Duży drapieżnik grasuje na Opolszczyźnie - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-23, 19:00   #61
vvitaminka
Rozeznanie

Dot.: Duży drapieżnik grasuje na Opolszczyźnie

Ja mieszkam bilsko Prudnika ale studiuje w Opolu..niestety o zwierzęciu wiem z tv i z wizażu Nic nie robią w tym kierunku!
Stary 2009-03-24, 15:10   #62
201804200947
Konto usunięte

No to jedziemy dalej:
Cytat:
Tajemniczy drapieżnik znowu zaatakował
W miejscowości Łany, w powiecie kędzierzyńskim nieznany drapieżnik zniszczył solidną klatkę i pożarł znajdującego się w niej królika. Na miejscu zabezpieczono ślady dużego zwierzęcia nie występującego na co dzień na tym terenie - poinformował podinsp. Jarosław Dryszcz z zespołu prasowego opolskiej policji.

W kędzierzyńskim starostwie w poniedziałek wieczorem zebrał się sztab antykryzysowy. Starosta zaapelował do gospodarzy aby zabezpieczyli inwentarz i ograniczyli przebywanie na zewnątrz w godzinach wieczornych i nocnych. Teren będzie patrolowany przez policję i myśliwych. Zdaniem weterynarza ślady obok zniszczonej klatki są bardzo podobne do znajdowanych na miejscu wcześniejszych ataków drapieżnika.

Łany są oddalone o niecałe 30 kilometrów od Głubczyc, gdzie w sobotę drapieżnik - najprawdopodobniej puma, irbis lub lampart - upolował i pożarł sarnę. Pozostałości zwierzęcia, obok których znaleziono ślady łap dużego drapieżnego kota odnalazł w niedzielę wieczorem przypadkowy przechodzień.

Kilka kilometrów od miejsca ostatniego ataku - w Dobieszowie - udało się na początku marca sfilmować sylwetkę dużego kota skradającego się po śniegu. Kilkanaście dni później nieznany drapieżnik grasował w okolicach Białej. W miejscowości Mokra kilkakrotnie atakował zwierzęta gospodarskie. Jego ofiarą padły warchlaki, cielęta i stukilowy tucznik.
Jest to wiadomość z nocy(z północy) ale już mi się wczoraj nie chciało wklejać.
Jutro pewnie znów przeczytamy,że tajemniczy zwierzak ZNÓW zaatakował.I tak będzie ZNÓW atakował a nikt nie będzie nic robił i tak...Wrrrr

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

WRESZCIE!!!
Cytat:
"to dzika bestia" - nie mają wątpliwości mieszkańcy okolic głubczyc i kędzierzyna koźla. - zwierz jest niebezpieczny dla ludzi, ale jest bardzo mało prawdopodobne, żeby z własnej inicjatywy zaatakował ludzi - uspokaja dyrektor wydziału bezpieczeństwa i zarządzania kryzysowego uw w opolu. Trwa obława na tajemniczego drapieżnika.

po raz ostatni tajemnicze zwierzę zaatakowało w niedzielę, w okolicy miejscowości łany. Zagryzło wtedy króliki.

Wcześniej drapieżnik grasował w okolicach białej i mokrej. Ofiarami wielkiego kota były zwierzęta gospodarskie - cielęta, świnia, prosięta, a także sarna.

Od wczoraj obowiązuje zakaz wstępu do lasów w okolicy głubczyc.

narasta psychoza

powoli narasta psychoza. - kot jest niebezpieczny, ale bez paniki - uspokaja w rozmowie z radiem tok fm henryk ferster, dyr. Wydziału bezpieczeństwa i zarządzania kryzysowego urzędu wojewódzkiego w opolu. - zwierz jest niebezpieczny dla ludzi i to trzeba wiedzieć, ale jest bardzo mało prawdopodobne, żeby z własnej inicjatywy zaatakował ludzi. To jest praktycznie niemożliwe - dodaje.

zwierzę jest nieobliczalne

co robić, jeśli ktoś natknie się na drapieżnika? - trzeba zachować jak największy dystans, bo to jest zwierzę nieobliczalne - radzi lesław sobieraj, dyr. Opolskiego ogrodu zoologicznego. - jeżeli go widzimy w dużym oddaleniu nie można zbliżać się do niego, tylko szukać schronienia w zabudowaniach, w samochodzie i tam czekać aż się oddali - dodaje.

Poszukiwania tajemniczego kota trwają bez przerwy. - chcemy go odłowić. żeby to zrobić trzeba go zachęcić, ale na razie nam się to nie udało. Kot jest kotem. Lubi noc, nie lubi tłoku, więc jest duchem można powiedzieć - relacjonuje wojciech plewka, opolski łowczy okręgowy.

Według specjalistów poszukiwany drapieżnik to prawdopodobnie pantera śnieżna (irbis). Zwierzę mogło uciec przemytnikom lub z nielegalnej hodowli.

źródło: Tok fm
201804200947 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 19:35   #63
ilo16na
Zakorzenienie

Te zwierze grasuje a oni sie nie zabieraja za poszukiwanie i zlapanie go..super.
Tylko czekac az zaatakuje czlowieka

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 19:39   #64
Clarissa:)
Wtajemniczenie

GG do Clarissa:)

Już się zabrali. Ale boją się, że ciężko będzie kicię złapać, bo się przemieszcza.
Clarissa:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-25, 14:59   #65
paula007
Zakorzenienie

Coś się w końcu dzieje.

Cytat:
Napisane przez nto.pl
Na numer 0800 163 136 lub 077 9287 mogą dzwonić osoby, które zobaczą dzikiego kota lub jego ślady. Całodobową infolinię uruchomił Opolski Urząd Wojewódzki. Wszystko po to, by jak najszybciej złapać bestię, która grasuje na Opolszczyźnie.

Wojewódzki sztab kryzysowy, którego posiedzenie odbyło się dzisiaj rano ustalił, że zwierzę może obecnie przebywać na terenie sześciu powiatów:
> nyskiego (jego wschodniej części),
> prudnickiego,
> głubczyckiego,
> kędzierzyńsko - kozielskiego,
> krapkowickiego
> opolskiego (południowej części).

- Właśnie ten teren patrolują myśliwi, Straż Łowiecka i leśnicy, czyli ludzie którzy mają najbardziej odpowiednie doświadczenie pracy w lesie i w tropieniu zwierząt - mówi Henryk Ferster, dyrektor Wydziału Bezpieczeństwa i Zarządzania Kryzysowego. - Patrole są całodobowe, ale szczególnie intensywne między godziną 3.00 a 9.00 rano, kiedy zwierzę jest najbardziej aktywne.

- Chodzimy jak koty za kotem - żartuje Wojciech Plewka, szef Polskiego Związku Łowieckiego na Opolszczyźnie.

Całkiem już poważnie dodaje jednak: - W poszukiwanie tego zwierzęcia zaangażowanych jest kilkudziesięciu myśliwych. Sprawdzają każdy trop, źródło wody, szukają zwierząt leśnych, które kot mógł rozszarpać.

Plewka, by należycie prowadzić poszukiwania dzikiego kota, konsultował się też z myśliwymi zza granicy, którzy jeżdżą na polowania na przykład do Afryki. Do mieszkańców Opolszczyzny, zwłaszcza newralgicznych powiatów apeluje:

- Nie wychodźcie do lasu na spacer z psem, bo jeśli wyczuje kota i stanie się agresywny, to dzikie zwierze może przypuścić atak na człowieka - wyjaśnia.

Wojewoda Ryszard Wilczyński zwrócił się też do starostów o pilne wydanie komunikatów ostrzegających dla mieszkańców z apelem o dokładne zamykanie wszelkich pomieszczeń ze zwierzętami hodowlanymi i domowymi, zwracanie szczególnej uwagi na dzieci, nie wchodzenie do lasów i nie przebywanie w ich okolicach!

- Absolutnie nie należy natomiast angażować się w poszukiwanie zwierzęcia - przestrzega rzecznik wojewody, Kordian Michalak.

Ale się dowiedziałam, że mieszkam w powiecie na liście potencjalnie "zagrożonych".

paula007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-26, 20:34   #66
paula007
Zakorzenienie

Cytat:
Duży drapieżny kot widziany na polu w Gierałtowicach pod Kędzierzynem!
Mieszkaniec wsi zawiadomił służby, że około 13.20 widział dużego, czarnego kota.

- Widziałem dużego kota. Był około 100 metrów ode mnie, przechadzał się po polu - mówi portalowi nto.pl Marcin Mrozek z Gierałtowic. - Gdy mnie zobaczył, spłoszył się i zaczął uciekać.

Według jego opisu zwierzę miało ciemną sierść i około 90 centymetrów w kłębie.

Pan Marcin zawiadomił natychmiast policję.

O godzinie 15.00 w Kędzierzynie-Koźlu zebrał się sztab antykryzysowy, by podjąć dalsze kroki.

- Ślady zwierzęcia są identyczne z tymi, które zostawił w innych miejscach, w których wcześniej był widziany - powiedział portalowi nto.pl starosta kędzierzyńsko-kozielski Józef Gisman.

Na miejsce jedzie łowczy województwa.

Ma być podjęta próba złapania drapieżnika, który zmierza prawdopodobnie na południe, w kierunku Ostrożnicy i Zakrzowa.

Starosta kędzierzyńsko-kozielski zwraca się z prośbą do mieszkańców o to, by pozamykali zwierzęta domowe.

Mieszkańcy w przypadku, gdy zobaczą bestię lub jej ślady mogą dzwonić pod specjalnie numer 0800 163 136 lub 077 9287 dla posiadaczy telefonów komórkowych.

Duży drapieżny kot w ostatnich tygodniach zaatakował pięć razy na Opolszczyźnie.

Zabijał zwierzęta na terenie powiatów prudnickiego (Mokra), głubczyckiego (Głubczyce Las) i ostatnio kędzierzyńsko - kozielskiego (Łany, Dobieszów).

Wczoraj pojawiła się informacja, że był widziany w powiecie raciborskim, w gminie Pietrowice Wielkie.

Stary 2009-03-26, 20:59   #67
Beacik=)
Raczkowanie

http://www.naszraciborz.pl/aktualnosci/art/10/2773.html
Najwyraźniej rozsmakował się kotek w regionalnym menii..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-27, 15:21   #68
rimlora
Zadomowienie

kolejny atak tajemniczego drapieżnika
Dziki kot, który od ponad tygodnia grasuje na Opolszczyźnie, znów dał o sobie znać. - Kilka godzin temu zwierzę upolowało sarnę w Kórnicy koło Kędzierzyna-Koźla - informuje RMF FM.

Wojciech Plewka, łowczy wojewódzki, ostrzegał, że zwierzak już od kilka dni mógł nic nie jeść, przez co może być bardzo niebezpieczny. Na miejscu są już myśliwi i policja - przygotowywana jest kolejna obława na drapieżnika. Poszukiwania dzikiego kota, w której bierze udział blisko 100 osób, trwają od wczoraj.

http://wiadomosci.onet.pl/1942090,11,item.html

Edytowane przez rimlora
Czas edycji: 2009-03-27 o 15:23
rimlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-27, 15:53   #69
Lucka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rimlora Pokaż wiadomość
Dziki kot, który od ponad tygodnia grasuje na Opolszczyźnie, znów dał o sobie znać. - Kilka godzin temu zwierzę upolowało sarnę w Kórnicy koło Kędzierzyna-Koźla - informuje RMF FM.

Wojciech Plewka, łowczy wojewódzki, ostrzegał, że zwierzak już od kilka dni mógł nic nie jeść, przez co może być bardzo niebezpieczny. Na miejscu są już myśliwi i policja - przygotowywana jest kolejna obława na drapieżnika. Poszukiwania dzikiego kota, w której bierze udział blisko 100 osób, trwają od wczoraj.

ciekawe co bedzie z tej ich calej obławy...
Stary 2009-03-27, 15:56   #70
rimlora
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lucka91 Pokaż wiadomość
ciekawe co bedzie z tej ich calej obławy...
tez mnie to ciekawi i to bardzo
Stary 2009-03-27, 16:44   #71
illuvies
Wtajemniczenie

Cytat:

Mógł jeść, mógł nie jeść, co za różnica. Mógł się żywić okolicznymi kotami i paroma bezdomnymi psiakami. Niebezpieczny był już wcześniej, ale jakoś nikt się za to nie mógł zabrać.
illuvies jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-28, 18:50   #72
rimlora
Zadomowienie

Kolejna ofiara drapieżnika. Zagryziona sarna koło Głogówka

W sobotę przed południem znaleziona została kolejna zagryziona sarna. Weterynarz stwierdził, że mogła być zagryziona nawet dwa dni temu.

Martwe sarny odkryto również w piątek - w Dobrej w powiecie krapkowickim i Ciężkowicach w powiecie kędzierzyńsko-kozielskim.

Przypominamy o zachowaniu szczególnej ostrożności i ograniczeniu spacerów w lasach. Nie należy zbliżać się do drapieżnika ani w żaden sposób go nie płoszyć.

Po zauważeniu drapieżnika należy natychmiast poinformować najbliższą jednostkę policji (tel. 997, 112) lub dzwonić na specjalny numer sztabu wojewódzkiego 0800 163 136 (dla telefonów stacjonarnych) i 77 9287 (dla telefonów komórkowych).

Duży drapieżny kot w ostatnich tygodniach zaatakował już kilka razy na Opolszczyźnie. Zabijał zwierzęta w gospodarstwach domowych i sarny.

http://www.sfora.pl/drapieznik-na-Opolszczyznie-wp3054

Nie wiem jaka tragedia musi sie wydarzyc , zeby w koncu schwytano kociaka.
Stary 2009-03-28, 18:53   #73
201804200947
Konto usunięte

Już tyle zwierząt zagryzionych
Mam nadzieję,że obława się powiedzie i zwierzak znajdzie się w spokojnym i bezpiecznym miejscu..
Stary 2009-03-28, 18:57   #74
rimlora
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez warszawianka Pokaż wiadomość
Już tyle zwierząt zagryzionych
Mam nadzieję,że obława się powiedzie i zwierzak znajdzie się w spokojnym i bezpiecznym miejscu..
Tez mam taka nadzieje.Bardzo sie przejelam jego losem..
Stary 2009-03-28, 19:00   #75
201804200947
Konto usunięte

Cytat:
Tez mam taka nadzieje.Bardzo sie przejelam jego losem..
Miejmy nadzieję,że będzie to niebawem bo ja już mam "schizy".
Wczoraj wieczorem zamykałam bramę i po ulicy obok coś przebiegło.Wg mnie oczywiście"na milion procent" tygrys
Stary 2009-03-28, 19:25   #76
rimlora
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez warszawianka Pokaż wiadomość
Miejmy nadzieję,że będzie to niebawem bo ja już mam "schizy".
Wczoraj wieczorem zamykałam bramę i po ulicy obok coś przebiegło.Wg mnie oczywiście"na milion procent" tygrys
hehe dobre
Mnie martwi to, ze wiele osob jest niedoinformowanych i tgak naprawde nie wie nic o zadym kocie grasujacym...
Stary 2009-03-28, 19:29   #77
paula007
Zakorzenienie

Ostatnio wyczytałam na stronie NTO, że zwierzak ma już konto na naszej klasie.
http://nasza-klasa.pl/profile/24716808

Stary 2009-03-28, 21:34   #78
201804200947
Konto usunięte

Cytat:
hehe dobre
Mnie martwi to, ze wiele osob jest niedoinformowanych i tgak naprawde nie wie nic o zadym kocie grasujacym...

Tak,zgadzam się.W miejscach zagrożonych powinno się o tym trąbić jak tylko się da,porozlepiać plakaty ostrzegawcze,nie wiem..
Cytat:
Napisane przez paula007 Pokaż wiadomość
Ostatnio wyczytałam na stronie NTO, że zwierzak ma już konto na naszej klasie.
http://nasza-klasa.pl/profile/24716808
O kurde
Stary 2009-03-28, 22:00   #79
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Ja ostatnio w bydgoskim expressie wyczytałam o tej opolskiej bestii [oby na kujawy nie przywędrowała..]

a konto na naszej-klasie - przegięcie
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-28, 22:02   #80
201804200947
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
[oby na kujawy nie przywędrowała..]
No nie wiem.....wiesz jak te zwierzaki szybko biegają?
Stary 2009-03-28, 22:24   #81
53a79fa446cdfb8869bfead901fb105f1bedb9e1_5f7ba57211d4f
Konto usunięte

Konto fantastyczne A czasem sie robią kłótnie na wizażu że komuś sie nudzi Nasza klasa to dopiero apogeum znudzenia.
53a79fa446cdfb8869bfead901fb105f1bedb9e1_5f7ba57211d4f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-30, 13:09   #82
ewa007
Rozeznanie

to chyba nie jest ten sam drapieżny kot co grasował lub nadal grasuje w Małopolsce, gdyż porównując oba nagrania tych kotów(opolskiego i małopolskiego) widać wyraźną różnicę w ubarwieniu. Opolski kot jest ciemny a małopolskie żółty...

w opolskim może być to puma lub czarna pantera, a w małopolskim lwica?hmmm

Zwierze na pewno jest zdezorientowane, zastraszone będzie atakować, to nie jego wina, że znalazło się w Polsce, wina głupich ludzi, którzy pewno postanowili kupić sobie kotka żeby pochwalić się przed innymi....
ewa007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-30, 13:46   #83
illuvies
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewa007 Pokaż wiadomość
to chyba nie jest ten sam drapieżny kot co grasował lub nadal grasuje w Małopolsce, gdyż porównując oba nagrania tych kotów(opolskiego i małopolskiego) widać wyraźną różnicę w ubarwieniu. Opolski kot jest ciemny a małopolskie żółty...

w opolskim może być to puma lub czarna pantera, a w małopolskim lwica?hmmm

Zwierze na pewno jest zdezorientowane, zastraszone będzie atakować, to nie jego wina, że znalazło się w Polsce, wina głupich ludzi, którzy pewno postanowili kupić sobie kotka żeby pochwalić się przed innymi....
Może wpadł do jakiegoś zakładu i się przemalował, co by zmylić trop?
Stary 2009-03-30, 13:52   #84
nati360
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez illuvies Pokaż wiadomość
Tzn. że jeszcze go nie złapali? Bo cos ucichło w radio albo ja przegapiłam newsy.
nati360 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-30, 14:07   #85
paula007
Zakorzenienie

Nie złapali, nie

Najnowsze info:

Cytat:
Zwierzę było widziane dziś w nocy przy drodze między osiedlami Cisowa i Miejsce Kłodnickie, w północnej części Kędzierzyna-Koźla. Z kolei w Krapkowicach znaleziono dziś sarnę zagryzioną przez wielkiego kota.
Wielkiego cętkowanego kota widziało dwóch mieszkańców około północy. Jechali tamtędy samochodem.

- Według ich relacji zwierzę było około 20 metrów od drogi - tłumaczy Józef Gisman, starosta kędzierzyńsko-kozielski.

Mężczyźni wezwali policję. Na miejscu znaleziono ślady, bardzo podobne do tych, jakie wcześniej zostawiał drapieżnik na terenie innych miejscowości na Opolszczyźnie, leżących z lewej strony Odry.

Na miejsce udali się łowczy, którzy mają potwierdzić, że ślady należą do poszukiwanego od ponad tygodnia drapieżnika.

Dziś rano w kędzierzyńskio-kozielskim starostwie odbyło się w tej sprawie spotkanie sztabu kryzysowego.

Tymczasem w Krapkowicach, naprzeciw sali sportowej przy ul. Kilińskiego, znaleziono dziś w rowie martwą sarnę, zagryzioną prawdopodobnie wczoraj przez dużego kota. To miejsce również znajduje się po prawej stronie Odry.

Starosta krapkowicki Albert Macha wydał zarządzenie zakazujące wchodzenia do pobliskiego lasu i na przyległe tereny. Po mieście krążą policyjne radiowozy, funkcjonariusze informują mieszkańców o zarzadzeniu.

Stary 2009-03-30, 14:18   #86
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Mam nadzieję, bo wizja biegającyh po Polsce stad lampartów, pum, tygrysów i czegos tam jeszcze niespecjalnie mi sie podoba...

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-30, 14:52   #87
illuvies
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, bo wizja biegającyh po Polsce stad lampartów, pum, tygrysów i czegos tam jeszcze niespecjalnie mi sie podoba...
Proponuję utworzyć nową kategorię zwierząt zagrożonych - egzotyki grasujące w polskich lasach. Cechy charakterystyczne - niewidzialność na życzenie, rozwijają prędkość do 200km/h. Żywią się sarnami i 100kg tucznikami.
Nie stwierdzono, aby wykazywały agresję wobec ludzi.
Stary 2009-03-30, 15:00   #88
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Proponuję utworzyć nową kategorię zwierząt zagrożonych - egzotyki grasujące w polskich lasach. Cechy charakterystyczne - niewidzialność na życzenie, rozwijają prędkość do 200km/h. Żywią się sarnami i 100kg tucznikami.
Nie stwierdzono, aby wykazywały agresję wobec ludzi.
I w dodatku rozmnażaja się w niesłychanie szybkim tempie, głównie w środkach masowego przekazu i historiach zasłyszanych

Kurczę, zaraz zacznę niespokojnie zerkać przez witryne biura, może jakas cholera siedzi na chodniku i zagląda mi do środka?

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-30, 18:20   #89
bombka666
Zakorzenienie

GG do bombka666

"Tymczasem w Krapkowicach, naprzeciw sali sportowej przy ul. Kilińskiego, znaleziono dziś w rowie martwą sarnę, zagryzioną prawdopodobnie wczoraj przez dużego kota. To miejsce również znajduje się po prawej stronie Odry.

Starosta krapkowicki Albert Macha wydał zarządzenie zakazujące wchodzenia do pobliskiego lasu i na przyległe tereny. Po mieście krążą policyjne radiowozy, funkcjonariusze informują mieszkańców o zarzadzeniu.''

Zaczynam sie bac, to bylo w mojej miejscowosci na osiedlu obok mojego.
Jeszcze napisali ze ta sarne to pies zagryzl,pewnie zeby nie siac paniki.
Chociaz mysle ze ludzie i tak swoje wiedza i watpie zeby pies zlapal w nocy sarne i ja zagryzl.

Edytowane przez bombka666
Czas edycji: 2009-03-30 o 18:21
bombka666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-30, 18:51   #90
201804200947
Konto usunięte

Jutro w "Uwadze' na TVN będzie na ten temat.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości