![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: Leworęczność :)
ja co prawda nie jestem leworęczna, ale czasem na wykładach nasłucham się jak to się "Was" lekceważy
![]() ![]()
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
tez jestem leworeczna nie przeszkadza mi to w niczym innym przeszkadza,na uczelni kiedy siedza po mojej lewej hihihh
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Mój syn jest leworęczny - ja prawo,mąż też.Syna nigdy nie przestawiałam na prawą rękę-ma 7 lat,chociaż w rodzinie namawiano mnie na to.
![]() Mały jest w zerówce i zaczyna przygodę z pisaniem i szlaczkami.Jakoś sobie radzi (niezłe kulfony robi hehehe).Ja piszę prawą ręką i do dzisiaj gryzmolę. ![]()
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Leworęczna- melduje się
![]() Wszystko co robię- robię lewą ręką ![]() Od zawsze ![]() I ani trochę nie czuję się z tym źle, chociaż kiedyś uważano, że takie dzieci (jak Ja) są chore czy nieszczęśliwe. Teraz stwierdzili, że leworęczni są inteligentniejsi, ale jak to jest naprawdę to chyba nikt do końca nie wie.
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
a wiecie ze 150 lat temu leworecznosc byla jedna z anomalii uwazanych ze ceche dewiacyjna (jakoby pozostalosc po czlowieku pierwotnym)?? (wymyslil to niejaki Lombroso - mial facet fantazje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Klania sie nastepny mankucik
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Wtajemniczenie
|
Ja kiedyś wyczytałam, że w starożytnym Egipcie czczono leworęcznych, uważano ich za osoby wyjątkowe, które przez tą odmienność mają lepszy kontakt z bogami
![]() Ja jako leworęczna w dzieciństwie pisałam literki w lustrzanym odbiciu i na dodatek wspak ![]() ![]()
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Ja też jestem leworęczna..i mam problem bo jakbym sobie chciała w aucie łokieć przez okno wystawić to nie umiem...bo nie umiem prowadzić prawą ręką ..musiałabym się przeprowadzić do Anglii lub kupić takie autko
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
cos jest ze mna nie tak... za kazdym razem jak czytam tytul tego watka to widze "lewoZrecznosc"...
![]()
![]() |
![]() |
#72 |
Wtajemniczenie
|
ooo widze ze sporo tu mankutow
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
![]()
Też jestem leworęczna i szczerze mówiąc od zawsze byłam z tego zadowolona, pomimo pewnych "utrudnień" z tym związanych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Mój syn stwierdził dzisiaj ,że jest - rzadki
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#75 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Hmm.. nie wiem jak wam, ale mi jest niewygodnie ciąć dużymi nożycami krawieckimi. A jeśli chodzi o myszke od komputera, to nie miałam problemów ![]() Tylko moja mama, za każdym razem ilekroć coś kroje to odwraca głowę. A już mam trochę latek, więc powinna sie przyzwyczaić. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Ja też jestem leworęczna i w wieku przedszkolnym miałam problemy z odróżnieniem prawa-lewa, bo dla mnie lewa strona jest tą główną. Nie mogłam się nauczyć, że w Kościele trzeba się przeżegnać prawą ręką i zawsze przed wejściem do Kościoła pytałam rodziców, która to prawa i zaciskałam ją w pięść, żeby nie zapomnieć
![]() Kiedyś nie umiałam też kroić, trzymając nóż w prawej ręce, ale z wiekiem się nauczyłam i teraz jest mi tak wygodnie. Jeśli chodzi o myszkę, to bardzo długo miałam zmienioną i miałam odwrotnie te przyciski (układ dla leworęcznych), a myszkę trzymałam po lewej stronie. Ale zaczęło mi to przeszkadzać, kiedy byłam u kogoś albo na informatyce, bo zawsze się myliłam, więc teraz mam normalny układ, dla praworęcznych, ale myszkę trzymam po lewej stronie. Jak jestem u kogoś, to ją po prostu przekładam ![]() Piszę, jem, rzucam - wszystko lewą. Piłkę też kopię lewą nogą. Nadal mnie śmieszy, kiedy ludzie się dziwią „Oooo, jesteś leworęczna?” Co do tych urządzeń dla leworęcznych, to dla mnie dziwne. Ja nie mam żadnych problemów z nożyczkami, piórem, czy krajalnicą dla "normalnych", czyli praworęcznych osób ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Ja też jestem lewus, ale taki totalny! Prawą ręką nic nie zrobię;/ no i pismo mam rzeczywiście okropne
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zadomowienie
|
Pierwszy chłopak w klubie
![]() ![]() Mnie zawsze śmieszył w grach na pc układ joysticka dla leworęcznych .Wygladalo to tak ,że jak przechylasz joystick w lewo to postac idzie w prawo , i na odwrót ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Klubowiczki ![]()
![]() |
#79 |
KWC
|
![]() jedyną rzeczą, której używam jak praworęczni ludzie to nożyczki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
KWC
|
Cytat:
Dokładnie tak! W mojej katedrze we wszystkich salach są takie "amerykańskie" krzesła z blatem. Straszliwie się męczę podczas notowania bo blat jest oczywiście po złej stronie, huh. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio moja przyjaciółka kupila w swojemu leworecznemu chłopakowi otwieracz do konserw dla leworęcznych. Próbowałam nim otworzyc konserwe... już teraz wiem co czują "lewuski" w świecie dla praworęcznych.
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
A ja jestem praworęczna
![]()
![]() |
#83 |
BAN stały
|
Witam ja wam powiem ze wszystko robie lewą ręką rzymam myszke itd nie ma rzeczy która zrobiłabym prawą ręką kiedys byłam na badaniach ktore wykazały ze w 100% jestem leworęczna Najgorsze było kiedy babcia probowała mnie przestawiac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Wykopuję wątek, bo go wygrzebałam jak chciałam założyc podobny.
Moje dziecię jest leworęczne. Tzn. w sumie prawą rączką też potrawi coś robić, ale je, rysuje i bierze przedmioty lewą. Moja teściowa niby rozumie, ale co ją podglądam to przekłada mu przedmioty do prawej. Szlag mnie trafia. Mój mąż na nią wrzeszczy, ale nic to nie daje. I tak nie oduczy małego, bo ja na to nie pozwolę, mimo, że martwi mnie troche ta jego leworęczność. My z mężem jesteśmy praworęczni, zastanawiam się własnie jak żyje się mankutom. Nie zasłaniacie sobie jak piszecie? I wogóle czy odczuwacie czasem dyskomfort z tego powodu? Albo są jakieś sytuacje, kiedy niewygodnie jest Wam być leworęcznym? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Wtajemniczenie
|
Dołączam do grona lewusków!!!
![]() ![]()
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() w zyciu doroslym tez nie mam problemow - samochod prowadzi mi sie bardzo dobrze (pomimo, ze wczesniej obawialam sie jak to bedzie ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Rozeznanie
|
Ja jestem praworęczna
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Jestem praworęczna ale moja mama mi opowiadała że jak byłam mała to z poczatku wszystko chwytałam lewą łapką .....ale ona mnie "przestawila" na prawą :P
także potrafię też pisać lewą rączką ![]() ![]()
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pozdrawiam.
![]() |
![]() |
#90 |
Zadomowienie
|
Dot.: Re: Leworęczność :)
ja jestem praworeczna,nic lewa nie zrobie,ale słyszalam,ze osoby leworczne sa bardzo inteligentne...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:53.