![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Re: gdzie na kawusię? gdzie na jedzonko?
A gdzie to dokładnie jest?
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Re: gdzie na kawusię? gdzie na jedzonko? na trasie Kielce- Busko
ehhh a ja może z innej bajki, na trasie z Kielc w strone Buska, jest restauracja Panama, w Skorzowie, są tam świetne placki po węgiersku, obiadki ajjj
![]() i hotel jest ![]() ![]() jak byłam tam pierwszy raz to mnie powaliło ![]() ![]() ale zazwyczaj jest tam sporo ludzi przejezdzających, zatrzymujących się na jedzonko. Ja często tam jeżdze na obiady. moze podrozującym wizażankom się przyda ![]()
![]() |
![]() |
#63 |
Zadomowienie
|
Asika napisał(a):
> A gdzie to dokładnie jest? Chodzi o "Rapsodie"? Jest ona zaraz przy Domu Kultury w Oświęcimiu, niedaleko są kino "Luna", restauracja "Teatralna" i kościół ![]()
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Re: gdzie na kawusię? gdzie na jedzonko? na trasie Kielce- Busko
Ja znam takie miejsce na trasie Warszawa- Gdańsk.
Zawsze jak rodzice mojej przyjaciolki zawozili nas do Łeby to sie tam zatrzymywalismy na obiad... Niestety nie wiem gdzie to dokladnie jest bo ja podczas jazdy jestem nieprzytomna- mam straszna chorobe lokomcyjna. Ale na pewno bardzo blisko Gdańska. Nazwy restauracji nie moge sobie przypomnieć :/. Ale jedzenie pyszne. Zjadałam ze smakiem mimo, ze podczas dlugiej podrozy nie mam apetytu i boje sie zjesc nawet kromke chleba ![]()
![]() |
#65 |
Konto usunięte
|
Ines1985 napisał(a):
> Ja jeszcze chcialam polecić pizzerie Da grasso. Pizza jest pyszna, tania i w przypadku duzej naprawde wieeeeelka ![]() czesto zamawiamy do domciu pizze z Da Grasso, tydzien temu to co przywiexli to była zenada! Ciasto przypalone, pieczarki wręcz surowe, papryka ususzona bleee A! i sos czerwony sam koncentrat, a biały wyciągneli chyba z zamrażalnika bo jeszcze były w nim kawałki lodu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
To jeszcze ja coś dopiszę: najlepszy kebab (baranio - wołowy) w Wawie jest w Blue City lub na Nowogrodzkiej w LOKANCIE. Polecam.
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
Rossi napisał(a):
> > Chodzi o "Rapsodie"? Jest ona zaraz przy Domu Kultury w Oświęcimiu, niedaleko są kino "Luna", restauracja "Teatralna" i kościół ![]() Dzięki, ale chodziło mi o pizzerię da grasso. Coś mi się żle podpiął post. Dziewczyny, powiedzcie gdzie w wawie jest ta pizzeria. ![]()
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Witam, witam ja tez z Łodzi
![]() Nie zauważyłyście dziewczyny ,ze w naszym mieście jest strasznie duzo pizzerii ![]() Fajny jest Green Way,ale pod wieczór mają już mały wybór dań. Co do Sphinxa to sie na nich ostanio pogniewałąm i juz tam nie chodzę,ale rybki mają dobre ![]() Nie napisałyści nic o NIEBIESKICH MIGADAŁACH na Sienkiewicza i na Piotrkowskiej( na przeciw kina Charlie). To są dwie cudne herbaciarnie z dużą dozą klimatu. Nie lubię dużych harbaciarnio -kawirni typu Daily Caffe,wolę małei całej masy tych które powstały w Galerii, czuje się tam, jak w zoo...wszyscy chodzą i się gapią. Na Piotrkowskiej 37(w bramie) otworzyła sie HERBACIANA RÓŻA-nowa hrerbaciarnia. Jest taka malutka i bardzo przytulna. Pyszny jest tam sernik i kawa. pozdarwiam, miłego wieczoru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
http://www.dagrasso.pl/index2.htm
Jest kilka. Na stronie wejdź w mapę i wszystkie adresy. Ja chodzę do tej na Ursynowie- róg Bartoka i Jastrzębowskiego. Raz bylam na Powiślu- to jest przy takiej uliczce "pod" mostem Poniatowskiego (al. 3 Maja 5b )
![]() |
#70 |
Konto usunięte
|
MartaPiechota napisał(a):
> Nie zauważyłyście dziewczyny ,ze w naszym mieście jest strasznie duzo pizzerii ![]() Ja tez najczesciej chodze do SOlo bo wole zjesc to samo ale dobre niz cos innego byle co.. > Fajny jest Green Way,ale pod wieczór mają już mały wybór dań. Oni w ogole maja mały wybór dań, a ostatnio zjadłam Kofte ktora nie była za specjalna, przyciagaja tam ceny- niskie, zawsze full ludzi > Co do Sphinxa to sie na nich ostanio pogniewałąm i juz tam nie chodzę,ale rybki mają dobre ![]() znudził mi sie Sfinx > Nie napisałyści nic o NIEBIESKICH MIGADAŁACH na Sienkiewicza i na Piotrkowskiej( na przeciw kina Charlie). a czy niebieskie Migdały są jeszcze, bo to jest obok koscioła, tak? ja tam prcuje nie daleko i wydaje mi sie ze teraz jest tam cos innego... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
To ja się podłączam pod wątek wrocławski
![]() Lody na Cybulskiego to stały punkt programu od mojego wczesnego dzieciństwa (i truskawkowe na Komandorskiej ![]() La Scala: pycha lasagnie i pieczywo czosnkowe Mexico: nasz stały punkt kulinarny (choć wydaje mi się, że kiedyś jedzenie było lepsze i więcej), lepiej zarezerwować stolik wcześniej bo tam zaaaawsze opór konsumentów Lwów: kiedyś bywaliśmy tam dosyć często ale zraziło nas nieprzyjemne starcie z kelnerem, który dopisał nam niezamawiane przez nas produkty do rachunku ![]() Mleczarnia: pychowa czekolada z krupnikiem ![]() Od siebie dorzucę: Pożegnanie z Afryką (które jest NASZE a w Krakowie jest tylko filia ![]() Petra: (na Legnickiej)niezastąpiona na szybkie żarełko, najlepszy gyros we Wrocku i bezkonkurencyjna BAKLAWA z pitacjami (chociaż o niej to mogę tylko pomarzyć bo zakuli mnie w aparat ortodontyczny ![]() Pozdrawiam Wrocławianki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zadomowienie
|
Dziękuję Ines za info. Ja oczywiście nie pomyślałam,
![]() ![]()
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Niebieskie Migdały są i raczą sobie co raz lepiej! Z malutkiej herbacirnio-galerii zrobila się tearz taka całkiem pokażnych rozmiarów, powiedziałabym bym nawet, że bardzo pokaźych
![]() Obok kościoła( tez na Sienkiewicza) jest też Siódme Niebo,ale ja tam nie bardzo lubię chodzić...jakoś tak za ascetycznie dla mnie. Kurcze aż mi się zachciało iśc tam i poplotkowąć,ale to wymagało by wyjścia z domu,a jest tak zimno,ze ...nie widzi mi się wyściubianie nosa nawet za okno. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Przyczajenie
|
Ja się dołączam do wątku Z Wawy...sporo juz miejsc odwiedziłam i mam tam jakies zdanie Ale jestem zachwycona pysznym daniem w Republica Latina to jest przy Pl. trzech Krzyzy a są to Papardelle z owocami morza w sosie limonkowym za jedyne 23 zl ogromna porcja i pycha!!!Polecam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Wtajemniczenie
|
ZU!, zaintrygowałaś mnie tą baklawą
![]() ![]() Co to za lokal, ta "Petra"? Gdzie dokładnie jest na Legnickiej? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Kurcze jakby ci to wytłumaczyć...Ja to kiepska jetem strasznie w te klocki. Petra jest w takim nowym budynku, dość niskim, tam są jeszcze jakieś "okna" i inne firmy. Przed budynkiem jest mały parking. Mieści się po tej samej stronie co ten odnowiony budynek Dolpaszu (teraz wynajmują go pod biura), rzut beretem dalej. Aaaaaaaaaaa no przecież! Za budynkiem Petry jest Kaufland
![]() ![]() Lokal prowadzi trzech, czy czterech Irańczyków. Jest to cóś na kształt baru szybkiej obsługi, z tym, że nie podają jedzenia na plastikach ale na przyzwoitych talerzach. Ceny mają bardzo przystępne a porcje obliczone dla kierowców TIRów. Baklawa zważywszy na inne ceny jest dość droga ale najlepsza jaką zdażyło mi się próbować. Właśnie dostaję ślinotoku ![]() ![]() Miłego konsumowania! Dzięki za ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
pixie_76 napisał(a):
> Co to za lokal, ta "Petra"? Gdzie dokładnie jest na Legnickiej? Przed Kauflandem jest taki niski, długi biurowiec (?) żółty (?) tam jest m.in. jakiś bank, szkoły językowa i sklep z częściami samochodowymi i właśnie owa Petra ![]() wystrój raczej... nieładny ![]() ![]() ![]() tyle razy tam byłam ale nigdy nie skusiłam się na baklawę ![]() trzeba bedzie spróbować! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Wtajemniczenie
|
Aaa! To już wiem, gdzie to jest!! Kiedyś zajrzałam tam latem, ale wszystkie stoliki były akurat zajęte przez osobników wyglądających właśnie na "kierowców TIR-ów", no i w środku było straszliwie gorąco - to mnie odstraszyło. Ale teraz się nie dam!
![]() ![]() Dzięki!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
to ja też dopiszę swoje wrocławskie typy
![]() Akropolis drogo ale pysznie ![]() ![]() Taverna Espanola ze względu na moją miłość do języka hiszpańskiego ![]() ![]() Mercado ODKRYCIE sezonu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ready's ten na Rynku - super! smaczne jedzenie, gigantyczne porcje, w środku nawet ładnie, ale drugi lokal (na Bema) jest duużo gorszy! bardzo podoba mi się wystrój Dworu Polskiego, jedzenie też niczego sobie ![]() aa! i "7 kotów" czyli "K2" przede wszystkim kocham ich za zakaz palenia! I mają cudowną gorącą czekoladę ![]() za to zupełnie nie przypasował mi Coffie Planet (tak to się nazywa? obok Polanglo na Rynku). wystrój śliczny (lubie taki styl) ale kawa za nic mi nie smakowała! Tak jak i w Tchibo w GD (ale chyba miałam pecha, bo tata kupił tam identyczną i była pyszna... ![]() strasznie mnie zaciekawiłyście tą Mleczarnią! Brzmi smakowicie ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Wtajemniczenie
|
O tak, w "Akropolis" świetnie karmią, ale znowu wolę, jak ktoś za mnie płaci
![]() W "Taverna Espanola" byłam raz, ale atmosfera tam zupełnie nie hiszpańska, choć danie było całkiem, całkiem (jadłam którąś z paelli).. Ale nie jest to na pewno mój pierwszy wybór restauracji. Właśnie! Ja "Coffee Planet" miałam na myśli, nie "Coffee Heaven"!! Wszystko mi się już w tej biednej głowie pomieszało, za dużo wołowiny.. ![]() ![]() ![]() No i pomalowanie małego, wysokiego, ciemnego wnętrza na piekielne czerwono-pomarańczowe, bardzo nasycone kolorki wymaga nie tyle odwagi, co tupetu; są naprawdę agresywne i odstraszające. "Tchibo" w GD to tylko ratunkowo, kiedy już padam po zakupach, a i tak marzę o tym, żeby jak najszybciej opuścić tą "świątynię konsumpcji" ![]() Tulipanka, "Mleczarnia" ma niesamowity urok, przejdź się tam obowiązkowo! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Wtajemniczenie
|
Pixie, a my gdzie pojdziemy?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#82 |
Wtajemniczenie
|
Svenja, z Tobą wszędzie!
![]() ![]() "Mleczarnia" idealnie się nada, w "Pub Fiction" jeszcze nie byłam (jak to, swoją drogą, możliwe, że umknął mi jakiś lokal ze słowem "pub" w nazwie? ? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
pixie_76 napisał(a):
> O tak, w "Akropolis" świetnie karmią, ale znowu wolę, jak ktoś za mnie płaci ![]() ![]() ![]() > W "Taverna Espanola" byłam raz, ale atmosfera tam zupełnie nie hiszpańska, choć danie było całkiem, całkiem (jadłam którąś z paelli).. Ale nie jest to na pewno mój pierwszy wybór restauracji. faktycznie też byłam zawiedziona tą "niehiszpańskością" ![]() ![]() > Właśnie! Ja "Coffee Planet" miałam na myśli, nie "Coffee Heaven"!! Wszystko mi się już w tej biednej głowie pomieszało, za dużo wołowiny.. ![]() ![]() ![]() w Coffee Planet dostałam szklankę zimnej kawy z pływającymi kawałeczkami lodu... to była kawa mrożona... > No i pomalowanie małego, wysokiego, ciemnego wnętrza na piekielne czerwono-pomarańczowe, bardzo nasycone kolorki wymaga nie tyle odwagi, co tupetu; są naprawdę agresywne i odstraszające. masz rację ![]() ![]() > Tulipanka, "Mleczarnia" ma niesamowity urok, przejdź się tam obowiązkowo! ![]() a co oni tam ciekawego podają? Kawkę, herbatkę i ciacha? Czy jakieś konkretniejsze rzeczy też? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
tulipanka napisał(a):
> Mercado ODKRYCIE sezonu ![]() ![]() naczynia robione są z jakiejś "tajemnej" mieszanki glin, cieszę się, że Ci się podobają, bo projektuje i robi je m.in. mój kolega. Przekażę mu komplement, na pewno się ucieszy ![]() > strasznie mnie zaciekawiłyście tą Mleczarnią! Brzmi smakowicie ![]() najbardziej smakowicie brzmi czekolada ![]() > pozdrawiam ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Wtajemniczenie
|
Knajpka jest w zasadzie w samym pasażu. Przechodzisz obok Metropolis, Celtica, Za Szybą i po prawej jest Pub Fiction
![]() ![]() ![]()
![]() |
#86 |
Wtajemniczenie
|
Tulipanka, czyżbyś nie byłe...eee.. w pełni pełnoletnia?
![]() ![]() Ale wybór kawek i herbatek też jest imponujący, ciacha zaś mają domowe. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
![]() no tak się składa, że pełnoletnia będę za (hmm policzmy ![]() ![]() ![]() ![]() ZU! napisała: >naczynia robione są z jakiejś "tajemnej" mieszanki glin, cieszę się, że Ci się podobają, bo projektuje i robi je m.in. mój kolega. Przekażę mu komplement, na pewno się ucieszy Czy można gdzieś takie dostać we Wrocławiu? Bo z mamą strasznie chciałyśmy kupić takie cudeńka ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
tulipanka napisał(a):
> ![]() > no tak się składa, że pełnoletnia będę za (hmm policzmy ![]() ![]() ![]() ![]() he,he no fakt, że to Mleczarnia tylko z nazwy ![]() > ZU! napisała: > >naczynia robione są z jakiejś "tajemnej" mieszanki glin, cieszę się, że Ci się podobają, bo projektuje i robi je m.in. mój kolega. Przekażę mu komplement, na pewno się ucieszy > Czy można gdzieś takie dostać we Wrocławiu? Bo z mamą strasznie chciałyśmy kupić takie cudeńka ![]() ![]() Z tego co wiem, to upychają trochę tego po galeriach ( m. in. odrzuty z Mercado) ale szczegółów nie znam. Wiem, że robią też na indywidualne zamówienie, ale ceny są wysokie ![]() > ![]() ![]() Wrocław Pany! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
ZU! napisał(a):
> Z tego co wiem, to upychają trochę tego po galeriach ( m. in. odrzuty z Mercado) ale szczegółów nie znam. Wiem, że robią też na indywidualne zamówienie, ale ceny są wysokie ![]() a szkoda ![]() ![]() > Wrocław Pany! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Wtajemniczenie
|
Aaa, to już wiem gdzie, nie byłam pewnie dlatego, że zawsze kiedy już znajdę się w tamtym rejonie, idę na lewo, do umieralni-"Nieba"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.