![]() |
#61 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 837
|
Re: i¶æ czy nie i¶æ? ;)
![]() Teraz czekam na ich odpowiedz na moje pytanie. Od tego uzalezniam koncowa decyzje ![]()
![]() |
#62 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 566
|
Id¼ co ci szkodzi.Mój brat statystowa³ w reklamie mimo ¿e urod± nie grzeszy :p Ty jeste¶ za to fotogeniczna.Mnie te¿ kole¿anka namówi³a na casting, wziê³am udzia³ w dwóch sesjach ale chyba to zajêcie jest nie dla mnie. Ale za to prze¿y³am co¶ co ró¿ni siê od przeciêtnego dnia!!! POWODZENIA FOR YOU
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 527
|
koculek napisa³(a):
> Id¼ z kim¶ do tej agencji jak nie jestes pewna. Ja raz w ¿yciu uda³am siê do agencji modelek i cieszê siê, ¿e straci³am tylko 20 z³ (za wpisowe)Abym mog³a spotkac siê z szefem. Wesz³am do biura szefa. Spojrza³ na moje wymiary 81 63 94 a ten powiedzia³: 9 cm wiecej w biu¶cie da sie zrobiæ, 4 cm w biodrach shudniesz i takie tam ¶ciemy wali³. A potem powidzia³, ¿e jak zap³±cê 300 z³ to zrobi profesjonalne zdjêcia. Zobazcie na niektóre dziewczyny - p³akac siê chce. O tej agencji by³o kiedy¶ w UWADZE czy innym tego typu programie, ¿e obiecuj± pracê pod warunkiem, ¿e sie zrobi profesjonalne zdjecie u ich fotografa. Du¿o ludzi zrobi³o te zdjêcia a pracy nigdy nie dosta³o. Oto strona http://www.infinity.best.net.pl/modelki.php No w³a¶nie w tej agencji (a konkretnie w £odzi) moj± kole¿ankê or¿nêli na wpisowe ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
A w ogóle w tej Infinity przyjmowali ka¿dego... pewnie nie mieli by te¿ nic przeciwko przys³owiowemu "kulawemu z zezem".
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Odpisali mi:
Witam, zawsze za zdjêcia siê p³aci, w kazdej agencji. S± agencje które licz± sobie dosc du¿e sumy w gotówce, s± takie gdzie jest to sci±gane z kontraktów, w dzisiejszych czasach nie ma nic za darmo. Oczywiscie ¿e inwestujemy w modelki, je¶li mamy osoby które szybko na siebie zarobi±, ale takie decyzje mo¿emy podj±æ wy³±cznie na spotkaniu. Pozdrawiam Maciek Jurkowski. ![]() Ale nie napisal jak jest w tej agencji ![]()
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
To nieprawda ¿e w ka¿dej agencji siê p³aci. Ja nie p³aci³am nic. W tej sytuacji radzê Ci siê zastanowiæ bo naci±gaczy nie brakuje,a na statystów re¿yserowie bior± czêsto ludzi po znajomo¶ci (tak by³o z moim bratem- i ¿adne zdjêcia nie by³y nawet potrzebne). Najlepiej id¼ niech Ciê zobacz± na ¿ywo ale jak bêd± chcieli pieniêdzy to lepiej zrezygnuj bo je¶li agencji zale¿y na dziewczynie zorganizuje wtedy sesjê-to w koñcu nie jest takie drogie z tego co wiem- próbne zdjêcia robi siê najczê¶ciej w plenerze wiêc nie p³aci siê za studio, a agencje najczê¶ciej maja zaprzyja¼nionych fotografów wiêc p³ac± czêsto jedynie za wywo³anie filmu.
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 34 839
|
w ¿adnej szanuj±cej sie i powa¿nej agencji bnie pobiera sie kasy za zrobienie zdjec ,agencja traktuje to jako inwestycje w ciebie i promoje ,jesli trafi ci sie kontrakt na jakies zdjecia to wtedy agencja pobiera od ciebie jakis procent z tego kontraktu i w ten sposób zwraca im sie inwestycja w twoje pierwsze zdjêcia w portfolio.
jesli w tej agencji zaczn± temat id wpisowego itp to nawet nie dyskuty\\uj z nimi. szkoda kasy i nerwów bo i tak zadnego kontraktu ci nie za³atwi± aczekaj±cych jest pewnie kilka tysiecy. mialam tak± kolezanke poszla do agencji zaplacila za zdjecia miala numer 2 tysiace iles tam i na tym jej kariera sie skonczyla . pzdr paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Teraz to nie wiem czy w ogole tam isc... Nie zalezy mi na zadnej karierze bo i tak jej nie zrobie.
zapytalam jeszcze jak dokladnie ta sprawa u nich wyglada. Zobaczymy co teraz odpowiedza.
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
A czy wyznaczyli Ci jaki¶ konkretny termin wizyty u nich?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Tak, na 4 wrzesnia, godziny nie pamietam
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
To spoko - masz jeszcze czas ¿eby siê zastanowiæ. A poza tym skoro mieszkasz w Wawie, to nie musisz traciæ kasy na poci±gi itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 054
|
Dajê 100% na to, ze bêd± chcieli od CIebie pieniêdzy. Jak chcesz bardzo to id¼, ale nie daj siê ich s³odkim s³owom, ¿e jestes piêkna i ¶wiat mody traci bez Ciebie i ¿e je³¶i nie dasz sobie zrbiæ zdjêc to przepada szansa na karierê i przygodê ¿yciow±. Powodzenia
![]()
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 023
|
koculek napisa³(a):
> Dajê 100% na to, ze bêd± chcieli od CIebie pieniêdzy. Jak chcesz bardzo to id¼, ale nie daj siê ich s³odkim s³owom, ¿e jestes piêkna i ¶wiat mody traci bez Ciebie i ¿e je³¶i nie dasz sobie zrbiæ zdjêc to przepada szansa na karierê i przygodê ¿yciow±. Powodzenia ![]() Tu jest odpowied¼ na pytanie dlaczego nie liczy siê dla nich wzorst etc.. Ines jest ¶liczna, wiêc ³atwo uwierzyæ w to, ¿e zaintrygowa³a ich twarz±.. ale patrz±c na twarze [bez urazy] z linka jaki zamie¶ci³a¶.. kchem..
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Ines, wiesz co? Mi kiedy¶ powiedzieli w pewnej agencji ¿e nie muszê robiæ u nich zdjêæ. Mogê zrobiæ u kogo¶ innego. spytaj siê ich mo¿e czy u nich te¿ jest taka mo¿liwo¶æ. Przecie¿ Ty ju¿ masz gotowe profrsjonalne portfolio.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Ale ja juz chyba zrezygnowa³am
![]() Jeszcze czekam co mi odpisz±. Mysle ze oceniaja na wstepie czy w ogole warto robic zdjecia. Jesli stwierdza ze pozniej bede miala jakis kontrakt i im zwroce za portfolio to wtedy mi je zrobia.
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Re: a znacie agencje które nie ka¿± p³aciæ za zdjêcia?
Ines1985 napisa³(a):
> Ale ja juz chyba zrezygnowa³am ![]() > Jeszcze czekam co mi odpisz±. Trochê szkoda... Niektóre dziewczyny wspomina³y, ¿e zetknê³y siê z agencjami nie bior±cymi kasy za zrobienie zdjêæ. Mo¿ecie podaæ konkretne nazwy takich agencji? Naprawdê s±dzicie, ¿e w takich agencjach bior± pod uwagê wzrost? Bo nie wydaje mi siê... Po co byæ wysokim je¶li pozuje siê do np. zdjêæ twarzy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 580
|
w profesjonalnych agencjach pieniedzy nie biora.....
robia portofolio, jesli uwazaja, ze jestes dobra....i pozniej odciagaja to od twoich przyszlych zarobkow w tej agencji.... jesli nie dostaniesz pracy, pieniedzy im nie zwracasz. oczywsicie nie wezma tez od razu z pierwszej twojej "pensji" calej kwoty.... http://www.spp.com.pl/ polecam ta agencje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Gonia1 napisa³(a):
> Naprawdê s±dzicie, ¿e w takich agencjach bior± pod uwagê wzrost? Bo nie wydaje mi siê... Po co byæ wysokim je¶li pozuje siê do np. zdjêæ twarzy? Na pewno nie zawsze wzrost siê liczy, ale.. nie znam zbyt wielu dziewczyn, które zajmuj± siê modelingiem, wiêc moje rozwa¿ania s± do¶æ powierzchowne.. niemniej te, które zarabiaj± w ten sposób na ¿ycie [tj. ucz± siê i dobrze zarabiaj± jako modelki] s± chude [niekoniecznie wieszaki, ale chude], wysokie, d³ugonogie, maj± niez³± cerê [niekoniecznie idealn±, ale na pewno nie tradzikow±]. tzreba spojrzeæ na to tak: jest tyle piêknych kobiet, które spe³niaj± wszystkie wymagania - po co braæ takie, które s± tylko charakterystyczne albo tylko d³ugonogie. Nie lepiej mieæ 4 w 1 ni¿ tylko jedn± po¿±dan± cechê. Pewnie dlatego te d³ugonogie, chude, charakterystyczne [niekoniecznie piêkne w klasycznym tego s³owa znaczeniu] zarabiaj± w ten sposób [maj± w miarê poka¼ny dochód miesiêczny - nie sta³y, ale przewidywalnie nie mniejszy ni¿..] a "inne" od czasu do czasu bior± udzia³ w sesji.. z punktu widzenia agencji: poda¿ jest tak du¿a, ¿e moga sobie wybraæ kandydtaki spe³niaj±ce wiele warunków a nie tylko jeden.. nie wiem czy nie za bardzo namiesza³am w tym moim po¶cie.. pijê mocn± kawê i my¶li mi siê ko³uj± po g³owie.
![]() |
#79 |
Zadomowienie
|
Pieniêdzy nie biora najwieksze agencje w kraju ale z tego co sie orientuje 170 cm wzrostu to minimum z tego wzgledu ze w Polsce nie ma az takiego zapotrzebowania na fotomodelki a wysokie dziewczyny moga brac udzial takze w pokazach- zreszta wystarczy wejsc na strony tych agencji zadna z modelek nie ma ponizej 170 cm wzrostu. Linki do tych agencji znajdziecie na srtonie www.ftv.pl
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
sarenka napisa³(a):
> Na pewno nie zawsze wzrost siê liczy, ale.. nie znam zbyt wielu dziewczyn, które zajmuj± siê modelingiem, wiêc moje rozwa¿ania s± do¶æ powierzchowne.. niemniej te, które zarabiaj± w ten sposób na ¿ycie [tj. ucz± siê i dobrze zarabiaj± jako modelki] s± chude [niekoniecznie wieszaki, ale chude], wysokie, d³ugonogie, maj± niez³± cerê [niekoniecznie idealn±, ale na pewno nie tradzikow±]. tzreba spojrzeæ na to tak: jest tyle piêknych kobiet, które spe³niaj± wszystkie wymagania - po co braæ takie, które s± tylko charakterystyczne albo tylko d³ugonogie. Nie lepiej mieæ 4 w 1 ni¿ tylko jedn± po¿±dan± cechê. Pewnie dlatego te d³ugonogie, chude, charakterystyczne [niekoniecznie piêkne w klasycznym tego s³owa znaczeniu] zarabiaj± w ten sposób [maj± w miarê poka¼ny dochód miesiêczny - nie sta³y, ale przewidywalnie nie mniejszy ni¿..] a "inne" od czasu do czasu bior± udzia³ w sesji.. z punktu widzenia agencji: poda¿ jest tak du¿a, ¿e moga sobie wybraæ kandydtaki spe³niaj±ce wiele warunków a nie tylko jeden.. nie wiem czy nie za bardzo namiesza³am w tym moim po¶cie.. pijê mocn± kawê i my¶li mi siê ko³uj± po g³owie. Dokladnie, tak jak napisalas- na pewno lepiej jest im wzi±æ 4w1 ni¿ kilka dziewczyn zawierajacych jedna po¿±dan± ceche.
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Ech ten wzrost
![]() ![]() Tak jak juz mowilam- absolutnie nie zalezy mi na byciu fotomodelka. Nie bawi mnie to. Co innego jakbym zarabiala pieniadze, moze wtedy bym to pokochala ![]() Ta agencja vector studio zajmuje sie nie tylko modellingiem (tak wnioskuje z tego co napisali w ogloszeniu w gazecie i w liscie), dlatego ja bardziej bralam pod uwage statystowanie lub granie epizodow w filmach. Kocham aktorstwo filmowe i gdybym mogla choc odrobinke wziac w tym wszystkich udzial to bylabym bardzo szczesliwa. Chocby za darmo ![]()
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
Jak bêde miala mozliwosc (tzn jak znajomy rezyser bedzie znow szukal statystow do reklamowek)moge dac Ci znac. Tylko za statystowanie pieniadze nie sa zbyt duze (brat zarobil 100 zlotych a siedzial na planie jakies 3-4 godziny)
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Pieni±dze tak bardzo sie nie licza.
Po prostu chce poznac ten swiatek od kuchni ![]()
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Ines1985 napisa³(a):
> Dokladnie, tak jak napisalas- na pewno lepiej jest im wzi±æ 4w1 ni¿ kilka dziewczyn zawierajacych jedna po¿±dan± ceche. A z drugiej strony niektóre agencje po prostu tworz± "bank twarzy" do reklam, statystowania i wtedy.. to ka¿dy siê nada ![]() ![]()
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Madziuniu, a czy w razie czego da³aby¶ te¿ znaæ mi? Mam nadziejê, ¿e Ines siê nie pogniewa
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Malinka i co odpisali Ci?
Moje spotkanie juz dzisiaj a ja nadal nie podjelam decyzji ![]() Zaczelam znowu sie wahac bo mama mnie namawia aby sprobowac. Stwierdzilam ze moze pojde ale od razu zaznacze ze chodzi mi o statystowanie bo wiem ze nie mam predyspozycji do pracy w modelingu. A w takiej sytuacji chyba nie musze brac tych ubran o ktorych pisali?
![]() |
#87 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 264
|
Jeszcze nie wyslalam
![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Na tego drugiego maila nie odpisali.
Ale wydaje mi sie ze jest tak, ze jak im sie spodobasz i stwierdza ze jestes oplacalna to wtedy robia Ci zdjecia i pozniej sciagaja pieniadze za nie z kontraktu. Jesli stwierdza ze sie nie nadajesz to zadnych zdjec nie ma ![]() Ja mam cicha nadzieje ze jesli chodzi o statystowanie to w ogole nie robia zdjec...
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
Ines to czekamy na relacjê jak ju¿ wrócisz. trzymaj siê
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Nie poszlam
![]() To znaczy pojechalam tam, zrobilam rozeznanie i wrocilam. Nawet z nikim nie gadalam. Bylo tam kilka wymalowanych dziewczyn ktore w wielkich torbach podroznych mialy chyba cala swoja szafe ![]() To mnie bardzo zniechecilo. Upewnilam sie tylko ze ten swiatek nie jest dla mnie ![]() A sama agencja miesci sie na pietrze nad sklepem lider price. Taka mala klitka, nawet dobrze sie nie przyjrzalam co tam jest. Nie chcialam rozmawiac z nimi przy 10 innych dziewczynach ktore i tak juz zabijaly sie wzrokiem na mysl ze wszystkie sa dla siebie konkurencja... Takie sa moje wrazenia. Nie zaluje ze zrezygnowalam ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.