|
|
#61 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Re: Muzyczne odkrycia :)
Cytat:
|
|
|
#62 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Muzyczne odkrycia :)
Ja zawsze byłam zakochana w rockowych rytmach,ale po wakacjach rozkachalam się w r'n'b
uwielbiam słuchać dobrego r'n'b i jestem wrecz zauroczona dziewczynami w teledyskach,która tak świetnie tańcza...eh...tez tak chce
|
|
|
|
|
#63 |
|
Zadomowienie
|
Panic! At The Disco
...Płytka już zamówiona kilka dni temu. Teraz tylko czekam, aż mi przyślą .Ostatnio zastanawiam się nad płytą Gwen Stefani "The Sweet Escape" . Fakt faktem, że Gwen znam od daaawnaaa, ale ostatnio nie mogę się uwolnić od niej . Lubię rock, punk rock, ale czasami też mam wielką ochotę posłuchać jakiegoś słodkiego popu np. takiego jaki tworzy Gwen
|
|
#64 |
|
Zadomowienie
|
znów powróciłam do mojego emocoru i rocka, pop-punku,ale to nei znaczy,ze inne odeszły daleko, wrecz przeciwnie wciaz sa
|
|
|
#65 |
|
Zadomowienie
|
Moje ostatnie odkrycie - Bjork i kontrast, jaki tworzy jej chłodna, islandza muzyka ze słodkim, nieco dziecięcym wokalem. Baardzo mi się podoba
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Solowa płyta Vegarda Sverre Treitana, czyli Ihsahna (ex-Emperor). LP się zowie "The Adversary". Połączenie korzeni black metalowych, zamiłowania do muzyki barokowej, progresywnego mieszania i masa, masa emocji...
Zakochałam sie po uszy!!!
|
|
#67 |
|
Wtajemniczenie
|
trudno to nazwac odkryciem. ale pozytywne cos w funkowym stylu - gym class heroes
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
fredrika stahl i aga zaryan - nasluchac sie nie moge
|
|
#69 |
|
Zadomowienie
|
Ostatnio namiętnie słucham Farben Lehre. Znooowu
|
|
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Zasnęłam dziś ze słuchawkami na uszach i zbudziły mnie zapasy z wielorybem
![]() Wracając do tematu: Creed - One
|
|
#71 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mp4 też dzisiaj była pod plecami
a jedna z słuchawek nieprzyjemnie gniotła w kręgosłup ![]() Telefon znalazłam gdzieś w okolicach nóg
|
|
#73 |
|
Zadomowienie
|
Incubus
|
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
Happysad - Oskar Hell
|
|
#75 |
|
Zadomowienie
|
Jaaa, nie mam tej piosenki happysad'a
![]() Taa. A dzisiaj co? Zimno było... to najpierw obkręciłam się kocem, następnie wlazłam pod kołdre. I co? Budze się w telefonem w łapie... i otwartym okienkiem do pisania smsów
|
|
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
Może to nie jakieś odkrycie, a raczej powrót. Ostatnio cały czas słucham starej płyty Juli
szczególnie "Geile Zeit" i "Ich Verschwinde"
|
|
#77 |
|
Wtajemniczenie
|
zdecydowanie STILTSKIN album SHE!
zaskoczył mnie utwór constantly reminded
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
Zakochałam się w Hariasen
![]() http://www.youtube.com/watch?v=ImdfKmyP4Qk
|
|
#79 |
|
Raczkowanie
|
A ja znowu zrobiłam wielki powrót do Angeli McCluskey, zapomnianej ostatnio na rzecz rosyjskich perełek
![]() "...and it's been done" ![]() |
|
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Jeff Buckley!
No i znów wpadłam po uszy
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Muzycznym odkryciem mojego życia jest niewątpliwie Morphine
|
|
#82 |
|
Zadomowienie
|
Ostatnio namiętnie słucham Slipknota
![]() I kto by pomyślał...
|
|
|
|
|
#83 |
|
Wtajemniczenie
|
maj rozpoczał się dla mnie pod znakiem odkryć muzycznych, kolejny raz przekonałam się, że w mojej duszy gra muzyka progresywna i swing.
![]() po pierwsze powrot do GENESIS po drugie warszawski zespol RIVERSIDE (grajacy od 2003 r) nie jest to milosc od pierwszego wejrzenia, ale graja mila dla ucha muzyke, naladowana emocjami. i tak slucham muzyki intuicyjnie praktycznie nie znajac sie na niej, wiec prosze sie nie kierowac moja recenzja. (po sesji letniej![]() ) a szkoda nie jest to jakas muzyczna rewolucja (chociaz ciezko uwierzyc ze chlopaki sa z PL) ale cos pozytywnego w przepelnionym dinozaurami rynku muzycznym
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio moim odkryciem sa piosenki Jamelii :
"No more" http://www.youtube.com/watch?v=FtsSo6EwrDE "Something about you" http://www.youtube.com/watch?v=WKm4Lijoz7o
|
|
#85 |
|
Zadomowienie
|
Good Charlotte - The River ( Feat. M. Shadows And Synyster Gates )
http://youtube.com/watch?v=3RI5dr4ZixI Avenged Sevenfold - Seize the day http://www.youtube.com/watch?v=rbXDjxH_vXM dawno nie slyszalam tak dobrych kawalkow, majacych dodatkowo swietne texty .. a te klipy to po prostu mistrzostwo <3
|
|
#86 | |
|
Raróg
|
Miss_seepy, no to razem odkrywamy na wiosnę progresywne zakątki
![]() Powrót do Genesis wprawdzie odkładam na miłe "zaś" (chociaż kusisz podpisem, jak widzę ), ale...Mówią, że lepiej późno niż wcale, jednak żałuję, że aż tak późno. Z drugiej strony zawsze miło odkrywać sobie dobre rzeczy, chociaż powinno się je znać już dawno, ale co tam, w końcu stawiam pierwsze kroki (a właściwie zapowiada mi się solidny drugi krok, heh). 16 kwietnia ukazała się nowa płyta Porcupine Tree Fear of a Blank Planet, bezceremonialnie wkradając się w mój wypełniony Rush światek i kradnąc kawałek mojego serducha ![]() Jakoś nie "zaskoczyłam" zupełnie, kiedy Kosiński z Kaczkowskim prezentowali pierwsze kawałki przed premierą. Album wpadł mi w ręce przypadkiem (byłam ciekawa, jak się Lifeson sprawił) i od początku wałkuję go codziennie po kilka razy. Słucha się jednym tchem. Płyta raczej spokojna, chwilami nieco melancholijna (przynajmniej w moim odczuciu), ale też bez obaw, nudy to tu się nie znajdzie (odstrasza mnie wszelki dźwiękowy minimalizm), panowie potrafią "dogrzać" aż miło. Nic tylko włączyć i udać się w piękną, muzyczną podróż. Polecam każdemu, nie tylko wyjadaczom takich klimatów, bo w ucho wpada "Czegoś" mi jedynie brakuje, sama nie wiem czego, bo zapominam o tym natychmiast, kiedy tylko kolejny raz się zasłucham. W każdym razie jest to niewielkie "coś" ![]() Płyta zbiera opinie skrajnie różne, od bezkrytycznych zachwytów do wdeptania w ziemię (ale to chyba nic nowego ). Opisywana jako sprzeciw wobec "typowej dla początku XXI w. mieszanki MTV, seksu, leków, gier wideo, internetu, śmiertelnej nudy i wynikającej z tego ucieczki."Z gościnnym udziałem Roberta Fripp'a z King Crimson - Way Out Of Here i Alexa Lifesona z Rush - Anesthetize (i tu ze sporym zdziwieniem wyczytałam, że ktoś miał problemy z wyłapaniem tego - no cóż... ).Podsumowując, album zachęcił mnie do zagłębienia się po uszy w twórczość Jeżozwierzy, na samą myśl aż zacieram ręce - uwielbiam to uczucie
|
|
|
|
#87 |
|
Wtajemniczenie
|
oj tak ja tez lubie to uczucie!!
|
|
#88 |
|
Wtajemniczenie
|
White Willow
http://en.wikipedia.org/wiki/White_Willow_%28band%29
|
|
#89 |
|
Raczkowanie
|
juz jakis czas temu zachwycilam sie polskim zespolem sofa, z wytworni kayax, sa naprawde niezli. ostatnio odkrylam tez, oczywiscie z duzym poslizgiem age zaryan - fantastyczny klimat muzyczny
|
|
|
|
|
#90 |
|
Wtajemniczenie
|
Moim nowym odkryciem jest Billy Talent oraz Stone Sour.
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.

Ostatnio trfilam na koncert kanału audytywnego

uwielbiam słuchać dobrego r'n'b
...Płytka już zamówiona kilka dni temu. Teraz tylko czekam, aż mi przyślą 

) a szkoda