Problem z pierwszym razem. - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-10, 11:19   #61
mamea
Przyczajenie

Dot.: Problem z pierwszym razem.

Cytat:
Napisane przez Rosaline Pokaż wiadomość
a ja po 2 nieudanych próbach współżycia poszłam do ginekologa, który stwierdził u mnie szablowate spojenie łonowe i małą barierę psychiczną (przez te koszmarne 2 razy). gdybym nie poszła snułabym tylko domysły dlaczego tak boli i dalej bym się męczyła, a tak wiem na czym stoję i co z tym robić. mimo, że czerpię przyjemność z seksu, to nadal nie zwalczyłam bariery psychicznej, która utrudnia mi zwłaszcza rozpoczęcie stosunku- nie mogę się rozluźnić.
może więc Ty też powinnaś porozmawiać o tym z lekarzem.
no tak.... postanowiłam że jeśli jeszcze raz nam nie wyjdzie (kiedyś tam) to się zgłoszę z tym problemem....
dzięki za rady.
Stary 2009-07-10, 16:05   #62
lucy007
Rozeznanie

Jest jeszcze taka opcja, że tak bardzo boisz się stosunku, że jesteś cała "ściśnięta" (niekiedy ginekolodzy nazywają to pochwicą, ale nie szafowałabym tym terminem na wyrost).
Twój organizm musi (jeśli oczywiście chcesz uprawiać seks) powoli przyzwyczajać się do obecności członka w pochwie.
Możecie spróbować powolutku, z wieczora na wieczór, wprowadzać "po kawałku" członka (jak to brzmi ), a za każdym razem niech się w Tobie znajdzie coraz więcej "męskości". Wtedy nauczysz się panować nad swoimi mięśniami, które w chwili strachu są bardzo napięte i to one powodują przede wszystkim ból. Możesz sobie dawać chwilkę czasu na rozluźnienie mięśni, i dalej Gdy jesteś rozluźniona (ale tak naprawdę rozluźniona) nie ma prawa nic boleć, o ile przyjmiemy poprawną budowę anatomiczną.
Życzę powodzenia i walcz do skutku

P.S. Jeśli nie jesteś w środku wystarczająco wilgotna, polecam żel Feminum, niedrogi, a skuteczny, dla lepszego poślizgu
lucy007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-28, 14:20   #63
joolisia
Przyczajenie

GG do joolisia

Siemanecko
Ja równiesz mam problemy z pierwszym razem jestem już z chłopakiem ponad rok...
Próbowaliśmy już co najmniej 8 razy ;-( ...
I za każdym razem nie wychodzi :-( ...
Wszystko się kończy płaczem ;-(
Co mam zrobiĆ żeby było dobrze ;-(
Wczoraj też sie z nim spotkalam i równiesz nam nie wyszło....
To boli jak .... Ooooooooo matko nie do opisania...
Czy ja jestem jakaś dziwna bo inaczej nie da sie tego opisaĆ...
Aaaaaaaaa i dodam jeszce ze to pierwszy raz nas obojga

Pomocy:-(
Plose
joolisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-28, 16:02   #64
mel89
Zakorzenienie

To normalne, że jak się spinasz i boisz, że Cię boleć będzie - to cudów nie będzie, ból się pojawi.
Nie stresujcie się pierwszym razem, nie planujcie go dokładnie np. na 14 kwietnia o 18, bo będziecie się jeszcze bardziej stresować. Teraz przyszła wiosna, jest ciepło, może niedługo pojawi się jakiś wypad na grilla czy do znajomych na działkę i wtedy, spontaniczne poczujecie, że to ten moment Nie śpieszcie się, seks przecież jest dla przyjemności a nie po to, żeby się nim stresować.

Czy próbowaliście juz pettingu? Czy znacie już swoje ciała? Wiecie, co komu sprawia przyjemność? Może potrzebujecie więcej czasu na poznanie swoich ciał? Jeśli takich rzeczy było mało to poświęćcie więcej uwagi na pieszczoty wstępne i wszystko powinno być dobrze

Jeśli stres jest tak wielki że ni chu chu nie możecie się wyluzować to może wypijcie po lampce wina? Wiem, że alkohol to marny sposób, ale jednak mięśnie rozluźnia i pomaga przełamać stres. Nie mówię, że się macie nabzdryngolić ale sądzę, że lampka wina jest dobrym rozwiązaniem

Edytowane przez mel89
Czas edycji: 2010-03-28 o 16:05
mel89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-29, 17:07   #65
joolisia
Przyczajenie

GG do joolisia

Ale on nie chce tego robiĆ po alkocholu bo to tak jakos głupio
Że nie jestesmy do konca swiadomi tego co robimy....
A co naj gorsze ja sie nigdy nie moge rozluzowac nie wiem czemu nasze próby nigdy nie sa zaplanowane zwykle robimy to pod natchnieniem ale i tak do niczego nie dochodzi
Stary 2010-04-06, 16:13   #66
joolisia
Przyczajenie

GG do joolisia

Halo jest tu kto???
Stary 2010-04-07, 22:06   #67
juula01
Przyczajenie

joolisia , przekonaj chłopaka że lampka wina , czy też np. jeden drink nie zaszkodzi , a wręcz przeciwnie ... pozwoli wam się wyluzować. przeciez nie chodzi tu o to , aby się upić do nieprzytomności i robić to nieświadomie, powiedz chłopakowi że dzięki temu być moze będziesz czuła się pewniejsza i bardziej wyluzowana , życzę powodzenia
juula01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-14, 22:23   #68
zagir
Raczkowanie

Droga Sharllote !!! Piszesz, że próbowaliście zrobić to po raz pierwszy, ale oczywiście nie dałaś rady tnz. Tak strasznie bolało, że nie mogłaś znieść bólu i powiedziałaś ,że nie dasz rady. Zrozumiał Cię,a raczej tak Ci się wydaje. ....
Wiesz,że kiedyś to zrobicie ,lecz ten ból jest tak okropny ,że na dzień dzisiejszy jesteś załamana. Chciałaś tego bardzo,a ból Ci nie pozwolił.
Moja żona przy próbie wniknięcia wgłąb też cofała biodra tak, że pierwsze razy kończyły się ledwo zetknięciem czubka mojego penisa z jej wargami sromowymi. Dopiero później, rozluźniała się coraz bardziej, tak że udało się dopiero za którymś razem wejść w nią bez większego problemu. Moja żona pomimo urodzenia naturalną drogą trójki dzieci nadal jest elastyczna, wręcz ciasna i jeśli odpowiednio się nie rożluzni przed seksem, to próby wniknięcia członkiem w jej dziurkę powodują u niej dyskomfort. Dopiero świadome rozluźnienie przez nią podbrzusza powoduje, że wchodzę w nią bez problemu i później jest już wspaniale i wszystko gładziutko i lekko idzie, bez żadnego bólu czy dyskomfortu. Sądzę, że jeśli będziesz rozluźniona, a zwłaszcza w rejonie podbrzurza, to nie powinnaś odczywać żadnego bólu. To niepokój, czy nawet strach powoduje takie spięcie , że może tylko boleć i należy zapomnieć o wniknięciu członka wewnątrz. Spokojnie i na luźno wpuść go do swojej dziurki, a wszystko będzie wspaniale. Życzę powodzenia i wiele przyjemności.

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

[QUOTE=lucy007;13192352]Jest jeszcze taka opcja, że tak bardzo boisz się stosunku, że jesteś cała "ściśnięta" (niekiedy ginekolodzy nazywają to pochwicą, ale nie szafowałabym tym terminem na wyrost).
Twój organizm musi (jeśli oczywiście chcesz uprawiać seks) powoli przyzwyczajać się do obecności członka w pochwie.
Możecie spróbować powolutku, z wieczora na wieczór, wprowadzać "po kawałku" członka (jak to brzmi ), a za każdym razem niech się w Tobie znajdzie coraz więcej "męskości". Wtedy nauczysz się panować nad swoimi mięśniami, które w chwili strachu są bardzo napięte i to one powodują przede wszystkim ból. Możesz sobie dawać chwilkę czasu na rozluźnienie mięśni, i dalej Gdy jesteś rozluźniona (ale tak naprawdę rozluźniona) nie ma prawa nic boleć, o ile przyjmiemy poprawną budowę anatomiczną.
Życzę powodzenia i walcz do skutku.
Masz zupełną racje i całkowicie zgadzam się z opinią Lucy. Moja żona, mimo uprawiania seksu od 11 lat i trójki dzieci, jeśli nie rozluźni się tam dostatecznie , to odczuwa dyskomfort, ale gdy świadomie rozluźni mięśnie wokół swojej "dziurki", to mogę elegancko i lekko w nią wniknąć bez żadnego dyskomfortu z jej strony.(sprawdzone i przećwiczone)

Edytowane przez zagir
Czas edycji: 2011-04-14 o 22:18 Powód: Poprawa błędów w pisowni.
zagir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-22, 22:31   #69
brunetka23l
Przyczajenie

znam ten ból jest okropny wiec kupiłam zel i upije sie żeby nie czuć tego bólu
pojde do ginekologa i popytam moze cos poradzi
Stary 2014-01-22, 22:56   #70
justynkag10
Zadomowienie

Upijanie się chyba nie jest najlepszym sposobem:/
justynkag10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-23, 20:10   #71
brunetka23l
Przyczajenie

nO ZLE napisałam troche napije.

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości