Czy się przyznać? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-09, 16:20   #61
Fresa
Zakorzenienie

Dot.: Czy się przyznać?

Cytat:
Napisane przez renatkaa24 Pokaż wiadomość
Fresa Ty wsterciucho jedna bo zacznę naprawdę przez Ciebie powątpiewaćno wiem że do oświadczyn wcale nie potrzebne są jakieś wielkie okoliczności, ale troszke go usprawiedliwiam, bo on wie że jestem wymagająca, i jak sobie wymarzyłam żeby było. Tak więc może woli poczekać. Opowiedziałam dzisiaj mojej koleżance tą historię z pudełeczkiem, a ona na to że wcale nie powiedziane, że tam jest pierścionek skoro go jeszcze nie dostałam, bo ona np. w pudełeczku po pierścionku trzyma zęba z koronkąbo jej wypadł i nie miała gdzie go schować, a musi pokazać swojemu lekarzowi, no i że on też może w tym pudełku trzyma zębanieźle się uśmiałam. tak więc teoria o spinkach do koszuli wydaje się bardzo prawdopodobna
No nie wiem...
podziwiam, że jesteś taka spokojna i cierpliwa, a tam na pewno był pierścionek
ja bym już nie wytrzymała i zapytała, nie masz nic do stracenia

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-10, 13:09   #62
chilanes
Zakorzenienie

Fresa daj spokój... nie każdy facet dzień po kupieniu pierścionka leci go wręczyć Na pewno jest on dla Renatki I niech kobieta czeka, choć wiem, jakie to trudne, ale jakie przyjemne będzie zaskoczenie
Stary 2009-05-11, 09:10   #63
Kinga_20
Zakorzenienie

Nam się może wydawać, że oświadczyny taka błaha sprawa, że można w ten weekend, że nie musi być specjalna okazja, ALE faceci to inaczej widzą, przeżywają, chcą żeby wszystko było pięknie, idealnie i czekają na odpowiedni moment... Tylko, że no właśnie męska psychika jest tak skomplikowana, że chyba sami nie wiedzą kiedy jest odpowiedni moment. Ja z TŻ jestem od 5 lat, zaraz kończę studia, on ma stałą pracę od 3 lat - niby w tym roku mamy się zaręczyć...
Renatka - wyjścia są dwa - albo czekasz cierpliwie aż nadejdzie właściwy moment, albo walisz prosto z mostu, że widziałaś pudełko i jesteś ciekawa co w nim jest

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-11, 09:57   #64
KarolinaK
Zakorzenienie

Re: Dot.: Czy się przyznać?

Renatkaa
Ale przyjemny watek Czekam z niecierpliwoscia az nastapi ten jedyny moment! I zazdroszecze
Badz dobrej mysli!
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-11, 11:24   #65
renatkaa24
Raczkowanie

w

Edytowane przez renatkaa24
Czas edycji: 2009-05-19 o 23:31
renatkaa24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-11, 12:05   #66
kasiaj85
Moderator

Cytat:
He he powiem Wam dziewczynki, że cholerka zaczynam się już powoli niecierpliwić wolę z nim zamieszkać jako narzeczona, a nie konkubina (chociaż osobiście do konkubinatu nic nie mam, a nawet uważam że to całkiem ciekawy wynalazek)Wczoraj się zapytał, czy chciałabym z nim być głupie pytanie, przecież jesteśmy razem. no ale chodziło mu o to czy tak na całe życie. w sumie to nic nie odpowiedziałam,bo co miało znaczyć to pytanie?? przedwstępne oswiadczyny? jak powiem że pewnie że chcę być z Tobą na całe życie i chcę być Twoją żoną, to wtedy się oświadczy?a jak powiem że jeszcze się waham to poczeka?bezsensu. troche mnie to zirytowało, bo mój były (prawie 5 lat stażu) co jakis czas się mnie podpytywał czy jakby mi się oświadczył, to czy bym się zgodziła albo się oświadczasz albo nie, a nie takie czajenie się. jak nie jestes pewny to poczekaj.

No i właśnie coś mi się wydaje że on jeszcze nie jest do końca pewny..ale nie siebie i swojej decyzji, tylko mnie. Tego czy ja na pewno jestem zdecydowana że chcę spędzić z nim resztę życia. To wynika z tego że ostatni rok był dla mnie baaardzo trudny i wiele przeszłam z moim ex i po prostu chyba widzi że jeszcze sobie nie poradziłam z przeszłością..ehh tak to jest jak człowiek na własne życzenie siedzi w bagnie..

Ściskam Was kochane
Ojjjj.... przesadzasz!!! rozumiem poirytowanie, rozumiem stres, ale nie myśl tak od razu!!! Ja do dzisiaj z pewnymi sprawami z przeszłości nie potrafię sobie poradzić, TŻ wie wszystko i jest bardzo wyrozumiały, ale zawsze mu powtarzam, że nie ma takiej opcji że mogłabym kogoś kochać bardziej od niego.
Myślę, że Twój TŻ się bardzo całą sytuacją stresuje i dlatego tak podpytuje... Sądzę że coraz bliżej tych zaręczyn właśnie z powodu tego jego zachowania... wiesz, facet to chyba na to tak patrzy, że woli być pewien żeby z siebie głoopka nie zrobić
Ogólnie nie zazdroszczę sytuacji, ja mojego męczyłam, męczyłam, w końcu dałam za wygraną a on mi się zupełnie z nienacka oświadczył
Wydaje mi się, że powinnaś zachowywać się tak jakbyś nic nie wiedziała - nie podpytywać, nie dręczyć się, nie rzucać aluzji których faceci i tak nie łapią. Po prostu nie było sprawy - nic nie wiesz. Wiem że to ciężko tak, ale po prostu zapomnij że widziałaś cokolwiek. I wyluzuj się, bo on serio może wyczuwa Twoje napięcie i sam nie wie o co biega... A jeśli ta sytuacja naprawdę jest dla Ciebie ciężka do wytrzymania i jeśli już serio Cię to męczy to ja byłabym za otwartą rozmową z TŻtem bo takie zagadki, niedomówienia a zwłaszcza Twoje poddenerwowanie mogą tylko źle się przysłużyć do Waszych relacji... Jeszcze się pokłócicie i po co to??
Właśnie czuję, że jesteś zirytowana, a przecież po co to? Jeśli to nie jest dla Ciebie miłym oczekiwaniem to przerwij to. Ja sądzę że to jest właśnie czas, żeby TŻtowi jeszcze bardziej udowadniać, że go kochasz i że jakakolwiek decyzja o oświadczynach jest słuszna! Zapewniaj go o Twoim uczuciu a na pewno wkrótce TO się stanie!!!
Trzymam kciuki!

Mój beauty blog
kasiaj85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-11, 21:11   #67
Kasiulinka
Raczkowanie

GG do Kasiulinka

Cytat:
Napisane przez Stysik Pokaż wiadomość
Tak i 13 też będziemy ślub brali w ogóle nie jesteśmy przesądni
Ależ absolutnie nie chodziło mi o przesądność tylko o to że ja i M. zaręczyliśmy si,e tego samego dnia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-12, 08:31   #68
Stysik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulinka Pokaż wiadomość
Ależ absolutnie nie chodziło mi o przesądność tylko o to że ja i M. zaręczyliśmy si,e tego samego dnia
to cudownie tzn. Twój narzeczony też nie jest przesądny ale ja biorę ślub w 2011 dopiero...
13.02.2009 to była dobra data na zaręczyny
Stysik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-18, 09:33   #69
polka746
Raczkowanie

Hej czytam tą historie i jestem ciekawa co u ciebie Renatko?
Zdecydowałaś się mu powiedzieć, czy dalej czekasz?
Pozdrawiam i powodzenia
na dobry wieczór, na długi wieczór,
na zgodne ciepłe ścielenie łóżek,
na nieustanne sobą zdziwienie,
na gniew i krzywdę i przebaczenie
wybieram Ciebie.
polka746 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-18, 15:37   #70
renatkaa24
Raczkowanie

w

Edytowane przez renatkaa24
Czas edycji: 2009-05-19 o 23:31 Powód: bo ten wstręciuch wszedł na ten post
Stary 2009-05-18, 17:40   #71
srubka87
Zadomowienie

Cytat:
ehh no niestety nic sie nie dzieje nie mówiłam mu, ale od czasu do czasu go podpuszczam, co i tak nic nie daje. twardy skubaniec jest jedyne co zdołałam z niego wyciągnąć to to, że oświadczy się w niedalekiej przyszłosci, np. za pół roku. łeeeee

może faktycznie tam nie było pierścionka, a może nawet tego pudełeczka nie było, a mi się coś przewidziało szczerze mówiac już sie tak nie podniecam tym wszystkim, nie chce się oświadczyć to trudno, nie zmusze go przecież
ehhhh czekamy i czekamy no i widzę,że z tego co mówisz musimy się uzbroić w cierpliwość.Ja myślę, żę było pudełeczko, a w nim pierścionek, ale zaplanował sobie coś i teraz czeka na właściwy moment. Relacjonuj nam co jakis czas sytuację
Stary 2009-05-18, 18:58   #72
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
(...)No i teraz właśnie mam ogromny dylemat.. czy przyznać się że widziałam to pudełeczko?a może nic nie mówić i czekać na tą piękną chwilę w spokoju? Co byście zrobiły namoim miejscu? a moze któraś z Was miała podobną sytuację?
Ścskam mocniutko
Na Twoim miejscu nie przyznawałbym się do tego, że coś widziałaś.

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
A co mu archeolodzy przeszkadzali? jeszcze byłoby bardziej romantycznie, ludzie biliby brawo... może ten pierścionek nie był dla Ciebie?
Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
NIc mu nie mow bo bedzie ci glupio jak to nie dla ciebie ;-)
Ale jesteście .

Cytat:
marcela23 mi nawet przez głowę nie przeszło żeby przymierzyć, czy w ogóle otworzyć pudełko. W kuchni obok była jego mama a w pokoju siostra więc i tak przestraszyłam się że mogą zobaczyć mój niecny uczynek z bijącym sercem poszłam podlewać kwiatki w ogrodzie
Wiesz co a mi pierwsze co przyszło do głowy to to, że nic tam nie było albo inna biżuteria (czyt. nie pierścionek a np. kolczyki, bransoletka, zegarek).
Stary 2009-05-19, 23:48   #73
renatkaa24
Raczkowanie

ehh przepraszam Was dziewczynki ale musiałam skasować to co napisałam bo Tzt znalazł ten post. zreszta to i tak bez sensu bo przeciez cytowalyscie moje wypowiedzi. ale jestem na niego wściekła masakraaaaa zamorduje go normalnie
Stary 2009-05-20, 07:57   #74
srubka87
Zadomowienie

Cytat:
ehh przepraszam Was dziewczynki ale musiałam skasować to co napisałam bo Tzt znalazł ten post. zreszta to i tak bez sensu bo przeciez cytowalyscie moje wypowiedzi. ale jestem na niego wściekła masakraaaaa zamorduje go normalnie

ooooooł...No ale może nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło...rozmawialiście na ten temat? Mówił coś? Renatko nie przejmuj się...mój Tż też jest strasznie ciekawski i musi zawsze wszystko wiedzieć, to jakiś wyjątek, że to forum go nie interesuje.
Stary 2009-05-20, 12:44   #75
needle
Przyczajenie

GG do needle

kurcze umieram z ciekawości co Ci powiedział!!

miwość
needle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-20, 14:31   #76
renatkaa24
Raczkowanie

No i cholerka jak ja mam Wam cosik napisać?? szczegolnie ze sytuacja ruszyla sie troszke do przodu. musze zmienić nick i chyba zacząc wątek od nowa. dzięki srubka87 za pocieszenieprzyznaj e ze 100% pewnosci nie mam, ale wszystko na to wskazuje

A dla Ciebie Kochany: podtrzymuje wczorajsze zwierzęce określenie wstręciuchu wstrętny!!
Stary 2009-05-23, 14:21   #77
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
No i cholerka jak ja mam Wam cosik napisać?? szczegolnie ze sytuacja ruszyla sie troszke do przodu. musze zmienić nick i chyba zacząc wątek od nowa. dzięki srubka87 za pocieszenieprzyznaj e ze 100% pewnosci nie mam, ale wszystko na to wskazuje

A dla Ciebie Kochany: podtrzymuje wczorajsze zwierzęce określenie wstręciuchu wstrętny!!
I po co wykasowałaś posty, skoro chłopak i tak już to przeczytał, poza tym są cytaty!?
Oświadczył się chociaż?

Stary 2009-05-23, 16:35   #78
Jazzmanka
Zadomowienie

Ojej Renatka, czyżby Cię zablokowali za to skasowanie jednego posta

Przydałaby się na wizażu taka funkcja, że jak TŻ się zbliża do komputera to wizaż sam się zamyka
Jazzmanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-23, 19:04   #79
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jazzmanka Pokaż wiadomość
Ojej Renatka, czyżby Cię zablokowali za to skasowanie jednego posta

Przydałaby się na wizażu taka funkcja, że jak TŻ się zbliża do komputera to wizaż sam się zamyka
Renatka skasowała więcej postów, w tym pierwszy
Zupełnie bez sensu, bo zachowały się cytaty

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości