|
|
#61 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2009
witam
![]() przez brak czasu ,rzadko tu zaglądam bo wciąż jeszcze pracuje. ja termin mam na 20 października,to moje 2 dzieciątko pierwszy Tomcio ma 3latka boje sie 2 razy bardzej bo już wiem co mnie czeka ![]() w pierwszej ciązy wymiotywałam jak kot,teraz strasznie mnie mdli sama nie wiem co gorsze co do zachcianek jeszcze ich nie mam ,ale to dopiero nasze poczatki pozdrwaiam
|
|
#62 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do tego, ze sie boisz 2 razy bardziej, to doskonale Ciebie rozumiem. Moj synek wlasnie dzisiaj rozrabia jak nigdy i sie juz zastanawiam jak bede sobie radzila z dwojka takich rozrabiakow ![]() Wspolczuje mdlosci, ja w tej ciazy tez raczej mniej wymiotuje, ale za to non stop mnie mdlilo - teraz juz tylko od czasu do czasu. Bylas juz na USG? Jak ogolnie sie czujesz, oprocz mdlosci? Pozdrawiam Ciebie serdecznie i odzywaj sie czesciej EDIT: Widze, ze jestes ze Slaska. Moj maz stamtad pochodzi
|
|
|
#63 |
|
BAN stały
|
czesc wam
wlasnie 2 godziny temu sie dowiedzialam ze bede mama....sprawdzilam sobie termin na internetowym kalulatorze...wychodzi na 23 listopad |
|
|
|
|
#64 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestes nasza pierwsza mamusia listopadowa Jak teraz sie czujesz? Jakies objawy ciazy?
|
|
|
#65 |
|
BAN stały
|
czesc
wlasnie czuje sie swietnie a co do objawow to narazie nie mam bo nawet termin @ mam na 16 marzec ale cos mnie pokusilo i kupilam sobie test a skoro juz go mialam to go zrobilam...kreska byla dosc jasna ale po paru minutach zaciemnila cie bardziej jedyne co moge zaliczyc jak narazie do objawow to ze poniedziaialek mialam zachcianke na sadzone jajka z cebulka,,,ale poza tym nic ale to dopiero pocztek...bardzo sie ciesze |
|
|
|
|
#66 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Skad jestes, jesli to nie tajemnica? Bo jak na Polske, to chyba za wczesnie - no chyba ze tak wczesnie wstajesz Ja wlasnie wybieram sie spac, bo u mnie juz dochodzi do 24:00.Dobranoc czy raczej milego dnia
|
|
|
#67 |
|
BAN stały
|
z kanady tez juz wybiralam sie spac ale z wrazenia nie moge usnac:
|
|
|
|
|
#68 |
|
Wtajemniczenie
|
Rozumiem jezeli chodzi o wrazenia
Wow, to Ty mieszkasz blisko mnie - ja mieszkam doslownie 15 minut od Ambassador Bridge Czyli granica z Kanada - jestesmy sasiadkami ![]() Fajnie, ze do nas dolaczylas
|
|
#69 |
|
BAN stały
|
bede pisala ide spac bo rano musze swojemu facetowi dac nowiny tym bardziej ze jutro ma urodziny
poza tym do pracy musze isc ranmo |
|
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
Rozeznanie
|
[quote=pappaya;11410758]
Tancerko, jak znajdziesz sukienkę swoich marzeń to pochwal sie nam ![]() hej hej niestety suknia marzeń kosztuje bardzo dużo, więc takowej nie będę miała....kupie skromną używaną - mam już dwie na oku A i Narzeczonemu baaardzo się podobają - On nie lubi moich wymarzonych ![]() ![]() ![]() :hmmm ciekawe dlaczego (lepiej powiedzieć, że brzydkie niż, że za dużo kosztuje )a jak sie czujecie? u mnie bez zmian. tylko mam mniejszy apetyt (czy. nie zjadam wszystkiego co mnie napotka tylko tyle co zwykle chociaz wczoraj ledwo wcisnelam moj ukochany torcyk za ktory kiedys moglam sie zabic...ehhhh ) Edytowane przez tancerkaGd Czas edycji: 2009-03-13 o 09:20 |
|
|
|
|
#72 |
|
Zadomowienie
|
i masz ci babo placek ,wczoraj zastanawiałam sie co jest gorsze od mdłości,cała noc spędziłam w toalecie i wymiotywałam ,czuję się kiepsko jestem senna i zmęczona,zaraz ide do gina może on jakoś temu zaradzi
|
|
#73 |
|
BAN stały
|
dziewczynki powiedzcie mi kochane jak to jest piciem kawy w ciazy..mozna rano pic by sie dobudzic czy wy raczej starcie sie nie
|
|
|
|
|
#74 |
|
Raczkowanie
|
No to i ja moge chyba dolączyć do Was drogie kobietki...
![]() Od wczoraj wiem , że jestem w ciąży... nie byłam jeszcze u lekarza ale zrobiłam 3 testy! Na wszystkich co prawda slabe ale zawsze 2 kreseczki! Poza tym piersi mnie bolą i czasem podbrzuszę. Nie wiem tylko jak mam liczyć tydzień ciąży bo ostatni okres miałam jakiś dziwny...leciało ze mnie ponad 10 dni, już myślałam , że to poronienie ale dzieki Bogu to nie było to. Byłam u lekarza zbadał mnie powiedział , że wszystko ok i że po tabletkach tak może być czasem... Wiem że dni płodne mialam tak ok 16/21 luty bo tak czułami miałam charaktertstyczną wydzielinę... Który to tydzień?Chyba 3 jeśli dobrze liczę? Tak czy siak będe rodzić na pewno jesienią i chyba to bedzie listopad
Edytowane przez jinxi Czas edycji: 2009-03-13 o 13:21 |
|
|
|
|
#75 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale do mniej więcej piątego tygodnia piłam, potem zaczęły mi przeszkadzać zapachy perfum, żeli perfumowanych no i kawy. Ale lody kawowe chętnie bym wsunęła...Cytat:
. Ciążę liczy się zawsze od dnia rozpoczęcia ostatniej miesiączki, lekarze też tak liczą.
|
||
|
|
|
|
#76 |
|
Raczkowanie
|
hej!!!dziekuje za mile przyjecie do waszego grona!!!
tak wiec jestem juz po wizycie i lekko zakrecona jestem---dziwnie bylo bo bez meza....tak wiec plamienia ustaly,ale leki nadal mam brac. z ostatniej miesiaczki to jest kuz 12 tydzien ale za to z usg to jest 8 tydzien---wiec termin mam miedzy 4 pazdziernika a 23 pazdziernika---zwariowalam troszeczke....a najgorsze ze schudlam prawie 6 kilogramow!!!!!!a dziwne bo spodnie w pasie cisna....chociaz wciaz mam dylemat---mieszkam w gdyni od niedawna i jakos nie potrafie przekonac sie do ginekologa i wcale nie wiem czy chce aby wlasnie te prowadzil moja ciaze....Slubem cywilnym nie mialam czasu sie przejmowc,bo wszsytko zalatwilismy blyskawicznie--poznalismy sie 28 listopada, 2 grudnia bylismy w USC a 3 stycznia slub cywilny i tez mielismy garstke gosci---nawet moich rodzicow nie bylo....a teraz 4 wrzesnia prawie 80 osob bedzie i jeszcze na dodatek w okolicach Wisly go robimy,czyli moich rodzinnych stronach....A suknie pewnie uszyje--nie bede miala innego wyjscia... ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- a tak wogole to ciagle mnie mdli......nawet w nocy sie budze..... |
|
|
|
|
#77 |
|
Raczkowanie
|
jinxi, zuzanna12, witajcie
![]() Przepraszam za przerw w pisaniu. Moje 24 godzinne mdłości tak zawładnęły całym moim samopoczuciem i czasem, że nie wiem jak mam sie z nich wyrwac. Jak na razie nie jestem zdolna do niczego sensownego.. Najlepiej wychodzą mi drzemki i spokojne leżenie pod kocem bez gwałtownych ruchów i zmian pozycji. Koszmar. Na szczęście mam niesamowicie wyrozumiałego męża, ktory przejął władzę w kuchni i cały czas się mną opiekuje i kochną koteczkę, ktora cały czas mi towarzyszy. Odliczam dni do końca pierwszego trymestru..
|
|
#78 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie, dziewczyny! Ja dopiero teraz dorwalam sie do komputera, bo niedawno wrocilam do domu z uczelni. Mialam dzisiaj zwariowany dzien i cos przez to wszystko brzuszek mnie pobolewa... oby przestal.
zuzanna12, jak tam sie udalo zrobic niespodzianke urodzinowa w postaci pozytywnego testu dla Twojego meza/narzeczonego? Domyslam sie, ze bylo to wspaniale doswiadczenie ![]() A co do kawy, to z tego co mi wiadomo - mozna troszeczke, ale nie duzo. Ja kawy nigdy nie pilam, wiec i teraz mnie do niej nie ciagnie, dlatego tez nie znam sie za bardzo w tym temacie. No ale mysle, ze jak moja lekarka pozwolila pic pepsi z umiarem, to kawe tez mozna jinxi, witaj! Serdecznie gratuluje pozytywnego testu!!! Zycze Ci spokojnych i zdrowych 9-ciu miesiecy!A co do obliczania tygodnia w ktorym sie jest, to ja juz sie sama pogubilam. Ale tak jak pisze Asiuuuuula, narazie trzeba liczyc od ostatniego okresu, a jak pojdziesz na pierwsze USG to lekarz Ci powie w jakim wieku jest dzidzia i wtedy ustalicie dokladny tydzien w ktorym jestes oraz date porodu. Ma-li-na, jak tam bylo na wizycie u ginekologa? Cos ciekawego? Daj znac ![]() Madzikgdy, ciesze sie, ze plamienia ustaly A co do roznicy w tygodniach miedzy USG a ostatnia miesiaczka, to tak czesto bywa. Ale dzidziusie szybko rosna, wiec pewnie na nastepnej wizycie juz bedzie mniejsza ta "przerwa". No i wspolczuje mdlosci. Mnie mdli czasami w ciagu dnia. Ale jak musze sie obudzic w ciagu nocy, bo synek mnie wola, to wtedy tez zaczyna mnie mdlic. Zauwazylam, ze ze zmeczenia czesto pojawiaja sie mdlosci CatHot, wspolczuje mdlosci kochana Dobrze, ze masz takiego dobrego meza, co Ci pomaga. Moj maz tez dzielnie sie spisal - sprzatal i gotowal jak przechodzilam najgorszy okres ciazy. Sprobuj ginger (imbir) na mdlosci - to naprawde pomaga. Przynajmniej troche Ci ulzy. Asiuuuuula, tancerkaGd, pappaya, HoniaB, co tam u Was dziewczyny? Ja jak bylam dzis na uczelni, to tam blisko jest taki ogromny sklep ze wszystkimi rzeczami ktore sa potrzebne dla dzieci i mialam taka ochote tam wejsc i poogladac Ale znajac zycie ogladalam by same sukieneczki, a nie chce za bardzo sie nakrecac ze bedzie dziewczynka. Narazie omijam ten sklep, ale jak sie dowiem plec dzidzi i okaze sie, ze dziewczynka, to niech maz lepiej zaczyna teraz zbierac kase bo planuje mega zakupy
|
|
#79 |
|
Rozeznanie
|
pappaya
Obiecałam pokazać sukienkę ślubną, więc mogę już to zrobić bo dzisiaj ją zakupiłam ) ehh jak się cieszę !!co do Ciąży - czuję się cudownie. Nic mi nie dolega i oby tak dalej ![]() |
|
|
|
|
#80 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Super Mysmy wlasnie wrocili z 15 minutowego spacerku - niby slonko swieci i jest +5C, ale zimno i wieje jak cholera Mam nadzieje, ze jutro bedzie cieplej
I treat my patients with compassion, Wearing scrubs is my fashion; I fight sickness with aggression - NURSING is my profession! Edytowane przez schoolcraft Czas edycji: 2009-03-13 o 23:12 |
||
|
|
|
|
#81 |
|
BAN stały
|
jinxi widze ze dowiedzialysmy sie w tej samym czasie o bobaskach ja z obliczen wychodzi 4 tydzien
TZ caly w skowronkach
|
|
|
|
|
#82 |
|
Zadomowienie
|
po wizycie u gina tyle ze mam pic duzo wody mineralnej jeśc migdały i sporo przebywac na powietrzu ,ponoc pomaga przy mdłościach i pozwala utrzymac wage w normie
![]() właśnie dziewczy,ile przytyłyście w 1 ciąży i ile wracaliście do figury? ja przytyłam 30kg chociaz do 5 miesiaca ciąży przytyłam tylko 2 kg ,brzucha brak,ostatnie 4 miesiące 28kg,Zrzuciałam prawie 3 lata ,
|
|
#83 |
|
Raczkowanie
|
suknia przesliczna---szkoda ze moja bedzie wygladala jak worek kartofli na rynku....co do wagi w ciazy--w pierwszej ciazy przytylam 8 kg a teraz pewnie przytyje ze 20 kg ....
|
|
|
|
|
#84 |
|
Raczkowanie
|
No ja też się pogubiłam z tym obliczaniem... jedna teoria mówi że to 4 tydzień a druga że 6... W każdym razie dziękuję mnie za przyjęcie do "grupy wsparcia"...
zuzanna12 dokladnie tak podobny czas....chociaż ja jeszcze czasem nie moge w to uwierzyć... może po wizyćie u gina sie to zmieni
|
|
|
#85 |
|
BAN stały
|
czesc sluchaj termin ciazy liczy sie od ostatniej @ ja mialam 14 luty
wpisz sobie w wyszukiwarke termin porodu i podaj date ostatniej @ to ci poda termin i ktory to tydzien |
|
|
|
|
#86 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja jak zwykle w skrocie. Podczytuje ale ciezej mi cos napisac. Moj synek dostal reakcji po szczepionce. Pogorszylo sie przeziebienie, do tego wczoraj mial goraczke no i te rozwolnienie sie utrzymuje. Zastanawiam sie jaki jest sens szczepic
![]() Widze nowe mamy ktore serdecznie witam i zycze spokojnych 9 miesiecy. Mam nadzieje ze tym Wam cierpiacym na mdlosci i wymioty wkrotce sie poprawi. Mi to juz odchodzi i apetyt wraca. zuzanno, pytalas o kawe. Mozesz jak najbardziej byle nie za duzo. 1-2 filizanek dziennie mozna byle nie za mocnej. Tancerko, suknia bardzo mi sie podoba Bedziesz w niej wygladac slicznieMa-li-no, w pierwszej ciazy przytylam okolo 10 kg. Jesli chodzi o roznice miedzy terminami porodow wyliczanych z om a usg to u mnie tez sie roznia. Kieruje sie wiekiem wyliczonym z usg bo cykle mialm przed zajsciem w ciaze nieregularne. Edytowane przez pappaya Czas edycji: 2009-03-14 o 13:11 |
|
|
|
|
#87 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie, kochane
Milo wstac i z samego rana Was poczytac. Ja cos od wczoraj lapie niesamowitego dola - sama nie wiem czemu Zwalam to na hormony... Rozczulam sie nad wszystkim i potrafie przez godzine ryczec jak glupia Oby sie zrobilo cieplej na zewnatrz jaknajszybciej, to wtedy pewnie i humorek sie poprawi. Ma-li-na, ciesze sie, ze po wizycie u lekarza wszystko dobrze. Mialas robione USG? Widze, ze lekarz udzielil Ci cenne porady jak walczyc z mdlosciami i utrzymywac wage w normie. Mysle, ze poki sa mdlosci i malo sie przez to je, to o wage nie ma co sie martwic Ja na poczatku schudlam, bo prawie nic nie jadlam, a dzisiaj musze sie zwazyc, bo juz od dluzszego czasu czuje sie lepiej i doslownie zre jak wariatka, wiec pewnie cos mi tez przybylo.Jezeli chodzi o pierwsza ciaze, to mialam 12kg na plusie i zrzucilam to wszystko w pierwszych 2-3 tygodniach. Ale "zawdzieczam" szybki powrot do swojej wagi ogromnemu stresowi (bo nikt oprocz meza nie pomagal mi przy dziecku, musialam sama do wszystkiego dojsc i wykombinowac) oraz depresja poporodowa. Przez dobre 1,5 tygodnia po porodzie NIC nie chcialam jesc - to przez depreche. Do tej pory dziwie sie, ze mleko mi nie zniknelo przez takie glodzenie sie i nawet udalo sie karmic synka do konca 8-go miesiaca Tak wiec mam nadzieje, ze i w tej ciazy przytyje nie wiecej niz w poprzedniej i ze tak samo szybko wroce do swojej wagi Oby tym razem obeszlo sie bez depresji ![]() Madzikgdy, co do tego, ze Twoja sukienka bedzie wygladala jak worek kartofli, to nawet tak nie mysl ! Bedziesz wygladala w swoj sposob pieknie, bo kobieta w ciazy to jest cos pieknego i niesamowitego - bedziesz przesliczna panna mloda (no moze juz nie panna, ale mloda Tak wiec glowa do gory i odganiaj negatywne mysli jinxi, tak jak pisze pappaya - ja tez bym sie trzymala tego terminu wyliczonego z USG. Tak samo jak pappaya mialam nieregularne cykle, wiec w takim przypadku USG pokazuje najbardziej dokladnie. Kiedy sie wybierasz na pierwsza wizyte? Pappaya, wspolczuje pogorszenia sie przeziebienia oraz wszelkich dolegliwosci Twojego synka Ucaluj go w czolko ode mnie. Mam nadzieje, ze szybko wyzdrowieje.A co do negatywnej reakcji na szczepienia, to ja tu nie pomoge, bo moj synek zawsze wszystko bardzo dobrze znosil. Ciesze sie, ze przynajmniej Tobie odchodza mdlosci i lepiej sie czujesz. No nic, rozpisalam sie jak zwykle Ide jesc sniadanie
|
|
#88 |
|
Raczkowanie
|
podzielam dzis nastrój-deprecha jak nic-musze lezec wiec wszsytko widzxe z innego punktu widzenia. strasznie tesknie za mezem to nasza pierwsza rozlaka na tak dlugo. pierwsza ciaze bylam sama jak palec a teraz gdy kocham i jestem kochana nie mam jak sie podzielic swoim szczesciem z ta osoba...strasznie mi go brakuje,jego poczucia humoru,dobrego slowa,usmiechu na twarzy i bliskosci,naszych rozmow.nie sadzilam,ze bedzie mi az tak ciezko.
co do wagi-dla nie jest wazne ile przytyje-najwazniejsze zdrowie malucha. A depresje poporodowa przechodzilam bardzo ciezko-moze dlatego ze bylam sama,bez niczyjej pomocy. mam nadzieje ze tym razem bedzie lepiej-bo bedzie moj maz. nawet nie mam jak mu powiedziec ze strasznie za nim tesknie i jak bardzo mocno go kocham... |
|
|
|
|
#89 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie smutkaj sie tak bardzo No i oczywiscie nie bylam wtedy w ciazy, wiec mialam o wiele latwiej. Domyslam sie, ze jest Ci bardzo ciezko i ze jak pisalas powyzszy post, to pewnie mialas lzy w oczach... Jak czytalam co napisalas, to az mi smutno sie zrobilo i zarazem bardzo mi sie podoba jak ladnie napisalas o nim i o tym jak tesknisz za nim Ale trzeba sie pocieszac, ze jestescie zdrowi, wszystko jest tak naprawde dobrze, macie maluszka w drodze, wiec nic tylko sie cieszyc Zobaczysz, ze czas szybko zleci i juz bedziesz odliczac minuty do spotkania z ukochanym. Nie smuc sie, bo maluszek odczuwa Twoj smutek,a po co sie ma denerwowac - niech spokojnie sobie sie rozwija. A co do depresji poporodowej, to tez bardzo ciezko ja przechodzilam. Nic nie jadlam i tylko caly czas plakalam, doslownie dzien w dzien 24 godziny na dobe. A to dlatego, ze moj maz pracuje od 8:00 rano do 17:00 i ja od pierwszego dnia bylam sama z malym dzieckiem z ktorym nie mialam pojecia co mam robic. My tu nie mamy zadnej rodziny - najblizej sa wszyscy w Europie, wiec tez bylo mi ciezko. Ale na szczescie dalam rade sama z tego wyjsc i nawet jestem dumna z siebie A Ty, kochana, odganiaj od siebie smutne mysli
|
|
|
#90 |
|
BAN stały
|
gratulacje i pozdrowionka:0 dla was mamusie jesienne...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:35.

Ja wlasnie wybieram sie spac, bo u mnie juz dochodzi do 24:00.

Ale znajac zycie ogladalam by same sukieneczki, a nie chce za bardzo sie nakrecac ze bedzie dziewczynka. Narazie omijam ten sklep, ale jak sie dowiem plec dzidzi i okaze sie, ze dziewczynka, to niech maz lepiej zaczyna teraz zbierac kase bo planuje mega zakupy 

Mam nadzieje, ze jutro bedzie cieplej
Zwalam to na hormony... Rozczulam sie nad wszystkim i potrafie przez godzine ryczec jak glupia
Ja na poczatku schudlam, bo prawie nic nie jadlam, a dzisiaj musze sie zwazyc, bo juz od dluzszego czasu czuje sie lepiej i doslownie zre jak wariatka, wiec pewnie cos mi tez przybylo.
Ucaluj go w czolko ode mnie. Mam nadzieje, ze szybko wyzdrowieje.
Nie smutkaj sie tak bardzo