, że jest porysowana i chciał zwrot kasy. Brat wysłał normalnie działającą, sprawną płytę, bez rys (odpalił w komputerze jeszcze przed wysłaniem). I wyobraźcie sobie, że jakiś czas później na jakimś forum przeczytał jak jakiś użytkownik napisał, że płyta mu się porysowała i co z tym zrobić. Brat skojarzył fakty, ta sama gra, też napisał, ze kupił na allegro itd. Oczywiście pewności nie ma, ale jeśli byłaby to prawda to jest to straszne chamstwo. Nawet napisał temu facetowi, że wysłał bez rys i regeneracja kosztuje jakieś 10 złotych. Teraz go olał i póki, co tamten nie wystawił komentarza. Także mogę dopisać: - żądanie wymiany towaru określonego jako uszkodzony (jeśli jest sprawny), żeby wyłudzić pieniądze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do tematu: - wkurzają mnie podróbki perfum ![]() - sprzedaż podróbek ubrań japan style - długi czas wysyłki - komentarze odwetowe - centrum sporów nie do końca spełnia swoją rolę *Krajowa Izba Rozliczeniowa |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
jak dla mnie nie spełnia żadnej funkcji, co z tego, że ja zaczę spór, jak sprzedający i tak na to nie odpisze-bo nie musi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
wkurzają mnie prowizje, chyba coś z nimi nie tak, muszę się bliżej przyjrzeć wyliczeniom...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostałam maila,że ta dziewucha żąda zwrotu prowizji. Dobrze rozumiem ? Zarobiła na naiwniakach kilkanaście tysięcy złotych i allegro da jej jeszcze jakąś kasę ?! A nas oleją?
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
skoro ona zada zwrotu prowizji, to allegro wysyla do Ciebie info z JEJ wyjasnieniem i textem, ze jesli sie nie zgadzasz, to masz do wypelnienia jakis formularz...wypelnij go opisujac wszystko i pewnie nie dostanie zwrotu...
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
Może nie w samym Allegro, ale w Allegrowiczach, wkurza mnie pytanie o możliwość wysyłki i jej koszt, jeśli w aukcji jest wołami napisane "tylko odbiór osobisty"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Najbardziej na allegro denerwują mnie niektórzy sprzedawcy, w zasadzie nie oni sami, tylko ich podejście do sprawy.
Pieniądze zazwyczaj wpłacam tego samego dnia lub w najbliższy dzień roboczy. Zależy mi na czasie, kupuję, płacę i chcę mieć najszybciej jak można. Jednakże są osoby, które pojęcie czasu traktują jako coś abstrakcyjnego ![]() Prosta sprawa - nie masz czasu pójśc na pocztę nadać paczuchy, to nie wystawiaj nic na allegro. Oczywiście czekanie na przesyłkę do tygodnia czasu uważam za w miarę normalne (wliczając czas przelewu)
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bezczelnosci niektorych ludzi jest poprostu obrzydliwa ,ona miala jeszcze czelnosci do mnie napisac ,ze za malo za przesylke zaplacilam !!!! gdybym ja dorwala to bym jej nogi z d...powyrywala ,legginsy byly tanie ,ale nie chce ,zeby takej cwaniarze uszlo to na sucho ... zamowilam jeansy ,dwa dni po przelaniu pieniedzy na konto napisala do mnie sprzedajaca ,ze pomylily jej sie zdjecia ..... ![]() ![]() rok temu ,zaplacilam za tunike ,czekam czekam i nic .... dzwonie ,a oni mowia ,ze przelew nie przyszedl ... pokazalam im dowod wplaty ,ale oni ida w zaparte ... najbardziej mnie drazni chamstwo i cwaniactwo takich oszustow ,maja ludzi za kretynow i bezczelnie ich w trabe robia .....
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
idz do jakiejs gazety - oni podlapia temat a tej zlodziejce moze nie ujdzie to na sucho!
![]() |
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
A mnie wkurza jak musze długo czekac na paczkę,konczy sie aukcja-ja od razu robie przelew i pisze do sprzedawcy maila z potwierdzeniem zakupu i zrzutem przelewu.
Oczywiscie nie wymagam,zeby po otrzymaniu kasy sprzedajacy od razu biegl na poczte z moja paczka ale na drugi-trzeci dzien uwazam to za uczciwy termin dla obydwu stron. Ostatnio kupilam kurtke,kase wplacilam od razu,czekam i czekam,babka po tygodniu od wplaty pisze mi ze dostala kase i dziekuje bardzo ale dziecko ma chore i wysle mi dopiero za tydzien.Rozumiem rozne losowe sytuacje ale 2 tygodnie na dotarcie na poczte to chyba gruba przesada. Nastepny zakup-znowu czekam tydzien,pisze maila co z moja paczka,babka odpisuje ze jest juz w drodze i mam byc cierpliwa.Mysle-ok,czasem przesylki ida dluzej.Paczke dostale tydzien pozniej,oczywiscie data nadania pozniejsza o dzien niz moj mail z pytaniem o przesylke. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
BAN stały
|
wkurzaja mnie niektorzy sprzedajacy.... chcialam zamowic maseczke do wlosow. jednak chcialam poznac jej sklad gdyz po co mi kolejna "średnia" maseczka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
skoro sie popsulo (i ona nie wyslala), to powinna zwrocic pieniadze...a Ty nie dostalas jeszcze zwrotu...opisz swoja wersje...
a swoja droga to ciekawostka, ze 1000 par leginsow 'sie popsulo'...dziwne...
![]() |
#78 | |
na drugie mam Irena
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
I tym sposobem podarowałam frajerce 17 zł.
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
wiem, ze 17 zl to nie majatek...ale warto sprobowac powalczyc z oszustami...dla zasady!
trzymam kciuki ![]()
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
Ojjj... allegro mnie nieziemsko wkurza. Jestem ciekawa, za co oni biorą kasę i jakim przawem twierdzą, że dbają o transakcje przeprowadzone przez serwis, skoro jeśli jest jakiś problem to piszą, że oni nie są stroną transakcji i nie mają żadnej możliwości interwencji! No masakra.
Nigdy też nie kupuję u sprzedających, którzy mają kilka lub kilkanaście tysięcy komentarzy, niby 97% pozytywów ale po 300, 400 negatywów - to mówi samo za siebie. Sama raz nie wystawiłam negatywa sprzedającemu. Na początku grudnia zamówiłam dla siebie i wujka świąteczne serwety i obrus, a on mi pisze dwa dni przed Wigilią (po moich 3 pytaniach, gdzie towar), że jemu się te rzeczy skończyły i odda kasę. Szlag mnie trafił lekko, ale ok. A na zwrot pieniędzy sobie poczekałam do lutego, po setkach maili proszących i grożących i po zgłoszeniu sprawy do allegro. Żałuję teraz strasznie, że mu odpowiedniego komentarza nie wystawiłam. Co do negatywów - nie bójcie się ich wystawiać. Nawet, kiedy dostaniecie zwrotnego. Jeśli jesteście kupującym, to i tak nikt nie zwróci przed faktem dokonanym uwagi na to. A jako sprzedający jeśli odpowiednio skomentujecie go, to będzie ok i tak. Wiadomo, każdemu może zdarzyć się wpadka. Ale jeżeli komentarz wygląda tak " Ty ******, ty *****, oddawaj pieniądze złodzieju, nie polecam", czyli jest wzorowym przykładem pieniactwa, to nikt tego nie potraktuje poważnie. Na spokojnie, rzetelnie opisać sprawę w komentarzu bądź odpowiedzi i będzie dobrze. Kolejne wady teg serwisu: - zawyżone koszty wysyłki (ok, rozumiem, że koperta i bąbelki też kosztują, ale bez przegięcia, zwłaszcza, że czasami się płaci 10 zł a dostaje ekonomicznym i w zwykłej kopercie bez zabezpieczenia) - bezmyślność przy pakowaniu - zwykłe oszustwa, czyli np. sprzedawanie ciuchów zniszczonych, czego nie widać na zdjęciach (dostałam jedną taką bluzkę, całkowicie wytarta na brzuchu, jakby się ktoś o 3 wymiary większy w nią wbijał, trudno, będzie pod gorset) - niedokładne opisy (czyli bluzka trochę używana wychodzi na wyblakłą i zmechaconą a spódnica jest bez gumki w pasie i o 15 cm węższa) - nieodpowiadanie na maile albo długi czas oczekiwania na odpowiedź (ja rozumiem, kiedy ktoś nie umie czytać ze zrozumieniem i pyta o coś zaznaczonego w opisie aukcji) - zwlekanie z wysyłką, kiedy przelew idzie z tego samego banku a sprzedawca po 3 dniach twierdzi, że przelew "dopiero dotarł" i wysła po kolejnych 5 dniach... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
moje pierwsze zakupy na allegro i co?
wtopa. zamawiałam z dwóch źródeł towar.w oby dwuch sytuacjach po 2 tyg,nie mam przesyłki,ani maila.dopiero po mojej interwencji w serwisie reklamacja usługi,dosłama zwrtnego maila,że towar został wysłany,a drugi,że zapomniałam doliczyć 2 zł za przesyłkę i czekają na kasę. czy nikt nie mógł wczesniej odpisać? zastanawiam się nad negatywem dla tego,co się spóźniał ze swojej winy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
Mnie na allegro wkurzają podróbki których ilosci są przeogromne i zawyzanie kosztów przesyłki. Sama rzadko sprzedaje, zdarzyło mi się, ze wziełam za przesyłke 12 złotych (wysyłałam buty) a na poczcie okazało się, ze zapłaciłam 9.
i wysłałam 3 złote kupującemu z powrotem ![]() Raz mi sie zdarzyło niedoczytać dokładnie aukcji (poniekąd wina sprzedającego, ze umiescił przedmiot nie w tej kategorii) i potem wysyłałam błagalne maila, ze mu zwróce prowizję, ale zeby nie rządał ode mnie kasy bo nie chce tego przedmiotu kupować. Sprzedający okazał sie w porzadku, prowizji nie chciał, jeszcze mi pozytywa wystawił ![]() W kazdym razie nie tylko allegro jest wkurzające. Sklepy internetowe też. W jednym robiłam grupowe zamówienie dla znajomych, wpłaciłam kase od razu i czekam, czekam, czekam. Po tygodniu odpisali, ze 1 z 15 zamówionych rzeczy nie mają na stanie i tak czekają. Opieprzyłam dokładnie za brak kontaktu, zagroziłam, ze ich "zareklamuje" za takie praktyki wiec w koncu wysłali to, co mieli, dorzucili gratisy i oddali kase za brakujący element. W innym sklepie zamawiałam kotu żarcie i szlag mnie trafił, bo nie dość, ze czekałam tez tydzien, to w koncu gdy przysłali to 1 zamiast 2 worków i nie tego, co trzeba. Za drugi worek kase oddali, co nie zmienia faktu, ze zamawiałam coś innego. Generalnie kupowanie w internecie mnie ostatnio wkurza ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
Co do sklepów internetowych, kiedy kupowałam lustrzankę to mieli bardzo mętny opis i myślałam, że kartę pamięci dają gratis, a karty nie było
![]() Innym razem kiedy zamawiałam kosmetyki sklep o mnie zapomniał ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
A mnie najbardziej wkurza jak w lokalizacji jest wpisane "szybka wysyłka","internet" skoro ludzie nie chca podawac miejscowości to niech nie sprzedają na allegro.czasem ktos chce kupic rzecz z tego samego miasta bo np. zależy mu na czasie i woli odbrać osobiście.Allegro nie powinno na to pozwalac.poza tym ok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
więc tak, co mnie wkurza:
1. podrówki perfum zdecydowanie! mimo, ze piszą, że to oryginal...no litości. 2. dłuugi czas oczekiwania na przesyłkę mimo "priorytetu"! 3. momentami strasznie duze koszty za przesyłkę, a jestem pewna, ze tyle się nie płaci. 4. odwet komentarzami negatywnymi, mimo iż wina leży ewidentnie nie po mojej stronie. 5. nie odpisywanie na moje maile, dlaczego przesyłki jeszcze nie ma, mimo, ze czekam już np 1,5 tygodnia przez co muszę się kurde dobijać telefonami. 6. wszelkie inne kłamstwa, na temat rzeczy, które nie pokrywają się ze zdjęciami, tj. inny kolor ubrania itp.
![]() |
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny co byscie zrobily na moim miejscu?Kupilam kurtalke juz 2,5 tygodnia temu,oczywiscie kase wyslalam od razu,tydzien ciszy,potygodniu babeczka pisze mi,ze ma chore dziecko i wysle dopiero za tydzien,wkurzylam sie ale pomyslalam ze rozne przypadki chodza po ludziach.Wczoraj rano pisze jej @ co z moja paczka,zero odpowiedzi chociaz logowala sie w tym czasie kilka razy,pisze nastepnego @,moze ten nie doszedl nadal zero odpowiedzi...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
na drugie mam Irena
|
piszecie tu o podrabianych perfumach i wodach czy jest jakis sposób aby to rozpoznac
podrabiają tylko te z górnej półki czy te średniaki np z Avon tez jakie macie z tym doświadczenie
![]() |
#90 |
Zadomowienie
|
mnie wkurza jak :
-sprzedający doliczają sobie kosztu BILETU bo muszą dojechąc na poczte (spotkałam się już z takim czymś) ![]() -pisze kilka emaili, widać, że się logowali na allegro, ale na konto email juz chyba nie ![]() ![]() -kiedy prosze o real foto (szczególnie na aukcjach japan style) mówią, że te zdjęcia na japonkach są to real foto albo w ogóle nie odp Teraz mam taką sytuacje, zamówiłam stanik we wtorek, od razu wpłaciłam pieniądze, pytam się w środe czy przelew doszedł mówi, że nie, wtedy pisałam z nim na gg i miał opis: 12 lutego (tu nazwa miejscowości) czyli, że wyjeżdza, od tego czasu nic się nie odzywa, w weekend nie logował sie na allegro, ale w pon już tak, napisałam kilka emaili, że zależy mi na czasie, niestety bez odpowiedzi.Jak myślicie jak paczka przyjdzie moge mu wystawić neutralny komentarz? (mam nadzieje, że dojdzie) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:06.