1.01.2009 -> Cel: zgrabna figura na wakacje. II - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-23, 19:52   #61
xxolushiaxx
Zakorzenienie

GG do xxolushiaxx
Dot.: 1.01.2009 -> Cel: zgrabna figura na wakacje. II

Eweelinaa91 gratuluje:jup i:
tez bym chciala SB ale rodzice;/ no coz

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Bardzo dobrze,że masz wsparcie w mężu
Ja ćwiczę na hula hop wypełnionym ryżem,kaszą i solą (wsypywałam co było:P), motylku i od dzisiaj znowu 8min legs
a daje to cos wiecej jak jest wypelnione?
Cytat:
Napisane przez boinnenazwybylyzajete Pokaż wiadomość
Też bym pobiegała, lecz śnieg przeszkadza
to tak jak ja

a ja sobie obiecalam ze od dzisiaj znowu cwiczenia... 8minut abs...i hh... ale narazie jeszcze nie cwiczylam ale postaram sie...bo dzisiaj waga wskazala 59,5...;/ nie bardzo mi sie to podoba ale co zrobic chcialabym wymodelowac cholera talie...ale w niecale 3tyg. moze byc ciezko tym bardziej ze brak czasu i jeszcze chyba zmieniam klase.... bo bylam na humanie ale ja nie mam zamiaru na maturze pisac z historii czy wosu i chyba przenosze sie na mat-geog. na co chcialam isc ale nie wierzylam w siebie

dzisiaj na sniadanie: owsianka z 4lyzek z ok 100ml mleka, jablko, golabek z ketchupem niskokal.
II sniadanie(szkola): wiesniak
IIIsniadanie(szkola): omlet z 2 jaj bez maki i tluszczu
obiad: ok 100-150ml ogorkowej z ryzem, jablko, nozka z kurczaka w folii
i o 19 byl wiesniak i rolmops...(sledz w occie)

xxolushiaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 20:04   #62
OnaJuzNieZyje
Zadomowienie

Dobry wieczór wszystkim :-* Ja dziś po tygodniu obijania sie wsiadłam na rowerek na 20 min no ale...brzuch dalej boli...oj...

2014r:
Skalpel x 1
Bez slodyczy 1/30
OnaJuzNieZyje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 20:06   #63
Annie1441
Wtajemniczenie

Ja rzadko się odzywam, ale codziennie Was podczytuję Nie ważyłam się od dawna, ciekawe czy coś schudłam? ;D Od 2 tyg. nie przekroczyłam 1500 kcal
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 20:08   #64
xxolushiaxx
Zakorzenienie

GG do xxolushiaxx

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
Ja rzadko się odzywam, ale codziennie Was podczytuję Nie ważyłam się od dawna, ciekawe czy coś schudłam? ;D Od 2 tyg. nie przekroczyłam 1500 kcal
to tak jak ja jadam ok 1200....i nie wiem czy dobrze;/ ale po prostu chcialam jeszcze schudnac gdybym zdecydowala sie na ten casting:P

Stary 2009-02-23, 20:11   #65
Ayshaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eweelinaa91 Pokaż wiadomość
Ayshaa, a ile ćwiczysz już to 8 min? Usiłuję się przekonać czy to możliwe żeby ta dziewczyna w 10 tygodni tak ślicznie schudła.
jakieś 2 tygodnie, ale nie codziennie, teraz np mialam 2 dni przerwy, bo nie mialam czasu.
ja mysle, ze jest to mozliwe. widze po sobie. na diecie jestem od 7 stycznia, przez pierwsze 2 tygodnie ćwiczylam tylko co drugi dzien na stepperze, potem kupilam hula hop, ale minal kolejny tydzien zanim nauczylam sie kręcic, jak juz sie nauczylam to krecilam najpierw 15 min dziennie, teraz kręce 30, a jak mam wiecej czasu to godzinke. no i te ośmiominutówki od 2 tygodni okolo.
i w miesiąc i tydzien polecialo mi 5 cm w talii, wiec sądze ze jest to mozliwe

ale ten Spinning co ona ćwiczy [nie wiem, czy dobrze nazwe zapamiętalam], to podczas tego, z tego co tam ktoś wkleil wyczytalam, ze mozna spalic 1000 kalorii czemu u mnie w miescie tego nie ma?;/

a tak poza tym, to niedawno wrocilam do domu.. na dworze masakra, wszystko się topi, deszcz na przemian ze niegiem, mokro, wilgoć, buty przemakają...blee nie cierpie;/
zjadłam na kolacje pol makrelki wędzonej i razowca, zaraz poćwicze i po ćwiczeniach zjem jeszcze troche chudego twarogu, bo przytłoczyło mnie to co tu wyczytalam, ze jak sie nie zje po ćwiczeniach, to sie spala mięsnie i caly wysilek na marne :P
Stary 2009-02-23, 20:17   #66
xxolushiaxx
Zakorzenienie

GG do xxolushiaxx

czyli ze co? jak pocwicze teraz to mam cos jeszcze jesc?;> przeciez jadlam o 19

Stary 2009-02-23, 20:22   #67
mercier
Raczkowanie

witam, witam

aj dawno mnie tu nie było, już nowy wątek niestety nie miałam dostępu do internetu przez ten czas ale właściwie mogłam trochę podumać i tak oto jestem na SB

dziś minął drugi dzień i czuję się na razie dobrze, o dziwo bo ostatnie podejście skończyło się mocną chandrą pierwszego dnia
Wreszcie polubiłam maślankę, hah

Gratuluję sukcesów i witam wszystkie nowe dziewczyny!

mercier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 20:27   #68
AniSte1311
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez boinnenazwybylyzajete Pokaż wiadomość
Też bym pobiegała, lecz śnieg przeszkadza
No trochę przeszkadza ale da się znieść
Stary 2009-02-23, 20:32   #69
kinga2761
Raczkowanie

Od jutra zaczynam ośmiominutówki ... Będę ćwiczyć tak na zmianę - jeden dzień stepper, jeden dzień 8min. Może mi uda schudną szybciej . I uznałam, że jak tylko pogoda pozwoli to będę jeździć do szkoły na rowerze . Jakieś 10 km mam w jedną stronę . Nawet jak od tego nie schudnę, to i tak skóra jędrniejsza będzie.
Będę się ważyć i mierzyć dopiero 15 marca, bo teraz i tak nie będzie poprawy... A jak w połowie marca zobaczę większe rezultaty, to się zmotywuję jeszcze bardziej . Ehh... Chciałabym, żeby moja waga zaczynała się na 5, a nie na 6 ... Ale w październiku było 7 z przodu, więc nie narzekam, bo nie jest źle . Teraz już idę spać, bo padnięta jestem. Żebym tylko chora nie była...

kinga2761 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 20:34   #70
xxolushiaxx
Zakorzenienie

GG do xxolushiaxx

a ja zrobilam 8minyt abs postaram sie zdrobic rano zdjecie brzucha i obserwowac.... i sie wkurze jak nic nie zobacze a powiem wam ze odchudzanie dziala jak narkotyk... obiecalam sobie kiedys tam ze jak tylko sobcze na wadze 5 z przodu to koniec no i ze jak bede miala brzuch w miare plaski...taki jak teraz to koniec...a tu jeszcze bardziej chce plaski i inna wage jeszcze troche

Stary 2009-02-23, 20:56   #71
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

no i wykrakałam sobie tą grypę żołądkową..

a tak wracając do tematu, to możliwe jest żeby wymiary bardzo spadły (talia o 6cm, biodra o 6,5cm) a na wadze ledwo co? bo ja już sama nie wiem jak to u mnie jest.
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 21:19   #72
xxolushiaxx
Zakorzenienie

GG do xxolushiaxx

chyba mozliwe bo jak sie cwiczy to miesnie rosna eii... poradzcie mi co ja mam jeszcze robic zeby schudnac? bo ograniczyc jedzenia chyba bardziej sie nie da;/ tzn... da ale niezdrowo:| a ja tak nie chce i zrobilam jeszcze hh 15min w lewo i nauka 15min w prawo

Stary 2009-02-23, 21:21   #73
Sunday Rose
Zakorzenienie

Jak tam, moje dziewczynki? kręciłam dziś hh na goły brzuszek i tak idzie duuużo lepiej
Stary 2009-02-23, 21:28   #74
xxolushiaxx
Zakorzenienie

GG do xxolushiaxx

ja tez ale na bluzeczke

Stary 2009-02-23, 21:37   #75
Sunday Rose
Zakorzenienie

olushia, chce jakieś Twoje zdjęcie bo podobno śliczna z Ciebie dziewczyna!
Stary 2009-02-23, 21:38   #76
xxolushiaxx
Zakorzenienie

GG do xxolushiaxx

a kto ci takich glupot nagadal?:P jak klikniesz w spadochron to tam galeria jest

Stary 2009-02-23, 21:44   #77
eweelinaa91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kinga2761 Pokaż wiadomość
eweelinaa91 ja również gratuluję. W sumie mamy podobną budowę. "Na górze" wymiary identyczne, troszkę różnica jest w nogach i biodrach. Nogi mam nieproporcjonalnie wielkie do reszty ciała . Też tak masz? Bo może jesteś wyższa - wtedy tak tego nie widać.
Dzięki. Co do nieproporcjonalności - taak, wiem coś o tym. Gdy byłam chudsza odnoszę wrażenie, że było to bardziej widoczne. Cóż począć, jestem typową gruszką - biust mały, talia jest, a biodra ooolbrzymie, uda i łydki również. Mam nadzieję, że coś zdziałam rozciąganiem, ponoć pilates jest dobry jeśli chodzi o wysmuklanie. Robię go 35 min dziennie i przyznam, że polubiłam. W ogóle nie mogę sobie darować, że zaczęłam regularnie ćwiczyć dopiero w zeszłym tygodniu, a tak to przez całe życie ciągłam ćwiczenia góra 3 dni. Ahh, uzależniłam się, no co! :P
Ehh, na jednym ze zdjęć klasowych stanęłam bokiem i mój wielki tyłek profilem mnie po prostu kompletnie zgasił. Chyba to było jednym z głównych elementów, które wpłynęły na moje odchudzanie.
Swoją drogą nie wyobrażam sobie jak to będzie, jak nie będę mogła ćwiczyć 2h dziennie (wliczam w to też użalanie się jaki to pan z 8 min nie jest paskudny, wredny, złośliwy i gdzie powinien się udać) za względu na szkołę...

Cytat:
Napisane przez xxolushiaxx Pokaż wiadomość
dzisiaj na sniadanie: owsianka z 4lyzek z ok 100ml mleka, jablko, golabek z ketchupem niskokal.
II sniadanie(szkola): wiesniak
IIIsniadanie(szkola): omlet z 2 jaj bez maki i tluszczu
obiad: ok 100-150ml ogorkowej z ryzem, jablko, nozka z kurczaka w folii
i o 19 byl wiesniak i rolmops...(sledz w occie)
Zainteresowało mnie jak przetransportowałas omlet do szkoły i jak go jadłaś.

Cytat:
to tak jak ja jadam ok 1200....i nie wiem czy dobrze;/ ale po prostu chcialam jeszcze schudnac gdybym zdecydowala sie na ten casting:P
No cóż. Ty rób 8 min abs ze 4 razy dziennie i nie kombinuj z kcal. Może nawet podnieś do 1300, bo jakoś tej granicy bardziej ufam po tym wszystkim co się naczytałam na Fitness i besztach w Dietetyce.
Ta dziewczyna z youtube miała na pewno pięć razy więcej do zrzucenia od Ciebie, a zrobiła to w 10 tygodni. W 3 tygodnie na pewno poprawisz talię. Jeśli się spodobasz na castingu, pewnie każą Ci schudnąć i odezwać się za np. miesiąc. Zwykle ludzie z lepszych agencji wykazują się zrozumieniem i są serdeczni, więc bez obaw, nie wyrzucą Cię. Lepiej robić cokolwiek niż nie zrobić nic.
I Ty mi tu nie przesadzaj z tym odchudzaniem jak narkotyk! Ja tam coś o tym wiem i idąć tą drogą jakieś 2 lata temu wyglądałam jak jakiś chudy zwierz z wyłupiastymi oczami. Mój brat nazywa to łanią i chyba to najlepsze określenie. ^^ Ogólnie rzecz biorąc nie polecam i odradzam. Nie potrzebujesz już odchudzania, jeśli już to ćwiczeń i kształtowania.

Cytat:
Napisane przez Ayshaa Pokaż wiadomość
jakieś 2 tygodnie, ale nie codziennie, teraz np mialam 2 dni przerwy, bo nie mialam czasu.
ja mysle, ze jest to mozliwe. widze po sobie. na diecie jestem od 7 stycznia, przez pierwsze 2 tygodnie ćwiczylam tylko co drugi dzien na stepperze, potem kupilam hula hop, ale minal kolejny tydzien zanim nauczylam sie kręcic, jak juz sie nauczylam to krecilam najpierw 15 min dziennie, teraz kręce 30, a jak mam wiecej czasu to godzinke. no i te ośmiominutówki od 2 tygodni okolo.
i w miesiąc i tydzien polecialo mi 5 cm w talii, wiec sądze ze jest to mozliwe
:O
Też tak chcę! Sama staram się nauczyć kręcić HH, ale ciężko idzie. No dobra, wcale się nie staram, próbuję przez minutę jak sobie przypomnę a potem rzucam w kąt. Trzeba by się za nie porządnie zabrać, może jak się nauczę kręcić takim zwykłym dziecinnym to uda mi się namówić mamę na zakup anionowego...
Dziś ćwiczyłam 8 min abs i buns. Przyznam, że dużo lepiej poszło mi z buns niż abs. Co prawda pewnie pół bloku słyszało różnorakie informacje na temat mojego siedzenia i pana nakłaniającego mnie do ćwiczeń, ale poszło mi dużo szybciej niż z abs. Taaak, przy tym było dużo gorzej, ale za to 100x lepiej niż wczoraj. Co prawda trwało to nie 8 min, a jakieś 20, ale mimo wszystko i tak jestem zadowolona, bo na samych ćwiczeniach zeszło mi tak z 7 min. Musiałam się pochwalić, jakby to zagmatwane nie było.

Kurde, znowu się rozpisałam... :P

No dobrzę, sprawozdanie z ćwiczeń: 30 min rowerka (14,5 km), 35 min pilatesu, 7 min abs, 8 min buns - w dwóch ostatnich wycięłam darcie się.

Przed chwilą zjadłam serek wiejski z ogórkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem z pieprzem i papryką.
Teraz sobie wmawiam, że idę czytać Lalkę hyhyhy.
eweelinaa91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 21:49   #78
xxolushiaxx
Zakorzenienie

GG do xxolushiaxx

jak to jak? zrobilam omlecika i zlozylam na pol do woreczka i jak kanapka
jutro na II i III sniadanie bedzie actiwia naturalna a na III omlet z 1jaja i jablko albo zamienie kolejnosc zobacze
no ja wiem wiem ale jakos ciezko tak jesc 1300 tzn...wiesz taki limit glupi sobie wyznaczylam ale postaram sie jakos nad tym pracowac

Stary 2009-02-23, 21:50   #79
Sunday Rose
Zakorzenienie

Haa, dobre duszki nie kłamały, bardzo ładna jesteś Ewelina, no to super, teraz będzie coraz lepiej a w tym panu najbardziej śmieszy mnie, jak mówi "these exercises are safe, effective and FUN' ;DDDDDDDDDDDDDDDD

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-23, 21:55   #80
eweelinaa91
Zadomowienie

Cytat:
jak to jak? zrobilam omlecika i zlozylam na pol do woreczka i jak kanapka
jutro na II i III sniadanie bedzie actiwia naturalna a na III omlet z 1jaja i jablko albo zamienie kolejnosc zobacze
no ja wiem wiem ale jakos ciezko tak jesc 1300 tzn...wiesz taki limit glupi sobie wyznaczylam ale postaram sie jakos nad tym pracowac
Orzeszkiiii
Będę musiała spróbować z tym omletem, może nikt mnie za bardzo nie wyśmieje. ;P

Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Pokaż wiadomość
Haa, dobre duszki nie kłamały, bardzo ładna jesteś Ewelina, no to super, teraz będzie coraz lepiej a w tym panu najbardziej śmieszy mnie, jak mówi "these exercises are safe, effective and FUN' ;DDDDDDDDDDDDDDDD
Hahaha, dokładnie! Albo "Nice and easy!". Gdy mówi te dwa zdania chyba krzyczę na niego najgłośniej.
I popieram, prześliczna jesteś Olushia. Idź na ten casting choćby nie wiem co!
Stary 2009-02-23, 21:58   #81
Sunday Rose
Zakorzenienie

No dobra moje piękne, ja uciekam do jutra
Stary 2009-02-23, 22:00   #82
eweelinaa91
Zadomowienie

Ja uciekam się myć, a potem naprawdę czytam Lalkę do północy. ;D
I tak tu jeszcze wrócę. ;p
Stary 2009-02-23, 22:17   #83
xxolushiaxx
Zakorzenienie

GG do xxolushiaxx

Cytat:
Orzeszkiiii
Będę musiała spróbować z tym omletem, może nikt mnie za bardzo nie wyśmieje. ;P
ja jak jadlam salatke w szkole to mi nawet nauczycielka pogratulowala a z omletem...hm... 2 kolezanki wiedza inni nawet nie domyslaja sie ze to cos innego niz kanapka

Cytat:
Hahaha, dokładnie! Albo "Nice and easy!". Gdy mówi te dwa zdania chyba krzyczę na niego najgłośniej.
I popieram, prześliczna jesteś Olushia. Idź na ten casting choćby nie wiem co!
no przemysle to jeszcze jutro postaram sie zrobic foto mojego ochydnego brzuszka wiec moze ktoras wymysli mi jakies cwiczonka

ja tez spadam dooobranoc

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-23, 22:30   #84
Gosiurek
Wtajemniczenie

Dzięki za baciki dziś rzeczywiście dużo lepiej,jadłospis (prawie) idealny i aerobic...super
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 22:32   #85
Ayshaa
Rozeznanie

Cytat:
czyli ze co? jak pocwicze teraz to mam cos jeszcze jesc?;> przeciez jadlam o 19
albo robić ćwiczenia przed kolacją

mi się najbardziej podoba jak ten pan z 8 min mówi, że moje legs będą great albo perfect jak kłamał, to go znajdę i się zemszczę ale póki co tuninguję moje nózki i nie tylko, tymi ćwiczeniami w sumie lubię 8 minutówki
abs na początku też sprawiał mi trudności, a teraz to banał dla mnie trening, trening i jeszcze raz trening, a będzie wam szło jak z płatka

a ja dzisiaj:
2 x 8 min abs = 16 min
8 min legs
8 min buns
30 min hh (po 15 na kazda strone)

i zadowolona jestem, bo kompletnie siły nie mialam na cwiczenia, a mimo to dałam rade! (co tam, że na początku kręciło mi się w głowie jakbym miala zemdlec). ale jednak wolę ćwiczyć jak jestem wyspana i wypoczęta a nie wyczerpana

eweelinaa, Lalka fajna jest ;D mi sie podobala przynajmniej generalnie uwielbiam książki, ale lektur nie lubilam ;p ale lalka byla ok.
chcialam dzisiaj wypożyczyć ten 'zmierzch' ale u mnie w bibliotece nie mają :/
a 'cień wiatru' i 'gra anioła' Zafona wypożyczone
w koncu wziełam kod leonarda da vinci bo juz dawno chcialam przeczytac, 'cyfrową twierdzę tego samego autora', jedną książke sparksa, bo go lubię i jakąś tam jeszcze jedną, nie pamiętam
i 'kod...' juz mi sie podoba

eh, znowu tu wypracowanie napisalam
ja lecę się kąpać i spać, bo przecież padam
dobranoc
Stary 2009-02-23, 23:23   #86
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga2761 Pokaż wiadomość
Od jutra zaczynam ośmiominutówki ... Będę ćwiczyć tak na zmianę - jeden dzień stepper, jeden dzień 8min. Może mi uda schudną szybciej . I uznałam, że jak tylko pogoda pozwoli to będę jeździć do szkoły na rowerze . Jakieś 10 km mam w jedną stronę . Nawet jak od tego nie schudnę, to i tak skóra jędrniejsza będzie.
Będę się ważyć i mierzyć dopiero 15 marca, bo teraz i tak nie będzie poprawy... A jak w połowie marca zobaczę większe rezultaty, to się zmotywuję jeszcze bardziej . Ehh... Chciałabym, żeby moja waga zaczynała się na 5, a nie na 6 ... Ale w październiku było 7 z przodu, więc nie narzekam, bo nie jest źle . Teraz już idę spać, bo padnięta jestem. Żebym tylko chora nie była...
moje marzenie 7 z przodu była ostatnio w czerwcu

30 minut hh przy barwach szczęścia i mjm kręciłam w talii, bo się zmierzyłam i 68 cm i jak to kurde możliwe? mięśnie po 8 min abs czy efekt dwóch tygodni bez hh? ostatnio jak się mierzyłam było 64-5
a 8-mki przegrały z intepretacją "mojego testamentu" słowackiego

parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 07:01   #87
xxolushiaxx
Zakorzenienie

GG do xxolushiaxx

hehe a ja zrobilam dzisiaj fotki i bede sledzic moje postepy ja na sniadanko: jablko,pomarancza,golabek i 40g owsianych z ok 100ml mleka
i oto link do jednej z fotek:
http://wstaw.org/pokaz/20087/

a w ogole kupilam sobie ryz z warzywami ktory w 100g ma TYLKO 110kcal i o wieeele mniej weglowodanow moze dzisiaj sobie go zjem jak wroce do domku

Edytowane przez xxolushiaxx
Czas edycji: 2009-02-24 o 07:05
Stary 2009-02-24, 07:58   #88
boinnenazwybylyzajete
Zakorzenienie

Olushia, zazdroszczę Ci brzuszka! Nie wydaje mi się, aby był "do odchudzania" Ja mam niestety "troszkę" większy

Że też chce Wam się ćwiczyć! Ja zaczęłam a6w. Mówią, że skuteczne, ale dla mojego lenia zbyt męczące. Miłego dnia pełnego w sukcesy Wam życzę!

Mother
Tell your children not to walk my way
Tell your children not to hear my words
boinnenazwybylyzajete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 08:11   #89
xxolushiaxx
Zakorzenienie

GG do xxolushiaxx

no ja kiedys o takim marzylam ale teraz marze o jeszcze innym tak to juz bywa:P musialam zmienic jadlospis szkolny i wyszlo na to ze na II sniadanie activia naturalna a na III kromka ciemnego(nie wiem czy razowiec) przekrojona na pol a w srodek plaster szynki z indyka troche smiesznie wyglada bo taka malutka a i do tego jablko

Stary 2009-02-24, 09:05   #90
marta301
Zadomowienie

Bry

No ja już po sniadaniu, przygotowałam sobie pół puszki tuńczyka z wieśniakiem, ogórkiem i połową pomidora i nie dałam rady wszystkiego zjeść , będzie na II śniadanie .
I jak zwykle, zbliża się ważenie, którego obiecałam nie opuścić i akurat zaczyna mi się @ , mam nadzieję że do 1.03 już będzie po...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości