|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 7-9kg w dół !!! jest ktoś chetny???
Mi się w ogóle nie chce ćwiczyć... mimo pięknej pogody.. z jedzeniem daję radę , ale nad ćwiczeniami będę musiała jeszcze popracować.
![]() O 18-stej spacer, a teraz pójdę trochę poćwiczyć.. A jak jest u Ciebie z tymi brzuszkami-robisz sto za jednym zamachem? Ze mnie też niezły leniuch, ale muszę się przełamać ;p Co do brzuszków, to wygląda to mniej wiecej tak: zrobię 20, kładę się na kilka sekund, bo bolące mięśnie już dają o sobie znać, potem kolejne 20 i tak do końca . A oprócz tego rozpoczęłam dziś ćwiczenia systemem 6-weider. Może któraś z Was stosowała i mogłaby coś opowiedzieć o rezultatach? Byłabym wdzięczna
|
|
#62 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
czy ja mogę się również przyłączyć?? Mam nadzieje, że mnie przygarniecie )Ja zaczełam się odchudzać już od stycznia -efekt z 77,5 schudłam do 72.5 kg!! Minus 5 kg Oczywiście jak zobaczyłam, że mam 5 kg mniej to sobie zrobiłam kilka dni przerwy...i się przedłużyło w każdym razie marzę o wadze 65 kg i rozmiarze 38(M)!! mam nadzieję, że się uda a Wy mi pomożecie )Mój plan: 1. jeść 4-5 posiłków dziennie, w podobnych porach 2. nie jeść po 18 3. DUZO PIc( nie lubie) wody, herbatek, wody z cytryną 4. zacząć bardziej dbać o siebie, smarować się balsamami ujędrniającymi, robić piling kawowy 1* w tygodniu, łykać tabletki na włosy 5. wcinać activię 1 raz dziennie 6.JEŚĆ W GRANICACH 1000-1200 KCAL 7. trzymać się 6 powyższych punktów ![]() ![]() Dziewczyny a może będziemy codziennie wpisywały nasze jadłospisy...pomoże to nam razem odrzucić to co zbędne i niekoniecznie dobre ) buziaki
RAZEM OD -14.02.2005 ![]() ZARĘCZENI OD - 22.03.2009 ![]() NASZ ŚLUB - 11.06.2011 CZEKAMY NA...SPEŁNIENIE NASZEGO MAŁEGO MARZENIA... ![]() ------------------------------------------------ "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." |
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
gosiaczek191 jasne, że przygarniemy
Co do jadłospisu to jestem za, ja już swój gdzieś tu zapisałam. Pozdrawiam wszystkich
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiaczek191 witam serdecznie
5 kg to dobry wynik Uda się na pewno! Co do mojego jadłospisu to nie mam czym się chwalić, bo: * śn.- bułka z sałatą, schabem pieczonym i ogórkiem *II śn- jabłuszko *obiad- jakaś tam potrawka z kurczaka z ziemniakami i ogórkiem kiszonym *kawa i niestety 2 kawałki ciasta no nie mogłam się powstrzymać |
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
A ja chyba dzisiejszy dzień mogę zaliczyc na plus
![]() Rano zjadłam tylko duży jogurt i jabłko. Potem trochę bigosu na obiad i to tyle ![]() Do tego w pracy zamiast jeździc windą (jak zwykle robię to ja - leń ) chodziłam schodami. Pracuję na 8 piętrze i ciągle trzeba biegac góra - dół...Po mieście nie jeżdziłam dla wygody autobusem tylko wszędzie na nóżkach ![]() A po pracy zrobiłam 8 km na rowerze ![]() i co najważniejsze nie czuje sie głodna
Edytowane przez Sweetheart86 Czas edycji: 2009-04-14 o 21:13 |
|
|
|
|
#66 |
|
Raczkowanie
|
a ja dzis
Na sniadanie: 2kromki ciemnego pieczywa z szynką 2sniadanie: 2wafle ryzowe Obiad: troche ziemniakoww z sosem mielonym i ogorkiem korniszonym miedzy czasie troche jogurtu Kolacja: 1kromka ciemnego pieczywa z ogorkiem serek o smaku biszkoptowym zielona herbata. Oczywiscie w miedzy czasie piłam duzo.... Mi tez sie ani troche nie chce cwiczyc ale robie czasem przysiady i jezdze na rowerku i spacerujee
|
|
#67 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj na śniadanie 2 kromki Wasy z polędwicą sopocką, na drugie śniadanie miseczkę malutka gotowanej marchewki z groszkiem, na obiad żurek z jajkiem (nie mam możliwości ani czasu szykowania sobie osobnych obiadów.. wyłowiłam tylko ziemniaki :P) i wszystko byłoby całkiem ok, gdyby nie wieczór.. pojechałam do TŻ oglądać film i zamierzałam mu się pochwalić, że zaczynam dietę, a on zamówił pizze przed moim przyjazdem :/ I tak z jego mamą mi wciskali, że uległam i zjadłam 1,5 kawałka.. Ale ciast odmówiłam kategorycznie :P
Na stepperze 20 min baaardzo intensywnie poćwiczyłam, wszystkie zakupy i sprawy które miałam dzisiaj załatwić załatwiałam chodząc pieszo ![]() Chciałam uruchomić rower, ale zapodział mi się gdzieś kluczyk od tego łańcucha, a jakoś boję się zostawiać rower nieprzypięty... Muszę się dorobić nowego tego ustrojstwa i kupić sobie koszyk do roweru, żebym mogła na uczelnie jeździć )
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Osobiście nie stosowałam,ale moja koleżanka tak,a efekty są naprawdę widoczne. Damy radę! Brawo, witamy! ![]() Ja też tak chcę.. ![]() Zapomniałam o waflach, muszę kupić, bo dobrze na mnie działają. ![]() --- Wczoraj dwugodzinny spacer i około 40 minut gra w badmintona. ![]() Dzisiaj na śniadanie: - dwie BUŁKI - nesvita (nie cała, bo mi nie smakowała )- świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy
|
|
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
Witam drogie wizażanki
Z góry przepraszam, że mój jadłospis wczorajszy wpisuje dzisiaj, ale mój kochany nie dopuścił mnie wczoraj do komputera )No więc wczoraj zjadłam : 1 śniadanie:1 kajzerka, serek danio z warzywami =281 kcal 2 śniadanie: 1 activia ze zbożami=121 kcal lunch: 1 activia, 1 kajzerka = 271 kcal obiad: 1 ziemniak, 1 mielone, 3 łyżki bigosu =310 kcal kolacja: 1 kajzerka, 0.5 pomidora, plasterek sera żółtego = 230 kcal RAZEM-------->1213 KCAL oczywiście wypiłam z 4 szklanki wody mineralnej z cytryną i 4 szklanki herbaty I co myślicie???? Chyba nie tak źle, co?? (co do godzin jedzenia) to pracuje do 17 więc ....śniadanie staram się jeść o 9, 2 śniadanie o 12, lunch o 14, obiad o 17, i kolacje o 18, MOZE TAK BYC??a to już zaplanowe posiłki na dzisiaj: 1śniadanie:4 kromki chleba graham, 1 jajko, rzodkiewka, troche szczypiorku=317 kcal 2 śniadanie:1 activia =120 kcal lunch: 2 kromki chleba graham, szczypiorek, rzodkiewka=197 kcal obiad:płatki, pół szklanki mleka 220 kcal RAZEM------>962 KCAL BUZIAKI KOCHANE;*
RAZEM OD -14.02.2005 ![]() ZARĘCZENI OD - 22.03.2009 ![]() NASZ ŚLUB - 11.06.2011 CZEKAMY NA...SPEŁNIENIE NASZEGO MAŁEGO MARZENIA... ![]() ------------------------------------------------ "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Edytowane przez gosiaczek191 Czas edycji: 2009-04-15 o 13:38 |
|
|
|
|
#70 |
|
Przyczajenie
|
ja jestem chetna do wspolnego odchudzania sie :P heh przyznam sie bez bicia... mam strasznie słaba wole ale postanowiłam to zmienic.... wiecie dziewczyny tak po cichu licze ze pomozecie mi jakby co w tych trudnych momentach...
a tak nawiasem mowiac mam 73 kg i marzy mi sie tak 58 ![]() to jak działamy?? acha poki pamietam.. wy tylko mało jecie czy jakies cwiczenia?
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
szczerze mówiąc to nie ćwiczę...ale się postaram...zamierzam rowerek kupić ) Co do wagi to mamy bardzo podobną Ja w chwilii obecnej ważę 72 kg
RAZEM OD -14.02.2005 ![]() ZARĘCZENI OD - 22.03.2009 ![]() NASZ ŚLUB - 11.06.2011 CZEKAMY NA...SPEŁNIENIE NASZEGO MAŁEGO MARZENIA... ![]() ------------------------------------------------ "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#72 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brakuje mi w Twoim jadłospisie owoców i troszkę więcej warzyw. Ja staram się trzymać dietkę, ale nie rygorystyczną! Poza tym ćwiczenia, ćwiczenia, ćwiczenia Od dzisiaj podjęłam wyzwanie a6w, oprócz tego kręcę hula-hopem, od czasu do czasu biegam, dużo spaceruję i ogólnie staram się korzystać z ładnej pogody. Nie długo czekają mnie dłuugie wycieczki rowerowe. ![]() Ruch to podstawa!
|
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
W takim razie przyłączam się do Ciebie.
Osobiście nie stosowałam,ale moja koleżanka tak,a efekty są naprawdę widoczne. Damy radę! O to świetnie, dodatkowo mnie zmotywowałaś tymi efektami Ja ćwiczonka na dziś zrobiłam już rano, potem bedzie coraz ciężej, ale z pewnością damy radę!
"Świat wypadł mi z moich rąk... Jakoś tak nie jest mi nawet żal..." Edytowane przez Veronca Czas edycji: 2009-04-15 o 17:30 |
|
|
|
|
#74 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już się boję co to będzie...
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
To teraz moje posiłki:
Śniadanie: płatki z mlekiem(220 kcal) II śniadanie - 2 kawałki lekkiego pieczywa z serkiem szczypiorkowym(90 kcal) Obiad - Nesvita(195 kcal) Kolacja - jogurt(130 kcal) Łącznie : 635 kcal Wiem, że może trochę za mało, no ale tak jakoś wyszło ![]() Poza tym 150 brzuszków no i 2 dzień a6w. Pozdrawiam Kochane moje ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Jak się porządnie zbierzemy w sobie to damy radę. Czego się nie robi dla pięknej figurki
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie z jedzeniem raczej normalnie:
śn: 4 małe kromeczki chleba ciemnego z ziarnami z serkiem ogórkowym i pomidorami + zielona herbata ob: ziemniaki, 2 kotlety mielone, ogórki pod: danio truskawkowe z otrębami Niestety ciasto mnie kusi i nie wiem czy dam rade sie oprzec
|
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety ciasto mnie kusi i nie wiem czy dam rade sie oprzec
![]() Dasz radę, wierzę w Ciebie! Pomyśl np. o bikini i o tym jak pięknie będziesz wygladać, jak nie zjesz tego ciastka Jak jednak nie zdołasz się oprzeć(w co nie wierzę), to nie załamuj się przypadkiem, najważniejsze to się podnieść i iść dalej z podniesioną głową
|
|
#78 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
no to fajnie ze jest ktos wagowo podobny :P lzej mi... ) no a ja od dzisiaj zamierzam robic 6 weidera kiedys to robiłam i pomimo bolu jaki temu towarzyszy to nie było zle... i efekty na brzuszku sa szybko widoczne... tylko własnie zastanawiam sie jak zrzucic to i tamto z tyłka heh wiekszosc cwiczen z neta wydaje mi sie mało skuteczna .. a moze wy znacie cos wartego uwagi?
|
|
|
|
|
|
#79 |
|
Raczkowanie
|
hmm.. czym jest Nesvita..?
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#80 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
A to takie płatki owsiane do zalania wrzątkiem
"Świat wypadł mi z moich rąk... Jakoś tak nie jest mi nawet żal..." Edytowane przez Veronca Czas edycji: 2009-04-19 o 19:02 |
|
|
|
|
#82 |
|
Zadomowienie
|
Ja też dzisiaj zaczęłam!
W grupie będzie nam raźniej! To płatki owsiane. Wpisz w googlach to wyskoczy Ci więcej informacji. ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- O której jecie ostatni posiłek?
|
|
|
#83 |
|
Przyczajenie
|
[quote=sky;11895696]Ja też dzisiaj zaczęłam!
W grupie będzie nam raźniej! no ja myśle... bo ostatnio na czwartym dniu odpadłam a co do ostatniego posiłku to chyba o 18 nie? czy wczesniej? |
|
|
|
|
#84 |
|
Zadomowienie
|
Wcześniej na pewno nie.
|
|
|
#85 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
na bajeczki juz bede najedzona ![]() a wczoraj zrobiłam 6 weidera wieczorem <dumna> <tak myśle >
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj jakos dałam rade
![]() W pracy zjadłam tylko jedna kanapke i jabłko, na obiad talerz zupy pomidorowej i tyle ![]() Kolacji nie jadam od dłuższego czasu, jakos wieczorem nie chce mi sie jesc na szczescie... Pocwiczylam nawet troche i zrobilam taka sama trase jak osatnio na rowerze (8km). Wkurza mnie tylko to, ze nigdy nie przepadalam za slodyczami jakos specjalnie ... a teraz kiedy sie odchudzam wyjatkowo mi sie ich chce ![]() Ale jakos daje rade kolezanki w pracy sie opychaja ciastem itp... a ja nic ![]() EDIT: Przyłączam sie do tych dziewczyn co zaczeły 6 weidera ja zaczynam od dzisiaj.
Edytowane przez Sweetheart86 Czas edycji: 2009-04-16 o 07:15 |
|
|
|
|
#87 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety wczoraj miałam grzeszny dzień Spotkałam się z kumpelą no i oprócz ostatniego kawałka ciasta, na które się skusiłam :P wypiłam 2 piwa i do tego wszamałam kebaba- pyyyyszny był hehe Załamywać się nie będę, bo cóż- zdarza się Ale dzis juz będę grzeczna
|
|
|
|
|
|
#88 |
|
Raczkowanie
|
Ja z chęcią byle nie przy pomocy diety kopenhaskiej
)
|
|
|
|
|
#89 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dla mnie oznacza to większą mobilizację. W takim razie trzymam kciuki. Niezłą wyżerkę sobie urządziłaś. ![]() witamy, witamy ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Jestem pełna sił i pozytywnej energii ! Wierzę , że mi się uda ! Wprawdzie miałam ciężki dzień , ale nie odczuwam wielkiego zmęczenia. Zrobiłam już a6w i wcale nie było tak źle. A jak tam u Was? Czyżbyście straciły zapał?
|
|
|
|
#90 |
|
Raczkowanie
|
Ja wczoraj zgrzeszyłam zającem czekoladowym... całe uszy zjadłam takiego wielkiego zająca..
A poza tym:śniadanie: dwie kromki razowego pieczywa z białym serkiem (tata zjadł mi mojego przygotowanego wieśniaka :| ) II śniadanie: jogurt truskawkowy Danone Obiad: zupa jarzynowa podwieczorek: ten nieszczęsny zając ![]() kolacja: serek wiejski light i kromka pieczywa Wasa dzisiaj do tej pory: śniadanie: kromka pieczywa ciemnego + polędwica sopocka II śniadanie: banan i bułka ciemna z polędwicą również ![]() obiad: gotowana marchewka z groszkiem (nie mam nic ciekawszego do wyboru )podwieczorek : dopiero będzie- w planie winogrona kolacja: dopiero będzie - serek wiejski light Co do tego niejedzenia po 18 to poczytajcie sobie na innych wątkach trochę, wcale nie jest tak, że nie można nic jeść już, zwłaszcza jak ktoś późno chodzi spać Węglowodany oczywiście odpadają, ale lekka białkowa kolacja (np serek wiejski) jak najbardziej może byc później niz o 18
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

)

no nie mogłam się powstrzymać 

>