![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Re: Kosmetyczne manie :)
Jest kilka sztandarowych produktow, ktore polecaja chyba wszyscy
![]() Ja pozwole sobie wymienic moich faworytow: - Chocolate whipstick lip balm (naprawde smakuje jak czekolada nugatowa!!) - Pinky Creamy Bubbly - kostka do kapieli o pieknym zapachu, typu wata cukrowa przemieszana z czyms tam jeszcze ![]() - Ma Bar - to samo, zapach pyszny - karmelowo - waniliowy ![]() - The Soft Touch Body Butter - kostka masla o zapachu waniliowo - miodowym (zreszta kazdy egzemplarz pachnie odrobine inaczej i jest niepowtarzalny), w zasadzie do rak, ale ja stosuje na cale cialo - krem do cery wrazliwej Celestial (w sam raz na zime, piekny waniliowy zapach, wlasnie go zamowilam ![]() No, ja moglabym tak dlugo jeszcze... ![]() ![]()
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Lush!
![]() ![]() ![]() A jeśli chodzi o kosmetyczne manie-mam słabość do kosmetyków tak ogólnie, ale jestem też bardzo praktyczną osobą- kupuję, jak skończy mi się to co mam, zawsze wszystko wykańczam do dna. ![]() ![]() Fioła mam jedynie na punkcie kremów pod oczy, zawsze mam mniej więcej 4 różne i wciąż kupuję nowe. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
svenja napisał(a):
> - Ma Bar - to samo, zapach pyszny - karmelowo - waniliowy ![]() To ja to musze miec!!! ![]() ![]() Dzieki Svenja za wszystkie typy, jak ja moglam obok tego sklepu przechodzic obojetnie do tej pory? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Wtajemniczenie
|
No to zbankrutujesz w tym sklepie
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Ja niestety też jestem maniaczką błyszczyków (mam ich z 10-12
![]() ![]() ![]()
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
svenja napisał(a):
> No to zbankrutujesz w tym sklepie ![]() Mam nadzieje, zes nie prorok ![]() > Bo te rzeczy co wymienilam, to jedne z WIELU z nuta wanilii ![]() ![]() > > ![]() O kurcze, wyobrazilam sobie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Wtajemniczenie
|
Poszłam dzisiaj do drogerii po tonik na prezent. Tonik dla koleżanki kupiłam, ale przy okazji kupiłam 3 dla siebie i o błyszczyku nie zapomniałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Ja takze mania na ciuchy i kosmetyki jednoczesnie.Do kazdego nowego ciuszka nowy kosmtyk
![]() ![]() Jednego czego nie lubie kupowac to butow ![]() Zas szafa az trzeszczy tak jest wypchana i zawsze wydaje mis ie,ze nie mam co na siebie wlozyc ![]() ![]() ![]() pozdrawiam maniaczki zakupow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
I znowu to zrobiłam!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Wszystko, co ładnie pachnie. Nie tylko perfumy, ale też kremy, szampony, mleczka do ciała etc. Jeżeli kosmetyk ma brzydki zapach, nie przekonają mnie do niego nawet cudowne właściwości pielęgnacyjne. To ma byc przyjemność, a nie poświęcenie. Do pieknie pachnącego kremu wrócę zawsze, nawet jeśli nie odjął mi 10 lat. Jak widać po naszych maniach kosmetyki leczą nam duszę może nawet bardziej niz upiększają ciało.
P.S. Dobra wiadomość dla miłośniczek błyszczyków - w Sephorze na święta nowe zabawki: błyszczyki w pigułkach firmy Cargo i zestaw 12 błyszczyków marki Sugar. Wyglądają apetycznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co, szaleństwa szaleństwami, ale kumpel ("kumpel", niech go grrrr, ale to inna historia) mi dzisiaj podesłał linka...
http://polityka.onet.pl/162,1205554,1,0,artykul.html I ja się tak zastanawiam, czy to z jego strony jakaś sugestia była, czy jak? Ale stwierdziwszy, że od miesiąca z braku czasu nie byłam na porządnych zakupach, uspokoiłam się. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
błyszczyki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyczne manie :)
ja mam manię ostanio cieni, na targowisku wymieniłam prawie wszystkie moje ,a teraz patrze nie ma cieni
![]() lubie kupowac podkłady mimo iz nie uzywam ich zbyt często ![]() lubie też żele pod prysznic, wszystkie łądnie pachną i wszystkie chce mieć a juz najgorzej jest wtedy kiedy zobacze jakąś serię to wtedy zawsze musze kupic wszystkie kosmetyki z tej serii pomimo tego że tylko jedna rzeczy to prawdziwa perełka a reszta ma same złe opinie ![]()
![]() |
![]() |
#74 |
Rozeznanie
|
wiec oryginalna nie bede.
- błyszczyki, - szminki, - preparaty do pielęgnacji włosów i o dziwo tusze do rzęs...ostatnio przybyły mi trzy do i tak juz pokaźnej kolekcji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie uwielbiam cienie w kredkach lub w sztyftach
![]() Jestem też maniaczką błyszczyków ![]() ![]() Ostatnio napadła mnie jednak mania kupowania balsamów, żeli pod prysznic i kremów do twarzy ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Oj ja mam prawdziwa manie szamponów do włosów i odżywek. Szamponow naliczylam 10(!!) i wszystkie zuzyte do polowy, a odzywek mam 6(tez same polówki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Kosmetyczne manie :)
ja mam balsamo- i peelingomanie
![]() ale aktualnie zużywam wszystkie napoczęte w ramach Ackji Pozbywamy Się ![]() a błyszczyków mam w sumie 4, w tym jeden, to ten Nivea, czyli bardziej ochronny;P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
BAN stały
|
na mam fioła na punkcie kosm,etyków pielęgnacyjnych. Z kolorówki wyatzrczy mi dobry tusz do rzęc, fluid, puder róz i szminka i wszystkiego mam praktycznie po jednej sztuce, no moze fluidów kilka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
Kremiki do twarzy, balsamiki do ciała, maski i kosmetyki stylizujące do włosów, pianki do mycia twarzy i peeleingi - to kosmetyki, których mam w domu na tony... Zaczyna brakować miejsca w szafkach...
![]()
![]() |
#80 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Re: Kosmetyczne manie :)
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
No to ja sie wylamie, do pewnego stopnia oczywiscie, z tego kosmetykowego szalenstwa i przyznam sie do manii nabywania bardzo w Polsce drogich (oczywiscie zawsze kilka kupie jak jestem w podrozy), zgranicznych kolorowych magazynow
![]() Czytam przynajmniej 3 Vogue w miesiacu (edycja UK, US i Francuska), czasem Glamour, Wallpaper, francuskie Numero, Elle (ale brytyjska - na te i I-D mam prenumerate ![]() ![]() Poniewaz nie moge ich wszystkich przechowywac, wyrywam tylko co bardziej interesujace zdjecia (przydaja mi sie czesto zawodowo), artykuly chowam w segregatorze, mam tego maaaaaaseeeee! Tone w papierach!!! Uwielbiam wszystko co jest zwiazane z tzw. branza papiernicza, w sklepach typu Muji (sa tez ciuchy i kosmetyki ![]() Obsesje butow-torebkowo-ciuchowo-bielizniano-kosmetyczne staram sie opanowywac a obsesje papierowo-pudelkowo-segregatorowo-zeszytowo-albumowe calkowicie mna zawladnely ![]() Zeby nie odbiegac zbytnio od tematu watku to zbieram swieczki zapachowe - to sa drogie zabawki (najdrozsza kupilam za 60 elzbietek w Harvey Nichols! ale pachnie przepieknie pomaranczami i imbirem) ale dlugo sluza: mam klasyczne Dyptique, Miller Harris, Acqua di Parma, Sage, oczywiscie L'Occitane i nawet z Oceanica i Ikei ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
moja mania? najpierw mialam napisac ze nie mam zadnej mani jesli chodzi o zakup kosmetykow, ale jak zajzalam do szafki z kosmetykami...no to juz wiem ze jest tam las cieni do powiek mam ich naprawde duzo. Różne kolory, różnych firm. Tańsze, drozsze poprostu. Musze sie teraz przed wami przyznac ze mam hopla na punkcie posiadania duzych ilosci cieni do powiek :Confused:
"Sto wiorst nie droga, sto rubli nie pieniądz, sto gram nie wódka." To, jak ja widzę świat i jak go opisuję, niekoniecznie pokrywa się z tym, jak go widzą inni Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Rozeznanie
|
ja ostatnio mam manie ma rozne maski i odzywki do wlosow...tak bardzo chce je upiekszyc, ze proboje wszystkiego..a na ogol, kupuje b.duzo pomadek ochronnych i blyszczykow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
do moich mani oprócz cieni
![]() ![]() wyłamie się tez z mania błyszczyków, bo ja praktycznie nie moge iśc nigdy zuzyc do końca, pomadki ochronne już bardziej kolekcjonuje, ale błyszczyków u mnie jak na lekarstwo, trzeba z tym coś zrobić ![]() ostanio mania tez z balsamami do ciała mnie dopadła ![]() ![]() na sprawą wizażu mam tez manie nabłyszczaczy do włosów jest serum krystaliczne, jedwab Farouk i jeszcze od wizażanki z wymiany nieplanowany Welli lakier nabłyszczający ![]()
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Moja mania polega na tym, że np. obłędnie podoba mi się jakiś kosmetyk- np. balsam Ryż i Lotos Nivei, więc pierwsze opakowanie zużywam z ogromną przyjemnością, zaraz kupuję drugie, które w połowie zawsze mi sie nudzi
![]() Tak robię ze wszystkimi kosmetykami ![]() I tak leżą mi takie znudzone- nieskończone, strasznie mnie to wkurza, a ciągle to robie ![]() Później zmuszam się, żeby je zużyć i wypróbować coś innego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zadomowienie
|
Błyszczyki - mam ich chyba 17 (dzięki Bogu dwa zgubiłam, dwa oddałam koleżance) Teraz opętała mnie myśl, że nie zdążę ich wszystkich zużyć, bo się przeterminują, więc paćkam się nimi non stop. Co do błyszczyków to mam nowy plan - kiedy już wykończę cały ten zapas, będę kupowała wyłącznie glam shiny (bo to jedyny błyszczyk który sprawia że moje usta wyglądają pięknie), tak żeby zawsze mieć 2-3 do wyboru, nie więcej. No i jeden jakiś zwykły na co dzień.
Róże - mam ich chyba 13 albo 14, (nie licząc kolorowych kuleczek rozświetlających których używam na policzki) a wielka szkoda, bo mam wielką ochotę na jakiegoś burżujka, a tak to mam same dziadowe które w dodatku mi się znudziły ![]() Podkłady - mam 3 (praktycznie nieużywane) zdobiące półkę, bo kiedy któregoś użyję to jest święto, to samo z pudrami - razem z brązującymi będzie 5 a używam ich bardzo rzadko, chociaż ostatnio się zmuszam. balsamy - ostatnio coś mnie naszło i w ciągu jednego dnia kupiłam aż 3 (1 do opalania) i mam ochotę na kolejne (a mianowicie na masło kakaaowe ziaji)
![]() |
#87 |
Wtajemniczenie
|
watek sprzed trzech lat!
![]() ja wariuje na punkcie zeli do mycia buzi i odzywek do wlosow. te drugie kupuje doslownie co chwile (jedno opakowanie wystarcza mi na trzy tygodnie, miesiac ![]() blyszczyki tez mi sie podobaja ![]() ![]() ![]()
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Ja mam manię na punkcie pielęgnacji włosów - głównie szamponów. Przy każdej wizycie w sklepie kosmetycznym mam obowiązkowy przystanek przy półce z szamponami - oglądam, wącham, mimo, że znam te zapachy na pamięć. Na punkcie odżywek mam już mniejszego fiksa i nie używam ich przy każdym myciu. Uwielbiam też pachnące i kremowe żele do ciała. Podobnie jak perfumy, choć ze względów finansowych nie mogę sobie pozwolić na częste ich kupowanie.
Natomiast NIE jestem absolutnie zafiksowana na punkcie: - błyszczyków (mam kilka, ale rzadko używam) - balsamów do ciała (używam sporadycznie) - ogólnie kolorówki - potrafię wyjść między ludzi zupełnie bez makijażu, nawet bez tuszu do rzęs, aczkolwiek gdy idę do pracy, robię sobie mniej lub bardziej widoczny makijaż.
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
Obsesje kosmetyczne
Nie wiem czy moge umiescic ten wątek tutaj ale nie znalazlam innego tematu( jesli wątek jest ,choć nieznalazlam lub nie powinien tu byc prosze o usnięcie)
Tak wiec jakies są wasze obsesje kosmetyczne i jak się objawiają ![]() Moją obsesją są balsamy do ciała których posiadam 13 , z czego 8 to balsamy AA ( 3 mango + papaja, 3 żurawina + granat , malinowy antycelulitowy) W sumie sama nie wiem po co mi ich tyle ![]() ![]()
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Dot.: Obsesje kosmetyczne
ja też mam fioła na punkcie balsamów
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.