|
|
#61 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Prysznic zamiast wanna? Nigdy tego nie zrozumiem...
Brrr, ja bym zamarzła w zimnej
Gdy stoję pod prysznicem, muszę się non stop polewać ciepłą wodą i także dlatego nie zakręcam. No i też w tej kwestii nie jestem eko Ale żarówki energooszczędne mam
Nie korzystam z tego konta. Urlop od Wizażu - być może na zawsze. Edytowane przez stargazer Czas edycji: 2009-04-09 o 17:34 |
|
|
|
|
#62 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ,wybaczone ![]() Cytat:
kochana ,moje rybki i żólwie maja 3 żarowki ,kazda po 50 zl a lampy sa bez wymyslania i nie sygnowane Diorem czy Chanelem
|
||
|
|
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiem także ile kosztuje chleb, mleko czy masło a to ja przewaznie robię zakupy. Kiedyś patrzyłam na ceny, ale mój maz mnie przkonał, że to tylko strata nerwów No bo przeciez i tak muszę to kupić a co mi da popatrzenie ile to kosztuje? I tak kupię Nigdy nie wiem ile co kosztuje, co zwykle w Polsce ogranicza mi tematy do konwersacji z nowymi czy dalekimi znajomymi. Bo zwykle któres z pierwszych pytan brzmi: a ile u was kosztuje (coś tam) ![]() Widzisz i juz jest CEL ![]() Wracając do wody, to też mnie okropnie męczy jak u kogos kapie albo też cieknie ze spłuczki marnotrawstwo
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam wannę i pewnie dlatego nie znoszę kabin prysznicowych- po prostu nie jestem przyzwyczajona
Wkurza mnie takie stanie, gimnastyka pod prysznicem, zakręcanie/odkręcanie wody. W wannie mogę sobie usiąść, zrelaksować się, a pod prysznicem tylko myję się na czas, bo głupotą jest ciągle lać wodę, a jak się zakręci to zimno jak nie wiem |
|
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przecież musi być jakieś ogrzewanie w domu dlatego nie rozumiem dlaczego wam tak zimno.... A jak się kąpiecie w wannie to też chyba nie lejecie wody na ful, żeby zakryć się cała... I co nie jest zimno?Zresztą parę razy zdarzyło mi się nie włączyć ogrzewania do kąpieli i jakoś się umyłam, to nie Syberia ![]() Prysznic na co dzień, wanna dla relaksu w weekendy- tak bym to rozdzieliła gdybym miała wybór
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie marzy sie narożna wanna obudowana z prysznicem,ale musiałabym suszyć zimą pranie w pokoju.jednak nie taki diabeł straszny.zrobiłam sobie zasłonkę prysznicową i sprawdza się super.własnie wyszłam z kąpieli prysznicowej .wanna poczeka na zimowe wieczory.
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
Zadomowienie
|
nie wyobrażam sobie częstych kąpieli. (akurat się wybieram - z jakiegoś powodu chcę i zmuszam się by je polubić przynajmniej raz na jakichś czas) wchodzę do tej ciepłej wody , szoruję się a potem... staram się włączyć muzykę, leżeć, czytać... a potem po wyjściu czuję się spocona i nie domyta. co innego prysznic - spuszczam zimną wodę do miski, potem umyję nią podłogę, wchodzę od razu do cieplutkiej i raz dwa potrafię się umyć w przerwie między jednym housem a 2 (takie skojarzenie z okazji ze dziś mecz ;/) pod wodą nie wiem czy zdarzyło mi się stać 15 min. 10 i jestem czyściutka, rześka i naładowana energią. kąpiele są całkowicie nie dla mnie. ale swoją drogą wiem o co wam chodzi z tym staniem i laniem wody - moich 2 braci stoi pod wodą minimum 0.5 h. raz chyba na złość siedział praiwe godzinę, a mnie ten szum i świadomość że TYLE WODY doprowadzały do szału. chodzę wtedy i walę albo drę się "dzieci w afryce!!!" ... jasne, że prysznic jest ekologiczniejszy, jeśli chcemy się UMYĆ a nie stać i się grzać i myśleć o niebieskich migdałach. btw. nienawidziłam prysznica takiego w wannie, ale odkąd mam całkiem dużą, oddzielną kabinę, z rączką którą można przymocować na górze i regulowanym strumieniem, ciepłem itd. - bosko!!!
|
|
#69 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak sie położe to tylko głowa wystaje ide do wanny
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Pod wpływem innego watku spojrzałam wczoraj na ceny jajek Czy jak siedzicie w wannie to nie robi sie Wam słabo? Mnie zawsze jak dłużej posiedzę. Chyba dlatego wolę prysznic.
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
Też mi sie robi słabo... a siedzę w letniej wodzie, nie znoszę wrzątku. To chyba przez pare robi sie duszno.....
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
A czy to przypadkiem nie oznacza jakichś kłopotów z ciśnieniem?
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec prysznic = kosta. a wody leje tak do polowy wanny, chowam sie w wodzie i co jakis czas doleje wrzątku, zeby temperatura nie spadała
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie sie podoba taki prysznic, że w łazince jest tam troche wyżej podłoga (zwykła podłoga, z płytek) i oddzielona kabiną, a w środku mnóstwo miejsca i można sobie krzesełko wstawić
Nie wiem czy dobrze opisałam o co chodzi, w każdym razie po 3 stronach są ściany łazienki i z jednej drzwi takie jak kabina... Jakby malutkie, osobne pomieszczenie prysznicowe I w podlodze dziurki w jednym miejscu żeby woda spływała.Będę mieć coś takiego u siebie jak sie wyprowadzę, tak postanowiłam
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi bardziej podobają się takie jak na zdjęciu, dla mnie byłby to kaprys [a dla mamy brak wygody], więc w przyszłości ![]() Do mycia włosów wyłączam wodę, a gdy myję zęby nalewam wodę do kubeczka. |
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
u mnie to raczej z sercem, ale o dziwo, nie odczuwam żadnych sensacji, poza momentami kiedy siedzę w wannie i kiedy szybko wchodze pod górę.
Cytat:
![]() Na sam koniec, kiedy mam już wyłazic spod prysznica, to rozsuwam drzwi, ale nie zakrecam wody i strumień cały idzie na mnie Wystarczy dosłownie 5 sekund i jak zakręce wode, to nie ma różnicy między wnętrzem kabiny a zewnętrzem. I zero zmarzliny
|
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem strasznie wrażliwa na zimno, no, nie wytrzymuję. Jak jest zbyt ciepło tez nie lubię Nie dogodzi się takiej
|
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie jest przyjemnie to fakt. Wyczytałam w jakiejś mądrej książce, że to hartuje organizm, a ponieważ cierpię na ciągłe osłabienie organizmu [opryszczka czasami trzymała się mnie całą zimę] to chwyciłam się brzytwy. W zimę i na jesieni nic, zdrowa jak rydz i ciałko jędrniejsze. Ostatnio kilka tygodni się zaniedbało i już się pojawiło to cholerstwo.
|
|
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Sposób na wyjście z kabiny do zimnej łazienki - ja się zawsze otulałam cieplutkim szlafroczkiem bądź ręcznikiem jeszcze przed otwarciem drzwi od kabiny. Ręcznik/szlafrok sobie przygotowywałam w ten sposób, że przewieszałam przez drzwi i jeden mały koniec można było złapać od środka.
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Z daleka, żeby mnie ta zimną woda nie ochlapały
|
|
|
#83 |
|
Zadomowienie
|
ja dawniej wolalam kapiel teraz zdecydowanie- prysznic dlatego, ze nie widze przyjemnosci w lezeniu we wlasnych brudach.. wiec nawet jesli najdzie mnie na dluga relaksujaca kapiel z kadzidlami swieczkami olejkami i muzyka po kapieli i tak biore prysznic zeby sie tak na prawde umyc
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak zakręcę gorącą wodę z prysznica, to jednak jest różnica temperatur, pomimo tego, że mam ogrzewanie w łazience. |
|
|
|
|
|
#85 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam wanne i prysznic i zdecydowanie wolę brać prysznic niż leżeć w wannie. Zawsze pod prysznicem, kiedy namydlam ciało to zakręcam wodę i nie zużywam jej wtedy dużo. Kupiliśmy dużą wanne z TŻ-tem i prawie w ogóle z niej nie korzystamy bo żaden z nas nie lubi długo leżeć w wodzie i z resztą lubimy oszczędzać wodę
. Może raz na miesiąc czy dwa naleję sobię wody do wanny, umyję się i zaraz wychodzę bo jakoś długo nie mogę wytrzymać |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.

Gdy stoję pod prysznicem, muszę się non stop polewać ciepłą wodą i także dlatego nie zakręcam. No i też w tej kwestii nie jestem eko
Ale żarówki energooszczędne mam 

[COLOR=Silver]
Przecież musi być jakieś ogrzewanie w domu dlatego nie rozumiem dlaczego wam tak zimno.... A jak się kąpiecie w wannie to też chyba nie lejecie wody na ful, żeby zakryć się cała... I co nie jest zimno?

wiec prysznic = kosta. a wody leje tak do polowy wanny, chowam sie w wodzie i co jakis czas doleje wrzątku, zeby temperatura nie spadała
brrrrrrrrr!!!!!!! ale to też kwestia przyzwyczajenia...